Πολύ βολικό πτυσσόμενο τραπέζι – ανεξάρτητη κατασκευή

Πολύ βολικό πτυσσόμενο τραπέζι – ανεξάρτητη κατασκευή

Οι διαστάσεις των σύγχρονων διαμερισμάτων είναι τέτοιες που η ωφέλιμη περιοχή του μπαλκονιού δεν μπορεί να παραμεληθεί. Αν εμπλέκεστε με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, μπορείτε να εξοπλίσετε έναν εξαιρετικό χώρο αναψυχής. Τα μαζικά έπιπλα δεν μπορούν να τοποθετηθούν καθαρά φυσικά. Ένα πτυσσόμενο τραπέζι σε ένα μπαλκόνι από τον εαυτό σας καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο. Χάρη σε αυτό, το loggia γίνεται πιο ευρύχωρο και λειτουργικό. Επιπλέον, δίνει στο εσωτερικό την πρωτοτυπία και το στυλ του.

Το χειροποίητο τραπέζι ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό σε μέγεθος και σχήμα. Θα χρειαστεί τόση χώρο όπως είχε προγραμματιστεί. Επιλέξτε το σωστό χρώμα, το κατάλληλο υλικό. Τοποθετήστε το όποτε θέλετε - 1 παράθυρο, στο τέλος, στην εξωτερική πλάκα.

ένα πτυσσόμενο τραπέζι στο μπαλκόνι με τα χέρια σας

Όταν διπλωθεί, δεν σας εμποδίζει να κρεμάτε τα ρούχα στο μπαλκόνι για να στεγνώσετε, δεν εμποδίζει την πρόσβαση στα ράφια, σας επιτρέπει να πίνετε τα λουλούδια. Αποσυνθέστε το, μπορείτε να δουλέψετε, να γυμναστείτε, να περάσετε χόμπι χρόνου, απλά να καθίσετε και να συνομιλήσετε με φίλους, να πάρετε ένα σνακ, να πιείτε τον καφέ στον καθαρό αέρα.

ένα πτυσσόμενο τραπέζι στο μπαλκόνι με τα χέρια σας

Πλεονεκτήματα του πτυσσόμενου πίνακα

Ο αυτόνομος πίνακας δίπλωσης είναι καθολικός.

Οι πιο συνηθισμένες χρήσεις είναι:

 1. Γραφείο για εργασία. Διαστάσεις του χώρου διαβίωσης δεν επιτρέπουν να εξοπλίσει το γραφείο, η κατάσταση στο διαμέρισμα είναι τέτοια που είναι αδύνατο να επικεντρωθεί στην εργασία; Το τραπέζι στο μπαλκόνι είναι μια υπέροχη διέξοδος. Θα ταιριάζει σε ένα φορητό υπολογιστή (tablet, smartphone), στυλό και ένα κομμάτι χαρτί. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν εύκολα να ελέγχουν το γραπτό έργο.
 2. Πίνακας για τα γεύματα. Ένα φλιτζάνι τσάι, καφές, ένα ελαφρύ πρωινό, ένα σνακ στον καθαρό αέρα είναι πολύ πιο ευχάριστο, ειδικά το καλοκαίρι. Ως πρόσθετο μπόνους, μερικοί έχουν μια όμορφη θέα της φύσης, της λίμνης, των συνοικιών της πόλης. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για μια ρομαντική ημερομηνία.
 3. Ένα τραπέζι για ένα χόμπι. Πολλά χόμπι - κεντήματα, μπούστα, μοντελοποίηση, ξυλογλυπτική, κυνηγώντας - είναι μια επίπονη δουλειά. Επομένως, για να μην χαλάσει η όραση, καλός φωτισμός είναι απαραίτητος. Βρίσκεται στο παράθυρο, σας επιτρέπει να κάνετε το αγαπημένο σας πράγμα στο φυσικό φως. Πίσω μπορείτε να παίξετε τυχόν επιτραπέζια παιχνίδια. Παρέχετε ένα μικρό ντουλάπι, ένα ράφι για την τοποθέτηση των απαραίτητων εργαλείων και υλικών.

ένα πτυσσόμενο τραπέζι στο μπαλκόνι με τα χέρια σας

Υλικά και εργαλεία

Για να κάνετε ένα πτυσσόμενο τραπέζι με τα χέρια σας, θα χρειαστείτε:

Υλικά:

 • Πλαίσιο για τον πάγκο - ξύλο, παχύ κόντρα πλακέ ή μοριοσανίδες με ελασματοποιημένη επιφάνεια.
 • Εμποτισμός ενάντια στον μύκητα.
 • Ένα χρώμα, ένα βερνίκι σε ένα δέντρο εάν χρειάζεται να βαφτεί.
 • Βίδες, πείροι.
 • Λείανση δέρματα.
 • Σύνδεση βρόχων για την τοποθέτηση της κορυφής του τραπεζιού στο στήριγμα.

ένα πτυσσόμενο τραπέζι στο μπαλκόνι με τα χέρια σας

Εργαλεία:

 • Ηλεκτρικό πριόνι ή πριόνι.
 • Punch.
 • Τρυπάνι ή κατσαβίδι.
 • Το επίπεδο.

ένα πτυσσόμενο τραπέζι στο μπαλκόνι με τα χέρια σας

Προπαρασκευαστικές εργασίες

Πριν κάνετε ένα πτυσσόμενο τραπέζι με τα χέρια σας, καθορίστε το πιο κατάλληλο μέρος. Εάν σχεδιάζετε να εργαστείτε για αυτόν, σκεφτείτε πού είναι πιο βολικό να πραγματοποιήσετε φωτισμό. Υπολογίστε με ακρίβεια τις διαστάσεις. Σκεφτείτε πόσα άτομα θα καθίσουν πίσω του. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι στην εκτεταμένη μορφή δεν θα πρέπει να καταλαμβάνει ολόκληρο το πλάτος του μπαλκονιού. Πρέπει να αφήσουμε περιθώριο για διέλευση.

Η μορφή της επιφάνειας του τραπεζιού είναι για το γούστο σας. Αλλά ένα τμήμα κύκλου, ένα τετράγωνο ή ένα ορθογώνιο με στρογγυλεμένες γωνίες συνιστάται. Στον περιορισμένο χώρο του μπαλκονιού είναι εύκολο να πετάξετε σε αιχμηρές γωνίες και να τραυματιστείτε.

ένα πτυσσόμενο τραπέζι στο μπαλκόνι με τα χέρια σας

Τοποθετήστε τη δομή έτσι ώστε το χιόνι και η βροχή να πέσουν στο ελάχιστο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ένα αδιευθυνόμενο μπαλκόνι. Φυσικά, θα αντιμετωπίσετε τον πάγκο με έναν αντιμυκητιακό παράγοντα, αλλά η πρόληψη δεν θα βλάψει. Το καλούπι μπορεί να το «φάει» πλήρως κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Από τις διαφορές στην υγρασία, η θερμοκρασία της επιφάνειας του τραπεζιού παραμορφώνεται.

Μερικοί απλά αφαιρούν και καθαρίζουν το πτυσσόμενο τραπέζι για την περίοδο που είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσουν λόγω του κρυολογήματος, αλλά αυτό δεν είναι και η πιο επιτυχημένη επιλογή. Κάθε φορά που το αφαιρείτε από τους μεντεσέδες, οι σύνδεσμοι γίνονται πιο αδύναμοι.

ένα πτυσσόμενο τραπέζι στο μπαλκόνι με τα χέρια σας

Ιδιαίτερη προσοχή κατά την αγορά θα πρέπει να δοθεί βρόχους. Ψάξτε για αυτά που μπορούν να αντικατασταθούν χωρίς προβλήματα. Παρακαλώ σημειώστε ότι το φυσικό ξύλο είναι πολύ βαρύτερο από κόντρα πλακέ ή μοριοσανίδες.

ένα πτυσσόμενο τραπέζι στο μπαλκόνι με τα χέρια σας

Στάδια εργασίας

Πτυσσόμενο τραπέζι με τα χέρια του. Οδηγός βήμα προς βήμα.

 1. Σχεδιάστε ένα κάλυμμα επιφάνειας εργασίας σε μια σανίδα, ένα φύλλο κόντρα πλακέ ή μια μοριοσανίδα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πυξίδα και το χάρακα. Είναι εύκολο να γίνουν από μόνοι τους. Διαφορετικά, είναι αδύνατο να συνδέσετε αξιόπιστα τους μεντεσέδες, η δομή θα φαίνεται ακατάστατη.
 2. Βγάλτε το σωστό μέγεθος του καλύμματος. Θα πάρει ένα ορθογώνιο ένα κομμάτι. Το μήκος είναι ίσο με τη βάση του καπακιού, το πλάτος είναι 9-11 cm. Μην πιέζετε πάρα πολύ το πριόνι - μπορείτε να παραμορφώσετε το υλικό.
 3. Από το ίδιο φύλλο, τρυπήστε την υποστήριξη. Αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο - ένα ορθογώνιο, 2-3 εκατοστά μεγαλύτερο από το πλάτος του πίνακα και πλάτος 18-22 εκ. Το δεύτερο - ακριβώς το ίδιο ορθογώνιο, πριονισμένο διαγώνια. Χρειάζεται μόνο ένα από τα ληφθέντα τρίγωνα.
 4. Αντιμετωπίστε όλες τις άκρες με ένα μικρό αρχείο, γυαλόχαρτο ή γυαλόχαρτο, έτσι ώστε να μην υπάρχει θραύση. Αυτό ισχύει για την επιφάνεια του καπακιού από φυσικό ξύλο. Στη συνέχεια, καλύψτε πλήρως την επιφάνεια του τραπέζι στο μέλλον με τον αντιμυκητιασικό παράγοντα. Επιπλέον, έτσι ώστε ο σχεδιασμός να ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό του μπαλκονιού, μπορεί να βαφτεί στο σωστό χρώμα, για ομορφιά - βερνικωμένο.
 5. Συνδέστε τις άκρες της επιφάνειας του τραπεζιού με το πρώτο ορθογώνιο. Ιδανικά ταιριάζει βρόχους όπως το "βιβλίο". Για ένα μεγάλο πάγκο, οι μεντεσέδες με τις οποίες είναι τοποθετημένος ο παράθυρο παραθύρου στο πλαίσιο είναι κατάλληλοι. Η ίδια επιλογή για έναν πάγκο από φυσικό ξύλο.
 6. Συναρμολογήστε την υποστήριξη τοποθετώντας το τρίγωνο στη μέση και ακριβώς κάτω από την επάνω ακμή (2-3 mm) του ορθογωνίου. Αυτό θα αποτρέψει την πρόωρη φθορά των ξύλινων εξαρτημάτων λόγω της συνεχούς τριβής. Ομοίως, ορίστε μία πλευρά με δύο μεντεσέδες. Η δομή πρέπει να είναι ελεύθερη να διπλώνει. Για ένα πολύ μεγάλο κάλυμμα τραπέζι, δεν υπάρχει στήριξη στη μέση, αλλά απαιτούνται δύο στηρίγματα (ένα σε κάθε άκρο) για να καταστεί η κατασκευή αρκετά σταθερή.
 7. Σχεδιάστε μια γραμμή που υποδεικνύει το ύψος στο οποίο θέλετε να κρεμάσετε το πτυσσόμενο τραπέζι και χρησιμοποιήστε τις βίδες για να ασφαλίσετε σταθερά το στήριγμα στον τοίχο. Το άνω άκρο της συμπίπτει με την παύλα. Για να είναι οριζόντια τέλεια, χρησιμοποιήστε το επίπεδο. Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας γραμμή και να μετρήσετε τις γωνίες.
 8. Τοποθετήστε την επάνω επιφάνεια του τραπεζιού στο τέλος του στηρίγματος με βίδες.
 9. Διορθώστε τη δομή στην αναπτυγμένη μορφή.
 10. Επιλέξτε κατάλληλες καρέκλες ή σκαμνιά. Ιδανικές - πτυσσόμενες δομές. Για να τα καταλάβετε λιγότερο, τοποθετήστε μικρούς γάντζους στον τοίχο δίπλα στο τραπέζι, κρεμάστε τους εκεί.

Videogallery

Φωτογραφική συλλογή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

19 − = 13