Πώς να φτιάξετε ένα αυθεντικό οθωμανικό σπίτι

Όταν το παλιό εσωτερικό έχει γίνει βαρετό και θέλετε αλλαγές, δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε μια επισκευή. Αλλαγή και αναζωογόνηση του εσωτερικού μπορεί να διαφόρων πρόσθετων στοιχείων. Μην πηγαίνετε αμέσως στην αγορά για να αναζητήσετε κάτι νέο και ασυνήθιστο. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε αρκετά αριστουργήματα από τον εαυτό σας στο σπίτι. Ένα από τα πρακτικά και ενδιαφέροντα πράγματα στο δωμάτιο είναι ένας οθωμανικός. Μπορεί να είναι απολύτως οποιοδήποτε σχήμα, μέγεθος, χρώμα.

Μπορείτε να την εισάγετε σε οποιοδήποτε από τα δωμάτια και σε διαφορετικά στυλ. Εάν σκέφτεστε να κάνετε έναν οθωμανικό με τα χέρια σας, θα χρειαστείτε κάποιες χρήσιμες ιδέες για το θέμα αυτό. Αλλά το κύριο πλεονέκτημα ενός τέτοιου θέματος είναι η ευρεία επιλογή των υλικών για τη δημιουργία.

πώς να κάνει έναν οθωμανικό

Puffi με πολύχρωμα υφάσματα

Δεν είναι δύσκολο να ράβεις έναν λαμπερό οθωμανό από ένα ύφασμα.

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, ετοιμάστε:

 • ύφασμα διαφορετικών χρωμάτων.
 • ύφασμα επένδυσης;
 • πληρωτικό?
 • ραπτομηχανή?
 • μια βελόνα με νήματα.
 • 2 μεγάλα κουμπιά.

Ως πληρωτικό, μπορείτε να πάρετε ένα sintepon ή ένα παχύ αφρό. Στη συνέχεια το pouf θα είναι μέτρια μαλακό και το σχήμα θα κρατήσει.

πώς να κάνει έναν οθωμανικό

Το πρώτο στάδιο της εργασίας είναι ένα πρότυπο. Σχεδιάστε στο χαρτί ένα κύκλο του μεγέθους που θέλετε να πάρετε ένα μπωλ. Διαχωρίστε αυτόν τον κύκλο σε 12 πανομοιότυπα μέρη. Έχετε λιγότερα χρώματα; Μπορείτε να τα εναλλάξετε ή να κάνετε διαίρεση σε 6-10 μέρη. Έτοιμα σχέδια εφαρμόζουν στο ύφασμα και τα τριγωνικά τεμάχια κόβονται. Κόψτε τα με ένα περιθώριο που θα πάει στη βελονιά. Ομοίως, το ύφασμα επένδυσης κόβεται.

πώς να κάνει έναν οθωμανικό

Το επόμενο βήμα είναι η ραφή. Σηκώστε τα πέταλα του κύκλου μεταξύ τους σε κάθε πλευρά και, στη συνέχεια, βεβαιώστε τα στη ραπτομηχανή. Θα πρέπει να έχετε δύο στρογγυλές πολύχρωμες βάσεις - πάνω και κάτω. Πρέπει να ράβονται ποιοτικά από λάθος πλευρά. Αφήστε ένα κομμάτι που δεν ραμμένο για να γεμίσει το μπωλ.

πώς να κάνει έναν οθωμανικό

Το τελικό στάδιο είναι γεμίζοντας. Τοποθετήστε την απαιτούμενη ποσότητα πληρωτικού μέσα στο κάλυμμα. Ο Poof θα γίνει αμέσως ογκώδης. Η συνθετόνη ή το αφρώδες ελαστικό πρέπει να είναι πολύ, έτσι ώστε το μπωλ, όταν πιεστεί, να μην αλλάζει σημαντικά το σχήμα. Βγάλτε απαλά το τελευταίο κομμάτι. Και τοποθετήστε το ράψιμο των πετάλων στο κέντρο των κύκλων με μεγάλα κουμπιά. Μια πολύχρωμη θρέψη είναι έτοιμη με τα χέρια μου.

πώς να κάνει έναν οθωμανικό

Πλαστικά μπουκάλια ως βάση για pouffe

Τα πλαστικά μπουκάλια είναι πολλές χρήσεις στην καθημερινή ζωή. Όταν συγκεντρωθούν ένα σημαντικό ποσό, μπορείτε να κάνετε έναν οθωμανικό τον εαυτό σας.

Θα χρειαστείτε:

 • περίπου 40 μπουκάλια μαζί με καλύμματα.
 • μαλακή επένδυση αφρού.
 • χαρτόνι?
 • ευρύ σκωτσέζικο?
 • πανί για κάλυμμα.
 • μια βελόνα, ένα νήμα.

πώς να κάνει έναν οθωμανικό

Πάρτε μπουκάλια με καλά κλειστά καπάκια και χρησιμοποιήστε κολλητική ταινία για να τα συνδέσετε μεταξύ τους έτσι ώστε να σχηματίζουν έναν γεμάτο κύκλο. Από το χαρτόνι πρέπει να κόψετε 2 κύκλους. Η διάμετρος τους πρέπει να συμπίπτει με τη διάμετρο του πυθμένα των κολλημένων φιαλών. Χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία, στερεώστε το χαρτόνι σφιχτά στα πλαστικά δοχεία. Πλαίσιο για έτοιμο πούφιν.

πώς να κάνει έναν οθωμανικό

Στη συνέχεια, προετοιμάστε τον αφρό για την επένδυση. Κόψτε 3 κομμάτια: 2 κύκλους ίδιου μεγέθους με κενά από χαρτόνι και 1 ορθογώνιο. Θα γυρίσει το φούρνο κάθετα. Μπορείτε να στερεώσετε τα τεμάχια με ένα σπείρωμα ή ένα συρραπτικό κατασκευής. Απομένει μόνο να ράβετε το κάλυμμα του σακουλάκι από το επιθυμητό ύφασμα. Αυτό δεν είναι δύσκολο αν έχετε ελάχιστες δεξιότητες ραπτικής. Ένας χαριτωμένος οθωμανικός με τα χέρια σας βγαίνει γρήγορα και φτηνά.

πώς να κάνει έναν οθωμανικό

Μη τυπική χρήση πλαστικού κάδου

Ένας παλαιός πλατέα πλαστικό κουβάς μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα χρήσιμο και όμορφο πράγμα - έναν οθωμανικό.

Για puffin θα χρειαστείτε:

 • σχοινί ή σχοινιά από γιούτα.
 • κατασκευαστικό όπλο κόλλα?
 • χαρτόνι?
 • ύφασμα ·
 • ένα συρραπτικό?
 • μεγάλο κουμπί?
 • πανί μικροϊνών.

Ένας κάδος χωρίς χειρολαβή πρέπει να γυρίσει και να τυλιχτεί καλά γύρω από το σχοινί. Κατά την περιέλιξη, κάθε βελονιά πρέπει να φυτευτεί πάνω στην κόλλα έτσι ώστε το σχοινί να προσαρμόζεται στη συνέχεια σφιχτά.

πώς να κάνει έναν οθωμανικό

Όταν ολοκληρωθεί η εργασία, μπορείτε να ξεκινήσετε να χτίζετε τα χέρια σας με ένα μαλακό κάθισμα για το pouffe. Πάρτε το χαρτόνι, τοποθετήστε το στον οθωμανικό και κόψτε από αυτόν έναν κύκλο του ίδιου μεγέθους με τον πυθμένα. Από το ύφασμα, επίσης, πρέπει να κόψει έναν κύκλο, αλλά με μεγάλη διάμετρο 10 cm. Συνδέστε το ύφασμα στο χαρτόνι στο κέντρο με ένα κουμπί. Μικροσυνδέστε το σωλήνα και αρχίστε να το τυλίγετε ανάμεσα στο χαρτόνι και το πανί γύρω από τα κουμπιά. Χρησιμοποιήστε ένα πιστόλι κόλλας για να το διορθώσετε. Περιστρέψτε το ύφασμα μέχρι να φτάσετε στις άκρες του χαρτονιού. Συνδέστε το επάνω ύφασμα με συρραπτικό στο πίσω μέρος του χαρτονιού. Ο οθωμανός είναι έτοιμος, παραμένει μόνο να συνδέσετε το κάλυμμα και τη βάση με κόλλα ή ταινία velcro.

πώς να κάνει έναν οθωμανικό

Λειτουργικός οθωμανικός με ένα κουτί μέσα

Το έργο είναι λίγο πιο περίπλοκο αν θέλετε να το κάνετε μόνοι σας και να χρησιμοποιήσετε έναν οθωμανικό ως χώρο για την αποθήκευση των πραγμάτων. Η διαθεσιμότητα ενός τελικού κουτιού θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την εργασία. Αλλά μπορείτε επίσης να το κάνετε μόνοι σας.

Για αυτόν, προετοιμάστε:

 • 4 πανομοιότυπα σε ορθογώνιο μέγεθος από μοριοσανίδες. Θα είναι τα πρόσωπα της ρουφηξιάς.
 • 2 τετράγωνα μοριοσανίδων για τη βάση και το κάλυμμα.
 • ξύλινες ράβδοι για στερέωση και μικρά πόδια.
 • κατσαβίδι και βιδωτές βίδες.

Εάν δεν έχετε τις δεξιότητες ενός ξυλουργού, είναι καλύτερο να ζητήσετε βοήθεια στη συλλογή του κουτιού από ένα πιο έμπειρο και ισχυρό άτομο. Συναρμολογήστε τα εξαρτήματα από την κατασκευή, χρησιμοποιήστε βίδες με αυτοκόλλητη βίδα και κόλλα για να το ασφαλίσετε.

πώς να κάνει έναν οθωμανικό

Το κάθισμα δεν είναι συνδεδεμένο με το μαξιλάρι με επένδυση, πρέπει να είναι ελεύθερο να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί. Για να εξασφαλιστεί ότι το κάθισμα δεν κινείται κατά τη χρήση, στο εσωτερικό του, οι στάσεις είναι τοποθετημένες. Συνδέστε τα στηρίγματα σε τέτοια απόσταση που, όταν αφαιρούνται και τοποθετούνται στο κάλυμμα, δεν τρίβονται στην άκρη του μοριοσανίδας και δεν αγγίζουν τις εσωτερικές ράβδους.

πώς να κάνει έναν οθωμανικό

Το πλαίσιο του κουτιού πρέπει να καλύπτεται με ένα πανί, μπορεί να στερεωθεί με συρραπτικό. Μέσα στο κουτί είναι επίσης επενδυμένο. Στο καπάκι κάτω από το ύφασμα πρέπει να τοποθετήσετε ένα παχύ αφρό για την άνεση της καθιστικής. Έτσι γίνεται ένα πρακτικό οθωμανικό, το οποίο θα ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό στυλ. Είναι απαραίτητο μόνο να επιλέξετε το σωστό ύφασμα.

Videogallery

Φωτογραφική συλλογή