Πώς να σχεδιάσετε ένα δωμάτιο του μανδύα: επιλογή διαμόρφωσης, τοποθεσία και ασυνήθιστες ιδέες (+160 φωτογραφίες)

Πώς να σχεδιάσετε ένα δωμάτιο του μανδύα: επιλογή διαμόρφωσης, τοποθεσία και ασυνήθιστες ιδέες (+160 φωτογραφίες)

Το δωμάτιο του μανδύα σε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι σε πλήρη κατανόηση του είναι ένα ανέφικτο όνειρο. Για να το εφαρμόσετε πλήρως, θα πρέπει να επιλέξετε μια μικρή περιοχή. Αλλά, μην απογοητευτείτε, ως εναλλακτική λύση στα μεγάλα δωμάτια είναι μίνι-ντουλάπες, που φέρουν παρόμοια λειτουργικότητα. Μια ποικιλία τύπων ντυσίμων και τρόποι ρύθμισης θα συζητηθούν σε αυτό το άρθρο.

Contents

Ντουλάπα ή ντουλάπα;

Λόγω του γεγονότος ότι οι διαστάσεις των διαμερισμάτων είναι περιορισμένες, ένα δίλημμα εμφανίζεται πάντοτε πριν από τους ενοικιαστές. Αποτελείται από το ερώτημα: να κανονίσετε μια ντουλάπα κατά μήκος ενός από τους τοίχους ή ένα ντουλάπι στο οποίο δεν μπορείτε μόνο να τοποθετήσετε τα πράγματα, αλλά και να αλλάξετε τα ρούχα;

Ο καθοριστικός παράγοντας είναι η διαθεσιμότητα μιας ελεύθερης περιοχής. Εάν ο χώρος ντουλάπα να διαθέσει επαρκείς μήκος 1,2 m και βάθος 0,7 m, τότε το πλάτος του επιδέσμου θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,2 m και ένα μήκος όχι μικρότερο από 1,5 m. Αυτές οι παράμετροι επηρεάζουν τον όγκο του ερμαρίου.

Πώς να σχεδιάσετε ένα δωμάτιο του μανδύα: επιλογή διαμόρφωσης, τοποθεσία και ασυνήθιστες ιδέες (+160 φωτογραφίες)
Στο dressing room δεν μπορείτε μόνο να αποθηκεύσετε τα πράγματα, θα πρέπει να έχει αρκετό χώρο για να αλλάξετε τα ρούχα

Ντουλάπα για

Τα δωμάτια ντουλάπας έχουν μια τεράστια ποικιλία όσον αφορά τις σχεδιαστικές λύσεις. Φανταστείτε αρκετές ιδέες που θα ταιριάζουν σε μια γυναίκα, έναν άνδρα και ένα παιδί.

γυναίκες

Για τις γυναίκες, το dressing room έχει μεγάλη σημασία. Σε αυτό το δωμάτιο είναι έτοιμοι να περάσουν τον περισσότερο χρόνο τους. Βασικές απαιτήσεις: λειτουργικότητα, άνεση και οπτική αντίληψη.

Ντουλάπα δωμάτιο για μια γυναίκα

Το γυναικείο ντυμένο δωμάτιο χαρακτηρίζεται από την παρουσία ενός τεράστιου αριθμού ράφια για παπούτσια, το ύψος των κόγχων που σχεδιάζονται για φορέματα. Ακόμα και οι κρεμάστρες είναι σοβαρές για το σχεδιασμό τους. Απαιτείται η παρουσία μεγάλου αριθμού κιβωτίων, καλάθια λυγαριάς, ράφια με κιβώτια. Για μικρά αντικείμενα αγοράζονται ειδικοί διοργανωτές.

Δωμάτιο ντουλάπας

Στο dressing room για μια γυναίκα πρέπει να έχει ένα μεγάλο καθρέφτη, και καλύτερα αν υπάρχει χώρος για ένα ντυμένο τραπέζι.

Τραπέζι με καθρέφτη στο ντουλάπι

άνδρες

Για την αρσενική ντουλάπα, η οπτική αντίληψη δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Εδώ το κύριο πράγμα που όλα ήταν κοντά για βολική χρήση. Για έναν άνθρωπο, η χρήση διαφόρων περίπλοκων μηχανισμών προσφέρει περιττό πρόβλημα. Τα ανοιχτά ράφια είναι το προνόμιο των συστημάτων αποθήκευσης στο γκαρνταρόμπα για τους άνδρες.

Γυναικεία αποδυτήρια

Εργονομική ντουλάπα για τους άνδρες πρέπει να αποτελούνται από τρία τμήματα: ένα τμήμα πυθμένα για την αποθήκευση παπούτσια, μεσαία και κάτω διάζωμα είναι καλύτερη διαιρείται σε ντουλάπες σε συνδυασμό με ράφια. Είναι απαραίτητο να σκεφτόμαστε διάφορα τμήματα για κρεμάστρες: ένα για κοστούμια και σακάκια, και στη δεύτερη υπάρχουν πουκάμισα, παντελόνια, γιλέκα.

Τα στιλιστικά στοιχεία συνεπάγονται επίσης αυστηρές γραμμές και αποχρώσεις. Τα υλικά επιλέγουν το ξύλο ή το μέταλλο και τα χρώματα προτιμούνται γκρι, λευκό, καφέ σε διάφορα χρώματα.

γυναικεία ντουλάπα

παιδιά

Η βασική αρχή που ακολουθείται κατά το σχεδιασμό μιας ντουλάπας για παιδιά είναι η ασφάλεια. Και θα πρέπει να εντοπίζεται σε όλες τις κατευθύνσεις, τόσο στη θέση των ράφια όσο και στην επιλογή του υλικού. Η χρήση υλικών με το χαμηλότερο περιεχόμενο τοξικότητας αποκλείεται πλήρως. Αποφύγετε αιχμηρές γωνίες και για να ασφαλίσετε τα ράφια χρησιμοποιήστε ένα αξιόπιστο υλικό.

Μια καλή λύση για τα δωμάτια των παιδιών με μια μικρή περιοχή: το κρεβάτι βρίσκεται στο πάνω μέρος, και κάτω από αυτό είναι τοποθετημένο ένα δωμάτιο γκαρνταρόμπα. Σε αυτό υπάρχει και ένα άλλο όφελος - ο χώρος για παιχνίδια είναι ελεύθερος.

Κρεβατοκάμαρα με ένα δωμάτιο ντυσίματος κάτω για τον παιδικό σταθμό

Στην περίπτωση του σχεδιασμού του διαμερίσματος θύρας πόρτας, σκεφτείτε την εγκατάσταση των μανδάλων. Αυτό θα εμποδίσει το παιδί να τραυματιστεί κατά το κλείσιμο της πόρτας. Η ίδια η πόρτα δεν μπορεί να κατασκευαστεί από μοριοσανίδες ή γυαλί, αλλά από υλικό που θα χρησιμεύσει ως σχέδιο για το παιδί.

Στο δωμάτιο ντυσίματος πρέπει να είναι η αποθήκευση όχι μόνο ρούχα, αλλά και παιχνίδια. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται ειδικά πλαστικά δοχεία. Είναι εύκολο να το φροντίσετε.

Μίνι γκαρνταρόμπα για ένα κορίτσι

Γκαρνταρόμπα

Σχεδιάζοντας μια ντουλάπα, σκεφτείτε μια από τις κύριες πτυχές - το βέλτιστο μέρος για την τοποθέτηση του δωματίου. Κατά τον προσδιορισμό της σωστής θέσης, υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με τις διαστάσεις και τη διάταξη του σπιτιού. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις πιθανές επιλογές.

Στο διαμέρισμα

Παραδόξως, η συσκευή του δωματίου ντουλάπα στο διαμέρισμα δεν είναι τόσο δύσκολο έργο. Η μόνη απόχρωση είναι το μέγεθος της αποθήκης, η οποία εξαρτάται από την τοποθεσία και τον ελεύθερο χώρο στο διαμέρισμα.

Δωμάτιο ντουλάπας σε διαμέρισμα ενός δωματίου

Ένα δωμάτιο

Σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου δεν φοβόμαστε να κλέψουμε τετραγωνικά μέτρα από τα καθιστικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο χώρος απελευθερώνεται. Παρουσία μιας ντουλάπας, δεν υπάρχει ανάγκη για έπιπλα άλλου τύπου για την αποθήκευση των πραγμάτων. Λόγω αυτού, μπορείτε να απελευθερώσετε το χώρο καθιστικού.

Δωμάτιο ντουλάπας στο διάδρομο

Εάν το έργο είναι καλά μελετημένο, τότε η αποθήκευση μπορεί να γίνει πολυλειτουργική. Για παράδειγμα, κανονίστε μια θέση για σιδερώστρα, ηλεκτρική σκούπα και άλλες οικιακές συσκευές. Διακόσμηση και διακόσμηση σε ανοιχτά χρώματα, θα επεκτείνει οπτικά το χώρο.

ντουλάπα στο διαμέρισμα ενός δωματίου

Ένα υπνοδωμάτιο

Σε ένα διαμέρισμα δύο δωματίων κάτω από την τουαλέτα μπορεί να αναγνωριστεί σχεδόν το μισό υπνοδωμάτιο. Σε αυτό μπορείτε να σχεδιάσετε όχι μόνο ένα μέρος για να αποθηκεύσετε τα πράγματα, αλλά και να οργανώσει ένα μικρό μπουτόν. Το μεγαλύτερο μέρος του δωματίου είναι τοποθετημένο στο πλάι του κρεβατιού.

μανδύα στο υπνοδωμάτιο

Δύο υπνοδωμάτια

Για ένα διαμέρισμα τριών δωματίων υπάρχει μια παραλλαγή έξυπνης ανάπλασης. Ειδικά αν το σαλόνι είναι δίπλα στην κουζίνα και τελειώνει με μια λότζια. Στη συνέχεια, μπορείτε να το συνδέσετε με αυτά τα δωμάτια και να εξοπλίσετε μια τυφλή γωνία για ένα ευρύχωρο δωμάτιο.

Δωμάτιο ντουλάπας

Σε ιδιωτικό σπίτι

Αν μιλάμε για μια εξοχική κατοικία, τότε στην περίπτωση αυτή είναι δυνατόν να διαθέσει μια ντουλάπα για ολόκληρο το δωμάτιο. Αυτή η επιλογή έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • την απελευθέρωση των καθιστικών από τα υπερβολικά έπιπλα και τα πράγματα?
 • η θέση του δωματίου δίπλα στο υπνοδωμάτιο θα προσφέρει επιπλέον άνεση και άνεση.
 • η πρόσβαση στο dressing room από τον κοινό διάδρομο θα παρέχει τη δυνατότητα χρήσης του από οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας χωρίς να παρεμβαίνει σε άλλους.

Μεγάλο γκαρνταρόμπα

Διαρρύθμιση σε διαφορετικά δωμάτια

Επιλέξτε ένα δωμάτιο για το ντουλάπι δεν είναι δύσκολο. Είναι καλύτερα να χωρέσει σε ένα τέτοιο δωμάτιο όπου ο χώρος είναι περιορισμένος, για παράδειγμα, σε κόγχες, ντουλάπες, διάδρομο, καθώς και σε στενά περάσματα και ούτω καθεξής.

Στο σαλόνι

Ο ευκολότερος τρόπος να υλοποιηθεί η ιδέα σε μεγάλα και ευρύχωρα σαλόνια. Παρέχει την εγκατάσταση ελίτ μοντέλων. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να βασιστείτε στο όραμά σας και να μην περιορίσετε τον εαυτό σας σε τίποτα.

σχεδιασμός καθιστικού με ντουλάπα

Είναι πολύ πιο δύσκολο να δημιουργηθεί ένα έργο για μικρά σαλόνια. Επιλέγοντας ένα χώρο για το ντουλάπι, κόβεται ο χώρος του σαλόνι, με αποτέλεσμα το δωμάτιο να χάσει το σκοπό του. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά την εργονομία, λόγω του τι μπορείτε να μειώσετε τον όγκο του δωματίου.

Γωνιακό σαλόνι στο σαλόνι

Στο υπνοδωμάτιο

Ένα καλό παράδειγμα του dressing room είναι μια μικρή και άνετη ντουλάπα. Παρέχει τη βάση του κάτω ορόφου, εξοπλισμένη με τα βήματα. Τα βήματα είναι κοίλα και έχουν κιβώτια. Σε αυτά φτάνουν στο μεσαίο τμήμα της αίθουσας, αποτελούμενο από ένα τμήμα του χώρου. Γύρω από αυτό είναι τα ράφια. Σε αυτή την περίπτωση, όλα θα είναι διαθέσιμα.

Είναι δυνατόν να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό μίνι οικόπεδο με μια πόρτα ή στον ελεύθερο χώρο και να το χωρίσετε με ένα χωρίο από γυψοσανίδα.

dressing room στο υπνοδωμάτιο

Στο μπαλκόνι και τη λογγαία

Μια άριστη επιλογή δωματίων για το δωμάτιο του μανδύα είναι τα μπαλκόνια ή οι λότζες. Υπάρχει αρκετός χώρος για τη διανομή θέσεων κάτω από ρούχα ή παπούτσια. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ορισμένες αποχρώσεις:

 • Οι εγκαταστάσεις πρέπει να είναι μονωμένες έτσι ώστε να διατηρείται το απαραίτητο μικροκλίμα κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου.
 • Μεγάλη συσσώρευση των σχεδίων επίπλων θα μειώσει την πρόσβαση του φωτός στο δωμάτιο, ειδικά εάν δεν υπάρχει επιπλέον παράθυρο?
 • σκεφτείτε το βάρος των δομών, καθώς το φορτίο σε αυτές τις εγκαταστάσεις είναι περιορισμένο.

dressing room στο λότζια

Στη σοφίτα

Η οργάνωση της αίθουσας ντουλάπας στον σοφίτα δημιουργεί μερικές δυσκολίες στη διαρρύθμισή του, οι οποίες συνίστανται σε μια κεκλιμένη οροφή. Το κεκλιμένο επίπεδο του ανώτατου ορίου εισάγει τις δικές του οδηγίες. Ξεκινήστε με το γεγονός ότι σκέφτονται για τη σωστή οργάνωση των επίπλων σε όλη την περιοχή. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ενσωματωμένες ντουλάπες, οι οποίες θα βασίζονται σε συστήματα πλέγματος για ντουλάπες.

ντουλάπα στη σοφίτα

Αντί για την τουαλέτα

Για εκείνους που δεν φοβούνται να πειραματιστούν, μπορείτε να πάτε σε μια περιπέτεια και να κάνετε αποθήκευση στο μπάνιο. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να μεταφέρετε την τουαλέτα στο μπάνιο, αν το επιτρέπει, φυσικά. Στη συνέχεια, μπορείτε να εκτελέσετε εργασίες επισκευής και φινιρίσματος και να αρχίσετε να σχεδιάζετε την πλήρωση από την άποψη της εργονομίας. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να πάρετε ένα καλό είδος του προϋπολογισμού δωμάτιο ντουλάπα.

Συμβουλές! Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να μονωθούν οι ανυψωτήρες και άλλες επικοινωνίες προκειμένου να αποφευχθεί η διαταραχή του βέλτιστου μικροκλίματος.

ντουλάπα για τουαλέτα

Δωμάτιο Δωμάτιο Ντουλάπας

Στο σύγχρονο εσωτερικό του σπιτιού, η συσκευή του γκαρνταρόμπα κερδίζει σίγουρα δημοτικότητα. Λόγω του ότι οι χώροι έχουν διαφορετικές διαστάσεις και διάταξη, οι επαγγελματίες εργάζονται πολύ σοβαρά στην ντουλάπα. Προβλέπεται η αποθήκευση όχι μόνο ρούχων, αλλά και διαφόρων ειδών οικιακών ειδών. Ας εξετάσουμε μερικές ιδέες εργονομίας των ντουλαπιών ανάλογα με τον τύπο της ρύθμισής τους.

Μίνι ντουλάπα

Για τυπικούς τύπους δωματίων ντουλάπας, δεν είναι δύσκολο να επιλέξετε ένα έργο. Η άφθονη ποσότητα τους μπορεί να παρατηρηθεί στις σελίδες του Διαδικτύου. Είναι απαραίτητο μόνο να επιλέξετε την επιλογή που σας αρέσει. Είναι πολύ πιο δύσκολο να σχεδιάσετε ένα μίνι γκαρνταρόμπα, γιατί εδώ πρέπει να συνδυάσετε δύο βασικές απαιτήσεις: μικρό μέγεθος και μέγιστη λειτουργικότητα. 

Μικρή αποδυτήρια

Πώς να φτιάξετε ένα μικρό δωμάτιο ντυσίματος

Για μια έξυπνη συσκευή, μια μίνι ντουλάπα καθορίζεται αρχικά με χώρο. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αξιολογήσετε προσεκτικά τη διάταξη του σπιτιού. Η καλύτερη επιλογή είναι να επεξεργαστείτε οποιαδήποτε υπάρχουσα θέση ή ντουλάπα. Ελλείψει τέτοιου είδους, επιλέγεται ένα βολικό μέρος, το οποίο είναι περιφραγμένο με χωρίσματα από γυψοσανίδα.

Μίνι ντουλάπα

Η εργονομία εξετάζεται προσεκτικά. Για τα μικρά αποθετήρια, πρέπει να είναι συμπαγής. Αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα, όπως στη σύγχρονη αγορά μπορείτε να πάρετε μπαρ, ανασυρόμενα κρεμάστρες, ράφια, καλάθια και άλλες βολικές συσκευές. Παραδείγματα έργων μικρών γκαρσονιέρων παρουσιάζονται στη φωτογραφία.

Παραλλαγές ενός μίνι dressing room

Στενό

Ένα στενό δωμάτιο ντυσίματος είναι τοποθετημένο σε δωμάτια με επιμήκη μορφή και μικρό πλάτος. Η πιο βέλτιστη επιλογή σε αυτές τις συνθήκες είναι η τοποθέτηση δομών επίπλων κατά μήκος ενός τοίχου, το οποίο είναι μεγάλο. Η πλήρωση των δομών πραγματοποιείται σύμφωνα με τους γενικούς κανόνες, αλλά, δεδομένης της διάταξης, προσθέστε ράφια με το ύφος του "σοφίτα". Αυτή η κίνηση θα βοηθήσει σημαντικά να εξοικονομήσει χρήσιμο χώρο.

ανοιχτό σύστημα ντουλάπας

Σχήματος U

Το όνομα μιλάει για τον εαυτό του. Όλα τα στοιχεία επίπλων είναι τοποθετημένα κατά μήκος τριών τοίχων, ενώ το τέταρτο προορίζεται για είσοδο. Για το σχεδιασμό ενός τέτοιου δωματίου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές κινήσεις και σχέδια. Ανάλογα με την περιοχή, τα ντουλάπια μπορούν να γίνουν τόσο ορθογώνια όσο και γωνιακά. Μπορούν να είναι ενσωματωμένα, υπόθεση, σκελετός και άλλα.

Σκεύος σε σχήμα U

Πάνω απ 'όλα για τους χώρους ντουλάπας σχήματος U κατάλληλο ορθογώνιο σχήμα ή με μεγάλη έκταση. Λοιπόν, αν η πόρτα είναι διακοσμημένη με συρόμενες πόρτες.

Σκεύος σε σχήμα U

Γωνιακό

Γωνιακό σχήμα ντουλάπας είναι εξοπλισμένο σε περίπτωση που η κατοικία έχει μια άβολη ελεύθερη γωνία. Το ξαπλώστε και το διακοσμήστε κάτω από το ντουλάπι, μπορείτε να προσθέσετε στο δωμάτιο την άνεση και την άνεση χρήσης. Αυτή η επιλογή έχει αρκετά μεγάλη δομή. Ο εργονομικός χώρος σε αυτό είναι διατεταγμένος με το γράμμα "G", το οποίο είναι σε θέση να αυξήσει οπτικά την ένταση.

Γωνιακή ντουλάπα γωνιών

Με μια τέτοια διάταξη, ανοίγοντας την πόρτα, η ανασκόπηση δείχνει αμέσως μια πλήρη εικόνα της χωρητικότητας πλήρωσης του θαλάμου.

Γωνιακό δωμάτιο

Μεγάλο γκαρνταρόμπα

Η αποθήκευση μεγάλων μεγεθών προϋποθέτει διαίρεση σε διάφορες ζώνες. Σε μια τέτοια γκαρνταρόμπα, μπορείτε να επιλέξετε ένα τμήμα για κάθε μέλος της οικογένειας. Ακριβώς εδώ μπορείτε να οργανώσετε συσκευές σιδερώματος και άλλα απλά πράγματα για να φροντίσετε τα πράγματα. Σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε άλλα, συνιστάται να κάνετε καλό αερισμό και φωτισμό.

Μεγάλο γκαρνταρόμπα για όλη την οικογένεια

Η παρουσία μιας μεγάλης εγκατάστασης αποθήκευσης θα μειώσει τη διαθεσιμότητα των επίπλων που έχουν παρόμοιες λειτουργίες. Αυτό θα αυξήσει σημαντικά τον ελεύθερο χώρο στους καθιστικούς χώρους.

Ευρύχωρο δωμάτιο γκαρνταρόμπα

Αλλά, παρά τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα, σημειώστε κάποια και ταλαιπωρία. Πρώτα απ 'όλα, για ένα τέτοιο γκαρνταρόμπα είναι απαραίτητο να διαθέσει ένα δωμάτιο με μια σημαντική περιοχή, στη δεύτερη, αν όλα τα απαραίτητα πράγματα των μελών της οικογένειας θα βρίσκονται σε αυτό, τότε θα πρέπει να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα χρήσης. Διαφορετικά, μια ουρά θα δημιουργηθεί τα πρωινά.

Πέρασμα

Μια καλή ιδέα είναι να οργανώσετε μια γκαρνταρόμπα. Η οργανική και σωστή διάταξη του επιτρέπει την επίλυση πολλών προβλημάτων. Αυτή η επιλογή, και πάλι, έχει σχεδιαστεί για διαμερίσματα με μικρή έκταση.

Γκαρνταρόμπα

Μελετώντας την εργονομία, θα πρέπει να λάβετε υπόψη δύο αποχρώσεις:

 • Είναι προτιμότερο να εγκαταλείψετε τη διάταξη ενός μεγάλου αριθμού ντουλαπιών, προτιμάτε τα ανοιχτά ράφια, ώστε να μπορείτε να απελευθερώσετε περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους.
 • Οι πόρτες πρέπει να είναι μόνο συρόμενες, διαφορετικά θα παρεμβαίνουν στην κίνηση.

Γκαρνταρόμπα με συρόμενες πόρτες

Στη θέση

Εάν το διαμέρισμα έχει ένα μικρό χώρο, που περιορίζεται από τρεις τοίχους, οροφή και το πάτωμα, δηλαδή, μια θέση - αυτή είναι μια ιδανική επιλογή για τη συσκευή ντουλάπα. Μένει μόνο να εγκατασταθούν οι πόρτες και να γεμίσει η θέση με σχέδια επίπλων. Για μικρές κόγχες, επιλέγονται συστήματα τοποθέτησης σε τοίχο με διαμερίσματα ματιών, για πιο ευρύχωρα - παραλλαγές πλαισίων σαλιγκαριών.

Ένα μικρό γκαρνταρόμπα σε μια θέση

Ενσωματωμένο

Για τις ενσωματωμένες ντουλάπες διατίθεται χώρος, ο οποίος επίσης περιορίζεται σε τρεις τοίχους, και η τέταρτη πλευρά εμποδίζεται από συρόμενες πόρτες. Όλος ο χώρος χωρίζεται σε διαφορετικά τμήματα, είναι εξοπλισμένα τα ράφια και τα κιβώτια.

Εντοιχισμένη ντουλάπα

Κάτω από τις σκάλες

Μια από τις επιτυχημένες επιλογές για την οργάνωση ενός γκαρνταρόμπα σε μια ιδιωτική διώροφη κατοικία είναι ο χώρος κάτω από τις σκάλες. Τα πλεονεκτήματα είναι προφανή:

 • σημαντική εξοικονόμηση χώρου, δεδομένου ότι η περιοχή κάτω από τις σκάλες δεν είναι κατά κανόνα κατάλληλη για άλλους σκοπούς.
 • Το dressing room είναι προσβάσιμο σε όλους τους ενοικιαστές, καθώς δεν βρίσκεται στο σαλόνι.
 • ορισμένοι τεχνίτες, ακόμη και τα σκαλοπάτια, είναι εξοπλισμένα με συρτάρια στα οποία μπορείτε ελεύθερα να τοποθετήσετε παπούτσια.

Γκαρνταρόμπα κάτω από τις σκάλες

Κρεβάτι-ντουλάπα

Για την αποθήκευση κουβερτών, κουβερτών, μαξιλαριών έχουν προσαρμόσει με επιτυχία τον εσωτερικό χώρο των κρεβατιών, ειδικά αν διαθέτουν μηχανισμό ανύψωσης. Εκτός από το κρεβάτι στο εσωτερικό του κρεβατιού, μπορείτε να αποθηκεύσετε εποχιακά είδη. Σε πολλά μοντέλα υπνοδωματίου υπάρχουν συρτάρια με μικρότερα αντικείμενα.

Κρεβάτι-ντουλάπα

Στο βίντεο: το σχεδιασμό και το σχεδιασμό του δωματίου.

Γκαρνταρόμπα σε διάφορα στυλ

Εκτός από το είδος του dressing room, πρέπει να σκεφτείτε το στυλ του, γιατί πρέπει να ταιριάζει καλά στο εσωτερικό. Ο σχεδιασμός των dressing rooms μπορεί να γίνει με διαφορετικά στυλ, εδώ αξίζει να βασιστείτε στον περιβάλλοντα χώρο.

Σοφίτα

Το ύφος της σοφίτας είναι εγγενές στην αφθονία των μεταλλικών κατασκευών. Στο dressing room, ράφια και ράφια σε μεταλλικά ράφια κυριαρχούν, τα οποία είναι εγκατεστημένα από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Στα ανοίγματα μεταξύ των ράφια υπάρχουν κρεμάστρες, κουτιά για αποθήκευση. Η κύρια προϋπόθεση - να διατηρηθεί μια αίσθηση του χώρου. Τα μη τυποποιημένα δωμάτια είναι κατάλληλα για αυτούς.

Γκαρνταρόμπα σε σοφίτα

Κλασικά

Το βεστιάριο σε κλασικό στιλ είναι κατάλληλο για καταναλωτές που έχουν σημαντικό εισόδημα. Αυτό δικαιολογείται από το γεγονός ότι όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για κλασικά φυσικής προέλευσης. Βασικά αυτό το δέντρο. Αυτό το dressing room φαίνεται ακριβό, και τα υλικά είναι ποιότητας και ανθεκτικότητας.

Γκαρνταρόμπα σε κλασικό στυλ

Προβηγκία

Provence - εσωτερικό στο γαλλικό στιλ, συνδυάζοντας τέλεια την απλότητα και την πολυτέλεια. Η παρουσία της γαλλικής γοητείας στο νότιο τμήμα συμβάλλει στη δημιουργία άνεσης και άνεσης. Στην ουσία της, είναι ένα παλιό στυλ σε ζεστά παστέλ χρώματα.

Γκαρνταρόμπα σε στιλ της Προβηγκίας

Σύγχρονη

Η ντουλάπα στο αρ νουβό στιλ είναι η κληρονομιά της ντουλάπας. Για εκείνη, διατίθεται ξεχωριστό δωμάτιο, στο οποίο σχεδόν ολόκληρη η περιοχή είναι γεμάτη με έπιπλα γραφείου. Μπορείτε να οργανώσετε ένα σαλόνι στο σαλόνι, γι 'αυτό πρέπει να το χωρίσετε με χωρίσματα γυψοσανίδας. Σε μια απλοποιημένη έκδοση, η οθόνη μπορεί να κατασκευαστεί από γυαλί ή ύφασμα, πλαίσια από ξύλο. Το πλεονέκτημα του μοντέρνου στυλ είναι ένας περιστασιακός συνδυασμός με πολλά άλλα στυλ εσωτερικού.

Ντουλάπα σε αρ νουβό στιλ

Art Deco

Art deco - μια όμορφη τάση, που συνδυάζει ευκολία και πολυτέλεια. Για να διακοσμήσετε την αποθήκη στο ύφος του art deco, επιλέξτε μια διακόσμηση σε παστέλ χρώματα. Εάν υπάρχει ένα παράθυρο στο σαλόνι, τότε μπορείτε να το κρεμάσετε με ρωμαϊκή κουρτίνα. Είναι καλό στο ότι η πλατεία δεν θα κλέψει, αλλά δίνει την εμφάνιση στην εμφάνιση της πολυτέλειας των αρχαίων χρόνων. Ο σχεδιασμός των επίπλων δεν πρέπει να περιέχει στοιχεία χλωρίδας. Είναι καλύτερα να κρατήσετε τις κλασσικές μορφές. Η μη τυποποιημένη διακόσμηση με τη μορφή διακόσμησης δίνεται καλύτερα στα εξαρτήματα, τους καθρέφτες και τις πόρτες.

Γκαρνταρόμπα στο στυλ Art Deco

Διαρρύθμιση δωματίων ντουλάπας

Όπως ήδη αναφέρθηκε, όλα πρέπει να αρχίσουν με προσεκτικό σχεδιασμό. Αυτό ισχύει για τη διάταξη των δωματίων των ντουλαπών. Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

 • Στο τμήμα για την αποθήκευση εξωτερικών ρούχων, η απόσταση μεταξύ της ράβδου και του άνω ραφιού πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 cm.
 • Για μικρά πράγματα, αποθηκευμένα στους ώμους, είναι τοποθετημένα δύο ράβδοι. Τοποθετούνται το ένα κάτω από το άλλο σε απόσταση 0,8-1 m.
 • Η απόσταση μεταξύ των συνηθισμένων ράφια πρέπει να είναι μεταξύ 35-45 cm και το βάθος 40 cm.
 • Σύμφωνα με τους ειδικούς, η βέλτιστη αξία του πλάτους των ραφιών και των ραφιών είναι 50-60 εκ. Με αυτές τις παραμέτρους είναι δυνατόν να τοποθετηθούν δύο στοίβες πραγμάτων.
 • Το πλάτος των συρταριών σύμφωνα με το πρότυπο είναι 40-70 εκ. Και το ύψος είναι περίπου 40 εκ. Με αυτές τις παραμέτρους μπορεί να εξασφαλιστεί η υψηλής ποιότητας εργασία του ολισθαίνοντα μηχανισμού.

Στο βίντεο: 4 βήματα για την οργάνωση μιας ιδανικής ντουλάπας.

Συμπληρώματα για αποδυτήρια: έπιπλα και αξεσουάρ

Δεν μπορείτε να φανταστείτε ένα μοντέρνο ντύσιμο χωρίς την τελευταία γενιά αξεσουάρ και αξεσουάρ. Η αποθήκευση για τα πράγματα θα πρέπει να είναι κατάλληλη για χρήση, ως εκ τούτου, εκτός από τα τυποποιημένα στοιχεία, προστίθενται πιο σύγχρονες αρθρωτές δομές.

Ράφια

Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, τα ράφια τοποθετούνται σε κάποια απόσταση μεταξύ τους. Αλλά, υποδιαιρούνται περαιτέρω από τον τύπο της συσκευής: σταθερή και ανασυρόμενη. Τα τελευταία εξασφαλίζουν την ευκολία χρήσης τους. Συχνά, τα ράφια φωτίζονται με λωρίδα LED.

Συρταρωτά ράφια στο γκαρνταρόμπα
Τα ράφια με έναν ανασυρόμενο μηχανισμό είναι πιο βολικό στη χρήση

Κρεμάστρες

Οι κρεμάστρες είναι επίσης διαφορετικοί σε τύπο: ανασυρόμενο, κυκλικό, μενταγιόν. Τα κυκλικά κρεμάστρες τοποθετούνται σε βολική θέση στη γωνία, κρέμονται - στα μπαρ. Για να αποθηκεύσετε ζώνες, δεσμούς, ομπρέλες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα συνηθισμένα γάντζους τοίχου. Μια εξαιρετική επιλογή είναι τα φράγματα ντουλαπιών με γάντζους, επιτρέποντάς σας να τοποθετήσετε πάνω τους περισσότερα πράγματα.

Αξεσουάρ ντουλάπας

Καθρέπτης

Στα δωμάτια ντουλάπας με σημαντικές διαστάσεις, ο χώρος επιτρέπει όχι μόνο να αποθηκεύονται τα πράγματα, αλλά και να πραγματοποιείται επίδεσμος και τοποθέτηση. Και για αυτές τις διαδικασίες χρειάζεστε έναν καθρέφτη, κατά προτίμηση σε πλήρη ανάπτυξη. Για να μπορέσετε να κοιτάξετε τον εαυτό σας από όλες τις πλευρές, αποκτάται ένα ακόμη μικρό μέγεθος. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να κανονιστεί καλός φωτισμός, ιδανικά ένας πολυετής πολυεστέρας.

Μεγάλο καθρέφτη στο ντουλάπι

Μονάδες αποθήκευσης υποδημάτων

Τα παπούτσια μπορεί να έχουν διαφορετικά σχήματα και σχέδια. Για να το τοποθετήσετε με τον καλύτερο τρόπο, θα πρέπει να σκεφτείτε όλες τις αποχρώσεις. Η αποθήκευση μπορεί να καθοριστεί ανάλογα με την εποχή. Λίγο που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή τα παπούτσια τοποθετούνται σε κουτιά και αποστέλλονται στο ημιώροφο. Τα υπόλοιπα παπούτσια αποθηκεύονται σε ανοιχτά ράφια ή σε ειδικά περίπτερα.

Μονάδα αποθήκευσης παπουτσιών στο γκαρνταρόμπα

Στάδια και παντογράφοι

Αυτή είναι η βάση του δωματίου. Διοργανώνεται στο τμήμα, όπου σχεδιάζεται να τοποθετήσει πολλά πράγματα, όπως τα παλτά. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε μια ράβδο, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1,65 μ. Και περισσότερο. Πουκάμισα, σακάκια, μπλούζες, δηλαδή πράγματα μικρότερου μεγέθους, πρέπει να κρεμαστούν σε ύψος 1 μ.

Σταθερό μπαρ στο γκαρνταρόμπα

Ένας βελτιωμένος βραχίονας με ειδικό μηχανισμό για να χαμηλώσει σε ένα άνετο ύψος ονομάζεται παντογράφος.

Γραμμή παντογράφου στο δωμάτιο

Σίδερο σιδερώστρα

Εάν το χώρο αποθήκευσης επιτρέπει, τότε μπορεί να παρέχει ένα διαμέρισμα για την αποθήκευση της σανίδας σιδερώματος. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να γνωρίζετε τις διαστάσεις του ίδιου του πίνακα. Οι ειδικοί συνιστούν να ρυθμίσετε το πλάτος του διαμερίσματος πλάτους τουλάχιστον 0,2 m. Στο ντουλάπα υπάρχουν ενσωματωμένες σανίδες σιδερώματος, οι οποίες είναι εύκολα προσανατολισμένες.

Ενσωματωμένο σιδερώστρα στο γκαρνταρόμπα

Μπορείτε να σκεφτείτε ένα μέρος για την αποθήκευση μιας ηλεκτρικής σκούπας και άλλων οικιακών συσκευών. Αυτά μπορεί να είναι ειδικά τεμάχια, στα οποία είναι εύκολο να κρύβονται τέτοια αντικείμενα.

σύστημα αποθήκευσης οικιακών συσκευών

Κουτιά και καλάθια

Μια πολύ βολική συσκευή για την αποθήκευση μικρών αντικειμένων είναι τα κουτιά από χαρτόνι. Σε αυτά μπορείτε να βάλετε όχι μόνο ρούχα, αλλά και άλλα μικρά πράγματα. Διατίθεται σε διάφορα μεγέθη και διαφορετικές ιδιότητες. Η άνετη αποθήκευση παρέχεται επίσης από το σχήμα των κιβωτίων. Τα ορθογώνια αξεσουάρ μπορούν να γεμίσουν το μέγιστο χώρο.

Αποθήκευση κιβωτίων στο αποδυτήριο

Μια άλλη καινοτομία που εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα είναι τα συρόμενα καλάθια με κηρήθρα. Είναι κατάλληλα για κλινοσκεπάσματα και μικρά αντικείμενα.

Ανασυρόμενα καλάθια ματιών για ντουλάπια

Σκάλα για ντουλάπα

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο σχεδιασμός επίπλων υπανάπτυκτη καμαρίνι από το δάπεδο μέχρι την οροφή, για άνετη λειτουργία είναι απαραίτητο να πάρετε μια σκάλα και τοποθετημένο τις σκάλες. Και στις δύο περιπτώσεις, τα βήματα σε αυτά πρέπει να είναι κατάλληλα για ασφαλή χρήση.

κλιμακοστάσιο στο σαλόνι

Πόρτες στο γκαρνταρόμπα

Αφού το εσωτερικό του χώρου αποθήκευσης είναι πλήρως εξοπλισμένο, δίνουμε προσοχή στις πόρτες. Οι ποικιλίες μοντέρνων μοντέλων πόρτας είναι αρκετά πολυάριθμες. Σημειώστε ότι οι πόρτες ταλάντευσης δεν είναι κατάλληλες για χώρους με μικρό χώρο, ιδανικά μοντέλα μπορεί να είναι συρόμενα μοντέλα.

Garmoshko

Το ακορντεόν πόρτα εγκαθίσταται πρώτα για εξοικονόμηση χώρου. Προς το παρόν, τα μοντέλα αυτά κατασκευάζονται από υλικά υψηλής ποιότητας και έχουν σχετικά ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές λύσεις.

Ακορντεόν πόρτας στην αίθουσα

Rack

Παροχή άνεση και ηρεμία θα είναι οι πόρτες rack για την ντουλάπα. Είναι κατασκευασμένα από ξύλο ποιότητας, δίνουν ζεστασιά και άνεση στο εσωτερικό κάθε δωματίου. Με το σχεδιασμό τους, αυτές οι πόρτες είναι φτερωτές, και οι πόρτες προσλαμβάνονται από ξεχωριστά ξύλινα ράφια τοποθετημένα οριζόντια.

Συρόμενες πόρτες στο ντουλάπι

Ακτίνα

Ο σύγχρονος σχεδιασμός των θυρών στο βεστιάριο έχει εμπλουτιστεί από μια άλλη αρκετά κομψή επιλογή - ακτινικές ή ακτινικές πόρτες. Έρχονται σε διάφορες μορφές: κυρτή, κοίλη, οβάλ, συνδυασμένη, στρογγυλή. Οι ακτινικές πόρτες έχουν περίπλοκη δομή και εξαρτήματα, τα οποία δεν είναι εύκολο να συναρμολογηθούν. Για τη συσκευή τους είναι καλύτερο να εμπλέξουν τον πλοίαρχο.

Ακτινωτές πόρτες στο ντουλάπι

Blinds

Οι πόρτες αυτές αποτιμώνται για μια εποικοδομητική λύση. Εκτός από την αρχική εμφάνιση, είναι σε θέση να εξασφαλίσουν τη ροή του φρέσκου αέρα στο ντουλάπι, που θα βελτιώσει το σύστημα εξαερισμού. Ο σχεδιασμός τους μπορεί να είναι διαφορετικός ως άνοιγμα και ακορντεόν. Κατασκευασμένο από ξύλο ή MDF. Τα Ρέικι είναι παράλληλα μεταξύ τους, αλλά με κάποια γωνία στο πλαίσιο της πόρτας.

λυγισμένες πόρτες στο ντουλάπι

Κουρτίνες αντί για πόρτες

Η πόρτα στο ντουλάπι δεν είναι πανάκεια. Από αυτούς πολλοί αρνούνται υπέρ των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, δηλαδή κουρτίνες, οι οποίες θα μοιράζονται χώρο. Εάν επιλέξετε ακριβά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, οι κουρτίνες μπορούν να κοιτάξουν στο εσωτερικό του δωματίου πιο πλεονεκτικά από τις πόρτες.

βεστιάριο πίσω από κουρτίνες

Μυστική πόρτα στο ντουλάπι

Μερικές φορές οι οικοδεσπότες προσπαθούν να κρύψουν το δωμάτιο από τις εξωτερικές απόψεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια μυστική πόρτα. Απλά κάλυψε κάτω από το στοιχείο του εσωτερικού, μπορείτε να οργανώσετε και κάτω από τον καθρέφτη στον τοίχο, και κάτω από το βιβλιοθήκη.

μυστική πόρτα στο dressing room

Όπως μπορείτε να δείτε, το δωμάτιο ντουλάπας μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε δωμάτιο, με διαφορετικά σχέδια και διαφορετικά μεγέθη. Οι συμβουλές των σχεδιαστών, που παρουσιάζονται στο άρθρο, θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε σωστά την επιλογή και να κάνετε τη λειτουργία της αίθουσας ντυσίματος όσο το δυνατόν πιο άνετη. Έτοιμα αποκλειστικά μοντέλα δωματίων ντουλάπας μπορούν να αγοραστούν σε ένα γνωστό κατάστημα επίπλων IKEA.

Κορυφαίοι 10 εσωτερικοί χώροι με ντουλάπα (1 βίντεο)

Ιδέες για το σχεδιασμό μιας ντουλάπας (160 φωτογραφίες)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

61 − = 57