Category Archive : Επισκευή και διακόσμηση

Είναι το μπαλκόνι ή η loggia κοινή ιδιοκτησία

Οι καυτές συζητήσεις σχετικά με το εάν το μπαλκόνι είναι μέρος της κοινής ιδιοκτησίας, οφείλονται στη διαφορά στην κατανόηση των ιδιοκτητών διαμερισμάτων έννοιες "σχεδιαστικό στοιχείο" και "προσωπικό διάστημα". Στον ορισμό της "κοινής ιδιοκτησίας" προσπαθούν να συνδέσουν την ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους ενοικιαστές. Η διαφορά στην ερμηνεία των υφιστάμενων κανόνων δικαίου υποβλήθηκε με τη μορφή αγωγών ενώπιον των δικαστηρίων, ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Έτσι, στις 17 Ιανουαρίου 2012, η ​​Επιτροπή Προσφυγών του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας ψήφισε την απόφαση αριθ. CΣΣ11-789. Εξετάστε πώς κατανέμεται το δικαίωμα της κοινής ιδιοκτησίας.

Νομική βάση

Είναι το μπαλκόνι ή η loggia κοινή ιδιοκτησία

Ο Κώδικας Στέγασης της Ρωσικής Ομοσπονδίας (LC) αναφέρει ότι οι κανόνες διατήρησης της κοινής ιδιοκτησίας σε πολυκατοικίες καθορίζονται από την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας (άρθρο 39). Οι Κανονισμοί αυτοί εγκρίθηκαν στις 13 Αυγούστου 2006 (Ψήφισμα Αρ. 491).

P / n «Β», σελ. 2 του Κανονισμού αναφέρεται Πλάκα μπαλκόνια που περικλείουν τις δομές υποστήριξης, η σύνθεση του ακινήτου που ανήκει το δικαίωμα της κοινής ιδιοκτησίας του μετοχικού όλοι οι ιδιοκτήτες των ξεχωριστών χώρων μιας πολυκατοικίας.

Οι κανόνες και οι κανόνες για την τεχνική λειτουργία του οικιστικού αποθέματος (σημείο 4.2.4.2) διανέμουν τα μπαλκόνια στις φέρουσες κατασκευές.

Το άρθρο 36, Μέρος 1 LCD καθορίζει την κατανομή των δομών που περικλείουν την κοινή ιδιοκτησία.

Οι νομοθετικές πράξεις δεν προβλέπουν την αναφορά στην κοινή ιδιοκτησία μόνο εκείνων των στοιχείων που εξυπηρετούν διάφορους χώρους. Τα δάπεδα μπαλκονιών περιλαμβάνονται στο συνολικό ολοκληρωμένο σχέδιο κάθε κτιρίου, καθώς περικλείουν, παρέχοντας δείκτες σταθερότητας, αντοχής.

Η απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων RF

Είναι το μπαλκόνι ή η loggia κοινή ιδιοκτησία

Στην απόφαση αριθ. KAS11-789 της Επιτροπής Προσφυγών λέγεται ότι η ανάθεση των στοιχείων των μπαλκόνων ενός ξεχωριστού διαμερίσματος στην κοινή ιδιοκτησία δεν έρχεται σε αντίθεση με τον Κώδικα Στέγασης ή τον Αστικό Κώδικα. Οι ένοπλες δυνάμεις RF αναγνώρισαν την πλάκα του μπαλκονιού (loggia) που δεν προοριζόταν για χρήση περισσότερο από ένα διαμέρισμα, αλλά αφορούσε το ακίνητο για τη γενική μίσθωση των ενοικιαστών του κτιρίου.

Τμήμα ευθύνης

Είναι το μπαλκόνι ή η loggia κοινή ιδιοκτησία

Η κοινόχρηστη ιδιοκτησία περιλαμβάνει: σόμπα, εξωτερικό φράχτη, εξωτερικούς τοίχους

Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικοποιημένων διαμερισμάτων χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα σε σχέση με την ανάγκη επισκευής του μπαλκονιού:

 1. Μέρος του διαμερίσματός του (καλοκαιρινή περιοχή). Όταν αγοράζετε ένα σπίτι, αυτό αναφέρεται σε μερικές συμβάσεις. Κατά συνέπεια, το προσωπικό έδαφος διοργανώνεται από αυτούς κατά βούληση.
 2. Το στοιχείο της πρόσοψης του σπιτιού. Απαιτείται επισκευή για την παραγωγή μιας εταιρείας διαχείρισης (MC) ή στέγασης.

Αν συνοψίσουμε μαζί όλα τα κανονιστικά έγγραφα, έχουμε την ακόλουθη διανομή:

 1. Σε κοινό σπίτι ιδιοκτησίας μεταφέρουν:
  • σόμπα?
  • Εξωτερική περίφραξη.
  • εξωτερικούς τοίχους.
 2. Ατομική χρήση:
  • κιγκλιδώματα ·
  • παράθυρα?
  • πόρτες ·
  • αυτο-τοποθετημένο γείσο, υαλοπίνακες, σχεδιαστικές λύσεις.

Επομένως, η ευθύνη για το περιεχόμενο συγκεκριμένου στοιχείου αυτού του τμήματος των κατοικιών μπορεί να διαφέρει.

Επιπρόσθετος συντονισμός είναι απαραίτητος για την ανάρτηση στο εξωτερικό μέρος της περίφραξης κουτιών με λουλούδια, άλλα προεξέχοντα μέρη, το βάρος των τμημάτων των εδράνων.

Πώς να σχετίζεται με την κατανομή της περιουσίας

Είναι το μπαλκόνι ή η loggia κοινή ιδιοκτησία

Σε πολυώροφα σπίτια, οι τοίχοι, τα δάπεδα, τα ταβάνια μοιράζονται διαμερίσματα, δεν χωρίζονται μεταξύ ενοικιαστές - αυτό είναι κοινόχρηστο ακίνητο. Για τον υπολογισμό του "χώρου διαβίωσης", εφαρμόστε την επιφάνεια των κατοικιών και των θυγατρικών χώρων, μετρούμενη σε m². Ένας τέτοιος χώρος είναι εξοπλισμένος με υλικά φινιρίσματος, γεμάτα με αντικείμενα χρήσης, περιορίζει τη δυνατότητα εισόδου σε κανέναν. Η πραγματική ιδιοκτησία ενός διαμερίσματος, ως συλλογή δομικών υλικών, είναι απλώς ένας νομικός όρος.

Και αντιμετωπίζεται με το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το μπαλκόνι του επίπεδου παραγωγής που βρίσκεται σε ιδιωτική ιδιοκτησία - το χώρο, το διαμέρισμα στο φύλλο δεδομένων για zhiltsa.Uluchshenie περιβάλλον από την εγκατάσταση τέντες, φως διαρθρωτικές πλαίσια για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες και τον ήλιο, την επισκευή και τη συντήρησή τους, είναι για το υπόλοιπο του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, θα είναι μέρος του της περιουσίας του. Ορισμένες παραλλαγές αναδιάρθρωσης απαιτούν συντονισμό στους οργανισμούς αδειοδότησης. Τα δομικά στοιχεία του σπιτιού ανήκουν σε όλους τους συμμετέχοντες της οικιστικής ένωσης.

Είναι το μπαλκόνι ή η loggia κοινή ιδιοκτησία

Είναι σημαντικό ότι η ίδια σχέση μεταξύ των ενοικιαστών προκύπτει όταν επιλύονται ζητήματα τοποθέτησης διαφημιστικών δομών, εμβλήματα στην εξωτερική επιφάνεια των λότζων. Η γενική συνέλευση όλων των ιδιοκτητών αποφασίζει το θέμα της συγκατάθεσης για την τοποθέτηση της αφίσας. Επιπλέον, η απόφαση για την αφαίρεση μη διαφημιζόμενων διαφημιστικών προϊόντων (ενοικιαστές, εξωτερικοί συνεργάτες, ενοικιαστές) είναι επίσης αποδεκτή από όλους τους ιδιοκτήτες σπιτιού.

Τα τμήματα του σπιτιού που δεν χωρίζονται από συμφωνίες όλων των συμμετεχόντων με κάποια άλλα κριτήρια χωρίζονται σε όλα τα ίσα μέρη. Αν ένας ιδιοκτήτης έκανε αδιαχώριστη βελτίωση του μέρους του, το μερίδιό του μπορεί να αυξηθεί αντίστοιχα. Οι εξαλειμμένες βελτιώσεις ανήκουν στον μισθωτή.

Είναι η λειτουργία του κτιρίου, ως συγκρότημα τεχνολογικών συστημάτων, ότι έχει αναπτυχθεί μηχανισμός για τη συμμετοχή όλων των ιδιοκτητών μεμονωμένων διαμερισμάτων.

Επισκευή οικιακής χρήσης

Είναι το μπαλκόνι ή η loggia κοινή ιδιοκτησία

Υπηρεσίες συντήρησης, επισκευής, ο όγκος τους, τις ποιοτικές απαιτήσεις, την κανονικότητα, λαμβάνονται υπόψη κατά το ποσό των τελών για τη συντήρηση όλων των εγκαταστάσεων, που εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση (αν η φάρμα που διευθύνεται από τον Ποινικό Κώδικα), ο έλεγχος της ΕΣΟΑ.

Μια πράξη επιθεώρησης της επιτροπής υποβάλλεται στη συνεδρίαση HOA για εξέταση. Η συνάντηση είναι αρμόδια για τη λήψη απόφασης για επισκευή με τη συγκατάθεση 2/3 των ψήφων του συνολικού αριθμού συμμετεχόντων.

Προκειμένου να πάρει μια αρμόδια απόφαση σχετικά με τις εργασίες επισκευής σε σχέση με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του κοινού ακινήτου (μπαλκονόπορτες, υπάρχουσες περιφράξεις) μια δήλωση αποστέλλεται στον διευθυντή του Ποινικού Κώδικα. Ένα αντίγραφο, φυσικά, πρέπει να είναι στα χέρια του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος - ο αιτών σε περίπτωση που πρόκειται να δικαστεί λόγω της άρνησης. Σχετικά με τον τρόπο επισκευής του τομέα της καθαριότητας, δείτε αυτό το βίντεο:

Συνάντηση των ιδιοκτητών να αποφασίσει σχετικά με την ανάγκη προέκυψε η κατανομή των χρημάτων για την επισκευή μετά από αίτηση του μισθωτή, λαμβάνοντας υπόψη τις γραπτές προτάσεις που παρέχονται από τον Ποινικό Κώδικα, το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα των εργασιών έναρξης του κεφαλαίου, την απαιτούμενη ποσότητα και το είδος των εργασιών, το εκτιμώμενο κόστος των υλικών κατασκευής, το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης, άλλες σημαντικές καταστάσεις.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος μπορεί να υποχρεωθεί να εξαλείψει τις αλλαγές που έγιναν στο μερίδιο του κτιρίου, αν παραβιάζουν τις καθιερωμένες προδιαγραφές. Εάν η άρνηση συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις αποστέλλεται στην Κρατική Επιτροπή Στέγασης για παραβιάσεις των επιθεωρήσεων.

Αλλαγές στη λογιστική

Είναι το μπαλκόνι ή η loggia κοινή ιδιοκτησία

Loggia, μπαλκόνι, κατά κανόνα, αναφέρονται στη συνολική έκταση και πληρώνουν με μειούμενους συντελεστές. Εάν ο ιδιοκτήτης εκτελεί την ανακατασκευή, ενώνεται με το παρακείμενο δωμάτιο, τότε αυτή η περιοχή περνά στην κατηγορία του θερμαινόμενη με τις αντίστοιχες δεδουλευμένες για θερμότητα.

Στην πράξη, οι εταιρείες διαχείρισης συχνά δεν περιλαμβάνουν περιοχές όπως τα μπαλκόνια στον κατάλογο των ακινήτων στο σπίτι όταν συνάπτουν σύμβαση. Επιβεβαιώστε επιπλέον το καθήκον του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος να διατηρήσει το τμήμα του ακινήτου στέλνοντας και παραδίδοντας ειδοποιήσεις καθαρισμού των κατασκευών από το χιόνι το χειμώνα. Ενόψει τέτοιων περιστάσεων, το δικαστήριο γίνεται στην πλευρά της εταιρείας.

Ένα ξεχωριστό σημείο θα είναι η ιδιοκτησία ενός δωματίου σε ένα ξεχωριστό διαμέρισμα. Σε αυτή την περίπτωση, ο ιδιοκτήτης δεν έχει το δικαίωμα να περιορίσει τη χρήση του μπαλκονιού σε όλους τους ενοικιαστές του διαμερίσματος, για να το διαθέσει από το γενικό μέρος.