Διαχωρίστε τοίχους αερόβιων μπλοκ με τα χέρια τους

Διαχωρίστε τοίχους αερόβιων μπλοκ με τα χέρια τους

Συχνά κατά τη διαδικασία επισκευής απαιτείται να εγκατασταθούν χωρίσματα, και πιο συχνά για αυτή τη χρήση πορομπετόν (πυριτικό αέριο). Είναι ελαφρύ - πολλές φορές λιγότερο από τούβλο, οι τοίχοι διπλώνουν γρήγορα. Επειδή τα χωρίσματα είναι κατασκευασμένα από αεριωμένο σκυρόδεμα σε διαμερίσματα και σπίτια, ανεξάρτητα από το ποια είναι τα φέροντα τοιχώματα.

Πάχος διαχωριστικών από αεριωμένο σκυρόδεμα

Για την κατασκευή χωρισμάτων εντός των χώρων, παράγονται ειδικά μπλοκ πυριτικού αερίου με μικρότερο πάχος. Το τυποποιημένο πάχος των διαχωριστικών τοιχωμάτων είναι 100-150 mm. Μπορείτε να βρείτε μη τυποποιημένα σε 75 mm και 175 mm. Το πλάτος και το ύψος παραμένουν τα ίδια:

  • πλάτος 600 mm και 625 mm.
  • ύψος 200 mm, 250 mm, 300 mm.

Το εμπορικό σήμα των μπλοκ αεριώδους σκυροδέματος δεν πρέπει να είναι χαμηλότερο από το D 400. Αυτή είναι η ελάχιστη πυκνότητα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση χωρισμάτων ύψους μέχρι και 3 μέτρων. Βέλτιστο - D500. Μπορείτε να πάρετε μια πιο πυκνή - το εμπορικό σήμα D 600, αλλά το κόστος τους θα είναι υψηλότερο, αλλά έχουν καλύτερη φέρουσα ικανότητα: μπορείτε να κρεμάσετε αντικείμενα στον τοίχο με τη βοήθεια ειδικών άγκυρες.

Χωρίς εμπειρία, η μάρκα του πορομπετόν είναι σχεδόν αδύνατο να προσδιοριστεί. Είναι δυνατόν "από την όραση" να δούμε τη διαφορά μεταξύ πυκνότητας μπλοκ θερμικής μόνωσης. D300 και το τοίχωμα D600, αλλά μεταξύ των 500 και 600 είναι δύσκολο να πιαστεί. 

Διαχωρίστε τοίχους αερόβιων μπλοκ με τα χέρια τους

Όσο χαμηλότερη είναι η πυκνότητα, τόσο μεγαλύτερες είναι οι "φυσαλίδες"

Η μόνη διαθέσιμη μέθοδος ελέγχου είναι η ζύγιση. Στοιχεία σχετικά με το μέγεθος, τον όγκο και τη μάζα των διαχωριστικών τοίχων από αεριωμένο σκυρόδεμα παρατίθενται στον πίνακα. 

Διαχωρίστε τοίχους αερόβιων μπλοκ με τα χέρια τους

Παράμετροι μπλοκ αερισμένου σκυροδέματος για χωρίσματα

Το πάχος των χωρισμάτων αεριζόμενου σκυροδέματος επιλέγεται σύμφωνα με διάφορους παράγοντες. Ο πρώτος είναι ο τοίχος που το μεταφέρει ή όχι. Εάν ο τοίχος του μεταφορέα, με έναν καλό τρόπο, απαιτεί έναν υπολογισμό της φέρουσας ικανότητας. Στην πραγματική ζωή, είναι κατασκευασμένα από το ίδιο πλάτος με τα εξωτερικά φέροντα τοιχώματα. Βασικά - από μπλοκ τοίχων πλάτους 200 mm με ενίσχυση, όπως στους εξωτερικούς τοίχους. Εάν το διαμέρισμα δεν είναι φορέας, χρησιμοποιήστε τη δεύτερη παράμετρο: ύψος.

  • Σε ύψος μέχρι 3 μέτρα, χρησιμοποιούνται μπλοκ πλάτους 100 mm.
  • από 3 m έως 5 m - το πάχος του μπλοκ έχει ήδη ληφθεί 200 mm.

Πιο συγκεκριμένα, το πάχος του μπλοκ μπορεί να επιλεγεί από τον πίνακα. Λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως η παρουσία διεπαφής με την επάνω επικάλυψη και το μήκος του διαμερίσματος.

Διαχωρίστε τοίχους αερόβιων μπλοκ με τα χέρια τους

Επιλογή του πάχους του διαφράγματος από τα μπλοκ αερόστρωμνης

Συσκευή και χαρακτηριστικά

Εάν τα διαχωριστικά από αεριωμένο σκυρόδεμα τίθενται στη διαδικασία επισκευής και ανασυγκρότησης διαμερισμάτων ή σπιτιών, πρώτα πρέπει να βάλετε μια σήμανση. Η γραμμή είναι γεμάτη γύρω από την περίμετρο: στο πάτωμα, στην οροφή, στους τοίχους. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να έχετε έναν κατασκευαστή αεροπλάνων λέιζερ. Αν δεν υπάρχει, είναι καλύτερα να ξεκινήσετε με το ρεύμα:

  • Στο ανώτατο όριο, σημειώστε τη γραμμή (δύο σημεία σε αντίθετους τοίχους). Μεταξύ αυτών, τραβιέται μια χορδή χρώματος, βαμμένη με μπλε ή άλλη βαφή ξηρού υλικού. Με τη βοήθειά του, νικήστε τη γραμμή.
  • Οι γραμμές στην οροφή είναι γεμάτες στο πάτωμα.
  • Στη συνέχεια, οι γραμμές στο πάτωμα και στην οροφή συνδέονται, μεταφέροντας τους κατακόρυφους κατά μήκος των τοίχων. Εάν γίνει σωστά, θα πρέπει να είναι αυστηρά κάθετες.

Το επόμενο βήμα είναι η ανέγερση ενός διαμερίσματος από αεριωμένο σκυρόδεμα - στεγανοποίηση της βάσης. Το δάπεδο καθαρίζεται από συντρίμμια και σκόνη, τοποθετείται υλικό στεγανοποίησης (οποιοδήποτε: φιλμ, υλικό στέγης, στεγάνωση, κλπ.) Ή λερωμένο με ασφαλτικές μαστίχες.

Ζώνες απόσβεσης κραδασμών

Για να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού της πεθεράς και για να αυξηθούν τα χαρακτηριστικά ηχομόνωσης, η λωρίδα απόσβεσης κραδασμών απλώνεται στην κορυφή. Αυτά είναι υλικά με πολλές μικρές φυσαλίδες αέρα:

  • άκαμπτο ορυκτό μαλλί - ορυκτό χαρτόνι?
  • πολυστυρένιο υψηλής πυκνότητας, αλλά ένα μικρό πάχος?
  • μαλακή ινοσανίδα.

Στην ταινία αυτή στην κόλλα τοποθετείται η πρώτη σειρά τεμαχίων. Το πάχος της κόλλας είναι 2-5 mm, η ροή σε πάχος 1 mm είναι 30 kg / m3. Περαιτέρω, η κατασκευή των χωρισμάτων λαμβάνει χώρα σύμφωνα με την ίδια τεχνολογία όπως και οι τοίχοι. Διαβάστε περισσότερα για την τεχνολογία τοποθέτησης τοίχων από αεριωμένο σκυρόδεμα εδώ. 

Στις μικρές διαστάσεις - μέχρι 3 μέτρα - η ενίσχυση δεν γίνεται καθόλου. Μακρύτερα βάλτε ένα ενισχυτικό πολυμερές πλέγμα, μια διάτρητη μεταλλική ταινία, όπως στη φωτογραφία, και ούτω καθεξής.

Διαχωρίστε τοίχους αερόβιων μπλοκ με τα χέρια τους

Τα χωρίσματα από αεριωμένο σκυρόδεμα μπορούν να ενισχυθούν εάν είναι επιθυμητό

Προσέγγιση στον τοίχο

Για την παροχή επικοινωνίας με τους παρακείμενους τοίχους στο στάδιο της τοιχοποιίας, τοποθετούνται εύκαμπτοι δεσμοί στις ραφές - αυτές είναι οι λεπτές μεταλλικές διάτρητες πλάκες ή οι άγκυρες σχήματος Τ. Εγκαθίστανται σε κάθε 3η σειρά.

Διαχωρίστε τοίχους αερόβιων μπλοκ με τα χέρια τους

Η σύνδεση του τοίχου και του χώρου διαχωρισμού μέσω αγκύρωσης σχήματος Τ

Εάν ένα διαχωριστικό πυριτικού αερίου τοποθετηθεί σε ένα κτίριο όπου δεν υπάρχουν τέτοιες συνδέσεις, μπορούν να στερεωθούν στον τοίχο, κάμπτοντας με τη μορφή του γράμματος "G", βάζοντας ένα μέρος στη ραφή.

Όταν χρησιμοποιείτε άγκυρες, η σύνδεση με τον τοίχο είναι άκαμπτη, η οποία σε αυτή την περίπτωση δεν είναι πολύ καλή: μια άκαμπτη ράβδος από κραδασμούς (π.χ. άνεμος) μπορεί να καταστρέψει τη γειτονική κόλλα και το σώμα του μπλοκ. Ως αποτέλεσμα της αντοχής του στηρίγματος, αποδεικνύεται ότι είναι μηδέν. Όταν χρησιμοποιείτε ευέλικτες συνδέσεις, όλα αυτά τα φαινόμενα δεν θα επηρεάσουν τόσο πολύ τα μπλοκ. Ως αποτέλεσμα, η ισχύς της σύνδεσης θα είναι υψηλότερη.

Διαχωρίστε τοίχους αερόβιων μπλοκ με τα χέρια τους

Οι εύκαμπτοι δεσμοί στις ραφές, αν δεν είναι, οι πλάκες απλά βιδώνονται στις βίδες

Για να αποφύγετε τη δημιουργία ρωγμών στις γωνίες, ανάμεσα στον τοίχο και το διαμέρισμα, δημιουργήστε μια ραφή αποσβεστήρα. Αυτό μπορεί να είναι ένα λεπτό αφρώδες πλαστικό, ορυκτοβάμβακας, μια ειδική ταινία αποσβεστήρα, η οποία χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση του θερμού δαπέδου και άλλων υλικών. Για να αποκλείσουν την "αναρρόφηση" της υγρασίας μέσω αυτών των ραφών, μετά την τοιχοποιία επεξεργάζονται τον ατμόόχιδιαπερατό σφραγιστικό.

Άνοιγμα σε χωρίσματα πυριτικού αερίου

Δεδομένου ότι τα χωρίσματα δεν φέρουν, το φορτίο σε αυτά δεν θα μεταφερθεί. Επομένως, πάνω από τις πόρτες, δεν υπάρχει ανάγκη να τοποθετηθούν τυποποιημένες δοκοί οπλισμένου σκυροδέματος ή να κατασκευαστεί ένας γερός γερανός, όπως στους φέροντες τοίχους. Για μια τυπική πόρτα 60-80 cm, μπορούν να τοποθετηθούν δύο γωνίες, οι οποίες θα χρησιμεύσουν ως στήριγμα για τα υπερκείμενα μπλοκ. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι η γωνία πρέπει να είναι 30-50 cm για να πάει πέρα ​​από το άνοιγμα. Αν το άνοιγμα είναι ευρύτερο, μπορεί να απαιτείται κανάλι.

Στην φωτογραφία για να ενισχύσει τα στάνταρ ανοιγόμενη πόρτα δύο μεταλλικά στηρίγματα που χρησιμοποιούνται (δεξιά), στο άνοιγμα αριστερά τοιχώματα κανάλια, τα οποία επιλέγονται από τις αυλακώσεις στα μπλοκ.

Εάν ένα στενό άνοιγμα, και το μπλοκ συνδέεται με το μόνο δύο, είναι σκόπιμο να τους επιλέξουν, έτσι ώστε η ραφή είναι σχεδόν στη μέση του ανοίγματος. Έτσι έχετε ένα πιο σταθερό άνοιγμα. Παρόλο που, κατά την τοποθέτηση σε γωνίες ή κανάλια, αυτό δεν είναι ένας πίνακας που είναι σημαντικός: η ικανότητα φέρουσας είναι περισσότερο από αρκετή.

Διαχωρίστε τοίχους αερόβιων μπλοκ με τα χέρια τους

Ανοίγματα θυρών σε χωρίσματα αερισμένου σκυροδέματος

Στο μέταλλο, ενώ η κόλλα στεγνώνει, δεν λυγίζει, τα ανοίγματα ενισχύονται. Στα στενά ανοίγματα, αρκεί να καρφώσουμε τις σανίδες, τα μεγάλα στηρίγματα μπορεί να απαιτούν μια δομή στήριξης που ακουμπά στο πάτωμα (διπλώστε τη στήλη των μπλοκ κάτω από το μέσον του ανοίγματος).

Μία άλλη πραγματοποίηση του πώς να ενισχυθεί η πόρτα σε χωρίσματα πορομπετόν - να κάνει ενισχυμένο ταινία από την ενίσχυση και την κόλλα / κονιάματος. Στο άνοιγμα αυστηρά επίπεδο το επίπεδο διοικητικό συμβούλιο, το καρφωμένο στους τοίχους. Στις πλευρές, τα νύχια βιδώνονται / στερεώνονται, τα οποία θα συγκρατούν τη λύση.

Μια λύση τοποθετείται στην κορυφή του πίνακα, μέσα του - τρεις ράβδοι από εξαρτήματα Α-ΙΙΙ με διάμετρο 12 mm. Στην κορυφή των διαχωριστικών τοίχων τοποθετούνται, ως συνήθως, μετά τη μετατόπιση των ραφών. Αφαιρέστε το ξυλότυπο σε 3-4 ημέρες, όταν το τσιμέντο "αρπάξει".

Διαχωρίστε τοίχους αερόβιων μπλοκ με τα χέρια τους

Το άνοιγμα στο διάφραγμα των μπλοκ

Η τελευταία σειρά - η επαφή με το ανώτατο όριο

Δεδομένου ότι κάτω από το φορτίο, οι πλάκες του δαπέδου μπορούν να κάμπτονται, το ύψος του χωρίσματος υπολογίζεται έτσι ώστε να μην φθάσει στην οροφή κατά 20 mm. Εάν είναι απαραίτητο, τα πλέγματα της άνω σειράς είναι πριονισμένα. Το προκύπτον χάσμα αντιστάθμισης μπορεί να σφραγιστεί με ένα υλικό απόσβεσης: για παράδειγμα, το ίδιο μεταλλικό χαρτόνι. Με αυτήν την επιλογή, οι ήχοι από τον τελευταίο όροφο θα ακουστούν λιγότερο. Η ευκολότερη επιλογή είναι να υγρανθεί η ραφή με νερό και να χυθεί με ένα αφρώδες υλικό.

Ηχομόνωση αεριωμένο σκυρόδεμα

Παρόλο που πωλούν μπλοκ πυριτίου αερίου και μιλούν για υψηλά επίπεδα ηχομόνωσης, υπερβαίνουν σε μεγάλο βαθμό. Ακόμη και ένα τυποποιημένο μπλοκ πάχους 200 mm οδηγεί ήχους και θορύβους, ακόμα πιο ευαίσθητους διαχωριστικούς τοίχους και ακόμη περισσότερο.

Διαχωρίστε τοίχους αερόβιων μπλοκ με τα χέρια τους

Συγκριτικά χαρακτηριστικά ηχομόνωσης διαχωριστικών από διαφορετικά υλικά

Σύμφωνα με τους κανόνες, η αντίσταση ήχου των χωρισμάτων δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 43 dB, αλλά καλύτερα αν είναι πάνω από 50 dB. Αυτό θα σας εξασφαλίσει σιωπή.

Διαχωρίστε τοίχους αερόβιων μπλοκ με τα χέρια τους

Πρότυπα ηχομόνωσης για διαφορετικούς χώρους

Για να έχετε μια ιδέα για το πώς «θορυβώδες» πυριτικό μπλοκ του φυσικού αερίου, δίνουμε ένα τραπέζι με αντίσταση ρυθμιστικά μέτρα μπλοκ ήχου από διαφορετικές πυκνότητες και διαφορετικά πάχη.

Διαχωρίστε τοίχους αερόβιων μπλοκ με τα χέρια τους

Συντελεστής ηχοαπορρόφησης των τσιμεντόλιθων

Όπως μπορείτε να δείτε με το μπλοκ, το πάχος των 100 mm δεν φτάνει ελάχιστα στις χαμηλότερες απαιτήσεις. Ως εκ τούτου, κατά τη διακόσμηση αεριωμένου σκυροδέματος, είναι δυνατόν να αυξηθεί το πάχος του στρώματος φινιρίσματος προκειμένου να "κρατηθεί" στο πρότυπο. Εάν, ωστόσο, απαιτείται κανονική ηχομόνωση, οι τοίχοι καλύπτονται επιπλέον με ορυκτοβάμβακα. Αυτό το υλικό δεν είναι ηχηρό, αλλά περίπου το 50% μειώνει τον θόρυβο. Ως αποτέλεσμα, οι ήχοι σχεδόν δεν ακούγονται. Οι καλύτεροι δείκτες διαθέτουν εξειδικευμένα ηχομονωτικά υλικά, αλλά επιλέγοντάς τα, πρέπει να δούμε τα χαρακτηριστικά της διαπερατότητας των ατμών, ώστε να μην αποκλείεται η υγρασία μέσα στο πυριτικό αέριο.

Αν χρειάζεστε ένα απολύτως «ήσυχη» τον τοίχο, οι ειδικοί συμβουλεύουν να βάλει δύο λεπτά τοιχώματα με απόσταση 60-90 mm, η οποία είναι γεμάτη με ηχοαπορροφητικό υλικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

15 − = 9