Επεξεργασία πλίνθου από MDF: βασικές μέθοδοι εγκατάστασης (βίντεο)

Επεξεργασία πλίνθου από MDF: βασικές μέθοδοι εγκατάστασης (βίντεο)

Το πλίνθο είναι κατασκευασμένο από διάφορες πρώτες ύλες, συμπεριλαμβανομένου του MDF. Παρουσιάζεται με τη μορφή μεμβράνης μεσαίας πυκνότητας. Η πλάκα γίνεται με ξηρή πίεση των τσιπς υπό σημαντική πίεση και θερμοκρασία. Η εγκατάσταση της baseboard από MDF είναι εύκολο να το κάνετε μόνοι σας.

Επεξεργασία πλίνθου από MDF: βασικές μέθοδοι εγκατάστασης (βίντεο)

Τα πέλματα από MDF δεν καταρρέουν και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.

Βασικές μέθοδοι

Το εν λόγω προϊόν πρόκειται να εγκατασταθεί σε χώρους με διαφορετικές επιφάνειες φινιρίσματος:

  • πλακίδια?
  • λινέλαιο;
  • χαλί.

Επεξεργασία πλίνθου από MDF: βασικές μέθοδοι εγκατάστασης (βίντεο)

Τοποθέτηση πλίνθου MDF σε ειδικά κλιπ.

Για να εγκαταστήσετε πλίνθο MDF, δεν χρειάζεστε ειδικό εξάρτημα, το καθήκον του οποίου είναι η σύνδεση των δύο λωρίδων στις γωνίες. Ως εκ τούτου, είναι κοφτερό. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η εγκατάσταση πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού.

Αυτό το έργο γίνεται με διάφορους τρόπους:

  • λόγω των βιδών με αυτοκόλλητη τοποθέτηση.
  • με τη βοήθεια της κόλλας?
  • στα αξεσουάρ.

Πριν αρχίσετε να εγκαθιστάτε το κιγκλίδωμα, πρέπει να ισιώσετε τους τοίχους. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι το MDF είναι ένα πολύ εύθραυστο υλικό. Όσον αφορά τη χρήση ενός ειδικού εργαλείου, η μονάδα αυτή παρουσιάζεται υπό μορφή καρέκλας. Βοηθάει να κόβετε την πλαστική σανίδα σε μια συγκεκριμένη γωνία, παρέχοντας ένα ιδανικό χτύπημα των λωρίδων μεταξύ τους. Εάν το προϊόν αυτό έχει αποκοπεί ανομοιόμορφα, τότε το κενό που σχηματίζεται σκουπίζεται με στεγανωτικό. Πρέπει να σημειωθεί ότι ένας τέτοιος γάμος δεν μπορεί να αποκρύπτεται. Το MDF υπόβαθρο είναι ελαφρύτερο από το ξύλο, επομένως είναι εύκολο να το εγκαταστήσετε.

Εφαρμογή κόλλας και βιδών

Επεξεργασία πλίνθου από MDF: βασικές μέθοδοι εγκατάστασης (βίντεο)

Πλαίσιο στερέωσης σχήματος με βίδες με αυτοκόλλητη τομή.

Η απλούστερη μέθοδος στερέωσης του πλίνθου από MDF χρησιμοποιεί κόλλα ή υγρά καρφιά, καρέκλα, επίπεδο, ένα μέτρο ταινιών. Αυτή η μέθοδος συνίσταται στη συγκόλληση αυτού του προϊόντος στον τοίχο. Αρχικά αφαιρέθηκε η σωστή ποσότητα ράγας λαμβάνοντας υπόψη τη δεδομένη γωνία. Για να αποκόψετε το μετρούμενο τμήμα του προϊόντος, χρειάζεστε μια καρέκλα. Στη συνέχεια, η κόλλα εφαρμόζεται στο πέλμα και εφαρμόζεται στην επιφάνεια του τοίχου. Για να είναι πιο αξιόπιστη η σύνδεση, τότε συνιστάται να εφαρμόσετε κόλλα 2 φορές.

Η εγκατάσταση μιας πλακέτας για αυτή την τεχνολογία έχει κάποια μειονεκτήματα. Εάν αποσυναρμολογηθεί, ο τοίχος ή η κολλημένη βάση θα υποστούν ζημιά. Η διάρκεια μιας τέτοιας διαδικασίας σχετίζεται με τις απαιτήσεις που επιβάλλονται στην ομαλότητα της επιφάνειας του τοίχου. Εάν η τοποθέτηση του περιβλήματος πραγματοποιείται σε ανομοιογενείς τοίχους, τότε η στερέωση δεν θεωρείται αξιόπιστη.

Μια άλλη τεχνική για την εγκατάσταση πλίνθων MDF περιλαμβάνει τη χρήση βιδών, κατσαβιδιών, επίπεδων, σκαμπό και χάρακα. Το Ρέικ είναι ραμμένο στο σκαμνί. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι βίδες βρίσκονται στη μέση του πλίνθου 50 cm μεταξύ τους. Για τους ανομοιογενείς τοίχους, ο αριθμός αυτός μειώνεται στα 30 cm. Το πρώτο στοιχείο στερέωσης θα πρέπει να βιδώνεται σε απόσταση 10 cm από την άκρη της σιδηροτροχιάς. Στο τελικό στάδιο θα χρειαστεί να κρύψετε τις βίδες κάτω από ειδικά καπάκια. Πρέπει να επιλεγούν στο χρώμα του πλίνθου. Για το σκοπό αυτό, επιτρέπεται η χρήση του στόκου. Αυτή η τεχνική θεωρείται αξιόπιστη και σας επιτρέπει να στερεώσετε την πλίνθο στον τοίχο καλά. Εάν είναι απαραίτητο, οι σχάρες αποσυναρμολογούνται εύκολα. Ωστόσο, οι ειδικοί δεν συνιστούν συχνά να εκτελούν τέτοια εργασία. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η πολυπλοκότητα και οι υψηλές απαιτήσεις που τίθενται στην ακρίβεια.

Τα εξαρτήματα επιτρέπουν την τοποθέτηση ράβδων, χωρίς να καταστρέφουν το πλίνθο και τους τοίχους.

Η παρουσία στο εύκαμπτο σύστημα ειδικών καναλιών για το καλώδιο καθιστά δυνατή την απόκρυψη των καλωδίων διαφόρων επικοινωνιών στα εξαρτήματα.

Με τη βοήθεια της λωρίδας δημιουργούν σημάδια, όπου θα τοποθετηθούν οι οπές για στοιχεία στερέωσης. Αρχικά, οι πείροι τοποθετούνται στις οπές. Στη συνέχεια βιδώστε τις βίδες. Επιτρέπεται να μην βιδώνεται, αλλά να κόβονται τα εξαρτήματα. Στην περίπτωση αυτή, παρατηρείται σημαντική εξοικονόμηση χρόνου.

Πρόσθετες πληροφορίες

Επεξεργασία πλίνθου από MDF: βασικές μέθοδοι εγκατάστασης (βίντεο)

Για το πριόνι MDF στη δεξιά γωνία χρησιμοποιήστε ένα ειδικό εργαλείο - μια καρέκλα.

Για την τοποθέτηση της πλατφόρμας (ανεξάρτητα από την επιλεγμένη μέθοδο), χρησιμοποιούνται ράγες διαφόρων μηκών. Πρέπει να σημειωθεί ότι το MDF κατασκευάζεται σε μήκος 2,6 μ. Για την πραγματοποίηση της εγκατάστασής του, θα πρέπει να ανακαλύψετε τις παραμέτρους του χώρου. Συνιστάται να προσθέσετε 2-3% στο ληφθέν αποτέλεσμα. Αυτό θα αντισταθμίσει το υλικό κατά το κλάδεμα.

Συχνά, η πλίνθο αυτού του τύπου στερεώνεται στον τοίχο με γάντζους λυγισμένους προς τα πάνω. Το πλάτος τους είναι 10-15 cm. Συνδέονται στον τοίχο με βίδες και πείρους, οι διαστάσεις των οποίων είναι 6x40 mm. Στην περίμετρο του δωματίου εγκαθίστανται με ένα διάστημα 50-60 εκ. Στη συνέχεια τα ράφια πιέζονται στις κλειδαριές. Για τη σύνδεσή τους, χρησιμοποιήστε εξωτερικές και εσωτερικές γωνίες από πλαστικό.

Για να κόψετε το MDF, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεταλλικό εργαλείο. Αυτή η διαδικασία εκτελείται με χαμηλή δόνηση, ενώ η σιδηροτροχιά προς την κατεύθυνση του θραύσματος είναι το ελάχιστο φορτίο. Πρέπει να σημειωθεί ότι το προς συναρμολόγηση προϊόν έχει υψηλή προστασία από την υγρασία. Ωστόσο, δεν είναι ανθεκτικό στις μηχανικές επιδράσεις. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί δεν συνιστούν την εγκατάσταση μιας πλίντας από MDF στο δωμάτιο των παιδιών. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να προτιμήσετε τις πλάκες PVC.

Εάν είναι απαραίτητο να αλλάξετε την αντίθεση του πλίνθου, τότε πριν από την τοποθέτησή του, το MDF καλύπτεται με το χρώμα του επιθυμητού χρώματος. Έτσι, τα νοικοκυριά μπορούν να αποφύγουν την εφαρμογή πρόσθετων και χρονοβόρων διαδικασιών. Επιτρέπεται η εκτέλεση τέτοιων εργασιών μετά την εγκατάσταση της σανίδας. Σε αυτή την περίπτωση, οι πλάκες και οι τοίχοι προστατεύονται από τη βαφή με μια ειδική ταινία ζωγραφικής. Για την τελική επίστρωση παρκέ και πλαστικού, συνιστάται η χρήση MDF σε πλάτος. Δεν έχει μόνο μια αρχική εμφάνιση, αλλά θεωρείται πιο πρακτική πλίνθο αυτού του τύπου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 31 = 38