Επιλογή διαλυτικού για βαφή πετρελαίου

Επιλογή διαλυτικού για βαφή πετρελαίου

Για να εφαρμοστεί ελαιόχρωμα στην επιφάνεια, είναι μερικές φορές απαραίτητο να επιτευχθεί μια πιο υγρή σύσταση, οπότε είναι απαραίτητο να αραιωθεί η σύνθεση. Αυτή η διαδικασία θα απαιτηθεί επίσης σε περιπτώσεις όπου το διάλυμα έμεινε για λίγο σε δοχείο διαρροής, το οποίο οδήγησε στην στερεοποίησή του. Για την αραίωση του μείγματος χρησιμοποιήθηκε μια ποικιλία ουσιών που επιλέγονται με βάση το σκοπό του χρώματος.

Επιλογή διαλυτικού για βαφή πετρελαίου

Από το να αραιωθεί η βαφή πετρελαίου;

Όταν επιλέγετε διαλύτη, δώστε προσοχή στο σκοπό για τον οποίο προορίζεται το χρώμα. Το γεγονός είναι ότι αυτός ο τύπος υλικού περιλαμβάνει δύο μεγάλες ομάδες που χωρίζονται ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής:

      1. Λύσεις που χρησιμοποιούνται για τη βαφή επιφανειών οικιακών ή επαγγελματικών χώρων. Οι παραδοσιακές συνθέσεις είναι κατάλληλες για αυτούς τους σκοπούς, οι οποίες αντιπροσωπεύονται άφθονα στα ράφια των καταστημάτων κτιρίων. Αν και πρόσφατα η ζήτηση για αυτά τα προϊόντα έχει μειωθεί, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι το διάλυμα πετρελαίου που μπορεί να είναι η βέλτιστη λύση.

Αραιώστε το μείγμα στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Το υλικό είναι πάρα πολύ παχύ.
 • Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το στρώμα βάσης.
 • Η ζωγραφική εκτελείται στο δέντρο. Σε μια τέτοια βάση δεν είναι καλά συσκευασμένη και όχι πολύ πυκνή σύνθεση, διαφορετικά δεν θα επιτευχθεί ισχυρή προσκόλληση.

Επιλογή διαλυτικού για βαφή πετρελαίου

Για να εφαρμόσετε ποιοτικά το πιστόλι ψεκασμού λαδιού, πρέπει προηγουμένως να αραιωθεί

Επιπλέον, συμβαίνει συχνά ότι μετά τη χρήση παραμένει μέρος του χρώματος, το οποίο ακόμη και σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει χρόνο να μαραθεί. Αυτό είναι που απαιτείται για την αραίωση.

      2. Καλλιτεχνικά χρώματα λαδιού. Είναι ιδανικά για ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό σχέδιο, καθώς και για ζωγραφική εσωτερικών συνθέσεων. Είναι αναγκαίο να αυξηθούν αυτές οι συνθέσεις με μεγαλύτερη προσοχή, επομένως επιλέγονται ειδικά διαλύτες για αυτούς.

Επιλογή διαλυτικού για βαφή πετρελαίου

Επαγγελματικά αραιωτικά για ζωγραφική καλλιτεχνικής λαδιού

Διαλυτικό για επιφάνειες χρωματισμού

Τα διαθέσιμα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διαλύτες για εξωτερική και εσωτερική βαφή. Η επιλογή τους είναι αρκετά μεγάλη.

Τεσεντίνη

Αυτή η σύνθεση έχει σταθερή δημοτικότητα στην καλλιέργεια χρωστικών προϊόντων. Για εργασίες με διαλύματα λαδιού χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες ποικιλίες:

 • Γούντι. Είναι φτιαγμένο από φλοιό και κλαδιά δέντρων, σε αφθονία που περιέχει ρητίνη. Η αρχική λύση είναι σκοτεινή, αλλά μετά τη θεραπεία γίνεται διαφανής.
 • Τερπεντίνη. Λαμβάνεται με την απόσταξη των ρητινών των ζωντανών κωνοφόρων δέντρων και αντιπροσωπεύει αιθέρια έλαια. Έχει πολλές θετικές ιδιότητες, οπότε η περιοχή χρήσης του είναι πολύ πιο εκτεταμένη από τη χρήση ως διαλύτη.

Προσοχή παρακαλώ! Το μείγμα έχει ιδιαίτερη οσμή, επομένως συνιστάται η εκτέλεση εργασίας σε αεριζόμενο χώρο.

Επιλογή διαλυτικού για βαφή πετρελαίου

Όταν αραίωση του χρώματος με καθαρισμένη τερεβινθίνη, σε αντίθεση με το μη επεξεργασμένο, η διαδικασία της ξήρανσης της επιφάνειας επιταχύνεται

Λευκό πνεύμα

Το τερεβινθέλαιο μπορεί να αντικατασταθεί επιτυχώς με λευκό πνεύμα. Η δημοτικότητα και η δημοτικότητα αυτών των προϊόντων εξηγείται από την ευρεία εξάπλωση και διαθεσιμότητα. Επιπλέον, υπάρχουν στην αγορά ποικιλίες που δεν έχουν απότομη δυσάρεστη οσμή.

Η διαδικασία εργασίας με μια τέτοια σύνθεση είναι πολύ βολική. Το μείγμα δεν εξατμίζεται τόσο γρήγορα όσο οι άλλοι διαλύτες, πράγμα που καθιστά δυνατή τη βαφή χωρίς να σπεύδουν. Επίσης, το λευκό απόσταγμα όταν προστίθεται δεν αλλάζει το χρώμα της σύνθεσης.

Επιλογή διαλυτικού για βαφή πετρελαίου

Το κανονικό λευκό αλκοόλ έχει χαμηλή χωρητικότητα για υγροποίηση, επομένως είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα καθαρισμένο

Διαλύτης

Ένα τέτοιο αραιωτικό για βαφές λαδιού είναι ο αριθμός 647. Ο χαρακτηρισμός του προϊόντος μπορεί να είναι διαφορετικός και εξαρτάται από τα συστατικά συστατικά. Δεν συνιστάται η εφαρμογή διαλύτη στον αριθμό 646 λόγω της παρουσίας ακετόνης σε αυτό.

Αραιώστε αυτή την ουσία δεν είναι πάντα εύκολη η βαφή του λαδιού: τα πλεονάσματα οδηγούν σε επιδείνωση των ιδιοτήτων του προϊόντος.

Επιλογή διαλυτικού για βαφή πετρελαίου

Διαλύτης 647 Yaskhim

Βενζίνη και κηροζίνη

Αυτές οι επιλογές συνιστώνται να χρησιμοποιούνται όταν δεν υπάρχουν άλλα μείγματα και μόνο για υπαίθρια έργα. Ένα σημαντικό μειονέκτημα των λύσεων είναι μια συγκεκριμένη οσμή που μπορεί να προκαλέσει ζάλη και δηλητηρίαση. Αυτό οφείλεται στην ταχεία εξάτμιση. Αλλά η κηροζίνη είναι η καλύτερη λύση, όταν θέλετε να αραιώσετε την παλιά σειρά, η οποία έχει πάχος πολύ.

Επιλογή διαλυτικού για βαφή πετρελαίου

Όταν το χρώμα αραιώνεται με βενζίνη, η βαμμένη επιφάνεια γίνεται ματ

Olifa

Πρόκειται για μια καθολική λύση, εξάλλου, το έλαιο λιναρόσπορου αποτελεί μέρος των χρωμάτων λαδιού. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το αραιωτικό πρέπει να αντιστοιχεί στο είδος της ουσίας που περιλαμβάνεται στο χρωματιστικό υλικό.

Για να ληφθούν οι απαραίτητες πληροφορίες, πρέπει να δοθεί προσοχή στη σήμανση των μιγμάτων για βαφή. Οι ακόλουθες σημειώσεις διακρίνονται:

 • PV-024. Τα προϊόντα αυτά κατασκευάζονται με βάση τα πενταφθαλικά ξηραντικά έλαια.
 • MA-021. Η σύνθεση περιλαμβάνει φυσικό λιναρόσπορο, το οποίο περιέχει περισσότερο από 95% φυτικά έλαια.
 • GF-023. Παράγεται με την προσθήκη γλυπτικού βερνικιού. Είναι μια εναλλακτική λύση στη φυσική.

Ο σωστός ορισμός των εξαρτημάτων βοηθά στην επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Επιλογή διαλυτικού για βαφή πετρελαίου

Το λάδι ξήρανσης "Oxol" είναι 55% αποτελούμενο από φυσικά έλαια, 5% αποξηραντικό, το υπόλοιπο - λευκό πνεύμα, από τις ιδιότητές του "Oxol" ουσιαστικά δεν διαφέρει από το φυσικό λιναρόσπορο, αλλά το κόστος του είναι πολύ χαμηλότερο

Η σειρά αραίωσης

Εξίσου σημαντική είναι η διαδικασία αραίωσης του χρώματος με τα χέρια σας, επειδή η ακριβής εκτέλεση του είναι εγγύηση ότι δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα.

Οι δραστηριότητες διεξάγονται με την ακόλουθη σειρά:

 1. Το δοχείο με χρώμα ανοίγει, εκτιμάται η πυκνότητα και πραγματοποιείται διεξοδική ανάμιξη. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο ή ένα έτοιμο καθαρό ραβδί.
 2. Καταρτίζεται η αναγκαία αναλογία. Για κάθε διαλύτη, ο δείκτης μπορεί να είναι διαφορετικός. Η ακριβής ποσότητα της ουσίας εξαρτάται από την πυκνότητα της βαφής, αλλά δεν πρέπει να υπερβαίνει το 5% της συνολικής μάζας. Αν και είναι απαραίτητο για να ληφθεί ένα μείγμα για το στρώμα βάσης ή το αστάρι των τοίχων, ο όγκος του λευκού αποξηραντικού και του ελαίου ξήρανσης μπορεί να φθάσει το 10%. Για να αραιωθεί το μείγμα με τον καλύτερο τρόπο, το αραιωτικό προστίθεται απευθείας στο βάζο. Θα πρέπει να χύνεται σε σταδιακά μικρά τμήματα. Αυτό θα αποκαταστήσει τη σύνθεση και θα το αναμίξει καλά.
 3. Στη συνέχεια, το χρώμα χύνεται στα δοχεία για εργασία. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας χρώσης, το υλικό μπορεί να πυκνώσει, επομένως είναι απαραίτητο να αναμειγνύεται περιοδικά ο διαλύτης.

Για να βάψετε το χρώμα, το οποίο ήταν ανοιχτό για λίγο, είναι πιο δύσκολο. Παραγγελία εργασίας:

 1. Η μεμβράνη, η οποία σχηματίστηκε στην επιφάνεια λόγω της δράσης του οξυγόνου, απομακρύνεται προσεκτικά. Αφήστε ή ανακατέψτε δεν μπορεί, τότε τελικά να απαλλαγούμε από σκληρά κομμάτια θα είναι αδύνατη.
 2. Μικρή ποσότητα κηροζίνης που αναμιγνύεται με λευκό άλευρο χύνεται στο δοχείο, όλα αναμιγνύονται καλά. Εάν απαιτείται, προστίθεται το αραιωτικό.
 3. Στη συνέχεια, μπορείτε να βάψετε αυτό το μείγμα ή να περιμένετε να εξατμιστεί η κηροζίνη και χρησιμοποιήστε μόνο ένα συστατικό για αναπαραγωγή.

Σημαντικό! Η εργασία πραγματοποιείται με την τήρηση αυξημένων προφυλάξεων, καθώς η βαφή πετρελαίου και όλες οι ουσίες που χρησιμοποιούνται για την αραίωση διαφέρουν ως προς την ευφλεκτότητα και την τοξικότητα.

Καλλιέργεια καλλιτεχνικών χρωμάτων

Τα υλικά για το σχέδιο μπορούν επίσης να είναι διαφορετικής πυκνότητας, πράγμα που απαιτεί την προσέγγιση τους στην επιθυμητή συνέπεια. Επιπλέον, το μείγμα εφαρμόζεται σε διαφορετικές επιφάνειες (ξύλο, ύφασμα). Επομένως, για τα λιπαρά καλλιτεχνικά χρώματα, απαιτείται μια διαφορετική προσέγγιση και ένας κατάλογος μέσων αναπαραγωγής.

Επιλογή διαλυτικού για βαφή πετρελαίου

Αραιωτικά για καλλιτεχνικά χρώματα: λιναρόσπορο, πινένιο, πολλαπλών συστατικών "ΤΕΕ"

Για την αραίωση τέτοιων ενώσεων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι ακόλουθες ουσίες:

 • Λάδι. Για τη διαδικασία, είναι κατάλληλο ένα καθαρό έλαιο κάνναβης, ηλίανθου ή λίνου.
 • Pinen. Ένα άλλο όνομα για αυτό είναι "Thinner No. 4".
 • Πολλαπλών συστατικών μίγματα. Μπορεί να είναι ένα διπλό και ένα μπλουζάκι: το πρώτο περιέχει λάκα και λάδι στη σύνθεσή του, και στο δεύτερο, το pinene προστίθεται σε αυτό.

Συνιστάται να επιλέξετε ένα υλικό αποκλειστικά από τις προτιμήσεις σας, αυτό θα επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα χρώματα αυτά αραιώνονται σε αναλογίες, οι οποίες προσδιορίζονται μεμονωμένα μετά από αρκετά δείγματα. Αλλά αξίζει να θυμηθούμε ότι η περίσσεια διαλύτη μπορεί να καταστρέψει τη δομή του χρωστικού υλικού.

Πώς να αραιώσετε τη βαφή πετρελαίου για εφαρμογή με διαφορετικά εργαλεία

Η χρήση διαφορετικών εργαλείων για τη βαφή τοίχων, οροφών ή άλλων βάσεων συνεπάγεται αραίωση της σύνθεσης στο επιθυμητό επίπεδο ιξώδους. Στο σπίτι, αυτή η παράμετρος προσδιορίζεται με μια απλή συσκευή - ένα ιξωδόμετρο, το οποίο μπορεί να αγοραστεί στο κατάστημα.

Η συσκευή είναι μια χοάνη με ακροφύσιο, το οποίο μπορεί να έχει διαφορετικά μεγέθη. Με βάση το χρονικό διάστημα για το οποίο χύνεται η σύνθεση μέσω της οπής, προσδιορίζεται το επίπεδο ιξώδους σε δευτερόλεπτα.

Επιλογή διαλυτικού για βαφή πετρελαίου

Βισκόμετρο χάλυβα

Η διαδικασία μοιάζει με αυτό:

 1. Μετά την προσθήκη του διαλύτη στο δοχείο με το χρώμα και την ανάμιξη, βυθίζεται μέσα του ένα ιξωδομέτρο.
 2. Ένα χρονόμετρο προετοιμάζεται εκ των προτέρων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη συσκευή.
 3. Η συσκευή αφαιρείται από τη σύνθεση, ο χρονοδιακόπτης ενεργοποιείται ταυτόχρονα.
 4. Αφού το μείγμα απελευθερώσει τελείως το γυαλί (χοάνη) της συσκευής, το ρολόι διακοπής σβήνει. Η τιμή είναι σταθερή.

Για να βάψετε την επιφάνεια με βούρτσες και ρολό, το ιξώδες θα πρέπει να είναι στο επίπεδο των 10-15 δευτερολέπτων, και για το πιστόλι ψεκασμού - 25-30 δευτερόλεπτα ανάλογα με το μοντέλο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

21 + = 27