Κατασκευή ξύλινων θυρών με δικά σας χέρια: τεχνολογία βίντεο

Κατασκευή ξύλινων θυρών με δικά σας χέρια: τεχνολογία βίντεο

Η κατασκευή ξύλινων θυρών απαιτεί προσεκτική επιλογή υλικού. Μπορείτε να εκτελέσετε ανεξάρτητα τις πόρτες από το διοικητικό συμβούλιο, και στην παραγωγή χρησιμοποιείτε μια συστοιχία που αποτελείται από πηχάκια.

Χαρακτηριστικά της κατασκευής ξύλινων θυρών

Κατασκευή ξύλινων θυρών με δικά σας χέρια: τεχνολογία βίντεο

Αν και στη σύγχρονη παραγωγή υπάρχει τάση προς μαζική, τυποποίηση και φθηνότητα των προϊόντων, τα φυσικά υλικά παραμένουν σε αξία. Η χρήση ποιοτικών προϊόντων ξύλου αποτελεί ένδειξη πολυτέλειας και δίνει έμφαση στην εκλεπτυσμένη γεύση του ιδιοκτήτη. Ως εκ τούτου, η κατασκευή των ξύλινων θυρών - μια υπηρεσία που είναι πάντα σε τιμή και είναι πάντα σε υψηλή ζήτηση.

Για να αποκτήσετε μια πραγματικά ποιοτική πόρτα, θα πρέπει να προετοιμάσετε προσεκτικά έναν πίνακα ή έναν ξύλινο ορεινό όγκο. Μερικές φορές η διαδικασία αυτή διαρκεί περισσότερο από ένα χρόνο. Μεγάλους κατασκευαστές αποκλειστικών προϊόντων ως το πρώτο στάδιο της ξήρανσης χρησιμοποιώ ένα βρόχο σιδηροδρομικό κλάδο, κατά μήκος του οποίου κινούνται φορτάμαξες φορτωμένες με ξυλεία.

Ένας κύκλος διαρκεί περίπου ένα χρόνο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το διοικητικό συμβούλιο απαλλάσσεται από την ανομοιογενή περιεκτικότητα σε υγρασία, τα χαρακτηριστικά σε ολόκληρο τον όγκο εξισώνονται. Επιπλέον, χάνονται μηχανικές καταπονήσεις στη δομή των ινών.

Το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας είναι ο σχηματισμός συστοιχιών. Έχει επιλεχθεί μια σανίδα που κόβεται από ένα βαρέλι, το κομμάτι εργασίας είναι κολλημένο και αποστέλλεται στο στεγνωτήριο, το οποίο μπορεί να διαρκέσει πολύ, ανάλογα με την τεχνολογία κόλλησης. Στο προτελευταίο στάδιο, το δένδρο υφίσταται απαραίτητα υπεριώδη επεξεργασία για να απαλλαγεί από την υγρασία στην επιφάνεια και να καταστρέψει τα βακτήρια.

Το τελικό στάδιο είναι η ξήρανση υπό κενό. Αυτό εξασφαλίζει ρωγμές και άλλα προβλήματα. Ετοιμάζεται με αυτό τον τρόπο, για πολλούς μήνες, το δέντρο - το ιδανικό υλικό, είτε πρόκειται για την παραγωγή εξωκαστικών πόρτων, αετώματα επίπλων, είτε για την κατασκευή κουφωμάτων για εσωτερικούς χώρους.

Γενική μέθοδος

Υπάρχει μια τυποποιημένη μέθοδος παραγωγής πόρτας, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια. Είναι ήδη δύσκολο να προσδιοριστεί τι σχηματίστηκε νωρίτερα - γενικά αποδεκτά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά ή μέθοδοι κατασκευής. Οι μέθοδοι εργασίας των ξυλουργών δεν έχουν αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια. Η κατασκευή του διοικητικού συμβουλίου είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος.

Δομικά, μια ξύλινη πόρτα που μπορεί να γίνει με τα χέρια σας αποτελείται από πέντε κύριες ομάδες

Κατασκευή ξύλινων θυρών με δικά σας χέρια: τεχνολογία βίντεο

λεπτομέρειες.

 • οριζόντιες γραμμές;
 • κάθετες ράβδοι.
 • διασυνοριακά μέλη ·
 • διαμήκη ράφια.
 • πάνελ ή ένθετα από γυαλί.

Στην τυποποιημένη διαδικασία κατασκευής, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε εργαστήριο, ακολουθείται η ακόλουθη διαδικασία:

 • Κόψτε τις ράβδους του σωστού μεγέθους. Τις περισσότερες φορές - με τα χέρια τους χρησιμοποιώντας ένα κυκλικό πριόνι σε μια μηχανή κοπής.
 • Τα φύλλα σχηματίζονται. Για να γίνει αυτό, επίσης, χρησιμοποιήστε μια μηχανή κοπής, ρυθμίζοντας το ύψος του τραπεζιού.
 • Δημιουργούνται αυλακώσεις για την εγκατάσταση των τμημάτων. Συνήθως, οι κόφτες χρησιμοποιούνται για να φτιάξουν πόρτες, επιτρέποντάς σας να σχηματίσετε μια αποκοπή, να δημιουργήσετε μια λοξοτομή διαφορετικών σχημάτων, να επιλέξετε ένα μέρος του βάθους σε μια μεγάλη περιοχή.
 • Με τη βοήθεια των αρθρωτών αρμών και της κόλλας, οι λεπτομέρειες του καμβά συναρμολογούνται μαζί. Για να αποφευχθεί η απροθυμία, οι αρθρώσεις ενισχύονται με γλώσσες.

Κατασκευή ξύλινων θυρών με δικά σας χέρια: τεχνολογία βίντεο

Μέθοδος κατασκευής υφασμάτων

Η διαδικασία διαμόρφωσης του φύλλου πόρτας μπορεί να περιλαμβάνει είτε μια σταδιακή συναρμολόγηση με ενδιάμεση εγκατάσταση πινάκων είτε την τοποθέτηση μιας δομής στήριξης χωρίς πάνελ. Η τελευταία προσέγγιση χρησιμοποιείται κατά την κατασκευή γυάλινων θυρών. Η συνολική διαδικασία παραγωγής μπορεί να δει στο βίντεο.

Ο κλασικός τρόπος για να δημιουργήσετε μια πόρτα είναι καλός για όλους:

 1. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.
 2. Χρειάζεστε ελάχιστο εξοπλισμό - ένα μηχάνημα, εργαλεία χειρός και κόπτες πολλών τύπων.
 3. Η συναρμολογημένη πόρτα έχει καλούς δείκτες αντοχής.

Υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα:

 1. Το τελειωμένο ύφασμα απαιτεί απαραιτήτως μικρορύθμιση στις θέσεις αρθρώσεων και αρμών των μεμονωμένων εξαρτημάτων.
 2. Στην παραγωγή μικρής κλίμακας ή στην δουλειά με τα χέρια τους, είναι δύσκολο να επιλέξετε έναν πίνακα με την ίδια κατεύθυνση των ινών και της δομής.
 3. Η ακρίβεια της επεξεργασίας δεν είναι αρκετά υψηλή.
 4. Για να δημιουργήσετε ένα καμπυλόγραμμο τμήμα ή ένα πάνελ με πολύπλοκη ανακούφιση είναι προβληματικό, ειδικά με τα χέρια σας, ενεργώντας με ηλεκτρικό εργαλείο χαμηλής ισχύος.

Ως αποτέλεσμα, η τελική πόρτα πρέπει να επεξεργαστεί, να τελειώσει, να γυαλιστεί με τα χέρια σας. Δεν θα έχει μια πραγματικά αποκλειστική εμφάνιση, ένα ομοιόμορφο σχέδιο επιφάνειας, μια ιδανική άρθρωση των λεπτομερειών, τις ακριβείς διαστάσεις. Ως εκ τούτου, στον τομέα των προϊόντων ποιότητας, χρησιμοποιείται μια διαφορετική μέθοδος παραγωγής.

Η συστοιχία ως πρώτη ύλη

Κατασκευή ξύλινων θυρών με δικά σας χέρια: τεχνολογία βίντεο

Σύνδεση ιστών για καμβά

Το ποιοτικό φύλλο πόρτας παρέχει όχι μόνο δύναμη και καθαρά γεωμετρικά χαρακτηριστικά. Οι συνθήκες καθορίζονται για την απουσία κόμβων και ελαττωμάτων στη δομή του δέντρου, αλλά και για την ομοιομορφία του σχεδίου. Παρόμοια χαρακτηριστικά μπορούν να παρέχουν μόνο ένα τεχνητό υλικό - μια σειρά από φυσικό ξύλο. Δημιουργείται με τη συγκόλληση των δοκών μεταξύ τους. Χρησιμοποιούνται δύο προσεγγίσεις για τη δημιουργία ενός πίνακα:

 1. Η τεχνολογία της κόλλησης σε ένα στρώμα - η σανίδα ή η δοκός βρίσκονται σε μια κατεύθυνση.
 2. Αρκετά στρώματα του δέντρου είναι κολλημένα. Στην περίπτωση αυτή, η τοποθέτηση πραγματοποιείται υπό γωνία 90 μοιρών.

Αυτή η προσέγγιση είναι ιδανική εάν απαιτείτε την κατασκευή μη τυποποιημένων θυρών. Για την παραγωγή μιας παρτίδας προϊόντων, δημιουργείται η απαιτούμενη σειρά συστοιχιών των απαιτούμενων μεγεθών, η οποία εξασφαλίζει υψηλή ομοιομορφία των χαρακτηριστικών εμφάνισης και των φυσικών χαρακτηριστικών. Επιπλέον, για να σχηματιστεί ένας πίνακας, ο πίνακας επιλέγεται πολύ προσεκτικά. Πεθαίνει το μοτίβο των ινών, με τα χέρια τους οι περιοχές με κόμπους απορρίπτονται.

Είναι δυνατή η χρήση μιας σειράς ξύλου εάν απαιτούνται γυάλινες πόρτες. Σε αυτή την περίπτωση, το μέγεθός του σχηματίζεται με βάση το διάγραμμα ωοτοκίας. Η τεχνολογία προβλέπει την παραγωγή πολλών προκατασκευασμένων πλαισίων από ένα τεμάχιο εργασίας, το οποίο θα γίνει όμορφο φύλλο πόρτας μετά την εισαγωγή γυαλιού.

Η κατασκευή θυροτηλεφώνου απαιτεί επίσης τη χρήση συστοιχίας, δεδομένου ότι τα προϊόντα αυτά πρέπει να μεγιστοποιούν το μέγεθος και τα ελάχιστα επίπεδα τάσης για τυχόν αλλαγές στις συνθήκες λειτουργίας. Αυτή η δυνατότητα παρέχεται από συγκολλημένη διάταξη τριών επιπέδων. Η παραγωγική διαδικασία είναι τέτοια ώστε είναι πολύ ανθεκτική, σχεδόν δεν υπόκειται σε παραμόρφωση και έχει καλύτερα χαρακτηριστικά επεξεργασίας.

Η κατασκευή ξύλινων θυρών από τη συστοιχία είναι η εξής:

 1. Το τεμάχιο εργασίας δημιουργείται. Οι διαστάσεις του είναι σαφώς υπολογισμένες, με βάση τις διαστάσεις του φύλλου πόρτας και τον αριθμό των τεμαχίων για την απόκτηση λεπτομερειών.
 2. Η συστοιχία τοποθετείται στον Τύπο, επεξεργάζεται με θερμοκρασία, υπεριώδη και τελική

  Κατασκευή ξύλινων θυρών με δικά σας χέρια: τεχνολογία βίντεο

  Κατασκευή και στίλβωση

  ένα στάδιο ξήρανσης υπό κενό.

 3. Το πριόνι κόβεται σε μέρη. Αυτό γίνεται σε μηχανές υψηλής ακρίβειας. Παρέχονται ελάχιστα απόβλητα.
 4. Τα μέρη αλέθονται. Χρησιμοποιούνται εργαλειομηχανές, επιτυγχάνεται ακρίβεια, καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας σύνθετων πτυχών και σγουρών στοιχείων.
 5. Η συναρμολόγηση γίνεται σε χαλύβδινο καλούπι. Έτσι επιτυγχάνεται η αντιστοιχία των διαστάσεων στο σύνολο της παρτίδας των προϊόντων. Η διαδικασία μπορεί να δει στο βίντεο.
 6. Η επιφάνεια του τελικού φύλλου πόρτας είναι αλεσμένη.

Το τελικό στάδιο είναι ο χρωματισμός. Πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια, συμπεριλαμβανομένου ενός αστάρι, σε θαλάμους παρόμοιους με τους θαλάμους ψεκασμού σε καταστήματα επισκευής αυτοκινήτων. Ένα από τα στάδια της διαδικασίας παρουσιάζεται στο βίντεο. Για να αποφευχθεί η ρωγμή, χρησιμοποιείται ακρυλική βαφή. Με ελαφρά παραμόρφωση της πόρτας, μπορεί να τεντωθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

2 + 3 =