Κουρτίνες για παραθυρόφυλλα: ποικιλίες και συμβουλές εγκατάστασης

Κουρτίνες για παραθυρόφυλλα: ποικιλίες και συμβουλές εγκατάστασης

Σε σύγχρονα σπίτια είναι ενεργά ανεγερθεί και χρησιμοποιούνται σοκάκια, επειδή είναι μια ανέξοδη και πολύ βολική υπερκατασκευή των ανωτέρων ορόφων. Επιλέγοντας κουρτίνες για παραθυρόφυλλα, πρέπει να έχετε κατά νου ότι ολόκληρο το δωμάτιο, καθώς και τα παράθυρα έχουν διάφορα δομικά χαρακτηριστικά. Η σοφίτα είναι κάτω από την οροφή, έτσι οι τοίχοι (ή ένας τοίχος) σε αυτό είναι υπό γωνία. Για το λόγο αυτό, τα παράθυρα έχουν ένα μη τυποποιημένο σχήμα, το οποίο αντανακλάται στη διακόσμησή τους.

Κουρτίνες για παραθυρόφυλλα: ποικιλίες και συμβουλές εγκατάστασης

Χαρακτηριστικά των κουρτινών για τα παράθυρα της σοφίτας

Οι κουρτίνες στη σοφίτα πρέπει να επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες αυτού του δωματίου. Τα παράθυρα στα σοκάκια διακρίνονται από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • μη παραδοσιακά σχήματα και μεγέθη.
  • σημαντική γωνία κλίσης.
  • ανακλινόμενα πλαίσια.
  • μια μεγάλη ποσότητα εισερχόμενου ηλιακού φωτός.

Οι προστατευτικές οθόνες για τα παράθυρα της σοφίτας πρέπει να είναι κατασκευασμένες από πυκνά, ανθεκτικά στο φως υφάσματα. Είναι καλύτερα αν το υλικό είναι επίσης απωθητικό από τη σκόνη. Οι σωστά επιλεγμένες κουρτίνες θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε άνεση στο σαλόνι σε κάθε καιρό και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Για το σχεδιασμό των παραθύρων στα σκεπάσματα δεν ταιριάζουν κουρτίνες που έχουν πολύπλοκο σχέδιο. Θα είναι ανάρμοστο σε ένα τέτοιο εσωτερικό, να το υπερφορτώσει. Επιπλέον, τέτοιες κουρτίνες είναι δυσάρεστες και δύσκολο να διατηρηθούν. Οι κουρτίνες Mansard πρέπει να είναι απλές και σύντομες. Οι αποχρώσεις τους μπορεί να είναι οποιεσδήποτε: το κύριο πράγμα είναι ότι είναι σε αρμονία με τη συνολική στιλιστική και το εσωτερικό του δωματίου.

Κουρτίνες για παραθυρόφυλλα: ποικιλίες και συμβουλές εγκατάστασης

Κουρτίνες πιέζονται για τα παράθυρα mansard

Το πιο κατάλληλο για τον εσωτερικό σχεδιασμό του σοφίτα παραθύρων είναι οι πτυχωτές κουρτίνες. Είναι ένα είδος οριζόντιων περσίδων, έχουν πολλά προφίλ και ένα πτυχωμένο ύφασμα (διπλωμένο) υλικό. Το ύφασμα είναι στερεωμένο στο προφίλ σε ένα ειδικό καλώδιο, το οποίο μέσω των τυμπάνων συλλέγει την κουρτίνα ή το απλώνει σε όλη τη διαδρομή. Οι κουρτίνες έχουν πώματα, χάρη στα οποία ο καμβάς μπορεί να στερεωθεί στο απαιτούμενο ύψος. Σε αντίθεση με τα συμβατικά μοντέλα, οι μη τυποποιημένες πτυχωτές κουρτίνες που προβλέπονται για τα παράθυρα του mansard είναι εξοπλισμένα με ειδικά αξεσουάρ για να διευκολύνουν τη χρήση τους. Αυτές περιλαμβάνουν επεκτάσεις, μηχανοκίνητες λαβές, λαβές ελέγχου.

Λόγω του μοναδικού σχεδιασμού της, τα πτυχωτά υφάσματα προστατεύουν αποτελεσματικά τη σοφίτα από το ηλιακό φως σε οποιαδήποτε γωνία των παραθύρων.

Εκτός από τις άμεσες λειτουργίες, τέτοιες κουρτίνες λειτουργούν επίσης διακοσμητικά. Στη σύγχρονη αγορά υπάρχουν μοντέλα με τα πιο διαφορετικά χρώματα. Υπάρχουν υλικά με ειδικό ψεκασμό με μαργαριταρένιο ή μεταλλικό ψεκασμό, λόγω του οποίου ενισχύεται η αντανακλαστική επίδραση.

Ορισμένα μοντέλα κουρτίνες που καλύπτονται από mansards αποτελούνται από δύο τύπους υφασμάτων (σύστημα "ημέρας-νύχτας"). Εάν είναι απαραίτητο να σκουρύνει ελαφρά το δωμάτιο, το πρώτο πανί πέφτει στο παράθυρο, το οποίο έχει μικρή ικανότητα να περάσει τις ακτίνες του ήλιου. Από μια ισχυρή ροή φωτός, μπορείτε να κρύψετε χαμηλώνοντας το δεύτερο φύλλο, το οποίο έχει υψηλό βαθμό προστασίας από τον ήλιο. Οι τυφλές κουρτίνες δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται, εμποτισμένο με ειδικές συνθέσεις που απωθεί τη σκόνη και την υγρασία, ώστε να μπορείτε να τις καθαρίσετε πολύ σπάνια.

Για κουρτίνες πτυχωμένες υπάρχουν διάφοροι τρόποι ελέγχου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιο απλό καλώδιο. Στα μοντέλα "ημέρα-νύχτα" 2 κορδόνια είναι ενσωματωμένα, επιτρέποντας κάθε είδος καμβά να ελέγχονται χωριστά. Η χειροκίνητη λαβή είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος ή στην κορυφή του προφίλ. Μετακινώντας προς τα επάνω ή προς τα κάτω, σας επιτρέπει να ανεβείτε και να χαμηλώσετε ομαλά τη λεπίδα. Για να ελέγξετε την κουρτίνα που είναι τοποθετημένη σε ένα δύσκολο σημείο πρόσβασης, παρέχονται επεκτάσεις και λαβές ελέγχου.

Κουρτίνες για παραθυρόφυλλα: ποικιλίες και συμβουλές εγκατάστασης

Ρολλά στο εσωτερικό της σοφίτας

Τα ράφια είναι εύκολο να στερεωθούν σε οποιοδήποτε άνοιγμα παραθύρου, έτσι ώστε να είναι μια ιδανική λύση για το σχεδιασμό των μη τυποποιημένων σοφίτα παραθύρων. Ανήκουν στους τύπους των τυφλών, αλλά είναι κατασκευασμένα από ένα μονό πανί, το οποίο βρίσκεται κοντά στο γυαλί. Εάν είναι κατασκευασμένο από μια ημιδιαφανή ή παστέλ απόχρωση υφάσματος, θα γίνει σχεδόν αόρατο στο παράθυρο. Ωστόσο, μπορείτε να κρεμάσετε απολύτως τυχόν ρολά από τα παράθυρα των παραθύρων. Τα πανιά είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά (μετάξι, σατέν, λινό, βαμβάκι) όλων των ειδών τα χρώματα. Για ακριβότερα μοντέλα, χρησιμοποιούνται σύγχρονα υφάσματα που δεν χάνουν φυσικές και αισθητικές ιδιότητες ακόμη και με παρατεταμένη και έντονη έκθεση στο ηλιακό φως και σε άλλα φαινόμενα της ατμόσφαιρας.

Τα μοντέλα των ρολών, σχεδιασμένα ειδικά για τα παράθυρα mansard, είναι εξοπλισμένα με ειδικό μηχανισμό ελατηρίου. Χάρη σε αυτό το στοιχείο, το ύφασμα τεντώνεται ομοιόμορφα σε οποιοδήποτε μη τυποποιημένο παράθυρο και ο ιστός είναι σταθερός στο απαιτούμενο ύψος. Αυτό σας επιτρέπει να ρυθμίσετε γρήγορα και με ακρίβεια τη ροή του ηλιακού φωτός. Επιπλέον, τα ρολά δεν επηρεάζουν το άνοιγμα των πλαισίων παραθύρων.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη διαχείριση των κυλίνδρων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κλασική αλυσίδα. Ωστόσο, ο πιο βολικός είναι ο μηχανισμός ελατηρίου.

Σε χώρους με σοφίτες όπου έχουν εγκατασταθεί ρολά, είναι σημαντικό να ελέγχεται η υγρασία του αέρα: δεν πρέπει να υπερβαίνει τα καθιερωμένα πρότυπα. Δεν πρέπει να υπάρχουν πηγές φωτιάς κοντά στις κουρτίνες. Η φροντίδα για ρολό είναι αναγκαία με την πραγματοποίηση στεγνού καθαρισμού με βούρτσα ή ηλεκτρική σκούπα. Πολύ λερωμένο ύφασμα μπορεί να πλυθεί με ένα διάλυμα ήπιας σαπουνιού. Για να παρατείνει τη ζωή των ρολών, περιποιείται περιοδικά τον μηχανισμό τους με γράσο σιλικόνης.

Κουρτίνες για παραθυρόφυλλα: ποικιλίες και συμβουλές εγκατάστασης

Συμβουλές για την τοποθέτηση υφασμάτινων κουρτινών

Οι παραδοσιακές κουρτίνες δεν είναι η καλύτερη επιλογή για το σχεδιασμό της σοφίτας. Λόγω των ιδιαιτεροτήτων του σχεδιασμού των παραθύρων, είναι συχνά προβληματικό να κρεμαστούν συνηθισμένες κουρτίνες πάνω τους.
Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές τεχνικές που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτού του έργου.

  1. Χρησιμοποιήστε 2 γείσα. Κάποιος θα τοποθετηθεί πάνω από το παράθυρο και θα χρησιμεύσει ως κάτοχος καμβά. Το δεύτερο είναι απαραίτητο να στερεώσετε την κουρτίνα στο κάτω μέρος στην επιθυμητή θέση.
  2. Κάντε μερικές τρύπες στο ύφασμα στο επίπεδο της δεύτερης κατακόρυφης. Μέσω αυτών πρέπει να βιδώσετε την κουρτίνα στη ράβδο, έτσι ώστε να στερεωθεί στην απαραίτητη θέση. Χρησιμοποιώντας αυτό το σχέδιο θα μετακινήσετε εύκολα τον καμβά.
  3. Χρησιμοποιήστε ειδικό Velcro. Θα βοηθήσουν να κρεμαστούν ακόμα και οι πιο περίπλοκες συνθέσεις κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε μη τυποποιημένα παράθυρα.
  4. Ασφαλίστε την κουρτίνα με διακοσμητικά στοιχεία. Αυτό δεν θα επιτρέψει να γλιστρήσει από το χείλος και επιπλέον να διακοσμήσει το εσωτερικό της σοφίτας. Ωστόσο, η υπερβολική διακόσμηση σε ένα τέτοιο δωμάτιο (για παράδειγμα, το lambrequin) θα είναι περιττή. Χρησιμοποιήστε κορδόνια, πλεξίδες, κορδέλες, ειδικές βίδες, κλιπ.

Κουρτίνες για παραθυρόφυλλα: ποικιλίες και συμβουλές εγκατάστασης

Ρολά για εξωτερική προστασία του σοφίτα

Εξωτερική προστασία των παραθύρων των παραθύρων

Οι κουρτίνες για τη σοφίτα δεν είναι μόνο παραδοσιακές - εσωτερικές - αλλά και εξωτερικές. Οι εξωτερικές οθόνες προστατεύουν το δωμάτιο από τον έντονο ήλιο και την ακτινοβολία θερμότητας. Βρίσκονται έξω και θερμαίνονται σημαντικά, δεν επιτρέπουν τη θερμότητα στη σοφίτα, σε αντίθεση με την εσωτερική. Υπάρχουν 2 τύποι εξωτερικών οθονών: μαρκέτες και ρολά.

Μαρκέτες - κουρτίνες από υαλοβάμβακα ή PVC, τυλιγμένες στον κύλινδρο και διπλωμένες σε ρολό. Είναι επικαλυμμένα με ένα ειδικό πολυμερές, το οποίο αυξάνει την αντίσταση του υλικού στις επιδράσεις των ατμοσφαιρικών φαινομένων.

Οι μαρκίζες προστατεύουν τέλεια τη σοφίτα από το ηλιακό φως και τη μεταφορά θερμότητας χωρίς να διαταράσσουν τον αερισμό. Ο σταθερός αερισμός παρέχεται από το κενό που παραμένει μεταξύ του υφάσματος της χαμηλωμένης κουρτίνας και του γυαλιού. Οι μαρσιτσέτες είναι απαραίτητες κατά τη διάρκεια της έντονης βροχής: αναλαμβάνουν τα χτυπήματα και οι σταγόνες δεν ντρίβουν πάνω από το παράθυρο.

Τα παραθυρόφυλλα είναι μια δομή κατασκευασμένη από πάνελ αλουμινίου που είναι στενά γειτονικά μεταξύ τους και σχηματίζουν ένα πλέγμα που μπορεί να τυλίγεται.

Αυτοί, με τη σειρά τους, χωρίζονται σε διάφορες ποικιλίες. Τα ρολά μονής στοιβάδας δεν περιέχουν θερμομονωτικό θάλαμο και έχουν απλοποιημένο προφίλ. Ζεσταίνεται τελείως σκοτεινή τη σοφίτα, ενισχύει τη θερμομόνωση και ηχομόνωση, και μπορεί επίσης να έχει αντιδιαρρηκτικές ιδιότητες. Τα διάτρητα παντζούρια διακρίνονται από την παρουσία πάνελ με πολλές οπές, μέσω των οποίων παρέχεται επαρκής ηλιακή ακτινοβολία και σταθερή ροή αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Επιλέγοντας μια εξωτερική προστασία για το υπνόσακο, προσέξτε τον τύπο ελέγχου. Οι οθόνες μπορούν να ρυθμιστούν χειροκίνητα, αλλά είναι πιο βολικό να το κάνετε αυτό σε αυτόματη λειτουργία χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο. Πολύ βολικά μοντέλα στην ηλιακή μπαταρία: ανοίγουν αμέσως, αν ο δρόμος είναι θολό και πέφτει σε σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας.

Κουρτίνες για παραθυρόφυλλα: ποικιλίες και συμβουλές εγκατάστασης

Συμπέρασμα

Οι πιο κατάλληλες επιλογές για το σχεδιασμό των παραθύρων για τα παραθυρόφυλλα - δομές ρολών και κουρτίνες πτυχωτές. Θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις λειτουργίες τους, καθώς και να διακοσμήσουν το δωμάτιο με πρωτότυπο τρόπο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε παραδοσιακές κουρτίνες, αλλά με τη στερέωση τους, χρειάζεστε γνώση ορισμένων τεχνών. Η σημαντική μείωση της διείσδυσης του ηλιακού φωτός και η προστασία της σοφίτας από τη θέρμανση σε ζεστό καιρό θα βοηθήσουν τις εξωτερικές προστατευτικές οθόνες.

Mansard - ένα ειδικό δωμάτιο στο σπίτι, το οποίο απαιτεί μια αρχική προσέγγιση για το σχεδιασμό. Κατά τη διακόσμηση των παραθύρων είναι απαραίτητο όχι μόνο να τηρείτε τις αρχές της λειτουργικότητας, αλλά και να δείχνετε τολμηρά τη φαντασία. Μόνο εσείς μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας ζώνη άνεσης στο σπίτι σας. Τα αρχικά μοντέλα κουρτινών που επιλέξατε θα είναι μια καλή επιλογή για τη διακόσμηση των παραθύρων και ολόκληρο το εσωτερικό της σοφίτας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

70 − = 66