Πλωτό δάπεδο: τι είναι αυτό, η δομή και η συσκευή

Πλωτό δάπεδο: τι είναι αυτό, η δομή και η συσκευή

Πλωτό δάπεδο: τι είναι αυτό, η δομή και η συσκευή

Ένα πλωτό δάπεδο είναι ένα είδος συστήματος που έχει ένα θεμέλιο χωρίς την άκαμπτη στερέωση του. Υπάρχουν πολλές τέτοιες επιλογές και είναι χωρισμένες σύμφωνα με τα επιλεγμένα οικοδομικά υλικά.

Αν κοιτάξετε τη δομή των πλωτών ορόφων, τότε αυτή είναι μια κατασκευή με πολλά στρώματα. Κάθε στρώμα έχει το δικό του λειτουργικό σκοπό. Θα προσπαθήσουμε να εξοικειωθούμε περισσότερο με τις ιδιαιτερότητες αυτού του φύλου.

Σκοπός των πλωτών ορόφων

Πολλοί αντιμετώπισαν ένα τέτοιο πρόβλημα όπως ο θόρυβος που έρχεται στα αυτιά μας από γειτονικά διαμερίσματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για πολυώροφα κτίρια. Όσο χαμηλότερο είναι το δωμάτιο, τόσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο θορύβου.

Πλωτό δάπεδο: τι είναι, η δομή και η συσκευή

Παραδείγματα πλωτής κατασκευής

Ένας από τους τρόπους είναι να αυξηθούν οι ηχομονωτικές ιδιότητες των δαπέδων. Υπάρχουν πολλοί παραδοσιακοί τρόποι για την παροχή ηχομόνωσης, για παράδειγμα, για το λινοτάπητα και χαλί. Αλλά στη σύγχρονη κατασκευαστική βιομηχανία υπάρχει μια τέτοια καινοτομία όπως τα πλωτά δάπεδα.

Πλωτό δάπεδο: τι είναι αυτό, η δομή και η συσκευή

Το λινοτάπημα μπορεί να γίνει ένα από τα στρώματα που απορροφούν θόρυβο

Τοποθετούνται απευθείας στις πλάκες και διαθέτουν επαρκή επίπεδα ηχομόνωσης. Επιπλέον, μπορούν να κατασκευαστούν από διάφορα υλικά, γεγονός που καθιστά δυνατή την επιλογή των καταναλωτών ανάλογα με τις δυνατότητες και τις τιμές.

Είναι επίσης δυνατό να συνδυαστούν οι παραλλαγές αυτών των τύπων δαπέδων. Χαρακτηριστικά των ηχομονωτικών υλικών παρουσιάζονται στον πίνακα.

Πλωτό δάπεδο: τι είναι αυτό, η δομή και η συσκευή

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Πλωτό δάπεδο: τι είναι αυτό, η δομή και η συσκευή

Ο σχεδιασμός του πλωτού δαπέδου είναι μια νέα τεχνολογία που έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Το δάπεδο αποτελείται από τέτοια στρώματα:

 • επικάλυψη;
 • βάση, η οποία είναι μια άκαμπτη δομή, μια μονολιθική επίστρωση.
 • Ηχομονωτική στρώση, η οποία είναι εφοδιασμένη με κατάλληλα υλικά.

Πλωτό δάπεδο: τι είναι αυτό, η δομή και η συσκευή

Lay layers δεν πρέπει να είναι κοντά στους τοίχους του δωματίου

Τα χαρακτηριστικά αυτού του τύπου δαπέδου περιλαμβάνουν το γεγονός ότι όλα τα στρώματα δεν συνδέονται με επικαλύψεις. Αυτή η στιγμή μπορεί να αποδοθεί στα θετικά χαρακτηριστικά, όπως και με τυχόν αλλαγές στη δομή, ο σχεδιασμός του ίδιου του δαπέδου θα παραμείνει αμετάβλητος.

Το επόμενο χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η τοποθέτηση δεν είναι κοντά στα τοιχώματα της αίθουσας, η οποία εμποδίζει τη διάδοση των ηχητικών κυμάτων και αποκλείει τον θόρυβο όταν χτυπάει τους τοίχους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πλωτό δάπεδο δεν μπορεί να παρέχει ηχομόνωση 100%, αλλά παρέχεται ηχομόνωση 50-70%.

Πλωτό δάπεδο: τι είναι αυτό, η δομή και η συσκευή

Πλωτή κατασκευή δαπέδου

Λοιπόν, ας εξετάσουμε τα πλωτά δάπεδα, η κατασκευή των οποίων μπορεί να γενικευθεί με αυτό τον τρόπο:

 • στρώση φραγμού ατμών ·
 • θερμαντήρας?
 • Στρώμα στεγανοποίησης
 • φινίρισμα στρώμα επιπέδωσης.

Το τελειωτικό παλτό τοποθετείται στο τελειωτικό στρώμα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πλωτό δάπεδο: τι είναι αυτό, η δομή και η συσκευή

Τα κυμαινόμενα δάπεδα μπορούν να διαρκέσουν έως και 15 χρόνια

Όπως ήδη αναφέρθηκε, το πλωτό δάπεδο είναι μια ανεξάρτητη δομή, η οποία, εάν είναι απαραίτητο, αποσυναρμολογείται και διευθετείται αλλού. Τα θετικά χαρακτηριστικά των φύλων αυτού του τύπου περιλαμβάνουν:

 1. Ένας αρκετά υψηλός βαθμός ηχομόνωσης. Παρέχεται από τη διάταξη ξεχωριστών στρώσεων δαπέδου.
 2. Παρέχει καλή θερμομόνωση. Δημιουργούν άνεση και άνεση στο δωμάτιο, καθώς χρησιμοποιούνται μόνο υλικά υψηλής ποιότητας για την παροχή τους.
 3. Απλή τεχνολογία στερέωσης. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, που θα σας εξοικονομήσει χρήματα.
 4. Πρόκειται για μια αρκετά συμπαγή κατασκευή, επειδή αποτελείται από μεγάλο αριθμό στρώσεων.
 5. Διάρκεια λειτουργίας. Ακόμα και στην περίπτωση συρρίκνωσης του κτιρίου, τα δάπεδα παραμένουν στην αρχική τους κατάσταση. Η διάρκεια ζωής των πλωτών δαπέδων φθάνει τα 15 χρόνια.
 6. Αντοχή σε διάφορες αλλαγές θερμοκρασίας.
 7. Η δυνατότητα να κατανέμεται ομοιόμορφα το φορτίο.
 8. Η σκασίματα των φύλων αποκλείεται. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εγκατάσταση των δαπέδων δεν χρησιμοποιούν συνδετήρες, οι οποίοι τελικά αρχίζουν να αποδυναμώνουν.

Αλλά, παρά τον μεγάλο αριθμό των πλεονεκτημάτων, υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα. Τα μειονεκτήματα για κάθε τύπο πλωτών δαπέδων είναι δικά τους. Το γενικό γεγονός μπορεί να αποδοθεί στο γεγονός ότι με τη διευθέτηση τους, το ύψος του δωματίου μειώνεται. Σχετικά με το πώς να τοποθετήσετε μια πλωτή δομή, δείτε σε αυτό το βίντεο:

Δώστε προσοχή στο γεγονός ότι η διάταξη των πλωτών δαπέδων είναι καλύτερα να εκτελεστεί ταυτόχρονα σε όλα τα δωμάτια του διαμερίσματος, γιατί σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κόψετε τις εσωτερικές πόρτες.

Επίσης, αν το δωμάτιο έχει χαμηλά ταβάνια, τότε η διάταξη των πλωτών δαπέδων θα πρέπει να εγκαταλειφθεί.

Τύποι

Πλωτό δάπεδο: τι είναι αυτό, η δομή και η συσκευή

Το πλωτό δάπεδο μπορεί να είναι εξοπλισμένο σε διαφορετικές εκδόσεις, οι οποίες εξαρτώνται από το σκοπό και τους τύπους υλικών που χρησιμοποιούνται στην εγκατάστασή τους:

 • σκυρόδεμα ·
 • με ξηρή επίστρωση τύπου.
 • προκατασκευασμένα.

Ας δώσουμε μια σύντομη περιγραφή για κάθε τύπο πλωτών ορόφων.

Σκυρόδεμα

Πλωτό δάπεδο: τι είναι αυτό, η δομή και η συσκευή

Εάν πρόκειται να εκθέσετε δάπεδα σε μεγάλα φορτία, είναι καλύτερα να εξοπλίσετε συγκεκριμένα πλωτά δάπεδα. Αυτό θα του δώσει ένα υψηλό βαθμό αντοχής και αξιοπιστίας. Η τοποθέτησή του είναι κοντά στην τεχνολογία εγκατάστασης τσιμεντοκονίας.

 1. Αρχικά, βάζουμε το φράγμα ατμών με τέτοιο τρόπο ώστε οι άκρες του να υπερβαίνουν τα όρια που προορίζονται για το πάτωμα.
 2. Το επόμενο στάδιο είναι η τοποθέτηση ορυκτού μαλλιού. Η θερμομόνωση τοποθετείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχεται η αναγκαία εσοχή από τα τοιχώματα.
 3. Στην κορυφή του θερμαντήρα βάλτε το φιλμ για στεγανοποίηση και ενίσχυση των ματιών.
 4. Γεμίζουμε το τσιμεντοκονία πάχους 5-7 cm.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της έκδοσης των πλωτών δαπέδων είναι η υψηλή αντοχή και η ηχομόνωση. Είναι ανθεκτικό σε διάφορες παραμορφώσεις και μηχανικές επιδράσεις.

Ωστόσο, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο γεγονός ότι μόνο τα σκυρόδεμα που προετοιμάζονται για τη σωστή τεχνολογία θα είναι σε θέση να παράσχουν όλα τα θετικά χαρακτηριστικά.

Πλωτό δάπεδο: τι είναι αυτό, η δομή και η συσκευή

Αφαιρέστε το δάπεδο για τουλάχιστον 24 ώρες

Εάν η σκυρόδεμα είναι κακής ποιότητας, τότε η ζωή των φύλων δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τα μειονεκτήματα των πλωτών επιφανειών από σκυρόδεμα περιλαμβάνουν τη διάρκεια της ξήρανσης του σκυροδέματος.

Αυτή η διαδικασία κατανέμεται τουλάχιστον 24 ώρες, ανάλογα με την εποχή του χρόνου και τη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Για να εγκαταστήσετε το τελικό στρώμα πρέπει να ξεκινήσει μόνο αφού στεγνώσει η επίστρωση.

Ξηρή επίστρωση

Πλωτό δάπεδο: τι είναι αυτό, η δομή και η συσκευή

Το κυμαινόμενο πάτωμα με την επιλογή ξηρής επίστρωσης επιλέγεται συνήθως για να δημιουργήσει μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια για περαιτέρω τοποθέτηση του προκατασκευασμένου δαπέδου. Ως θερμαντήρας, χρησιμοποιείται ένα μίγμα διογκωμένης αργίλου και άμμου.

Δίνουμε προσοχή, ότι η πυκνότητα της τοποθέτησης ενός μείγματος θέρμανσης πρέπει να είναι υψηλή για τη διατήρηση της μεγάλης διάρκειας ζωής.

Πλωτό δάπεδο: τι είναι, η δομή και η συσκευή

Είναι απαραίτητο να αδιάβροχα την ξηρή επίστρωση με μεγάλη προσοχή, εξαρτάται από την ανθεκτικότητά της

Η ξηρή επίστρωση διαφέρει από το σκυρόδεμα στο ότι δεν μπορεί να αντέξει υπερβολική πίεση και δεν απαιτεί χρόνο για ξήρανση. Επομένως, η εγκατάσταση προκατασκευασμένων δαπέδων μπορεί να γίνει αμέσως μετά την εγκατάσταση του πλωτού δαπέδου.

Τα μειονεκτήματα των ξηρών επιχρισμάτων περιλαμβάνουν ένα πολύ χαμηλό βαθμό αντίστασης στην υγρασία, αλλά μπορεί να αυξηθεί ελαφρά. Για να γίνει αυτό, απλά δημιουργήστε ένα αξιόπιστο στρώμα στεγάνωσης. Εάν αγοράσετε ποιοτικό υλικό, τότε η υγρασία της ξηρής επίστρωσης δεν θα είναι τρομερή.

Ας φανταστούμε μια παραλλαγή της πιο βέλτιστης παραλλαγής ενός πλωτού δαπέδου σε ξηρό δάπεδο:

 • αποθεματοποίηση ·
 • για τη στρώση στεγανοποίησης?
 • τοποθέτηση φύλλου υλικού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ξηρή επίστρωση ενός πλωτού δαπέδου, δείτε αυτό το βίντεο:

Αυτή η εκδοχή της στεγανής επίστρωσης δεν λαμβάνει το ύψος του δωματίου και δεν απαιτεί τη χρήση ενός ρολού.

Προκατασκευασμένα δάπεδα

Σε αυτό το είδος του δαπέδου υπάρχει ένα κάλυμμα, το οποίο αποτελείται από ένα σωρό από σανίδες, laminate ή παρκέ. Σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου χρησιμοποιούνται προκατασκευασμένα πεδία τύπου κλειδαριάς, τοποθετούνται σε ειδικό υπόστρωμα ή σε ξηρή επίστρωση.

Πλωτό δάπεδο: τι είναι αυτό, η δομή και η συσκευή

Τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης αυτών των δαπέδων είναι υπό την παρουσία δύο συνθηκών:

 • η επιφάνεια πρέπει να είναι απολύτως στεγνή.
 • η επιφάνεια είναι πλήρως ισοπεδωμένη.

Εάν δεν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, τότε η διάρκεια ζωής αυτών των φύλων δεν θα είναι μεγάλη.

Πλωτό δάπεδο: τι είναι αυτό, η δομή και η συσκευή

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους προκατασκευασμένων δαπέδων είναι το δάπεδο φελλού.

Ένα τέτοιο πάτωμα είναι αρκετά εύκολο να εγκατασταθεί, ανά πάσα στιγμή μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να επανατοποθετηθεί.

Για την τοποθέτησή της χρησιμοποιούνται πάνελ πολλαπλών στρωμάτων, το εμπρόσθιο τμήμα των οποίων είναι φυσικός φελλός.

Οι πίνακες διαφέρουν ως προς την ατομικότητα του σχεδίου. Συνδέστε το ένα με το άλλο μέσω ενός συστήματος αυλακώσεων με τη μορφή χτένας.

Οι ενώσεις αρθρώσεων υφίστανται ειδική κόλλα, η οποία έχει την ιδιότητα αντοχής στην υγρασία. Τα μειονεκτήματα του δαπέδου από φελλό είναι ο χαμηλός βαθμός ηχομόνωσης.

Βασικές συμβουλές εγκατάστασης

Πλωτό δάπεδο: τι είναι, η δομή και η συσκευή

Όλα τα στρώματα δαπέδου τοποθετούνται χωρίς συνδετήρες και κόλλα

Η συσκευή ενός πλωτού δαπέδου κάθε τύπου έχει τα χαρακτηριστικά. Υπάρχουν όμως γενικά σημεία που οι ειδικοί συνιστούν να δώσουν προσοχή στα εξής:

 • Η τοποθέτηση πλωτών δαπέδων θα πρέπει να πραγματοποιείται σε θερμοκρασία κοντά στην θερμοκρασία δωματίου με βέλτιστο επίπεδο υγρασίας.
 • Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε συνδετήρες οποιουδήποτε τύπου, εξαιρείται επίσης η κόλλα.
 • όταν εγκαθιστάτε προκατασκευασμένο πάτωμα, συνιστάται να διατηρείται το χρησιμοποιημένο υλικό στις ίδιες συνθήκες για 24 ώρες στις ίδιες συνθήκες ή απευθείας στο δωμάτιο.
 • τα πλωτά προκατασκευασμένα δάπεδα τοποθετούνται αυστηρά κάθετα στα ανοίγματα παραθύρων και την υποχρεωτική απόσταση από τους τοίχους.
 • μετά την ολοκλήρωση της συναρμολόγησης προκατασκευασμένων δαπέδων, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το πέλμα μετά από τουλάχιστον 6 ώρες.

Πλωτό δάπεδο: τι είναι αυτό, η δομή και η συσκευή

Αυτά τα χαρακτηριστικά και οι συμβουλές των εμπειρογνωμόνων θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την επιλογή των πλωτών ορόφων, που ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις και τα χαρακτηριστικά του δωματίου σας.

Είναι απαραίτητο να αξιολογήσουμε σωστά όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά και να εκτελέσουμε την ποιοτική εγκατάστασή τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

18 + = 20