Ποδιά για κουζίνα από πλαστικό με τα δικά του χέρια

Ποδιά για κουζίνα από πλαστικό με τα δικά του χέρια

Ποδιά για κουζίνα από πλαστικό με τα δικά του χέρια

Σκεπτόμενοι πάνω από όλες τις αποχρώσεις της κουζίνας, πρέπει να σκεφτείτε πολλά: έπιπλα κουζίνας, οικιακές συσκευές, επενδύσεις τοίχων και δαπέδων. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχάσετε μια τόσο μικρή λεπτομέρεια, όπως μια ποδιά για την κουζίνα. Αυτή η συσκευή βοηθά να κρατήσει το εσωτερικό της κουζίνας στην αρχική της μορφή, προστατεύοντας την επιφάνεια από σταγόνες λιπαρών και πιτσίλισμα νερού. Προηγουμένως, η μόνη αληθινή λύση ήταν η χρήση πλακιδίων κοντά στις επιφάνειες εργασίας. Τώρα η σύγχρονη αγορά μας προσφέρει πολλά υλικά για τη δημιουργία ποδιά κουζίνας. Ένα από τα πιο βέλτιστα είναι το πλαστικό.

Απαιτήσεις για την ποδιά για την κουζίνα

Προκειμένου η ποδιά κουζίνας, κατασκευασμένη με το χέρι, να εκτελέσει όλες τις εργασίες που της έχουν ανατεθεί καλά, πρέπει να πληροί όλες τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 1. Πρέπει να προστατεύει τους τοίχους καλά από όλες τις αρνητικές επιρροές: από τη βρωμιά, τα λίπη, το νερό και τη σκόνη.
 2. Το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η ποδιά πρέπει να αντέχει στο πλύσιμο με οποιοδήποτε οικιακό απορρυπαντικό.
 3. Και, φυσικά, η ποδιά κουζίνας πρέπει να είναι σε αρμονία με τους τοίχους, τα έπιπλα κουζίνας, τις συσκευές. Πρέπει να εκτελείται με το ίδιο στυλ με ολόκληρη την κουζίνα.

Πλεονεκτήματα της ποδιάς από πλαστικό

Η προστατευτική επίστρωση από πλαστικό έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 1. Πλαστικά - αυτό είναι ένας απεριόριστος χώρος για τις ιδέες σχεδίασης. Αυτό το υλικό σας επιτρέπει να εφαρμόσετε οποιεσδήποτε ιδέες. Χάρη στη δυνατότητα εκτύπωσης φωτογραφιών, μπορείτε να εφαρμόσετε σε πλαστική επίστρωση, για παράδειγμα, την εμφάνιση της αγαπημένης σας πόλης, ένα όμορφο τοπίο ή ένα γεωμετρικό μοτίβο. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε μια απλή διαφανή πλαστική ποδιά και να την τοποθετήσετε κάτω από τον οπίσθιο φωτισμό. Αυτό θα δώσει στην κουζίνα μια εκπληκτική θέα!
 2. Το πλαστικό είναι εντελώς ανθεκτικό στην υγρασία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί θα πρέπει να έρχεται συνεχώς σε επαφή με το νερό.
 3. Η φροντίδα για μια πλαστική ποδιά είναι εξαιρετικά απλή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα συνήθη απορρυπαντικά.
 4. Το υλικό αυτό είναι αρκετά μαλακό, οπότε δεν είναι δύσκολο να κοπεί τα ανοίγματα σε αυτό, για παράδειγμα, για να εγκαταστήσετε την πρίζα.
 5. Το βάρος της πλαστικής ποδιάς είναι πολύ μικρό. Δεν θα δημιουργήσει μεγάλο φορτίο στον τοίχο.
 6. Εάν βαρεθείτε με την επιλογή που επιλέξατε και θέλετε να ενημερώσετε την εμφάνιση του δωματίου, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε την προστατευτική επίστρωση σε μια νέα χωρίς ιδιαίτερο κόστος, επειδή το κόστος ενός τέτοιου προϊόντος δεν είναι υψηλό.

Ποδιά για κουζίνα από πλαστικό με τα δικά του χέρια

Επιλέγοντας τη σωστή επιλογή

Αγοράστε μια προστατευτική επίστρωση από πλαστικό είναι πολύ απλή. Οποιοδήποτε κατάστημα κατασκευών είναι έτοιμο να σας προσφέρει πολλές επιλογές. Όλα είναι πάνελ από πολυβινυλοχλωρίδιο. Κατατάσσονται σε ομάδες, ανάλογα με το μέγεθος του προϊόντος.

Η πλαστική επένδυση είναι κατασκευασμένη από μονόχρωμο υλικό. Το μήκος του είναι 3 μ. Και το πλάτος κυμαίνεται μεταξύ 10 και 12,5 εκ. Μια πιο κοινή επιλογή είναι ένα πλαστικό πάνελ. το μήκος του είναι επίσης 3 m, πλάτος - 15-50 cm, αν και οι πιο κοινές πάνελ 3m σε ένα πάνελ 25 cm είναι πιο βολικό ότι στην εγκατάσταση του δεν θα είναι όπως ραφές όπως η εγκατάσταση πολλών vagonok .. Το πλάτος του πλαστικού φύλλου - 0,8-2,03 m, το μήκος του -. Μ 1.5-4.5 φύλλα διαφέρουν επίσης σε πλάτος, είναι εντός 1-30 mm.

Ποδιά για κουζίνα από πλαστικό με τα δικά του χέρια

Πρώτη επιλογή εγκατάστασης

Εάν είστε ο υπερήφανος ιδιοκτήτης ενός κουζίνα με λεία τοιχώματα, στη συνέχεια, ορίστε την ποδιά με τα χέρια του για σας δεν θα είναι δύσκολο, επειδή μπορεί να κολληθεί απλά. Είναι πολύ σημαντικό πριν ξεκινήσετε, καθαρίστε καλά τον τοίχο: αφαιρέστε όλα τα παλιά χρώματα, γεμάτοι επιφάνεια (καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα συμπιεστή λύση βάθος διείσδυσης), με τη βοήθεια του σοβά επισκευάζονται όλες οι ρωγμές ρωγμές. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να καλύψετε ολόκληρο το τείχος με γύψο για εσωτερική εργασία και για άλλη μια φορά γεμάτο.

Όταν ολοκληρωθούν οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες, εφαρμόστε μια ειδική κόλλα στερέωσης στο εσωτερικό της προστατευτικής επικάλυψης. Η κόλλα πρέπει να εφαρμόζεται τόσο γύρω από την περίμετρο της ποδιάς όσο και σε όλη την περιοχή της. Η απόσταση μεταξύ των συγκολλητικών λωρίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 15 cm. Μετά την εφαρμογή της κόλλας στερέωσης, τοποθετήστε την ποδιά στον τοίχο και στερεώστε την με διαχωριστικά. Αυτό θα είναι αρκετό για να προστατεύσετε την προστατευτική επίστρωση, αλλά αν δεν έχετε ακόμα εμπιστοσύνη στην κόλλα 100%, στερεώστε τις ασφάλειες στις γωνίες με βίδες.

Ποδιά για κουζίνα από πλαστικό με τα δικά του χέρια

Η δεύτερη παραλλαγή της εγκατάστασης

Δυστυχώς, οι περισσότεροι τοίχοι κουζίνας δεν μπορούν να καυχηθούν με ομοιόμορφες επιφάνειες, οπότε θα πρέπει να καταφύγετε σε πιο περίπλοκες επιλογές τοποθέτησης. Έτσι, προετοιμάστε τα ακόλουθα εργαλεία εκ των προτέρων:

 1. Punch.
 2. Κατσαβίδι.
 3. Το επίπεδο.
 4. Ρουλέτα, μολύβι.
 5. Συρραπτικό με συρραπτικά.
 6. Μεταλλικό προφίλ ή ράβδους.
 7. Πείροι, βίδες αυτοεπιπεδούμενες.
 8. Αναστολή.
 9. Πλαστικά πάνελ.

Πρώτα απ 'όλα, στερεώστε τις αναρτήσεις και τοποθετήστε το κάτω προφίλ (ή τη ράβδο) επάνω τους. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς κάτω από το επίπεδο του πάγκου. Από το κάτω προφίλ προς τα επάνω, μετρήστε το πλάτος της ποδιάς και ρυθμίστε το επάνω προφίλ ή ράβδο. Μεταξύ του άνω και κάτω προφίλ, ρυθμίστε το μεσαίο προφίλ. Αυτό θα δώσει τη σχεδίαση μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Στην προετοιμασμένη επιφάνεια, χρησιμοποιήστε συρραπτικό με συρραπτικά ή κατσαβίδι για την εγκατάσταση πλαστικών πλαισίων. Για να διασφαλιστεί ότι οι κεφαλές των βιδών δεν είναι ευδιάκριτες, μπορούν να καλυφθούν με τη βοήθεια ειδικών καπέλων, που επιλέγονται για το χρώμα της ποδιάς ή κρυμμένα πίσω από το σετ κουζίνας. Σημειώστε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να εγκαταστήσετε ένα συμπαγές πλαίσιο, αλλά αν η ποδιά σας αποτελείται από πολλά μέρη, τότε αυτό δεν είναι πρόβλημα. Πριν ξεκινήσετε, συνδέστε τα χρησιμοποιώντας τις ράγες.

Όπως μπορείτε να δείτε, ακόμα και με πολύπλοκα αρχικά δεδομένα, είναι πολύ εύκολο να εγκαταστήσετε μια ποδιά για την κουζίνα με τα δικά σας χέρια. Για αυτό, δεν απαιτούνται ειδικά εργαλεία, καθώς υπάρχει σχεδόν κάθε διάτρητης ή κατσαβίδι. Όσο για το χρόνο, αυτή η εγκατάσταση θα σας πάρει λίγες ώρες. Επιπλέον, η αυτοεγκατάσταση θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα.

Οδηγίες φροντίδας

Όπως προαναφέρθηκε, το προστατευτικό κάλυμμα για την κουζίνα από πλαστικό δεν απαιτεί περίπλοκη συντήρηση. Το μόνο μικρό μειονέκτημα του πλαστικού είναι ότι μπορεί να γδαρθεί, οπότε κατά τον καθαρισμό, μην τρίβετε την επίστρωση με μεταλλική βούρτσα. Χρησιμοποιήστε ένα απλό σφουγγάρι ή ένα μαλακό πανί για το σκοπό αυτό. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε λειαντικά απορρυπαντικά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν έχετε επιλέξει αδιαφανές πλαστικό. Τέτοια απορρυπαντικά μπορούν να διαγράψουν το σχέδιο.

Παρά το γεγονός ότι τα πλαστικά πάνελ μπορούν να αντέξουν τα άκρα της θερμοκρασίας, δεν αξίζει να χρησιμοποιείτε μια πολύ ανοιχτή φωτιά πολύ κοντά σε αυτά. Κάτω από την επίδραση της φωτιάς, το πλαστικό μπορεί να εξασθενίσει και να αλλάξει την εμφάνισή του. Και, βεβαίως, φροντίστε ότι τα παιδιά σας δεν αποφασίζουν να παίξουν με τους πίνακες. Τέτοια πάνελ είναι μάλλον μαλακά. Μια απλή στυλό, με μεγάλη πίεση, μπορεί να αφήσει μια παρακέντηση στην ποδιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

39 + = 40