Πώς να βάλετε ένα μωσαϊκό: βάλτε τα πλακάκια στον τοίχο, τοποθετήστε τα σωστά και κολλήστε τα, βάση χαρτιού και βίντεο

Πώς να βάλετε ένα μωσαϊκό: βάλτε τα πλακάκια στον τοίχο, τοποθετήστε τα σωστά και κολλήστε τα, βάση χαρτιού και βίντεο

Πώς να βάλετε ένα μωσαϊκό: βάλτε τα πλακάκια στον τοίχο, τοποθετήστε τα σωστά και κολλήστε τα, βάση χαρτιού και βίντεο

Laid μωσαϊκό είναι εύκολο, έτσι μετά τη μελέτη του θεωρητικού μέρους της διαδικασίας που ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να χειριστεί σήμερα για την αντιμετώπιση των κουζίνα και μπάνιο χρησιμοποιούνται διαφορετικά υλικά :. Πλαστικά πάνελ, κεραμικά πλακάκια, φυσική πέτρα, κ.λπ. Η μεγαλύτερη πλακάκια ζήτησης, αλλά και ένα μωσαϊκό από χρόνο σε χρόνο γίνεται όλο και πιο σχετική. Προηγουμένως, θεωρήθηκε πολυτέλεια, αλλά σήμερα, χάρη στις καινοτόμες τεχνολογίες, τα ψηφιδωτά πλακάκια μπορούν να αγοραστούν από όλους. Για να καταλάβετε πώς να κολλήσετε αυτή την εξαιρετική μορφή υλικού τελειώματος, πρέπει να εξοικειωθείτε με τα πλεονεκτήματά της σε σχέση με τα κεραμικά πλακίδια.

Πώς να τοποθετήσετε σωστά το ψηφιδωτό: τα πλεονεκτήματα του υλικού

Το μωσαϊκό μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο ή για τοποθέτηση δαπέδου. Ο τοίχος βρίσκεται σε πισίνες, σιντριβάνια και λουτρά. Το πάτωμα είναι πολύ αξιόπιστο και ανθεκτικό, γι 'αυτό και χρησιμοποιείται τόσο σε κλειστούς χώρους όσο και για την τοποθέτηση μονοπατιών στον κήπο, περιορίζει την περιοχή του εξοχικού σπιτιού. Επίσης, το ψηφιδωτό μπορεί να κατασκευαστεί από μια ποικιλία υλικών.

Πώς να βάλετε ένα μωσαϊκό: βάλτε τα πλακάκια στον τοίχο, τοποθετήστε τα σωστά και κολλήστε τα, βάση χαρτιού και βίντεο

Πριν από την τοποθέτηση του ψηφιδωτού, η επιφάνεια πρέπει να ισοπεδωθεί και να καθαριστεί από τα συντρίμμια

Τα πλεονεκτήματα του ψηφιδωτού έχουν ως εξής:

 1. Το υλικό φαίνεται υπέροχο και έχει αόρατες ραφές.
 2. Το υλικό μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο στο μπάνιο και την κουζίνα, καθώς το μωσαϊκό δεν φοβάται τις λειαντικές ουσίες, την υγρασία και είναι εύκολο να το φροντίσει.
 3. Με τη βοήθεια αυτού του τύπου πλακιδίων είναι δυνατή η δημιουργία αρχικών σχεδίων, οποιουδήποτε σχεδίου.
 4. Δεν είναι δύσκολο να εκτελεστεί η αυτο-συναρμολόγηση σε σύγκριση με την τοποθέτηση κεραμιδιών, καθώς το μωσαϊκό είναι μικρό σε μέγεθος, ώστε να μπορεί να κολληθεί ακόμη και σε μια ανώμαλη επιφάνεια.

Για μικρά δωμάτια χρησιμοποιήστε μια κάτοψη καθρέφτη. Η τοποθέτηση ενός τέτοιου υλικού αυξάνει οπτικά το δωμάτιο και επίσης προσθέτει φως. Η άκρη ενός τέτοιου κεραμιδιού είναι ειδικά επεξεργασμένη, είναι αδύνατο να κόψετε τον εαυτό σας. Για τους ακριβούς εσωτερικούς χώρους υπάρχει ψηφιδωτό από φυσική πέτρα.

Δημιουργείται από φυσική πέτρα, για παράδειγμα, από:

 • Tuff;
 • Jasper;
 • Sandstone;
 • Μάρμαρα και άλλα.

Στη φύση, δεν μπορείτε να βρείτε τις ίδιες πέτρες, έτσι ώστε η εμφάνιση αυτού του υλικού να έχει μοναδικές αποχρώσεις και σχέδια. Συνήθως μωσαϊκά κεραμίδια από φυσική πέτρα για την πρωτοτυπία δεν έχουν σαφή μορφή. Το κεραμικό μωσαϊκό έχει μεγαλύτερο μέγεθος. Παρουσιάζεται στην αγορά με διάφορα χρώματα και υφές.

Η υφή μπορεί να είναι στις ακόλουθες παραλλαγές:

 • Εφέ σκασίματος επιφάνειας?
 • Γυαλισμένα πλακάκια.
 • Με την ανάμειξη διαφόρων χρωμάτων.

Ένα μεγάλο μωσαϊκό μπορεί να είναι ορθογώνιο ή σε σχήμα τετραγώνου. Συνήθως, αυτό το μωσαϊκό βρίσκεται στο ντους ή στην κουζίνα. Η πιο δημοφιλής θέα σήμερα είναι το μωσαϊκό του βενετσιάνικου γυαλιού. Είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για την ανθεκτικότητα και την υψηλή απόδοση του.

Χάρη στην προσθήκη συστατικών στο Βενετσιάνικο γυαλί όπως η μητέρα του μαργαριταριού, του καδμίου και του σεληνίου, το χρώμα του προϊόντος είναι πάντα διαφορετικό και μοναδικό.

Εκτός από τους παραπάνω τύπους, στην πώληση μπορείτε να βρείτε ένα ψηφιδωτό σμάλτου και μη φυσικό γρανίτη σε συγκολλητική βάση.

Ψηφιδωτό σε χαρτί: προετοιμάστε την επιφάνεια

Το μωσαϊκό σε χαρτί είναι κολλημένο σε μια καθαρή και αξιόπιστη επιφάνεια, οπότε, πρώτα απ 'όλα, πριν ξεκινήσει η τοιχοποιία, πρέπει να προετοιμαστεί προσεκτικά.

Πώς να βάλετε ένα μωσαϊκό: βάλτε τα πλακάκια στον τοίχο, τοποθετήστε τα σωστά και κολλήστε τα, βάση χαρτιού και βίντεο

Ένα κολλητικό κονίαμα για μωσαϊκό μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε κατάστημα κατασκευών

Η προετοιμασία μοιάζει με αυτό:

 • Όλες οι μολύνσεις εξαλείφονται.
 • Οι ανόμοιες θέσεις εξομαλύνονται.
 • Επιφανειακή προετοιμασία.

Για να κολλήσετε ένα μωσαϊκό σωστά, είναι απαραίτητο να κάνετε μετρήσεις, να οργανώσετε φάρους και να περιγράψετε μια επιφάνεια που θα ολοκληρωθεί. Επίσης, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί η θέση των μοτίβων, των ζωοτροφών κλπ. Μπορείτε να γράψετε οποιαδήποτε επιγραφή με ψηφιδωτό. Είναι γραμμένο από ξεχωριστά πλακάκια.

Ετοιμάζουμε την κόλλα: πώς να βάζουμε ένα ψηφιδωτό πλακάκι

Τα κεραμίδια σε χαρτί μπορούν να τοποθετηθούν σε μια μεγάλη ποικιλία τύπων επιφάνειας.

Μπορεί να είναι:

 • GCR.
 • Γύψος;
 • Βαφή κλπ.

Πώς να βάλετε ένα μωσαϊκό: βάλτε τα πλακάκια στον τοίχο, τοποθετήστε τα σωστά και κολλήστε τα, βάση χαρτιού και βίντεο

Για να τοποθετήσετε το ψηφιδωτό αρκεί να εφαρμόσετε μια λεπτή στρώση κόλλας στην επιφάνεια

Επομένως, η κόλλα πρέπει να είναι κατάλληλη. Για παράδειγμα, το μωσαϊκό-κεραμικό τοποθετείται με τη χρήση μιας τσιμεντοειδούς κόλλας 1 συστατικού. Για να τοποθετήσετε ένα ψηφιδωτό από γυαλί, χρειάζεστε μια κόλλα ειδικά σχεδιασμένη για αυτό. Αυτά μπορεί να είναι μείγματα ή συνδυασμοί 2 συστατικών με λατέξ, ελαστικές ρητίνες. Επιλέγοντας μια σύνθεση κόλλας, θα πρέπει να δούμε προσεκτικά τι σκιά του. Ο πηλός είναι καλύτερο να πάρει λευκό.

Εάν χρησιμοποιείτε σκουρόχρωμη κόλλα για τοποθέτηση, τότε η μωσαϊκή τοιχοποιία θα αποδειχθεί επίσης πιο σκούρα.

Για να αναμίξετε την κόλλα, πρέπει να πάρετε ένα καθαρό πιάτο με νερό, όπου μπορείτε να ρίξετε το συγκολλητικό μίγμα μέχρι να αποκτήσετε την απαραίτητη συνοχή. Το μείγμα πρέπει να αναμιχθεί καλά και να παραμείνει για 5 λεπτά, έτσι θα ωριμάσει. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να αναμειγνύεται και πάλι καλά. Αν δεν υπάρχει σαφής βεβαιότητα ποια κόλλα θα λειτουργήσει καλύτερα, η σωστή λύση είναι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα.

Πώς να τοποθετήσετε ένα μωσαϊκό πλακιδίων

Πριν τοποθετήσετε ένα μωσαϊκό στον τοίχο, πρέπει να συλλεχθεί με φύλλα στην πλάκα. Αυτό μερικές φορές μειώνει το χρόνο εγκατάστασης και μειώνει το κόστος εργασίας. Για εγκατάσταση ψηφιδωτών πλακιδίων, χρησιμοποιείται πλέγμα. Πρώτα απ 'όλα, τα ψηφιδωτά στοιχεία είναι κολλημένα στο πλέγμα, δημιουργώντας μια πλάκα.

Όταν το βλέπει, το συρματόπλεγμα κόβεται και τοποθετείται στον τόπο όπου σχεδιάστηκε η επένδυση.

Δεν είναι ασυνήθιστο να βρείτε ζυμωτές σε μορφή φύλλων σε 1 φύλλο. Είναι συνημμένα στην πλάτη, πάρτε μια γραμμή. Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει τοποθέτηση σύμφωνα με το σχέδιο που συνδέεται με το φύλλο.

Πώς να βάλετε ένα μωσαϊκό: βάλτε τα πλακάκια στον τοίχο, τοποθετήστε τα σωστά και κολλήστε τα, βάση χαρτιού και βίντεο

Κατά την τοποθέτηση ενός ψηφιδωτού σε ένα δωμάτιο, δεν πρέπει να υπάρχουν σχέδια

Για εγκατάσταση, λάβετε τα ακόλουθα εργαλεία:

 • Κόλλα εποξειδικού λευκού.
 • Αντλίες.
 • Μαχαίρι χαρτικά?
 • Οδοντωτή σπάτουλα.
 • Μείγμα.
 • Καουτσούκ πρέσα.

Το πρώτο βήμα - ο τοίχος πρέπει να καθαριστεί και zashpatlevat. Περαιτέρω σε αυτό είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί γλουτιαία δομή. Η κόλλα εξαπλώνεται σε εκείνους τους χώρους όπου θα υπάρχει ψηφιδωτό. Είναι απαραίτητο να εργαστείτε γρήγορα, διαφορετικά η σύνθεση της κόλλας μπορεί να στεγνώσει. Πριν από την κόλληση, πρέπει να τοποθετήσετε τα φύλλα στο τραπέζι. Πρέπει να εφαρμόζεται στο πρόσωπο, να λιπαίνεται με κόλλα, έτσι ώστε να υπάρχει ισχυρή προσκόλληση μεταξύ του τοίχου και του χαρτιού.

Το επικολλημένο χαρτί πρέπει να πιεστεί με μια πρέσα σιδερώματος για να εξαλειφθούν όλες οι φυσαλίδες αέρα. Για να τοποθετήσετε το υλικό με μεγαλύτερη ακρίβεια, μετά την κόλληση του πρώτου φύλλου πρέπει να εκτελέσετε τη σήμανση. Πρώτα ευθυγραμμίστε το φύλλο χρησιμοποιώντας το επίπεδο και, στη συνέχεια, σύμφωνα με τη σήμανση ρυθμίστε τα διαχωριστικά. Μωσαϊκό μετά το στέγνωμα της συγκολλητικής σύνθεσης που εγκαθίσταται, έτσι μπορείτε να κάνετε διπλή κάθαρση στο κάτω μέρος, και στη συνέχεια θα καθίσει στη θέση του. Μετά από περίπου 20 λεπτά, μπορείτε να αρχίσετε να αφαιρείτε χαρτί από την επιφάνεια του πλακιδίου.

Ότι κατά την εξάλειψη ενός χαρτιού δεν υπήρχαν προβλήματα, θα πρέπει να διαβρέχεται. Για να γίνει αυτό, πάρτε ένα υγρό σφουγγάρι και απαλά, για να μην μετακινήσετε το ψηφιδωτό, σκουπίστε την πλευρά του χαρτιού. Όταν το χαρτί είναι βρεγμένο, σκίζεται αργά από πάνω προς τα κάτω. Είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι οι ραφές του ψηφιδωτού είναι ομοιόμορφες και ίσες σε πλάτος. Μόλις ολοκληρωθεί το styling, μετά από 3-4 ημέρες, θα πρέπει να σκουπίσετε τις ραφές. Είναι επίσης απαραίτητο να αφαιρέσετε την περίσσεια κόλλας από την επιφάνεια. Το ενέματα εφαρμόζεται με πρέσσα υπό γωνία 45 μοιρών. Μετά από ένα τέταρτο της ώρας, η επιφάνεια πρέπει να γυαλιστεί με ένα στεγνό πανί και ένα υγρό σφουγγάρι. Επεξεργαστείτε ολόκληρη την επιφάνεια ταυτόχρονα, διαφορετικά το χαρτί θα εισέλθει μετά από λίγο και η αφαίρεση θα είναι σχεδόν αληθινή.

Πώς να βάλετε ψηφιδωτό (βίντεο)

Όπως φαίνεται από τα ανωτέρω, η ψηφιδωτή τοιχοποιία δεν απαιτεί επαγγελματισμό. Η εργασία με το υλικό είναι πολύ απλή, πιο εύκολη από ότι με κεραμίδι, και το αποτέλεσμα θα είναι ευχάριστο για πολλά χρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

79 + = 87