Πώς να διακοσμήσετε ένα σπίτι από μπλοκ αφρού έξω

Πώς να διακοσμήσετε ένα σπίτι από μπλοκ αφρού έξω

Το ζήτημα του τι μπορεί να περιβληθεί το σπίτι έξω από το μπλοκ αφρού, ανησυχεί πολλούς που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το υλικό για την κατασκευή. Παρόλο που υπάρχει η άποψη ότι η τελική επεξεργασία δεν αποτελεί υποχρεωτικό μέτρο, η διαδικασία αυτή βοηθά να δοθεί στο κτίριο μια εμφανής εμφάνιση, καθώς και να βελτιωθεί σημαντικά η ανθεκτικότητά του. Τώρα υπάρχουν πολλές πιο δημοφιλείς επιλογές που χρησιμοποιούνται ενεργά για εξωτερική χρήση.

Πώς να διακοσμήσετε ένα σπίτι από μπλοκ αφρού έξω

Χαρακτηριστικά επιλογής υλικού δέρματος

Όταν αποφασίζουμε πώς να κόβουμε την πρόσοψη ενός σπιτιού από τα τούβλα αφρού, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη κάποιες υποχρεωτικές συνθήκες που πρέπει να πληρούν τα υλικά:

 1. Αντοχή στις εποχιακές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Η επένδυση πρέπει να αντέχει σε μεγάλους κύκλους κατάψυξης και απόψυξης και αυτό δεν μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση ή τα προστατευτικά χαρακτηριστικά.
 2. Διαπερατότητα υδρατμών. Δεδομένου ότι τα μπλοκ αφρού ανήκουν σε αναπνευστικά προϊόντα, το εξωτερικό φινίρισμα δεν πρέπει να παρεμποδίζει αυτή τη διαδικασία. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι όταν χρησιμοποιείται για προϊόντα που εμποδίζουν σημαντικά την ανταλλαγή ατμών, χρησιμοποιείται ειδική τεχνολογία για αεριζόμενες προσόψεις.
 3. Ανθεκτικό στο νερό. Η προστασία των δομών από την υγρασία είναι μια παράμετρος που αποτρέπει την πρόωρη καταστροφή της δομής.

Πώς να διακοσμήσετε ένα σπίτι από μπλοκ αφρού έξω

Συγκριτικά χαρακτηριστικά του πλαισίου βινυλίου, ξύλου και τούβλου

Φυσικά, αν υπάρχουν όλοι οι παρατιθέμενοι παράγοντες στο υλικό, αυτό δείχνει τη μακροζωία του. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι η εξωτερική διακόσμηση των τοίχων από τα μπλοκ αφρού θα πρέπει να έχει σημαντικό περιθώριο ασφαλείας, επειδή η πιθανότητα μηχανικής πρόσκρουσης είναι υψηλή.

Για τη σημείωση! Ένας μεγάλος ρόλος διαδραματίζει η ιδιαιτερότητα των ίδιων των αφρωδών τεμαχίων, τα οποία είναι ένα είδος αφρώδους σκυροδέματος. Ένα τέτοιο υλικό χαρακτηρίζεται από κυτταρικότητα και πορώδες, το οποίο λαμβάνεται αναγκαστικά υπόψη κατά την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας.

Τύποι προϊόντων για το τελείωμα του σπιτιού έξω

Το σπίτι των αφρών μπλοκ έξω φαίνεται δεν είναι πολύ εμφανές, έτσι το υλικό που επιλέγεται, εκτός από τα χαρακτηριστικά ποιότητας, θα πρέπει να δημιουργήσει μια καλή διακοσμητική εμφάνιση. Συνεπώς, η τελική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί μόνο μετά την αξιολόγηση όλων των χαρακτηριστικών των προϊόντων που αντιμετωπίζουν.

Φυσική και τεχνητή πέτρα

Η χρήση φυσικών λίθων συνεπάγεται την παρουσία εμπλουτισμένων επιφανειών και αξιόπιστων θεμελίων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, αν η βάση κάτω από το σπίτι δεν συνεπάγεται σημαντική αύξηση του βάρους της δομής, είναι προτιμότερο να την απορρίψετε ή να την αντικαταστήσετε με απομίμηση.

Πώς να διακοσμήσετε ένα σπίτι από μπλοκ αφρού έξω

Αντιμετωπίζοντας το σπίτι με φυσική πέτρα

Σε κάθε περίπτωση, η φυσική και τεχνητή πέτρα έχει αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα:

 1. Εξαιρετική διακοσμητική εμφάνιση. Η επικάλυψη είναι τελείως ξεχωριστή.
 2. Ανθεκτικότητα. Ακόμη και ένα ανάλογο του φυσικού υλικού έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.
 3. Σταθερότητα σε διάφορα είδη επιρροών. Πράγματι, η επιφάνεια δεν χάνει τις ιδιότητές της ακόμη και μετά από μια πάροδο του χρόνου.

Πώς να διακοσμήσετε ένα σπίτι από μπλοκ αφρού έξω

Παράδειγμα φινιρίσματος της πρόσοψης με διακοσμητική πέτρα

Δυστυχώς, τα προϊόντα έχουν αρκετά σημαντικά μειονεκτήματα:

 • Πολυπλοκότητα εγκατάστασης. Ιδιαίτερα αφορά τη φυσική παραλλαγή. Εκτός από τη δυσκολία επεξεργασίας, τα προϊόντα αυτά χρειάζονται ειδικά συγκολλητικά. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λόγω του μεγάλου βάρους, ο σχεδιασμός πρέπει αρχικά να είναι αξιόπιστος.
 • Εκλεκτικότητα. Η πιο προσιτή ποικιλία είναι ο ψαμμίτης, ο οποίος είναι αρκετά διαδεδομένος. Φυσικά, είναι πολύ φθηνότερο να χρησιμοποιείτε απομιμήσεις, αλλά θα απαιτήσει επίσης σημαντικό οικονομικό κόστος.

Το φινίρισμα του μπλοκ αφρού από έξω με μια πέτρα μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο μεθόδους: στερέωση στο υπόστρωμα (που μειώνει το επίπεδο της ανταλλαγής ατμών) και τοποθέτηση στο πλαίσιο. Η τελευταία μέθοδος είναι χαρακτηριστική για σύγχρονες τεχνητές ποικιλίες. Πέτρα χρησιμοποιείται συχνότερα σε συνδυασμό με άλλα υλικά, είναι εξαιρετικό για το τελείωμα ενός τμήματος ενός κτιρίου.

Πλακάκι

Σε γενικές γραμμές, το κεραμίδι είναι ανάλογο της πέτρας, η τεχνολογία της χρήσης του επαναλαμβάνει εντελώς τη διαδικασία εργασίας με αυτή την επιλογή. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν αρκετές βασικές ποικιλίες για μπρούντζινα αντικείμενα:

 • κλίνκερ.
 • κεραμικό-γρανίτη?
 • κεραμικά για προσόψεις.

Πώς να διακοσμήσετε ένα σπίτι από μπλοκ αφρού έξω

Τελειώνοντας τα τείχη του σπιτιού με κεραμίδια κλίνκερ

Όλοι τους ενώνουν οι ακόλουθες θετικές ιδιότητες:

 1. Ικανότητα να αντέχει τις επιθετικές επιδράσεις του περιβάλλοντος.
 2. Ευρεία διακοσμητική σειρά.
 3. Εξαιρετική προστασία από τη διείσδυση της υγρασίας.

Τα μειονεκτήματα είναι σχεδόν πανομοιότυπα με εκείνα που είναι εγγενή στη φυσική πέτρα. Επιπλέον, το κόστος αυτών των προϊόντων εξαρτάται από την ποιότητά τους.

Πώς να διακοσμήσετε ένα σπίτι από μπλοκ αφρού έξω

Αντιμετωπίζοντας την πρόσοψη με κεραμικό γρανίτη

Για τη σημείωση! Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην τεχνολογία εγκατάστασης, ιδιαίτερα στις αρθρώσεις. Εξαιτίας της ταχείας καταστροφής τους, η υγρασία διεισδύει, η οποία σταδιακά παραμορφώνει την επικάλυψη.

Τούβλο

Η εξωτερική διακόσμηση του σπιτιού από τα μπλοκ αφρού με τη βοήθεια τούβλων είναι μια χρονοβόρα και δαπανηρή άσκηση, είναι πρακτικά αδύνατο να το εκτελέσετε ποιοτικά χωρίς την αντίστοιχη εμπειρία. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να παρέχετε μια σειρά από αποχρώσεις. Για παράδειγμα, εάν η κατοικία πρέπει να λειτουργεί όλο το χρόνο, τότε είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα κενό αέρα και τρύπες εξαερισμού.

Πώς να διακοσμήσετε ένα σπίτι από μπλοκ αφρού έξω

Η διαδικασία της αντιμετώπισης του σπιτιού τούβλο αφρού με τούβλο

Το τούβλο έχει πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία εξαρτώνται από την επιλεγμένη ποικιλία: κλίνκερ, πυριτικό ή κεραμικό, αλλά είναι καλύτερο να αναθέσουμε την εργασία σε επαγγελματίες.

Σοβάτισμα και ζωγραφική

Υπάρχει μια φθηνή, αλλά δημοφιλής επιλογή, όταν η επένδυση του σπιτιού από τα μπλοκ αφρού γίνεται με τη βοήθεια μιγμάτων γύψου. Η τεχνική εφαρμογής είναι πολύ απλή. Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι ολοκλήρωσης αυτής της σύνθεσης:

 1. Εγχειρίδιο. Η εργασία πραγματοποιείται με ένα εργαλείο χειρός και για πιο ακριβή ευθυγράμμιση χρησιμοποιούνται οι εγκατεστημένοι φάρους.
 2. Κινητήρας. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει την λείανση της επιφάνειας σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά η ισοπέδωση γίνεται επίσης χρησιμοποιώντας έναν κανόνα και μια σπάτουλα.

Πώς να διακοσμήσετε ένα σπίτι από μπλοκ αφρού έξω

Χειροκίνητη και μηχάνημα για την εφαρμογή γύψου

Ανεξάρτητα από την επιλογή που αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί το σπίτι, ενισχυτικό πλέγμα χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της επικάλυψης. Και για να γίνει η επιφάνεια πραγματικά αξιόπιστη, εφαρμόζεται ένα στρώμα βαφής. Με το χρώμα της πρόσοψης θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, η σύνθεση δεν πρέπει να διαταράσσει σοβαρά τη διαπερατότητα των ατμών.

Για τη σημείωση! Υπάρχει ένα λεγόμενο διακοσμητικό γύψο, το οποίο έχει εγκλείσματα διαφορετικών κλασμάτων. Εφαρμόζεται απευθείας στις πλάκες αφρού χωρίς πρόσθετο στρώμα σοβά ή ως τελική επίστρωση.

Πώς να διακοσμήσετε ένα σπίτι από μπλοκ αφρού έξω

Το τείχος του σπιτιού, καλυμμένο με διακοσμητικό γύψο πρόσοψης

Αερισμένη συσκευή πρόσοψης

Λόγω του γεγονότος ότι όταν τα ξύλινα σπίτια από τις πλάκες αφρού έξω είναι απαραίτητο να δοθεί μεγάλη προσοχή στην ανταλλαγή ατμού, η καλύτερη λύση μπορούν να θεωρηθούν τα προϊόντα που είναι τοποθετημένα στο πλαίσιο. Για αυτό, υπάρχει μια ειδική ομάδα υλικών.

 1. Πλαίσιο. Η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη έκδοση βινυλίου, η οποία έχει ελκυστική εμφάνιση και προσιτή τιμή. Ταυτόχρονα, τα πλεονεκτήματα του υλικού είναι προφανή: αντοχή στις περιβαλλοντικές επιρροές, εξαιρετικό διακοσμητικό στοιχείο και ευκολία εγκατάστασης. Φυσικά, η σωστή επιλογή των προϊόντων είναι πολύ σημαντική, επειδή υπάρχουν παραλλαγές πολύ χαμηλής ποιότητας.

  Πώς να διακοσμήσετε ένα σπίτι από μπλοκ αφρού έξω

  Διακόσμηση εσωτερικού χώρου

 2. Σύνθετα πάνελ. Έχουν μια πολυστρωματική δομή, η οποία τους καθιστά απίστευτα ελαφριά και ανθεκτική, έτσι ώστε το υλικό αυτό δεν επιβαρύνει τους τοίχους. Μια πιο σύγχρονη επιλογή είναι ο θερμικός υαλοπίνακας, ο οποίος συμπληρώνεται από ένα ή περισσότερα στρώματα μόνωσης.

  Πώς να διακοσμήσετε ένα σπίτι από μπλοκ αφρού έξω

  Αντιμετωπίζοντας σύνθετα πάνελ

 3. Προφίλ σε φύλλα. Εξωτερική διακόσμηση του σπιτιού από τις πλάκες αφρού με τη βοήθεια του κυματοειδούς χαρτονιού - αυτή είναι μια αρκετά σύγχρονη λύση. Παρουσιάζει φύλλα διαφορετικών μεγεθών. Τώρα το υλικό αυτό παράγεται σε δύο τύπους: με γαλβανισμένη και πολυμερική επικάλυψη, η δεύτερη επιλογή είναι η πλέον προτιμητέα. Τα προφίλ φύλλα μπορούν να θεωρηθούν μια σχεδόν ιδανική ποικιλία του προϊόντος, αν όχι για την κακή ηχομόνωση του, η οποία είναι ιδιαίτερα αισθητή στο συμπύκνωμα.

  Πώς να διακοσμήσετε ένα σπίτι από μπλοκ αφρού έξω

  Αντιμετωπίζοντας την πρόσοψη με προφίλ

 4. Αποκλείστε το σπίτι και την επένδυση. Τα υλικά με βάση το φυσικό ξύλο επεξεργάζονται σανίδες που μπορούν να δημιουργήσουν μια απομίμηση ενός ξύλινου πλαισίου. Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να διακοσμήσετε ακόμα και την πιο ελκυστική δομή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι σανίδες για την πρόσοψη συχνά χρειάζονται επιπλέον εμποτισμό με προστατευτικές ενώσεις, καθώς και στην εφαρμογή χρωμάτων και βερνικιών. Το σημαντικότερο μειονέκτημα του ξύλου, εκτός από την τιμή, είναι η μεγάλη πιθανότητα ξήρανσης.

  Πώς να διακοσμήσετε ένα σπίτι από μπλοκ αφρού έξω

  Ολοκλήρωση εξωτερικών τοίχων με ξύλινη επένδυση

Διακοσμητικό μπλοκ πρόσοψης

Μια εξαιρετική εναλλακτική λύση μπορεί να είναι ένα μπλοκ αφρού προσόψεως, το οποίο έχει ήδη διακοσμητικό φινίρισμα. Με τη χρήση του, δεν υπάρχουν προβλήματα με την επιλογή του υλικού για την επένδυση του σπιτιού.

Επί του παρόντος, υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι τέτοιων προϊόντων:

 • Standard. Αυτή η επιλογή είναι ένα κομμάτι από τη μία πλευρά του οποίου είναι το κάλυμμα. Η ανεγερθείσα δομή αποκτά μια πολύ αξιοσέβαστη εμφάνιση.
 • Γωνία. Τέτοιες πλάκες αφρού με επένδυση έχουν δύο διακοσμητικές επιφάνειες. Είναι ιδανικά για τοποθέτηση στα ανοίγματα των παραθύρων και των θυρών, καθώς και στις εξωτερικές γωνίες.
 • Με μια θερμάστρα. Το υλικό αυτό περιλαμβάνει ένα στρώμα θερμομόνωσης, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για σύνθετες κλιματολογικές ζώνες.

Πώς να διακοσμήσετε ένα σπίτι από μπλοκ αφρού έξω

Διακοσμητικό μπλοκ αφρού πρόσοψης

Είναι πιθανό ότι το μπλοκ αφρού με την πλευρά που βλέπει θα εξαλείψει τελείως την ανάγκη για περαιτέρω φινίρισμα καθώς αναπτύσσεται η τεχνολογία παραγωγής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 2 = 6