Πώς να εγκαταστήσετε μια βρύση μπάνιου

Πώς να εγκαταστήσετε μια βρύση μπάνιου

Οι εργασίες επιδιόρθωσης στο μπάνιο απαιτούν αναγκαστικά μια διαδικασία όπως μια σύνδεση με μίξερ.
Πώς να εγκαταστήσετε μια βρύση μπάνιουΗ τοποθέτηση του μίκτη και η σύνδεσή του με το σύστημα παροχής νερού είναι μια πολύ συναρπαστική διαδικασία, ο τρόπος που το κάνει ποικίλλει ανάλογα με το αν τα παλιά αντικείμενα υγιεινής αντικαθίστανται ή εγκαθίστανται από το μηδέν. Στη συνέχεια, θα δοθούν οδηγίες για την εφαρμογή καθεμιάς από αυτές τις μεθόδους.

Πώς να εγκαταστήσετε μια βρύση μπάνιου

Επιλέγοντας μια βρύση μπάνιο, θα πρέπει να δώσουν προσοχή στο βάρος του, πολύ ελαφρύ - λεπτό μέταλλο, αντίστοιχα, δεν θα διαρκέσει πολύ.

Επιλέξτε μίκτη

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση του μίκτη, πρέπει να το αγοράσετε. Φυσικά, πρέπει να είναι καλή και ποιοτική. Έτσι ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας καλής βρύσης μπάνιου; Πρώτον, πρέπει να δώσετε προσοχή στο βάρος του μίκτη. Δεν πρέπει να είναι πολύ εύκολο, επειδή η αντοχή των υδραυλικών εξαρτάται από το πάχος του μετάλλου. Φυσικά, οι βαριές υδραυλικές εγκαταστάσεις μπορούν επίσης να έχουν αρκετά μειονεκτήματα.

Μικτό κύκλωμα για το μπάνιο.

Οι αναμικτήρες μπάνιου συνήθως κατασκευάζονται από δύο υλικά - σιλουμίνη και ορείχαλκο. Οι σιλουμινικοί στρόφιγγες είναι πολύ ελαφρύτεροι από ορείχαλκο και έχουν χαμηλότερη τιμή. Ωστόσο, αυτό το υλικό, το οποίο είναι κράμα πυριτίου και αλουμινίου, είναι εξαιρετικά αναξιόπιστο. Με τέτοια μίξερ συχνά υπάρχουν τέτοια προβλήματα, όπως η διακοπή των λαβών και η διάσπαση των παξιμαδιών συσφίγξεως. Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις αργιλίου είναι βραχύβιες, ωστόσο είναι αρκετά δημοφιλείς λόγω του χαμηλού κόστους τους.

Οι αναμικτήρες Brass είναι πολύ πιο ακριβοί από την αργιλίνη, έχουν περισσότερο βάρος και ιξώδες του κράματος. Ένα τέτοιο κράμα καθιστά τα παξιμάδια σύσφιξης και τους σωλήνες πιο αξιόπιστα, ένας τέτοιος αναμίκτης δεν σπάει ακόμη και κάτω από διάφορες μηχανικές επιρροές. Εάν οι οικονομικές ευκαιρίες σας επιτρέπουν να αγοράσετε πιο ακριβά υδραυλικά, θα πρέπει να προτιμήσετε τις ορειχάλκινες βρύσες.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μίκτη είναι σημαντικά, για παράδειγμα, οι διαστάσεις του και η αντιστοιχία του μοντέλου με τον τόπο εγκατάστασης. Ο μίξερ που προορίζεται για τοποθέτηση στην πλευρά του μπάνιου δεν είναι κατάλληλος για τοποθέτηση σε τοίχο και αντίστροφα. Ελέγξτε τα κύρια μέρη της βρύσης και προσδιορίστε αν ταιριάζουν στο μπάνιο σας - το μήκος του σωλήνα ντους, το στόμιο της βρύσης και τη διαθεσιμότητα εξαρτημάτων για την τοποθέτηση της κεφαλής του ντους στον τοίχο.

Αποσυναρμολόγηση του παλιού μίκτη

Πώς να εγκαταστήσετε μια βρύση μπάνιου

Εάν τα εκκεντρικά είναι εγκατεστημένα αξιόπιστα και έχουν τον ίδιο τύπο με τα νέα και η εμφάνισή τους είναι φυσιολογική τότε δεν μπορούν να αλλάξουν.

Η σύνδεση της βρύσης στο μπάνιο με την παροχή νερού ξεκινά με την αποσυναρμολόγηση της υπάρχουσας, ακόμη και όταν ο μίξερ αλλάζει μαζί με την παροχή νερού. Η πιο δύσκολη είναι η αποσυναρμολόγηση των εκκεντρικών βιδών στις βιδωτές συνδέσεις του συστήματος διανομής νερού. Το σώμα του μίξερ συνήθως αφαιρείται απλά - απλά ξεβιδώστε τα διακοσμητικά παξιμάδια. Ο μίξερ πρέπει να κρατηθεί με το χέρι, έτσι ώστε να μπορεί να πέσει και να πέσει στο λουτρό.

Δυσκολίες, φυσικά, μπορεί να προκύψουν κατά την αφαίρεση της θήκης, δεδομένου ότι μερικές φορές υπάρχουν γερανοί με ένα αριστερό σπείρωμα στα παξιμάδια. Όσο για τα εκκεντρικά, δεν τα αλλάζουν πάντα. Εάν έχουν εγκατασταθεί αξιόπιστα και έχουν τον ίδιο τύπο με τα εκκεντρικά στοιχεία του νέου μίκτη, θα πρέπει να τα επιθεωρήσετε και να αποφασίσετε αν χρειάζονται αντικατάσταση. Αν απαιτείται αντικατάσταση, είναι πολύ τακτοποιημένο να αφαιρέσετε τα παλιά εκκεντρικά. Η λειτουργία αυτή μπορεί να είναι περίπλοκη για δύο λόγους: τοίχους με στύλους και σκάλισμα με σπείρωμα. Στην πρώτη περίπτωση, η αποσυναρμολόγηση των εκκεντρικών χωρίς το άνοιγμα του τοίχου είναι σχεδόν αδύνατη.

Με την εξωτερική παροχή νερού, τις συνδέσεις αποσυναρμολόγησης, είναι απαραίτητο να κρατηθούν με ένα δεύτερο κλειδί. Αυτό πρέπει να γίνεται από ένα άτομο με δύο χέρια, έτσι ώστε τα φορτία συστροφής να σβήσουν το ένα το άλλο.

Όταν στρέφετε τα έκκεντρα με το σπειρωτό σπείρωμα, θα πρέπει να καταβάλλετε μεγάλες προσπάθειες, το τμήμα μπορεί να καταστραφεί. Υπάρχουν, φυσικά, ειδικά εργαλεία που μαλακώνουν το νήμα σκάλισμα, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απίθανο να βοηθήσουν. Για να βοηθήσει εδώ μπορεί μια άλλη, αρκετά απλή μέθοδο. Είναι απαραίτητο να προσπαθήσετε να γυρίσετε το τμήμα προς την αντίθετη κατεύθυνση - προς τη στροφή. Η πιθανότητα βλάβης του νήματος σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ μικρότερη. Εάν το νήμα "πήγε", μπορείτε να ξεβιδώσετε με ασφάλεια τις λεπτομέρειες, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι πολύ πιο εύκολο από πριν.

Εάν τα εξαρτήματα σφηνωθούν κατά τη διάρκεια της αποσυναρμολόγησης, η αποσυναρμολόγηση πρέπει να γίνει με μετακινήσεις προς τα εμπρός. Εάν δεν έχετε αρκετή εμπειρία σε αυτό το είδος εργασίας, πρέπει να προστατεύσετε το λουτρό από το μίξερ με μεταλλικό φύλλο. Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος βλάβης στο λουτρό όταν πέσει το όργανο.

Σύνδεση του μίκτη στην παροχή νερού

Πρώτα πρέπει να προετοιμάσετε όλα τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά:

Πώς να εγκαταστήσετε μια βρύση μπάνιου

Το σχέδιο εγκατάστασης βρύσης για μπάνιο.

  • μίξερ σύνολο?
  • Κλειδιά?
  • Ταινία FUM ή ρυμούλκηση.
  • επίπεδο κτιρίου.

Πριν συνδέσετε τη βρύση στο σωλήνα νερού του μπάνιου, πρέπει να συλλεχθεί. Κατά την αγορά ενός προϊόντος, θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά τη διαθεσιμότητα όλων των απαραίτητων μερών του: σώμα, αρσενικό, εκκεντρικό, ντους, σωλήνα ντους, διακοσμητικές αποχρώσεις και φλάντζες. Η πληρότητα του μίξερ συνήθως υποδεικνύεται στις οδηγίες του, οι λεπτομέρειες τοποθετούνται σε σακούλες από ύφασμα ή πολυαιθυλένιο. Ελέγξτε την ακεραιότητα των σπειρωμάτων των παξιμαδιών στερέωσης και των εκκεντρικών στοιχείων.

Πώς να εγκαταστήσετε μια βρύση μπάνιουΜετά τη συναρμολόγηση του μίκτη σύμφωνα με τις οδηγίες, περνάνε στην άμεση σύνδεσή του. Ταυτόχρονα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ταινία καπνοδόχου, αντί να μπορείτε να πάρετε μια φυσική πάστα, επεξεργασμένη με μια ειδική πάστα. Η σύνδεση της βρύσης στο μπάνιο γίνεται μέσω εκκεντρικών. Μετά την εκκένωση των εκκεντρικών, πρέπει να βιδωθούν στα εξαρτήματα των σωλήνων νερού που βρίσκονται στον τοίχο. Οι εκκεντρικές επιτρέπουν τη μετατόπιση της απόστασης μεταξύ των σωλήνων στις απαιτούμενες τιμές.

Η απόσταση μεταξύ των εισόδων είναι συνήθως 15 cm. Εάν η απόσταση μεταξύ των εξαρτημάτων δεν ταιριάζει με αυτήν την τιμή, οι εκκεντρικές συμβάλλουν στη διόρθωση αυτής της κατάστασης. Η οριζόντια θέση των εκκεντρικών ελέγχεται από το επίπεδο του κτιρίου.

Σχέδιο για τη σύνδεση μιας βρύσης μπάνιου με διαστάσεις.

Μετά την εγκατάσταση τους, προσπαθούν να συνδέσουν την κύρια μονάδα του μίκτη. Αν αυτό γίνει χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, τότε τα εκκεντρικά είναι εγκατεστημένα σωστά. Μετά από αυτό, η μονάδα πρέπει να αφαιρεθεί και η διακοσμητική οροφή θα πρέπει να τοποθετηθεί, η οποία θα πρέπει να είναι δίπλα στην επένδυση τοίχου, η οποία θα υποδεικνύει επίσης τη σωστή εγκατάσταση εκκεντρικών.

Το επόμενο βήμα είναι να συνδέσετε την ίδια τη μονάδα και να μην χρησιμοποιήσετε πρόσθετα υλικά περιέλιξης. Η πυκνή συρρίκνωση επιτυγχάνεται λόγω των παρεμβυσμάτων που υπάρχουν μέσα στα παξιμάδια σύσφιξης, τα οποία σφίγγονται με ένα κλειδί. Εάν δεν έχετε προηγουμένως συναρμολογήσει ένα μίξερ, πρέπει να το κάνετε τώρα.

Χρησιμοποιείται για τη συναρμολόγηση και την εγκατάσταση του περικοχλίου ανάμιξης ή το ρυθμιζόμενο κλειδί δεν είναι απαραίτητο. Χρησιμοποιήστε το με προσοχή τραβώντας τα παξιμάδια ελαφρά, χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Αφού ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση του μίξερ και η σύνδεση με τον σωλήνα νερού, θα πρέπει να ανοίξετε τους γερανούς των κύριων δρόμων και να ελέγξετε την απόδοση του μίξερ. Εάν υπάρχουν διαρροές ή σταγονίδια στα αρθρώματα, τα παξιμάδια πρέπει να σφίγγονται πιο στενά.

Εγκατάσταση του μίκτη σε νέο τοίχο

Η αντικατάσταση ενός παλιού μίκτη με ένα καινούργιο είναι περισσότερο ή λιγότερο κατανοητή. Ξεχωριστά, αξίζει να εξεταστεί η εγκατάσταση του μίκτη και η σύνδεσή του με τον αγωγό ύδατος σε περίπτωση που η αφαίρεση των αγωγών στον τόπο εγκατάστασης ειδών υγιεινής, δηλαδή όταν η εργασία γίνεται από το μηδέν. Η πιο κοινή επιλογή σε αυτή την περίπτωση είναι οι μεταλλικοί πλαστικοί ή πλαστικοί σωλήνες. Συνδέονται με τον κύριο αγωγό, ενώ εγκαθιστούν μια επικαλυπτόμενη σφαιρική βαλβίδα και οδηγούνται στο σημείο εγκατάστασης του μίκτη. Οι σωλήνες είναι στερεωμένοι στον τοίχο με ειδικά κολάρα.

Το ύψος της βρύσης πάνω από το λουτρό είναι περίπου 30 cm και τα άκρα των σωλήνων εξάγονται σε αυτό το επίπεδο και στη συνέχεια τα εξαρτήματα θα προσαρτηθούν στο μίξερ. Όταν παράγονται εξαρτήματα για την εγκατάσταση γερανού, πρέπει να τηρούνται πολλοί κανόνες: η απόσταση μεταξύ των κέντρων των εξαρτημάτων πρέπει να είναι ακριβώς 15 cm, πρέπει να βρίσκονται στην ίδια οριζόντια γραμμή σε σχέση με την άλλη.

Το άκρο του εξαρτήματος θα πρέπει να είναι ίσιο με το επίπεδο τοίχου μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης τοίχου. Τα εξαρτήματα πρέπει να είναι παράλληλα μεταξύ τους, αν τα κοιτάξετε από ψηλά, το ύψος τοποθέτησης του μίξερ πάνω από την μπανιέρα και επομένως τα εξαρτήματα πρέπει να είναι αποδεκτά - περίπου 30 cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

47 + = 52