Πώς να επισκευάσετε μια πλαστική κλειδαριά πόρτας

Πώς να επισκευάσετε μια πλαστική κλειδαριά πόρτας

Οι μπαλκονόπορτες υποβάλλονται σε φορτίο της δικής τους βαρύτητας, συστολής, διαστολής του προφίλ κατά τη διάρκεια των αλλαγών της θερμοκρασίας. Η επισκευή των πλαστικών θυρών εισόδου συχνά περιλαμβάνει την προσαρμογή των εξαρτημάτων ή την αντικατάσταση του ελαττωματικού εξαρτήματος. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε πιθανές δυσλειτουργίες των μεταλλικών θυρών και τρόπους εξάλειψής τους από τα χέρια τους.

Τύποι δυσλειτουργιών

Πώς να επισκευάσετε μια πλαστική κλειδαριά πόρτας

Τις περισσότερες φορές τα έπιπλα είναι σπασμένα ή τα στέγαστρα εξασθενούν

Οι πλαστικές πόρτες είναι μια αξιόπιστη κατασκευή με υψηλά χαρακτηριστικά θερμομόνωσης, αλλά μερικές φορές έχουν πρόβλημα.

Τύποι αναλύσεων:

 • μια κλειδαριά ή μια λαβή έσπασε?
 • Η λαβή είναι δύσκολο να γυρίσει ή, αντίθετα, κρέμεται?
 • το φύλλο δεν ταιριάζει, τα εξαρτήματα χρειάζονται ρύθμιση,
 • τα τζάκια ήταν χαλαρά.

Πολλά από αυτά τα προβλήματα μπορούν να εξαλειφθούν από τον εαυτό σας.

Εάν ο σχεδιασμός είναι υπό εγγύηση, καλέστε τον πλοίαρχο, αν προσπαθήσετε να επισκευάσετε τον εαυτό σας από τον ιδιοκτήτη, τότε η εγγύηση αφαιρείται.

Εξάλειψη προβλήματος με ανοίγματα πόρτας χαμηλής ποιότητας

Πώς να επισκευάσετε μια πλαστική κλειδαριά πόρτας

Για να ρυθμίσετε τις τέντες χρειάζεστε ένα εξάγωνο κλειδί

Εάν η πλαστική πόρτα της πόρτας έχει σταματήσει να ανοίγει / κλείνει, όπως αναμενόταν, μπορεί να έχει βυθιστεί και χρειάζεται να ρυθμίσει τις τέντες. Για να ρυθμίσετε τα στέγαστρα, πλησιάζουμε, ανοίγουμε το καπάκι στον μεντεσέ, αφαιρούμε τα διακοσμητικά καλύμματα, πραγματοποιούμε τη ρύθμιση του εξάγωνου του κουβούκλιο.

Εάν το φύλλο κτυπήσει, λιπαίνετε τα τζάκια με παχύ γράσο.

Οι βίδες δεν μπορούν να συσφίγγονται λόγω του γεγονότος ότι οι φωλιές προσγειώσεως έχουν επεκταθεί και η σκάλισμα περιστρέφεται. Διορθώνουμε αυτό το πρόβλημα:

 • αλλάζουμε τα μπουλόνια σε μακρύτερες και μεγαλύτερες διαμέτρους (αν χρειαστεί, πρέπει να τρυπώντας τρύπες στη μεταλλική πλάκα του βρόχου).
 • Σφραγίζουμε τις φωλιές προσγείωσης με ξύλινα τσιπς.
 • Μετακινούμε τους βρόχους σε άλλο σημείο, μετατοπίζοντας ελαφρώς την θέση τους πάνω ή κάτω.

Αν αποθηκεύσετε και παραγγείλετε μια πόρτα με αδύναμους βρόχους που δεν αντέχουν στο φορτίο, μπορούν να αντικατασταθούν από πιο ισχυρές. Τέντες στις πλαστικές πόρτες εισόδου μπορούν να αγοραστούν σε οποιαδήποτε εταιρεία παράθυρο.

Η χειρολαβή αποσυνδέθηκε, ο μηχανισμός ασφάλισης έπαψε να λειτουργεί

Πώς να επισκευάσετε μια πλαστική κλειδαριά πόρτας

Κατά τη λειτουργία, οι βίδες μπορούν να χαλαρώσουν με τη βοήθεια της οποίας είναι προσαρτημένη η λαβή. Η επισκευή του χαλαρού μηχανισμού των πλαστικών θυρών γίνεται πολύ εύκολα από τα χέρια σας. Στη βάση της λαβής υπάρχει μια κατακόρυφη διακοσμητική πλάκα που καλύπτει τα στοιχεία στερέωσης. Γυρίστε το στην οριζόντια θέση, τραβήξτε την πλάκα, τραβώντας λίγο τον εαυτό σας, γυρίστε την πλάκα σε οριζόντια θέση. Η πρόσβαση στους συνδετήρες είναι ανοιχτή, βιδώνουμε τα μπουλόνια με κατσαβίδι Phillips και επιστρέφουμε το κάλυμμα στη θέση του.

Πώς να επισκευάσετε μια πλαστική κλειδαριά πόρτας

Εάν η λαβή είναι σπασμένη, θα έχουμε ένα νέο στην εταιρεία παραθύρων. Η τετράγωνη ράβδος κάτω από την αυλάκωση υλικού σε όλες τις λαβές είναι στάνταρ, εφιστούμε την προσοχή στο υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Ξεβιδώνουμε το σπασμένο προϊόν από την πόρτα του μπαλκονιού, εισάγετε το τετράγωνο στο αυλάκι υλικού, βιδώστε το με βίδες.

Αν η χειρολαβή είναι ανέπαφη, αλλά είναι δύσκολο να γυρίσετε, είναι απαραίτητο να λιπαίνετε όλα τα κινητά στοιχεία των εξαρτημάτων.

Αν ο μηχανισμός ασφάλισης σπάσει, πρέπει να καταλάβετε αν μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα μόνο στοιχείο ή να αλλάξετε ολόκληρο τον μηχανισμό. Για έναν ακριβέστερο προσδιορισμό του βαθμού αποτυχίας, καλούμε τον πλοίαρχο από την εταιρία παραθύρων.

Οι λαβές ενισχυμένες με αλουμίνιο είναι 2-3 φορές ακριβότερες από τις πλαστικές, αλλά θα πληρώσουν για τον εαυτό τους, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να το σπάσουν.

Επισκευή του κάστρου

Σκεφτείτε πώς να διορθώσετε τη σπασμένη κλειδαριά στις πλαστικές πόρτες με τα χέρια σας. Αφαιρούμε τη λαβή της πόρτας, με την παραπάνω περιγραφείσα μέθοδο, φτάνουμε στα μπουλόνια, τα βγάζουμε, βγάζουμε τη λαβή. Η λαβή της πόρτας εισάγεται στην αύλακα υλικού χρησιμοποιώντας ένα τετράγωνο βραχίονα. Για την επισκευή του κάστρου, δείτε το παρακάτω βίντεο:

Στις πλαστικές πόρτες εισόδου χρησιμοποιούνται δύο τύποι κλειδαριών: με ένα μάνδαλο και χωρίς αυτό. Το μάνδαλο συγκρατεί την πόρτα στην κλειστή θέση, εμποδίζοντας το να ανοίξει στον άνεμο ή να τον αγγίξει.

Τα κουμπώματα είναι:

 • Fale, που ενεργοποιείται όταν πιέζεται η λαβή.
 • κυλίνδρου με τη μορφή μηχανισμού άρθρωσης - για να ανοίξετε την πόρτα, πρέπει να το τραβήξετε στον εαυτό σας.

Επιδιορθώστε την εμφάνιση του μανδάλου σε αυτό το βίντεο:

Οι κλειδαριές μπορούν να είναι:

 • μονό-κλειδώματος - έχουν ένα σημείο κλεισίματος, δεν παρέχουν επαρκή σύσφιξη του φύλλου στο πλαίσιο?
 • πολυ-κλειδώματος ή crossbar - παρέχουν προστασία κατά της διάρρηξης και πολλά άλλα

  Πώς να επισκευάσετε μια πλαστική κλειδαριά πόρτας

  Οι κλειδαριές πολλαπλών κλειδαριών παρέχουν υψηλή ηχομόνωση και θερμομόνωση

  στενή τοποθέτηση του πτερυγίου στο πλαίσιο.

Οι κλειδαριές πολλαπλών κλειδαριών είναι ακριβότερες, αλλά παρέχουν υψηλή ηχομόνωση και θερμομόνωση λόγω της στενής επαφής του φύλλου και προστατεύουν την από χαλάρωση σε κλειστή μορφή λόγω των στοιχείων ασφάλισης που βρίσκονται σε διάφορα σημεία.

Η κλειδαριά πολλαπλών σημείων για τις πλαστικές πόρτες αποτελείται από ένα κύριο και πρόσθετο μηχανισμό ασφάλισης, ένα σταθερό κιβώτιο ταχυτήτων και ένα ελαστικό που κινεί όλα τα στοιχεία του συστήματος. Μία τέτοια κλειδαριά μπορεί να είναι με ένα καθήμενο πρέζα ή ρολό.

Η επισκευή της κλειδαριάς μπορεί να περιλαμβάνει την αντικατάσταση του πυρήνα, του μανδάλου ή των μεμονωμένων στοιχείων ασφάλισης. Η αντικατάσταση της κλειδαριάς πραγματοποιείται από τα ίδια τα χέρια, έχοντας αγοράσει αξεσουάρ και έχει απευθυνθεί σε συμβούλους σε εμπειρογνώμονες.

Αντικατάσταση της κλειδαριάς στην πόρτα του μπαλκονιού

Αλλάζουμε την κλειδαριά και τη λαβή με τα χέρια μας. Στάδια αντικατάστασης της κλειδαριάς για πλαστικές πόρτες:

 1. Ανοίξτε το φύλλο, ξεβιδώστε τις βίδες.
 2. Γυρίστε το διακοσμητικό πώμα στη βάση της λαβής οριζόντια, ξεβιδώστε τα μπουλόνια που συγκρατούν τη λαβή.
 3. Αφαιρούμε την κλειδαριά, τη λαβή.
 4. Μετράμε το μήκος της παλιάς μονάδας, συνδυάζουμε τις τρύπες για τον πείρο λαβής.
 5. Προετοιμάστε την κλειδαριά, τοποθετήστε την στην αυλάκωση, δεν μπορείτε να την χτυπήσετε σκληρά με ένα ισχυρό σφυρί στην τρύπα με ένα ελαστικό σφυρί.
 6. Τοποθετούμε τη λαβή, σφίγγουμε με βίδες, κλείνουμε το συνδετήρα με την πλάκα.

Μετά την εγκατάσταση της κλειδαριάς, η πρώτη περιστροφή της λαβής γίνεται πάντα με προσπάθεια. Σχετικά με τον τρόπο επισκευής των κλειδαριών στην πλαστική πόρτα, δείτε αυτό το βίντεο:

Λιπάνετε τα απαραίτητα στοιχεία της κλειδαριάς και των εξαρτημάτων. Η πόρτα είναι έτοιμη για περαιτέρω λειτουργία.

Δεν μπορώ να γυρίσω το κουμπί

Πώς να επισκευάσετε μια πλαστική κλειδαριά πόρτας

Εάν το φύλλο κρέμεται σε ένα βρόχο και δεν γυρίζει να γυρίσει τη λαβή, τότε η πόρτα στο μπαλκόνι ανοίχτηκε αμέσως σε δύο τρόπους. Μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα μόνοι σας μέσα σε λίγα λεπτά. Βλέπουμε από το τέλος του κλείστρου ένα κλείδωμα ανοίγματος, μοιάζει με γλώσσα, βρίσκεται στο τέλος στη μέση, πιέζοντας, το φέρουμε στην οριζόντια θέση. Πατήστε καλά το φύλλο στο πλαίσιο, γυρίστε το κουμπί στη λειτουργία αερισμού και, στη συνέχεια, στη λειτουργία ανοίγματος. Η πόρτα θα μετατραπεί σε θέση.

Εξαλείψτε το φούσκωμα

Σκεφτείτε πώς να επισκευάσετε την πλαστική πόρτα, αν ξεκινήσει να φυσάει ή κλείνει χαλαρά. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ρυθμίσετε το υλικό. Για πληροφορίες σχετικά με το πώς να το κάνετε αυτό, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο:

Βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων:

 1. Αφαιρέστε από τα μεντεσέδες διακοσμητική επένδυση.
 2. Προσδιορίστε την κατακόρυφη στάθμη της θέσης του φύλλου σε σχέση με το πλαίσιο με ένα πείρο.
 3. Σημειώνουμε τις θέσεις στις οποίες η βαλβίδα εμπλέκεται στο πλαίσιο με υδατοδιαλυτό δείκτη.
 4. Ρυθμίζουμε το εξάγωνο, προσαρμόζοντας τη σύσφιξη του φύλλου.

Πώς να επισκευάσετε μια πλαστική κλειδαριά πόρτας

Για να σηκώσετε το φύλλο προς τα επάνω, τοποθετήστε το εξάγωνο στο άνω άνοιγμα της κάτω άρθρωσης, που βρίσκεται στο εξωτερικό τμήμα. Περιστρέψτε το εξάγωνο κλειδί δεξιόστροφα. Για να χαμηλώσετε το φύλλο, γυρίστε το αριστερόστροφα.

Για να μετακινήσετε την πόρτα προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά, εισαγάγετε το εξάγωνο στην τρύπα στο εσωτερικό του κατώτερου βρόχου, γυρίστε το προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

Κατά τη ρύθμιση των εξαρτημάτων, λαμβάνουμε υπόψη ότι ο βαθμός στήριξης του πλαισίου στο πλαίσιο ποικίλλει με τη βοήθεια της περιστροφής του άνω μεντεσέ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

74 − = 71