Πώς να θέσει ένα κεραμίδι σε έναν τοίχο: το στυλ και πώς να το βάλετε σωστά με τα χέρια σας, το πιο κεραμικό πλακάκι

Πώς να θέσει ένα κεραμίδι σε έναν τοίχο: το στυλ και πώς να το βάλετε σωστά με τα χέρια σας, το πιο κεραμικό πλακάκι

Πώς να θέσει ένα κεραμίδι σε έναν τοίχο: το στυλ και πώς να το βάλετε σωστά με τα χέρια σας, το πιο κεραμικό πλακάκι

Γρήγορα, εύκολα και χωρίς επιπλέον κόστος, μπορείτε να τοποθετήσετε το κεραμίδι μόνοι σας, αν μελετήσετε προσεκτικά όλες τις αποχρώσεις αυτής της διαδικασίας εκ των προτέρων. Το κεραμίδι είναι ένα από τα υψηλής ποιότητας και πολύ δημοφιλή υλικά για επένδυση τοίχων. Είναι γνωστή για την ανθεκτικότητα, την πρακτικότητα, καθώς και μια ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων. Η πλειοψηφία καλείται να εκτελέσει την επένδυση επαγγελματιών, όμως λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι στη διαδικασία τοποθέτησης των πλακιδίων με τα χέρια τους δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο, και το σημαντικότερο, να τηρούνται ορισμένοι κανόνες και να θυμούνται τις αποχρώσεις.

Πλακάκια τοιχοποιίας: ποια είναι η επιλογή

Τα κεραμίδια έχουν διαφορετικούς τύπους. Πλακάκια από πορσελάνη - πολύ ανθεκτικά, ανθεκτικά σε ζημιές, όπως γρατζουνιές και φθορά. Έχει μια ομαλή επιφάνεια που μοιάζει με γυαλί. Τα κεραμίδια καθρέφτη χρησιμοποιούνται συνήθως ως διακοσμητικά στοιχεία σε συνδυασμό με άλλους τύπους υλικών φινιρίσματος.

Το διακριτικό πλεονέκτημα οποιουδήποτε πλακιδίου είναι η ανθεκτικότητα και η υψηλή αντοχή.

Πώς να θέσει ένα κεραμίδι σε έναν τοίχο: το στυλ και πώς να το βάλετε σωστά με τα χέρια σας, το πιο κεραμικό πλακάκι

Δημοφιλή και δημοφιλή σήμερα είναι το κεραμικό πλακίδιο, το οποίο χαρακτηρίζεται από δύναμη και καλή ποιότητα

Τα κεραμίδια από πορσελάνη είναι ανθεκτικά σε ζημιές οποιασδήποτε προέλευσης. Η επιφάνεια αυτού του κεραμιδιού μιμείται φυσικά υλικά, για παράδειγμα γρανίτη και μάρμαρο. Το Terralja - τζάμια, γίνεται με διπλό ψήσιμο. Θεωρείται ως το πιο υψηλής ποιότητας και φιλικό προς το περιβάλλον.

Κεραμικά πλακίδια - τα πιο δημοφιλή, πιο απαιτητικά, χάρη στις:

 • Απλό.
 • Αντοχή.
 • Οικονομικό κόστος.
 • Μια ποικιλία ειδών.
 • Η μεγάλη δημοτικότητα οφείλεται επίσης στην ποικιλία των επιλογών.

Clinker πλακάκια - απίστευτα ισχυρή, η οποία εγγυάται ότι θα διαρκέσει αρκετές δεκαετίες. Διαθέτει υψηλή αντοχή στην υγρασία. Το Cotto-matte, είναι κατασκευασμένο από βάση αργίλου με ειδικές ιδιότητες. Εξαιρετική αντοχή στην υγρασία, γι 'αυτό είναι ιδανικό για μπάνιο.

Τοποθέτηση κεραμιδιών στον τοίχο: επιλογή ανάλογα με το σκοπό των χώρων

Πλακάκια - ένα είδος υλικού, η τοιχοποιία του οποίου εμφανίζεται μία φορά και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι πολύ σημαντικό να μην συγχέεται, οπότε αξίζει να ληφθεί υπόψη ο σκοπός του χώρου στόχου. Το πλακίδιο τοίχου για τη διακόσμηση της ποδιάς κουζίνας πρέπει να είναι ανθεκτικό σε μηχανικές και χημικές επιδράσεις. Στην περιοχή της πλάκας, τοποθετούνται στον τοίχο κεραμίδια με υψηλή θερμική αντίσταση και υγρασία.

Εάν θέλετε πλακάκια υψηλής ποιότητας - δεν πρέπει να αποθηκεύσετε. Για τους δημόσιους χώρους το πιελοτίκι είναι κατάλληλο - είναι φτιαγμένο από κόκκινο πηλό. Για πλακάκια παρέχονται διαφορετικές κατηγορίες τιμών, οι οποίες γενικά αντιστοιχούν στην ποιότητά τους.

Πώς να θέσει ένα κεραμίδι σε έναν τοίχο: το στυλ και πώς να το βάλετε σωστά με τα χέρια σας, το πιο κεραμικό πλακάκι

Κατά την επιλογή ενός κεραμιδιού, πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το είδος του δωματίου στο οποίο θα βρίσκεται

Επιφάνεια κεραμιδιού:

 • Καλύπτεται με λούστρο.
 • Ανακούφιση;
 • Βασικά, έχει ένα μοτίβο μοτίβο.

Στην επένδυση υγρών δωματίων (μπάνιο, τουαλέτα), απαιτείται η τοποθέτηση των τοίχων με κεραμίδια με την υψηλότερη αντοχή στην υγρασία. Θα πρέπει να είναι σε θέση να αντέξει τις διαφορές στην υγρασία και τη θερμοκρασία. Για την τοποθέτηση σε αυτά τα δωμάτια είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μωσαϊκό. Είναι δυνατόν να δώσουμε πολυτέλεια στο σχεδιασμό του υπνοδωματίου, χάρη στη διακόσμηση ορισμένων στοιχείων με πλακάκια που μιμούνται φυσικό υλικό.

Όταν επιλέγετε ένα κεραμίδι ξεχωριστά για κάθε δωμάτιο, είναι απαραίτητο να καθοδηγείται από διαφορετικά κριτήρια, ανάλογα με τον τύπο των χώρων.

Για να αποφευχθεί η μόλυνση στο δωμάτιο (διαδρόμους, μπαλκόνια, λότζες), μια εξαιρετική λύση θα είναι να διακοσμήσετε αυτούς τους χώρους με κεραμικά πλακίδια ή κεραμικά από πορσελάνη. Η διακόσμηση του χώρου των ντουλαπιών, των καθιστικών με πλακάκια μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική λύση σχεδιασμού. Το τζάκι, διακοσμημένο με κεραμίδι που προσομοιώνει επιφάνεια από φυσική πέτρα ή πηλό, θα φανεί καλό.

Πώς να τοποθετήσετε σωστά ένα κεραμίδι σε έναν τοίχο: τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά

Η σωστή τοποθέτηση κεραμιδιών δεν γίνεται χωρίς εξαρτήματα. Απαιτούνται απαραίτητα κόλλα για πλακάκια, σφραγιστικά και ενέματα, αστάρι και στόκος, πλαστικοί σταυροί, συσκευή για ανάμειξη κόλλας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λεπίδα).

Πώς να θέσει ένα κεραμίδι σε έναν τοίχο: το στυλ και πώς να το βάλετε σωστά με τα χέρια σας, το πιο κεραμικό πλακάκι

Πριν ξεκινήσετε την τοποθέτηση των πλακιδίων, θα πρέπει να προετοιμάσετε όλα τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά εκ των προτέρων για να μην αποστασιοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εργασίας

Είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε την επιλογή τέτοιων στοιχείων όπως:

 • Πριόνια στο πλακάκι?
 • Χάρακας και μολύβι.
 • Σπάτουλα ·
 • Επίπεδο.
 • Ξύλινες σχάρες;
 • Κονιάματα κονιάματος.
 • Σπάτουλα για πλακάκια.

Και ένα ακόμα αναπόσπαστο κομμάτι είναι το ίδιο το κεραμίδι. Για να μην συγχέεται με την ποσότητα, πρέπει απλώς να προσθέσετε επιπλέον 10% στον αριθμό που προκύπτει.

Οι τρόποι τοποθέτησης κεραμικών πλακιδίων στον τοίχο

Οι τρόποι τοποθέτησης πλακιδίων στον τοίχο μπορεί να είναι πολύ διαφορετικοί. Διαγώνια τοποθέτηση - πιο συχνά, αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για το σεξ. Η τοποθέτηση του καταστρώματος - με αυτόν τον τρόπο συχνά μιμείται τοιχοποιία.

Πώς να θέσει ένα κεραμίδι σε έναν τοίχο: το στυλ και πώς να το βάλετε σωστά με τα χέρια σας, το πιο κεραμικό πλακάκι

Για να οργανώσει την κουζίνα και το μπάνιο χρησιμοποιείται συχνά στοιβάζοντας κεραμίδια σε ένα κλιμακωτό τρόπο

Παράλληλη τοποθέτηση σειρά - πρότυπο κεραμιδιών:

 • Σε ένα μοτίβο σκακιέρας.
 • Γραμμές.
 • Στολίδι?
 • Οι χύτευσεις χρησιμοποιούνται συχνά.

Το στυλ "ψαροκόκαλο" - ένας συνδυασμός διαγώνιας και τράπουλας, είναι δύσκολο να εκτελεστεί. Τραπεζομάντιλο - που αντιμετωπίζει, μιμείται ένα χαλί τοίχου. Στο κέντρο υπάρχει ένα ψηφιδωτό ενός συγκεκριμένου μεγέθους.

Λόγω της ποικιλίας των επιλογών των τρόπων τοποθέτησης κεραμικών πλακιδίων, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό σχέδιο που δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο.

Αρθρωτό πλέγμα - σύνθεση πλακιδίων διαφορετικών υφασμάτων και μεγεθών, ακολουθούμενη από την επανάληψή του κατά μήκος της διαγώνιας ή παράλληλης στοίβαξης.

Η σωστή τεχνολογία τοποθέτησης κεραμιδιών στον τοίχο

Η τεχνολογία τοποθέτησης των πλακιδίων στον τοίχο περνάει σε 4 στάδια. Προκαταρκτικό στάδιο - αρχικά, πρέπει να προσδιορίσετε την ποικιλία των πλακιδίων, το μέγεθος, το χρώμα. Στη συνέχεια, πρέπει να μετρήσετε τις παραμέτρους του δωματίου και να καθορίσετε πόσο από το επιλεγμένο κεραμίδι θέλετε.

Είναι απαραίτητο να αποθηκευτούν πρόσθετα πλακίδια για αποθήκευση, σε περίπτωση απρόβλεπτης ζημιάς στο πλακίδιο.

Πριν από την αντιμετώπιση, θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα πλακίδιο τοίχου στο χαρτί κοντά στον τοίχο και να μετρήσετε τον αριθμό των κεραμιδιών σε κάθε σειρά οριζόντια και κάθετα. Έτσι μπορείτε να καταλάβετε αν πρέπει να κόψετε το κεραμίδι σε μέρη και πού είναι καλύτερα να το βάζετε. Μπορείτε επίσης να κάνετε σημειώσεις στον τοίχο με ένα χάρακα - στην περίπτωση αυτή, τα κεραμίδια βρίσκονται επίπεδα.

Πώς να θέσει ένα κεραμίδι σε έναν τοίχο: το στυλ και πώς να το βάλετε σωστά με τα χέρια σας, το πιο κεραμικό πλακάκι

Μετά την τοποθέτηση των πλακιδίων, πρέπει να χυτεύετε απαραίτητα τις αρθρώσεις

Είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί η επιφάνεια - αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο. Χωρίς αυτό, δεν είναι δυνατόν να πλακάρετε σωστά τα κεραμίδια σωστά. Η επιφανειακή ισοπέδωση πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικού κονιάματος επίστρωσης (χρησιμοποιώντας επίσης και γύψο) και μια ειδική σπάτουλα. Οι ειδικοί συστήνουν επίσης να δημιουργήσετε ένα αστάρι τοίχου.

Βήμα-βήμα οδηγίες:

 1. Αραιώστε την κόλλα στον κάδο και προετοιμάστε τα επιλεγμένα κεραμίδια.
 2. Για να αποφύγετε την ολίσθηση των κεραμιδιών, τοποθετήστε την ξύλινη ράγα κατά μήκος της γραμμής σήμανσης.
 3. Το πρώτο κεραμίδι πρέπει να τοποθετηθεί στην κάτω γωνία, που οριοθετείται από μια ράβδο.
 4. Αρχικά, εφαρμόστε μια μυστρί στο τοίχο με μια οδοντωτή σπάτουλα και ξεκινήστε να χαράζετε το πλακίδιο, το πάχος του εφαρμοσμένου συγκολλητικού στρώματος δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 5 mm.
 5. Από την αρχή χρησιμοποιούμε ειδικά πλαστικά σταυροί, τοποθετώντας τα μεταξύ των κεραμιδιών. Είναι απαραίτητο για την τοιχοποιία να είναι ομοιόμορφη. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι πλαστικές σταυροί πρέπει να αφαιρεθούν προσεκτικά μέσα σε 10 λεπτά, διαφορετικά θα κολλήσουν.
 6. Φροντίστε να αφαιρεθεί αμέσως η υπερβολική κόλλα που έπεσε στο πλακίδιο, διαφορετικά θα είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί αργότερα.

Η κόλλα θα στεγνώσει για 24 ώρες. Μετά από πλήρη ξήρανση, μπορείτε να αρχίσετε να χυτεύετε τις αρθρώσεις. Αυτό γίνεται με σφραγιστικό ή στόκο. Ο στόκος πρέπει να εφαρμοστεί με μια λαστιχένια σπάτουλα κατά μήκος της διαγώνιας των ορίων της εγκατάστασης. Τέλος, σκουπίστε την επιφάνεια με ένα στεγνό πανί και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τα υπόλοιπα ίχνη του ενέματος με ένα υγρό σφουγγάρι. Να είστε προσεκτικοί όταν κάνετε την επένδυση, πιο συχνά ελέγξτε τη θέση στο επίπεδο του κεραμιδιού.

Πώς να τοποθετήσετε πλακάκια στον τοίχο (βίντεο)

Τοποθέτηση κεραμιδιών στον τοίχο - ένα πολύ υπεύθυνο μέρος της επισκευής και μετασχηματισμού του διακοσμημένου δωματίου. Τοποθετήστε το κεραμίδι την πρώτη φορά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι χωρίς λάθη. Μην βιαστούμε, μην προσπαθήσετε να χαράξετε όλες τις σειρές πλακιδίων ταυτόχρονα, 5 σειρές - την καλύτερη επιλογή. Αυτό θα διασφαλίσει τον απαραίτητο ποιοτικό έλεγχο και η διαδικασία δεν θα είναι επιβάρυνση. Σε περίπτωση που πληρούνται όλοι οι κανόνες αντιμετώπισης, κατάλληλα τοποθετημένα κεραμίδια θα ευχαριστηθούν την εμφάνισή τους για πολλά χρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 7 = 1