Πώς να κολλήσετε ταπετσαρία βινυλίου σε μια βάση χαρτιού

Πώς να κολλήσετε ταπετσαρία βινυλίου σε μια βάση χαρτιού

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Για να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία βινυλίου άρχισε στα μέσα του ΧΧ αιώνα? τώρα είναι ένα πολύ δημοφιλές υλικό φινιρίσματος για τοίχους και οροφές. Το επάνω στρώμα αποτελείται από βινύλιο. τους δίνει επίσης ιδιότητες που τους καθιστούν ελκυστικούς για τον καταναλωτή.

Πώς να κολλήσετε ταπετσαρία βινυλίου σε μια βάση χαρτιού

Προσέλκυση της εμφάνισης

Πρώτα απ 'όλα, αυτή είναι η εμφάνιση. Λόγω της ποικιλίας του διακοσμητικού σχεδιασμού, η ταπετσαρία βινυλίου σε χαρτί σας επιτρέπει να βρείτε τις πιο πρωτότυπες λύσεις σχεδιασμού για διάφορους τύπους εσωτερικών χώρων - από κλασσικά έως πολύ μοντέρνα. Με την ευκαιρία, μερικές από αυτές τις επικαλύψεις μπορούν να βαφτούν.

Η δεύτερη δύναμή τους είναι η αντοχή και η αντίσταση στην τριβή. Η κορυφαία στρώση βινυλίου μπορεί να καθαριστεί με στεγνή βούρτσα ή να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί - ανάλογα με τον τύπο μόλυνσης.

Το κάτω στρώμα είναι κατασκευασμένο από χαρτί ή μη υφασμένο. Είναι απαραίτητο για αξιόπιστη συγκόλληση του πάνελ στην επιφάνεια του τοίχου. Εφόσον συζητούμε εδώ τη βάση του χαρτιού, θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει πολλά μειονεκτήματα σε σύγκριση με τα μη υφασμένα:

 • Είναι λιγότερο ανθεκτικό.
 • Το χαρτί που απορροφά την κόλλα είναι ελαφρώς τεντωμένο.
 • Οι επικαλύψεις κόλλας με ένα υπόστρωμα χαρτιού είναι κάπως πιο περίπλοκες από ό, τι με μη υφασμένα.

Αυτά τα μειονεκτήματα, ωστόσο, δεν είναι τόσο τρομερά, και στην τιμή της ταπετσαρίας σε χαρτί βάση κερδίζουν, και ως εκ τούτου εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται από τη ζήτηση αγοραστών.

Πώς να κολλήσετε ταπετσαρία βινυλίου σε μια βάση χαρτιού

Ο συνδυασμός δομών μπορεί να δώσει ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα

Οποιαδήποτε ταπετσαρία με βινύλιο έχει μόνο ένα σημαντικό μειονέκτημα - δεν επιτρέπει στον αέρα να περάσει. Δεν συνιστώνται να κολληθούν σε παιδικά δωμάτια και χώρους με ανεπαρκή αερισμό.

Είναι σε σχέση με αυτό όταν αγοράζετε συχνά μια ερώτηση - βινύλιο ή χαρτί; Τι πρέπει να επιλέξω για να διατηρήσω τα τείχη καθαρά για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην βλάψω την υγεία μου;

Πρώτον, οι ταπετσαρίες χαρτιού που είναι ισχυρές και επιτρέπουν τον υγρό καθαρισμό έχουν συνήθως προστατευτική συνθετική επικάλυψη. Δεύτερον, το πρόβλημα της οικολογικής συμβατότητας του βινυλίου έχει ήδη επιλυθεί. Μερικοί κατασκευαστές παράγουν ταπετσαρία με ψεκασμό, ο οποίος έχει μικροπόρους, οι οποίοι επιτρέπουν στους τοίχους να "αναπνέουν" και να εξατμίζουν το συμπύκνωμα.

Ποικιλίες ταπετσαριών βινυλίου

Υπάρχουν αρκετοί τύποι και τύποι ταπετσαριών βινυλίου. Μπορείτε να τα ταξινομήσετε σύμφωνα με διαφορετικές παραμέτρους.

Στη δομή της επιφάνειας:

 • ομαλή?
 • ανακούφιση.

Με τη μέθοδο του φινιρίσματος της επιφάνειας:

 • ανάγλυφο.
 • προφίλ.

Οποιαδήποτε ταπετσαρία βινυλίου παράγεται με την εφαρμογή ενός στρώματος βινυλίου στο υπόστρωμα - με ψεκασμό ή με τη μορφή μιας μεμβράνης. Η περαιτέρω επεξεργασία εξαρτάται από τον τύπο - το στρώμα βινυλίου μπορεί να είναι αφρώδες, μπορεί να είναι ανάγλυφο, το σχέδιο μπορεί να τυπωθεί.

 • Silkscreen - ελαφριά ταπετσαρία. Ένα λεπτό στρώμα πολυβινυλοχλωριδίου εφαρμόζεται στο χαρτί, στο οποίο δημιουργούνται διαφορετικές υφές χρησιμοποιώντας τη μέθοδο θερμής σφράγισης. Η ταπετσαρία είναι λεπτή και λεία, που μοιάζει με όμορφα μεταξωτά υφάσματα. Η μεταξοτυπία διακρίνεται από μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων.
 • Το συμπαγές βινύλιο είναι βαρύτερο από το μεταξοτυπικό. Το στρώμα βινυλίου μιμείται φυσική πέτρα, διαφορετικούς τύπους σοβάδων, υφάσματα.
 • Το βαρύ βινύλιο έχει το παχύτερο ανώτερο στρώμα. Αυτό το είδος διακρίνεται από την υψηλή αντοχή και ανακούφιση του. Δημιουργεί τα αποτελέσματα ενός δερμάτινου σακάκι, τρισδιάστατο κεντήματα. Χάρη στην ανακούφιση βοηθά να κρύβονται μικρά ανομοιόμορφα τοιχώματα.
 • Χημικά ανάγλυφα ταπετσαρία έχει μια ομαλή, συνήθως γυαλιστερή επιφάνεια, με την οποία η βρωμιά είναι πολύ εύκολα εξαλειφθεί. Η διαφορά τους - αυξημένη δύναμη, αντοχή στο ηλιακό φως, καθώς και υγρασία και απορρυπαντικά.

Οι πρώτοι τρεις τύποι - ταπετσαρία λεγόμενη ζεστό σφράγιση. Μετά τον αφρισμό, το στρώμα βινυλίου επεξεργάζεται με δύο κυλίνδρους - ανάγλυφο και πιεστικό, έτσι ώστε οι επιθυμητές υφές να σχηματίζονται στην επιφάνεια.

Πώς να κολλήσετε ταπετσαρία βινυλίου σε μια βάση χαρτιού

Αφρώδες βινύλιο

Η τελευταία, χημικά ανάγλυφη ταπετσαρία, λαμβάνεται ως αποτέλεσμα αναστολής. Όταν κατασκευάζονται σε στρώμα βινυλίου με τυπωμένο πρότυπο, οι αναστολείς εφαρμόζονται σε μεμονωμένες περιοχές - ουσίες που εμποδίζουν τον αφρισμό.

Η επιλογή ενός συγκεκριμένου τύπου εξαρτάται από το σκοπό του δωματίου, το επιθυμητό ύφος, καθώς και την ποιότητα των τοίχων.

Οι ανάγλυφες και ματ ταπετσαρίες βοηθούν στην απόκρυψη μικρών παρατυπιών οπτικά. λεία γυαλιστερή είναι καλύτερη για ομαλή και λεία τοιχώματα.

Πώς να κολλήσετε ταπετσαρία βινυλίου σε μια βάση χαρτιού

Σε γενικές γραμμές, η διαδικασία της κόλλησης ταπετσαρία βινύλιο είναι η ίδια με χαρτί ταπετσαρία, αλλά υπάρχουν διαφορές.

1. Καθαρισμός και ισοπέδωση της επιφάνειας

Ξεκινήστε ούτως ή άλλως με προετοιμασία επιφάνειας. Αφαιρέστε τις παλιές επιστρώσεις από τους τοίχους, αφαιρέστε τα ελαττώματα. Πιστεύεται ότι, σε αντίθεση με το χαρτί, η ταπετσαρία βινυλίου είναι αδιαφανής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι οι λεκέδες στους τοίχους θα λάμπουν. Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια, αλλά είναι καλύτερο να είσαι ασφαλής και να φτιάξεις το τοίχο μονοφωνικό, γιατί μόνο μετά από πλήρη ξήρανση θα είναι τελικά σαφές αν είναι ημιδιαφανές ή όχι.

2. Primer

Κατά κύριο λόγο θα πρέπει να προετοιμαστεί. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να αγοράσετε ένα ειδικό αστάρι ή να χρησιμοποιήσετε κόλλα, το οποίο θα κολληθεί ταπετσαρία. Για ένα αστάρι εκτρέφεται σε χαμηλότερη συγκέντρωση από ό, τι για κόλληση. Οι ακριβείς αναλογίες αναγράφονται στη συσκευασία. Ενώ το στρώμα αστάρι δεν στεγνώνει, είναι αδύνατο να αρχίσει η κόλληση.

3. Επιλογή κόλλας

Η κόλλα θα χρειαστεί ειδικές, πιο ανθεκτικές από ό, τι για χαρτί ταπετσαρίες? Επιπλέον, για το βινύλιο είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθεί κόλλα με αντιμυκητιακά πρόσθετα. Όταν αγοράζετε κόλλα, βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλο για ταπετσαρίες βινυλίου σε χαρτί. Μερικές φορές χρησιμοποιούν κόλλα PVA γι 'αυτούς. Είναι πραγματικά πολύ ανθεκτικό, αλλά είναι τόσο ανθεκτικό ώστε να είναι δύσκολο να αφαιρεθεί η ταπετσαρία από τον τοίχο μετά.

4. Προετοιμασία της ταπετσαρίας.

Πριν από την κόλληση είναι πιο βολικό να κόψετε αμέσως το ύφασμα του απαιτούμενου μήκους. Εάν έχετε μια ταπετσαρία με σχεδίαση ανάγλυφου ή ανάγλυφο (αναπαράσταση - ένα επαναλαμβανόμενο μέρος του μοτίβου), πρέπει να θυμηθείτε την ανάγκη να συνδυάσετε το μοτίβο στις αρθρώσεις. Για να μην συγχέουν τα κομμάτια στη διαδικασία της εργασίας, μπορούν να αριθμηθούν. Όταν κόβετε ταπετσαρίες σε χαρτί, η κόλλα συνήθως δεν λερώνεται με τοίχο, αλλά με ένα πανί. Μετά την εφαρμογή της κόλλας πρέπει να διπλωθεί με την λειασμένη πλευρά μέσα και να τη κρατήσετε για λίγα λεπτά - για καλύτερο εμποτισμό.

5. Συγκόλληση

Πριν από την κόλληση, επισημάνετε στον τοίχο με ένα στέλεχος ή βυθίστε μια αυστηρά κατακόρυφη γραμμή κατά μήκος της οποίας ευθυγραμμίστε το πρώτο πλαίσιο. Το βινύλιο, όπως και άλλα παχιά ταπετσαρία, κολλάει στην πλάτη. Αφρώδες βινύλιο, ειδικά το χαρτί, τείνει να τεντώσει περισσότερο όταν είναι υγρά και όταν είναι στεγνά - τράβηξε μαζί, οπότε είναι δύσκολο να ευθυγραμμιστούν οι αρθρώσεις έτσι ώστε μετά την ξήρανση να μην διαχωρίζονται ή δεν έχει επικάλυψη. Επομένως, ισιώνοντας και ισοπεδώνοντας το πάνελ στον τοίχο, μην τον τεντώνετε ούτε το παραμορφώνετε με κάποιο τρόπο. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε μια αρμονική άρθρωση με τον ακόλουθο τρόπο. Κολλήστε το ύφασμα με μια μικρή επικάλυψη, περιμένετε για τη μερική ξήρανση (πάνελ θα πρέπει να απομακρυνθεί από τον τοίχο, αν τραβήξει) και ένα κοφτερό μαχαίρι για να κάνουν τη μέση της μπάντα γύρο κάθετη τομή σε όλο το ύψος του τοίχου, και στη συνέχεια αφαιρέστε τα κομμένα άκρα και ομαλή αρθρώσεις. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για ταπετσαρία χωρίς αναφορά.

6. Εξομάλυνση

Μετά την ευθυγράμμιση του υφάσματος, τυλίγεται στον τοίχο, εξομαλύνεται, συμπιέζει τις φυσαλίδες αέρα από κάτω με ένα ρολό ή μια ειδική μαλακή σπάτουλα. Οι κινήσεις πρέπει να κατευθύνονται από την κορυφή προς τα κάτω και από τη μέση του πίνακα μέχρι τις άκρες. Τα πλεονάζοντα κόλπα που πιέζονται στα άκρα αφαιρούνται με μια σπάτουλα ή ένα κομμάτι μαλακού υφάσματος.

Πώς να κολλήσετε ταπετσαρία βινυλίου σε μια βάση χαρτιού

Η σωστή εξάπλωση με κόλλα είναι η μισή επιτυχία

Vinyl ταπετσαρίες στεγνώνουν για περίπου δύο ημέρες. Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται σε θερμοκρασία δωματίου, χωρίς ρεύματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

96 − = 94