Πώς να τοποθετήσετε το σωλήνα στον τοίχο: μια βήμα προς βήμα οδηγίες

Πώς να τοποθετήσετε το σωλήνα στον τοίχο: μια βήμα προς βήμα οδηγίες

Όταν πραγματοποιείτε επισκευές, υπάρχουν περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο να στερεώσετε σωλήνες πολυπροπυλενίου σε έναν τοίχο ή οποιοδήποτε άλλο μέσο επικοινωνίας για να κάνετε θέρμανση, τρεχούμενο νερό κ.λπ. Αλλά για να δημιουργήσετε τα πάντα σωστά, πρέπει να έχετε κάποια γνώση. Σχετικά με όλα όσα πρέπει να ξέρετε σε αυτή την κατάσταση, αυτό το άρθρο θα σας πει.

Από ότι οι σωλήνες είναι στερεωμένοι

Η στερέωση χάλυβα, μεταλλικών πλαστικών ή πλαστικών προϊόντων πραγματοποιείται με διάφορες συσκευές. Η επιλογή τους βασίζεται στο υλικό του αγωγού, της αποχέτευσης ή του συστήματος θέρμανσης, μέσω του οποίου τροφοδοτείται θερμό νερό στο σπίτι και τα διαμερίσματα. Επιπλέον, επιλέγοντας τον τρόπο επίλυσης διαφορετικών τύπων προϊόντων (πλαστικό, πλαστικό, χάλυβα κ.λπ.), πρέπει να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • μήκος;
 • διάμετρος.
 • βάρος.

Πώς να τοποθετήσετε το σωλήνα στον τοίχο: μια βήμα προς βήμα οδηγίες

Η πιο συνηθισμένη στερέωση διαφόρων τύπων προϊόντων (χάλυβας, πολυπροπυλένιο, μέταλλο-πλαστικό κ.λπ.) πραγματοποιείται μέσω των ακόλουθων συσκευών:

 • Σφιγκτήρες. Η εσωτερική τους διάμετρος πρέπει να διαφέρει από τη διάμετρο του πλαστικού ή οποιουδήποτε άλλου σωλήνα. Ο σφιγκτήρας πρέπει να έχει ελαστικό ένθετο για πιο ανθεκτική και αξιόπιστη σύνδεση. Με την εγκατάσταση σύγχρονων σφιγκτήρων μπορείτε να προσαρμόσετε τη διάμετρο τους. Μπορούν να κατασκευαστούν από μέταλλο ή πλαστικό. Επιλέξτε σφιγκτήρες κατασκευασμένους από τα ίδια υλικά.
 • Στηρίγματα. Χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση προϊόντων χάλυβα. Αλλά μπορούν να αντικατασταθούν από μεταλλικούς σφιγκτήρες με ελαστικά παρεμβύσματα ή ειδικούς σφιγκτήρες. Τα στηρίγματα χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση επικοινωνιών σε κάποια απόσταση από την επιφάνεια του τοίχου.
 • Κλιπ. Οι περισσότεροι τέτοιοι σύνδεσμοι είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούνται συχνά για πλαστικούς σωλήνες αποχέτευσης. Μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση ενός σωλήνα ύδατος ή στοιχείων του συστήματος θέρμανσης, μέσω των οποίων θα γίνεται η παροχή θερμού νερού. Για τη θέρμανση και το τρεχούμενο νερό συνιστάται η χρήση διπλών κλιπ. Λάβετε υπόψη ότι αν η διάμετρος του κυματοειδούς σωλήνα ή οποιουδήποτε άλλου στοιχείου του συστήματος επικοινωνίας είναι μεγαλύτερη από 50 mm, οι συνδετήρες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται.

Όλες αυτές οι συσκευές μπορούν να βρεθούν σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο κατάστημα ή αγορά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι σφιγκτήρες μπορούν να διαφέρουν ο ένας από τον άλλο. Για παράδειγμα, ανάλογα με τον προορισμό τους, είναι:

 • σταθερό.
 • οδηγούς ·
 • για υποστήριξη;
 • για προστασία.

Εάν πρέπει να στερεώσετε τους σωλήνες στην οροφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους κοχλίες αγκύρωσης.

Πώς να τοποθετήσετε το σωλήνα στον τοίχο: μια βήμα προς βήμα οδηγίες

Έτσι, ανάλογα με τον τύπο της επικοινωνίας που έχει εγκατασταθεί, ο τύπος του συνδετήρα θα διαφέρει. Στην περίπτωση αυτή, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο σκοπός των τοποθετημένων προϊόντων:

 • για το σύστημα θέρμανσης,
 • λυμάτων ·
 • νερού.

Γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά της επιλογής, θα μπορείτε να επιλέξετε σωστά τους συνδετήρες και να τα εγκαταστήσετε σωστά.

Πώς να συνδέσετε το σωλήνα

Η στερέωση στοιχείων επικοινωνίας μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους:

 • Σκληρή. Χρησιμοποιείται για συστήματα αποχέτευσης, θέρμανσης και ύδρευσης, μέσω των οποίων θα τροφοδοτείται κρύο και ζεστό νερό. Εδώ τα στοιχεία της επικοινωνίας είναι εντελώς αποκλεισμένα και στερούνται της δυνατότητας μετακίνησης. Σε αυτή την περίπτωση, ένα άκαμπτο στήριγμα για τη στερέωση θα ενεργήσει κατάλληλα.
 • Πλωτή. Οι σφιγκτήρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν εδώ, αλλά η σύσφιξή τους δεν γίνεται μέχρι το τέλος. Αυτό παρέχει μια ορισμένη κινητικότητα των επικοινωνιών που διέρχονται από αυτό. Η κυμαινόμενη άρθρωση επιτυγχάνεται όταν το εσωτερικό τμήμα του ζυγού είναι κάπως μεγαλύτερο από την εξωτερική διάμετρο του σωλήνα στερέωσης.

Πώς να τοποθετήσετε το σωλήνα στον τοίχο: μια βήμα προς βήμα οδηγίες

Κατά την τοποθέτηση αγωγών, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη μια τέτοια παράμετρος όπως οι αλλαγές θερμοκρασίας. Σε ένα θερμαινόμενο δωμάτιο, όπου τέτοιες διαφορές θερμοκρασίας απουσιάζουν, η στερέωση των προϊόντων στον τοίχο ή την οροφή γίνεται ακίνητη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εδώ οι σωλήνες δεν θα κινηθούν κατά μήκος του άξονά τους. Σε αυτή την περίπτωση, ο καθορισμός των επικοινωνιών πραγματοποιείται στη θέση των στροφών, καθορίζοντας τα φωτιστικά και τις στροφές.

Η κινητή μέθοδος χρησιμοποιείται σε μια κατάσταση όπου οι μεταβολές της θερμοκρασίας μπορούν να οδηγήσουν σε διαστολή ή στένωση της διαμέτρου. Στην περίπτωση αυτή, οι σωλήνες παραμένουν σε θέση να αλλάξουν τις διαστάσεις τους, αλλά να μην αποκλίνουν από την πλακόστρωτη πορεία.

Όπως μπορείτε να δείτε, η επιλογή της μεθόδου σύνδεσης εξαρτάται από το σκοπό του διαμορφωμένου συστήματος επικοινωνίας μέσα στο σπίτι ή το διαμέρισμα, καθώς και από τις συνθήκες θερμοκρασίας των χώρων.

Πώς να τοποθετήσετε έναν σωλήνα αποχέτευσης στον τοίχο

Για την τοποθέτηση πλαστικού πολυπροπυλενίου, καθώς και μεταλλικών πλαστικών προϊόντων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα εξαρτήματα (μπάλες, γωνίες κ.λπ.). Επίσης, μπορεί να απαιτούνται διάφορες τερματικές συσκευές, η επιλογή των οποίων εξαρτάται από το σκοπό του συστήματος επικοινωνίας (αποχέτευση, θέρμανση κ.λπ.). Οι τερματικές συσκευές είναι προϊόντα όπως βρύσες ή βαλβίδες αποστράγγισης. Κατά τη διαμόρφωση ενός σοβαρού μηχανικού συστήματος, μερικές φορές απαιτούνται υδραυλικοί συσσωρευτές, διακόπτες πίεσης, βαλβίδες για αιμορραγία αέρα κ.λπ.

Πώς να τοποθετήσετε το σωλήνα στον τοίχο: μια βήμα προς βήμα οδηγίες

Η στερέωση πλαστικών και πλαστικών στοιχείων του αγωγού ή των λυμάτων κατευθείαν στον τοίχο πραγματοποιείται μέσω των κλιπ. Το κυριότερο είναι να επιλέγουμε σωστά τη διάμετρο. Θα χρειαστείτε επίσης βίδες και πείρους με το κατάλληλο μέγεθος.

Απλά απλοποιώντας την εγκατάσταση θα βοηθήσετε τους ειδικούς κλιπ που είναι ήδη εξοπλισμένοι με πείρους και θα συνθέτουν ένα ενιαίο σύνολο.

Εκτός από τους συνδετήρες, θα χρειαστείτε επίσης ψαλίδια, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την κοπή των σωληνώσεων νερού κατά την τοποθέτησή τους στις επιθυμητές διαστάσεις, καθώς και για μια συσκευή συγκόλλησης. Με τη βοήθειά του θα πραγματοποιηθεί μια ποιοτική και ισχυρή σύνδεση εξαρτημάτων και αγωγών. Για να διορθώσετε τον πείρο, χρησιμοποιήστε έναν κροτάλισμα. Θα χρειαστείτε επίσης:

 • μολύβι;
 • κυβερνήτης.
 • το επίπεδο.

Πώς να τοποθετήσετε το σωλήνα στον τοίχο: μια βήμα προς βήμα οδηγίες

Λάβετε υπόψη ότι πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση των επικοινωνιών, πρέπει να υπολογίσετε την απόσταση ή το βήμα για την τοποθέτηση των συνδετήρων. Για τους σωλήνες βαρέων μετάλλων, ο τοίχος πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο συχνά και για τους πλαστικούς σωλήνες - περίπου 2 μέτρα.

Η στερέωση σωλήνων αποχέτευσης στον τοίχο ή οποιουδήποτε άλλου μέσου επικοινωνίας μέσω των περιγραφέντων συνδετήρων πραγματοποιείται με τον ακόλουθο τρόπο:

 • Τα σημάδια στον τοίχο γίνονται. Για αυτό, ένας άξονας τραβιέται στην επιφάνεια των τοίχων με ένα μολύβι, χρησιμοποιώντας ένα χάρακα και ένα επίπεδο. Κατά μήκος του, θα γίνει η τοποθέτηση όλων των σωλήνων και των στηριγμάτων στερέωσης.
 • Η στερέωση όλων των στοιχείων θα γίνεται με πείρους και βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες. Η επιλογή τους εξαρτάται από το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι τοίχοι. Κατά την εγκατάσταση επικοινωνιών σε κάποια απόσταση από τον τοίχο, χρησιμοποιήστε αγκύλες.
 • Πρώτον, οι σωλήνες τοποθετούνται σε υποστηρίγματα.
 • Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός σφιγκτήρα, οι σωλήνες αποχέτευσης τοποθετούνται στον ίδιο το τοίχο.
 • Οι σφιγκτήρες στερεώνονται με ειδική μεταλλική βούρτσα.

Αξίζει επίσης να θυμηθούμε ότι σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να παρατηρήσουμε την απόκλιση. Η ελάχιστη κλίση ανά μέτρο είναι 2 cm. Η κλίση είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική μετακίνηση του υγρού μέσω εγκατεστημένων σωλήνων. Ο αριθμός των ορθών γωνιών πρέπει να ελαχιστοποιηθεί. Αυτό θα αποφευχθεί πιθανό φραγμό του συστήματος.

Μπορώ να το κρύψω στον τοίχο

Πώς να τοποθετήσετε το σωλήνα στον τοίχο: μια βήμα προς βήμα οδηγίες

Ο καλύτερος τρόπος για να εγκαταστήσετε σωλήνες είναι να τα τοποθετήσετε σε κανάλια ή ραφές. Σε αυτή την περίπτωση, οι επικοινωνίες θα προστατεύονται αξιόπιστα από τους δυσμενείς παράγοντες του περιβάλλοντός τους και επίσης θα καθοριστούν ποιοτικά και αξιόπιστα. Αυτή η μέθοδος εγκατάστασης μειώνει επίσης το εσωτερικό στρες στον αγωγό.

Η τοποθέτηση σωλήνων στον τοίχο περιλαμβάνει τα εξής:

 • στον τοίχο διαπερνά κανάλι.
 • τότε όλα τα στοιχεία του συστήματος είναι τυλιγμένα με μαλακό υλικό (minvate, κυματοειδές χαρτόνι, κ.λπ.)?
 • μερικές φορές σχηματίζεται μια θερμομονωτική και αδιάβροχη φλάντζα.
 • την περαιτέρω εγκατάσταση σωλήνων και τη στερέωση τους στην κοιλότητα των τοίχων.
 • μετά από αυτό, καλύπτουμε τα στοιχεία επικοινωνίας είτε με κονίαμα κονιάματος είτε με ειδικά τελικά στοιχεία.
 • τότε η τελική διακόσμηση των τειχών.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επιτύχετε πλήρη και υψηλής ποιότητας κάλυψη επικοινωνιών στον τοίχο.

Η τοποθέτηση σωλήνων είναι ένα σημαντικό σημείο, απαιτώντας από ένα άτομο συγκεκριμένες γνώσεις και σαφή εκτέλεση όλων των κανονισμών. Μόνο με αυτό τον τρόπο το σύστημα επικοινωνίας θα διαρκέσει πολύ.

Βίντεο "Πώς να διορθώσετε τον αγωγό αποχέτευσης στον τοίχο"

Αφού παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο, δεν έχετε πλέον μια ερώτηση σχετικά με τον τρόπο σωστής τοποθέτησης του σωλήνα στον τοίχο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 77 = 83