Πώς να υπολογίσετε πόσα κεραμίδια χρειάζεστε για το μπάνιο;

Πώς να υπολογίσετε πόσα κεραμίδια χρειάζεστε για το μπάνιο;

Επισκευή του μπάνιου, και κάθε δωμάτιο - είναι πάντα μια ενοχλητική, δαπανηρή, χρονοβόρα επιχείρηση. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε ένα μεγάλο αριθμό διαφόρων εργαλείων, υλικών, για να τα παραλάβετε σύμφωνα με ορισμένες απαιτήσεις. Επιπλέον, πρέπει να λάβετε υπόψη το σχεδιασμό του διαμερίσματος, έτσι ώστε ο χώρος που θα εξοπλιστεί να μην πέσει από τη γενική ιδέα, εκτός αν, φυσικά, σχεδιάστηκε αρχικά.

Πώς να υπολογίσετε πόσα κεραμίδια χρειάζεστε για το μπάνιο;

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τελική εργασία, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός των απαιτούμενων υλικών. Και θα πρέπει να αγοράσετε ολόκληρο το ποσοστό του προϊόντος και ακόμη και με περιθώριο, καθώς η άλλη παρτίδα των προϊόντων θα είναι πιθανότατα διαφορετική στον τόνο ή την υφή, η οποία είναι πολύ άσχημη.

Κάτω από το φινίρισμα στο μπάνιο επιλέξτε ένα κεραμίδι. Διαθέτει διάφορα σχήματα, μεγέθη, χρώματα, κατάλληλα για τοποθέτηση δαπέδων και τοίχων. Από αυτές τις παραμέτρους εξαρτάται ο αριθμός των προϊόντων που θα χρειαστούν. Πώς υπολογίζετε πόσα κεραμίδια χρειάζεστε;

Επιλογή πλακιδίων

Προτού υπολογίσετε τον απαιτούμενο αριθμό προϊόντων, πρέπει να προσδιορίσετε τα χαρακτηριστικά τους. Το μπάνιο διαφέρει από άλλα δωμάτια με υψηλό επίπεδο υγρασίας, γεγονός που καθιστά τις απαιτούμενες απαιτήσεις για υλικά τελικής επεξεργασίας αρκετά υψηλές.

Αγοράζοντας ένα κεραμίδι, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι ιδιότητές του, τα οποία θα πρέπει να έχουν ειδικά για μια επένδυση δαπέδου:

 • αντοχή στην τριβή ·
 • υψηλή αντοχή.
 • αντίσταση στις αλλαγές της θερμοκρασίας.
 • Αντοχή στην υγρασία.
 • αντοχή στις οικιακές χημικές ουσίες.
 • αντοχή στην πρόσκρουση μέσων με λειαντικό συστατικό.

Πώς να υπολογίσετε πόσα κεραμίδια χρειάζεστε για το μπάνιο;

Το πρώτο βήμα

Πριν ξεκινήσετε τον υπολογισμό της ποσότητας πλακιδίων μπάνιου, είναι καλύτερα να καταγράψετε προσεκτικά τα μετρημένα δεδομένα για να μετρήσετε το δωμάτιο. Αυτό θα βοηθήσει τη συμβατική ρουλέτα ή το εύρος ζώνης, τα οποία είναι διαθέσιμα σε κάθε κατάστημα.

Η μέτρηση λαμβάνει χώρα σε δύο επίπεδα: το ύψος και το πλάτος των τοίχων. Εάν έχουν τη σωστή μορφή, τότε αρκεί να κάνετε 2-3 μετρήσεις. Σε περίπτωση που υπάρχουν προεξοχές ή κοιλότητες, τότε η μέτρησή τους πρέπει να πραγματοποιείται χωριστά.

Πώς να υπολογίσετε πόσα κεραμίδια χρειάζεστε για το μπάνιο;

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τις ακριβείς αναλογίες της πόρτας και αν υπάρχουν ανοίγματα παραθύρων. Αυτό θα σας επιτρέψει να υπολογίσετε με ακρίβεια το απαιτούμενο υλικό. Οι ειδικοί συνιστούν ακόμη και να καταρτίσει ένα σχέδιο του δωματίου, όπου η θέση των ειδών υγιεινής, η συνολική έκταση, οι παράμετροι του τοίχου, το δάπεδο σημειώνεται. Ως αποτέλεσμα, η προσέγγιση αυτή θα δώσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το τι συμβαίνει και θα βοηθήσει στην πραγματοποίηση ακριβών υπολογισμών.

Αξίζει να θυμηθούμε! Αν οι τοίχοι στο μπάνιο φαίνεται να είναι ομαλοί τότε - αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν διάφορες μετρήσεις δοκιμών προκειμένου να αποφευχθούν σφάλματα στους υπολογισμούς.

Προσδιορίστε την ποσότητα του υλικού. Μέθοδος 1

Οι πρώτοι δείκτες επιτυγχάνονται πολλαπλασιάζοντας το μήκος με το πλάτος και αφαιρούνται από την επιφάνεια του δαπέδου. Κατ 'αναλογία, υπολογίζεται η έκταση ενός κεραμιδιού και τα δεδομένα που λαμβάνονται στρογγυλοποιούνται προς τα πάνω.

Έχοντας αποκτήσει δύο κατά προσέγγιση αριθμούς, η επιφάνεια δαπέδου διαιρείται με την περιοχή των κεραμικών και η προκύπτουσα τιμή στρογγυλεύεται στο μεγαλύτερο σύνολο. Έτσι, έχουμε έναν ορισμένο αριθμό, στον οποίο πρέπει να προσθέσουμε 5%. πολλαπλασιάστε κατά 1,05 και στρέψτε το αποτέλεσμα σε μια μεγαλύτερη πλευρά.

Πώς να υπολογίσετε πόσα κεραμίδια χρειάζεστε για το μπάνιο;

Για λόγους σαφήνειας, είναι απαραίτητο να υπολογίσουμε με παραδείγματα, όπου λαμβάνουμε τα μέσα στατιστικά στοιχεία. Η αρχική οροφή είναι 2,70 m, οι τοίχοι 1,9 και 2,0 m, το πλάτος της πόρτας 0,7 m. Εάν οι διαστάσεις υπό όρους των πλακιδίων δαπέδου είναι 35 με 35 cm, ο υπολογισμός θα είναι ως εξής:

 • 1.9 * 2.0 = 3.8 m2.
 • 0,35 * 0,35 = 0,1225 m2.
 • 3.8 m2 / 0.1225 m2 = 31 τεμάχια.
 • 31 * 1,05 = 32,55, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεστε περίπου 33 πλακίδια.

Αριθμός μεθόδου 2

Η μέτρηση του αριθμού των κεραμικών προϊόντων που θα τοποθετηθούν στο πάτωμα οφείλεται στο μήκος και το πλάτος. Για να γίνει αυτό, κάθε μία από αυτές τις παράμετροι δαπέδου πρέπει να χωριστεί σε μια παρόμοια τιμή πλακιδίων. Τα αποκτηθέντα δεδομένα πολλαπλασιάζονται, μετά τα οποία στρογγυλοποιούνται και προστίθενται 5% ξανά. Ακολουθεί ένας υπολογισμός κατά προσέγγιση:

 1. 1,9 / 0,35 = 5,42 τεμάχια.
 2. 2,0 / 0,35 = 5,71 τεμάχια.
 3. 5.42 * 5.71 = 30.96 τεμάχια.
 4. 31 * 1.05 = 32.55, δηλ. χρειάζεστε περίπου 33 πλακίδια.

Πώς να υπολογίσετε πόσα κεραμίδια χρειάζεστε για το μπάνιο;

Σχέδιο σχεδίασης κεραμιδιών στο μπάνιο

Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε! Συνήθως οι διαχειριστές σε καταστήματα προφίλ προτιμούν να χρησιμοποιούν την πρώτη μέθοδο για τον προσδιορισμό της ακριβούς ποσότητας υλικού.

Προσδιορίστε τον αριθμό των προϊόντων στον τοίχο. Μέθοδος 1

Κάτω από την πρόσοψη της επιφάνειας του τοίχου χρειαζόμαστε έναν ορισμένο αριθμό πλακιδίων. Για να γίνει αυτό, υπολογίζουμε την περίμετρο ολόκληρου του δωματίου. Προσθέτουμε χωριστά το μήκος κάθε τοίχου, κατόπιν προσθέστε το μήκος μαζί με το πλάτος και πολλαπλασιάστε το με το 2. (1.9 + 2.0) * 2 = 7.6 m.

Στη συνέχεια, από την περίμετρο, αφαιρέστε το πλάτος της πόρτας και διαιρέστε το σύνολο που προκύπτει στο μήκος της ζωφόρου. (7.6-0.7) / 0.2 = 34.5 τεμ. Εδώ, το κανονικό μέγεθος του κεραμιδιού είναι 200 ​​× 400 mm και οι διαστάσεις της ζωφόρου είναι 200 ​​× 80 mm. Μετά από αυτό, η τιμή πολλαπλασιάζεται με 5%, όπου το αποτέλεσμα εμφανίζεται σε 36 πλακίδια.

Πώς να υπολογίσετε πόσα κεραμίδια χρειάζεστε για το μπάνιο;

Αριθμός μεθόδου 2

Η παρακάτω μέθοδος σας επιτρέπει να βρείτε τον ακριβή αριθμό των αντικειμένων που απαιτούνται ανά τετραγωνικό μέτρο. μετρητή. Αυτή η τεχνική είναι αποδεδειγμένη και κατάλληλη για τοποθέτηση σε οποιαδήποτε επιφάνεια διαφορετικών περιοχών. Πρώτον, πρέπει να υπολογίσετε τη συνολική επιφάνεια του μπάνιου, προσθέτοντας το μήκος κάθε τοίχου, και στη συνέχεια να πολλαπλασιάσετε την προκύπτουσα τιμή με το ύψος του μπάνιου.

Πώς να υπολογίσετε πόσα κεραμίδια χρειάζεστε για το μπάνιο;

Ας εξετάσουμε ένα παράδειγμα, ας το ύψος - 2, μήκος - 3, πλάτος - 2.5. Στη συνέχεια 3 + 3 + 2,5 + 2,5 = 11m. Στη συνέχεια, πολλαπλασιάστε την περίμετρο με το ύψος: 11 × 2 = 22 τετραγωνικά μέτρα. μετρητή - περιοχή. Από αυτό αφαιρούμε το χώρο που καταλαμβάνει την πόρτα και το άνοιγμα του παραθύρου, φυσικά, αν είναι διαθέσιμα.

Ας υποθέσουμε ότι πήραμε τον αριθμό 20 τετράγωνο. μετρητή. Στη συνέχεια, βρίσκουμε τη συνολική έκταση ενός κεραμικού προϊόντος. Υποστηρικτικά, 0,4 × 0,2 m, λαμβάνουμε 0,08 τετραγωνικά μέτρα. μετρητή. Τώρα είναι απλώς θέμα υπολογισμού των αξιών. Για αυτό το 20 τετραγωνικό. m / 0,08 τετραγωνικά μέτρα. m = 250 τεμ., προσθέτοντας περίπου 5-10% ως απόθεμα πλακιδίων.

Με τους παραπάνω τρόπους, μπορείτε να υπολογίσετε με ακρίβεια τη σωστή ποσότητα πλακιδίων, που θα απαιτηθούν για τοίχο ή πάτωμα. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες μέθοδοι, γνωστές κάπως λιγότερο από τα παραδείγματα που παρουσιάζονται. Επομένως, απομένει μόνο να επωφεληθούν από τις γνώσεις που αποκτήθηκαν και να πραγματοποιήσουν ανεξάρτητα όλους τους υπολογισμούς.

Οδηγίες βίντεο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 81 = 90