Πώς να φτιάξετε μια γεννήτρια καπνού για ένα καταψύκτη

Πώς να φτιάξετε μια γεννήτρια καπνού για ένα καταψύκτη

Το κάπνισμα, ως μέθοδος διατήρησης προϊόντων, είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό. Σήμερα δεν έχει χάσει τη σημασία του και όχι τόσο λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής του, αλλά λόγω των ιδιοτήτων γεύσης που αποκτά το προϊόν. Σε αυτό το άρθρο, ας μιλήσουμε για το πώς να φτιάξετε μια γεννήτρια καπνού για το κρύο κάπνισμα τον εαυτό σας. 

Η παραδοσιακή συσκευή καπνίσματος-καπνού

Ανεξάρτητα από τον τύπο του καπνίσματος, η πηγή καπνού είναι πυρκαγιά. Με το κρύο κάπνισμα, το κύριο πράγμα είναι ότι ο καπνός είναι κρύος ή ζεστός, αλλά όχι ζεστός. Η μέγιστη θερμοκρασία είναι της τάξης των + 40 ° C. Για να γίνει αυτό, μια φωτιά εκτρέφεται για λίγα μέτρα από το ντουλάπι για κάπνισμα, τοποθετείται μια καπνοδόχος ανάμεσα τους. Περνώντας κατά μήκος αυτής της διαδρομής, ο καπνός κρυώνει σε αποδεκτές θερμοκρασίες.

Πώς να φτιάξετε μια γεννήτρια καπνού για ένα καταψύκτη

Η συσκευή είναι καπνιστής διαφορετικών τύπων

Η συσκευή της καμινάδας είναι μια μακρά διαδικασία. Η διαδρομή καπνού πρέπει να παρέχει μια κανονική νεροχύτη και πρέπει να είναι αεροστεγής. Για να δημιουργήσετε μια καμινάδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τυποποιημένη μεταλλική καμινάδα (αλλά όχι γαλβανισμένο χάλυβα), αλλά για να επιτρέψετε στον καπνό να κρυώσει καλύτερα, είναι επιθυμητό να θάβετε τον αγωγό μέσα στο έδαφος. Σε γενικές γραμμές, ένα δύσκολο έργο. Γι 'αυτό και προτιμούν να κάνουν καπνό για καυτό κάπνισμα - λιγότερα προβλήματα - εγκατέστησαν ένα βαρέλι πάνω από τη φωτιά και κάπνιζαν ...

Αλλά υπάρχει μια απλή γεννήτρια καπνού για το κρύο κάπνισμα, το οποίο θα κοστίσει μερικές χιλιάδες. Αλλά η εργασία απαιτεί μια μηχανή συγκόλλησης και την ικανότητα να την χειριστεί. Όλα τα υπόλοιπα μπορούν να αγοραστούν στην αγορά ή στο κατάστημα. Αν έχετε όλα τα εξαρτήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια γεννήτρια καπνού για να καπνίζετε τον εαυτό σας σε μια ώρα ή δύο.

Απλή γεννήτρια καπνού για κρύα καπνιστά χέρια

Εάν δεν χρειάζεστε όγκους παραγωγής, μπορείτε να φτιάξετε μια μικρή και απλή γεννήτρια καπνού από μεταλλικό σωλήνα. Από το σωλήνα δημιουργεί το σώμα, το οποίο είναι γεμάτο με πριονίδια ή ροκανίδια. Τα τσιπ φωτίζονται από κάτω, ο καπνός ανεβαίνει προς τα πάνω, όπου αφαιρείται μέσω ενός συγκολλημένου σωλήνα στο θάλαμο καπνίσματος. Για να αυξηθεί η ώθηση στο πάνω μέρος της θήκης, συνδέεται συμπιεστής χαμηλής ισχύος - με χωρητικότητα 1,5-2 λίτρα / λεπτό. Δηλαδή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συμπιεστή ενυδρείου ή μια μονάδα από ένα παλιό ψυγείο. Εάν υπάρχει μια επιλογή, τότε το ενυδρείο είναι προτιμότερο, αφού μπορεί να ρυθμίσει την ένταση του καπνού.

Πώς να φτιάξετε μια γεννήτρια καπνού για ένα καταψύκτη

Γεννήτρια καπνού για το κρύο κάπνισμα με τα χέρια του: σχεδιασμός και αρχή λειτουργίας

Στην έξοδο αυτής της γεννήτριας καπνού, ο καπνός είναι ελαφρώς ζεστός. Η φωτιά είναι πολύ μικρή, η φωτιά εξαπλώνεται αργά, ο σχηματισμένος καπνός ανεβαίνει αργά μέσα από το πριονίδι. Ψύχεται κάτω, το πριονίδι στεγνώνει. Σε γενικές γραμμές, όλα λειτουργούν τέλεια.

Υλικά

Για την περίπτωση μιας γεννήτριας καπνού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

 • στρογγυλό σωλήνα διαμέτρου 80-90 mm.
 • Ένας σωληνωτός σωλήνας με πλευρά 80 mm ή περισσότερο.

Όσο μεγαλύτερη είναι η διατομή, τόσο περισσότερο θα είναι δυνατή η τοποθέτηση του πριονιδιού στο εσωτερικό, τόσο περισσότερο η γεννήτρια καπνού θα λειτουργήσει για κρύο κάπνισμα σε μία γλωττίδα.

Το μήκος του σωλήνα είναι 60 cm και περισσότερο. Βέλτιστο - περίπου 1 μέτρο. Και πάλι, όσο μεγαλύτερο είναι ο σωλήνας, τόσο περισσότερο καύσιμο μπορείτε να βάλετε. Από την άλλη πλευρά, η υπερβολικά μεγάλη γεννήτρια καπνού είναι άβολη για να γεμίσει και να καθαρίσει, καθώς αποδεικνύεται βαρύ και δυσκίνητο.

Πώς να φτιάξετε μια γεννήτρια καπνού για ένα καταψύκτη

Generator καπνού καπνού - μία από τις επιλογές

Χρειάζεται ακόμα ένα σωλήνα 3/4 ίντσες - ένα κομμάτι των εκατοστών 30 ή περισσότερο. Σωλήνας 1/4 της ίντσας ή έτσι. Το μήκος του επιλέγεται ήδη έτοιμο, αλλά πρέπει να είναι 20 cm.

Χρειάζεται ακόμα ένα πλέγμα. Αυτό μπορεί να είναι οποιοδήποτε μεταλλικό πλέγμα με κυψελίδα των 2-3 mm ή πλάκα με συχνές τρύπες. Για τα πόδια, βρείτε μικρά κομμάτια μπαρ / οπλισμού / μεταλλική ταινία. Μερικά σχέδια κάνουν χωρίς αυτά, αλλά μαζί τους ο σχεδιασμός είναι πιο σταθερός.

Πώς να φτιάξετε μια γεννήτρια καπνού για ένα καταψύκτη

Περίπου ένας τέτοιος συμπιεστής ενυδρείου είναι κατάλληλος για μια σπιτική γεννήτρια καπνού

Χρειάζεται ακόμη μια χωρητικότητα συμπιεστή 1,5-2 λίτρα / λεπτό, κατά προτίμηση με τη δυνατότητα προσαρμογής της απόδοσης. Αυτές οι απαιτήσεις αντιστοιχούν σε συμπιεστές ενυδρείων. Και χρειάζεστε ένα τσοκ για να μπορείτε να συνδέσετε τους σωλήνες από τον συμπιεστή μέσα από αυτό.

Συνέλευση

Θα περιγράψουμε τη γεννήτρια καπνού για κρύο κάπνισμα με βάση ένα τμήμα σωλήνα προφίλ 100 * 100 mm. η διαδικασία είναι σχεδόν δεν διαφέρει με στρογγυλό σωλήνα, αλλά για να συνδέσουν το σωλήνα πιο δύσκολο, αν έχετε μια μικρή εμπειρία στη συγκόλληση, καλύτερη σχήμα χρήσης (πλατεία) του σωλήνα.

 • Σε απόσταση 2 cm από την κάτω άκρη του βουλγάρου κάνουν τις περικοπές σε δύο αντίθετες πλευρές.
 • Κόβουμε ένα τετράγωνο από το πλέγμα, με μέγεθος ελαφρώς μεγαλύτερο από την διατομή του σωλήνα. Το επικολλάμε, τοποθετώντας το σε αντίθετες περικοπές.

  Πώς να φτιάξετε μια γεννήτρια καπνού για ένα καταψύκτη

  Ρυθμίστε το πλέγμα από κάτω

 • Από την άλλη πλευρά, συγκολλήστε ένα κομμάτι σωλήνα 3/4 ίντσες.

  Πώς να φτιάξετε μια γεννήτρια καπνού για ένα καταψύκτη

  Μπορούν να συγκολληθούν ή να συναρμολογηθούν σε μια άρθρωση βιδών

 • Ακριβώς αντίθετα, είναι απαραίτητο να συγκολλήσετε τη σύνδεση του συμπιεστή. Πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε το κέντρο να συμπίπτει με το κέντρο του ήδη συγκολλημένου σωλήνα τριών τετάρτων.
 • Τώρα πάρτε ένα λεπτό σωλήνα. Πρέπει να εισαχθεί μέσα στο τσοκ, πρέπει να περάσει μέσα από το σώμα και να εισέλθει στο σωλήνα αντίθετα κατά 1 εκ. Όχι περισσότερο, αλλά όχι λιγότερο. Μέσω αυτού του σωλήνα ο αέρας προέρχεται από τον συμπιεστή. Με τη δημιουργία έλξης, διεγείρει την καύση. Ρυθμίζοντας την ισχύ του συμπιεστή, ρυθμίζεται η ένταση της εξόδου καπνού.

  Πώς να φτιάξετε μια γεννήτρια καπνού για ένα καταψύκτη

  Αυτό πρέπει να συμβεί στο τέλος

 • Κάνε το καπάκι. Από ένα μέταλλο κόβουμε ένα τετράγωνο, λίγο μεγαλύτερο από το τμήμα του σωλήνα της γάστρας. Κεντράρετε την τρύπα, τοποθετήστε τη λαβή. Κατά προτίμηση ξύλινο. Αν και ο καπνός και όχι ζεστό, αλλά η περίπτωση θερμαίνεται από την "φωτιά" που καίει στο κάτω μέρος. Αυτή η κάλυψη δεν είναι πολύ βολική, επειδή πετάει. Αφού περιγράψουμε το περίγραμμα του σωλήνα, υποχωρούμε από την παραληφθείσα γραμμή μερικά χιλιοστά και συγκολώνουμε μια λωρίδα μέταλλου 1 cm πλάτος ή έτσι. Μια τέτοια κάλυψη δεν πετά πλέον.

  Πώς να φτιάξετε μια γεννήτρια καπνού για ένα καταψύκτη

  Η τελική άποψη και το κύριο μέρος της δομής

 • Από το κάτω μέρος, όπου είναι σταθερό το πλέγμα, συγκολώνετε τέσσερα κομμάτια ράβδου / οπλισμού. Αυτά είναι τα πόδια.

Αυτό είναι όλο. Σπιτική γεννήτρια καπνού για κρύο κάπνισμα. Έτοιμο. Μπορεί να δοκιμαστεί. Για ευκολία στη χρήση, μπορείτε ακόμα να συγκολλήσετε τα πόδια. Και να θυμάστε ότι μέσω του πλέγματος θα χυθεί τα κάρβουνα και τέφρα, έτσι ώστε η γεννήτρια καπνού για κρύο κάπνισμα δεν είναι ένα καύσιμο μαξιλάρι.

Πώς λειτουργεί

Στον σωλήνα τοποθετούνται στεγνά ροκανίδια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πριονίδι, αλλά στη συνέχεια σε ένα λεπτό σωλήνα, που βρίσκεται στο πάνω μέρος, βάλτε σε ένα ελατήριο, το οποίο κατά μήκος του φτάνει στο ίδιο το δίκτυο. Η κατάσταση και η ποιότητα του ελατηρίου δεν είναι σημαντικές. Η διάμετρος του είναι σημαντική - περίπου 2 εκ. Γιατί χρειάζεται; Για να ενεργοποιήσετε την καύση και την κανονική παροχή καπνού.

Όταν το σώμα γεμίσει με πριονίδι, βρίσκονται πυκνά, παρεμποδίζοντας σημαντικά την έξοδο καπνού, ο αναρρόφηση του αέρα είναι πολύ αδύναμος, καίει όλοι σχεδόν. Το ελατήριο είναι επίσης απαραίτητο για την ενεργοποίηση της καύσης. Μέσα από αυτό έρχεται ο καπνός, δημιουργεί ένα τράβηγμα (από το δίκτυο - μέσω του ελατηρίου - στο σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής.

Πώς να φτιάξετε μια γεννήτρια καπνού για ένα καταψύκτη

Ο σελιδοδείκτης ανάβει από κάτω - μέσα από το πλέγμα

Μετά την πλήρωση της θήκης με πριονίδι, αναφλέγονται από κάτω. Αυτό μπορεί να γίνει με καυστήρα αερίου, με κλίση της γεννήτριας καπνού για το κάπνισμα από την πλευρά της. Όταν τα τσιπ αρχίσουν να καίγονται, βάζουμε το καπάκι, γυρίζουμε τον συμπιεστή. Εάν τα ξυλάκια / πριονίδια είναι ξηρά, η στάση του καπνού αρχίζει να εισέρχεται ενεργά. Αυτό είναι όλο. Έχετε κάνει μια γεννήτρια καπνού για το κρύο κάπνισμα τον εαυτό σας.

Εκσυγχρονισμός

Η παραπάνω κατασκευή είναι πλήρως λειτουργική. Αλλά έχει πολλά μειονεκτήματα, όχι πολύ βολικό. Με βάση τα αποτελέσματα της χρήσης του, έγιναν βελτιώσεις και βελτιώσεις.

Ρυθμιζόμενη ώθηση

Ένα από τα κύρια μειονεκτήματα της περιγραφείσας κατασκευής είναι η κακή ρύθμιση της έντασης καύσης. Μπορεί να αλλάξει ελαφρώς προσαρμόζοντας την απόδοση του συμπιεστή. Ένα ρυθμιζόμενο λουτρό τέφρας μπορεί να προστεθεί στη δομή. Μπορεί να γίνει με την αρχή μιας πύλης:

 • Στο κάτω μέρος του κύτους (πάνω από τα σημεία στερέωσης των στοίβων), συγκολλείστε ένα κομμάτι στρογγυλού σωλήνα μήκους 10-15 cm.
 • Τρυπήστε δύο οπές που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το άλλο.
 • Πάρτε τη ράβδο που περνά μέσα από αυτές τις τρύπες. Το μήκος του είναι 20 cm μεγαλύτερο από τη διάμετρο του σωλήνα.

  Πώς να φτιάξετε μια γεννήτρια καπνού για ένα καταψύκτη

  Ο Schieber μοιάζει με αυτό

 • Από ένα φύλλο μετάλλου (πάχους 2-3 mm) κόψτε έναν κύκλο. Η διάμετρος του είναι ελαφρώς μικρότερη από την εσωτερική διάμετρο του σωλήνα.
 • Από τη γραμμή κάνουμε μια "λαβή" (κάμψη).
 • Τοποθετήστε τη λαβή στις οπές, συγκολλήστε τον κομμένο κύκλο.

Όλα, ο ρυθμιζόμενος αποσβεστήρας είναι έτοιμος. Γυρίστε το, ρυθμίστε την ένταση της εισαγωγής αέρα, ρυθμίζοντας την ένταση της καύσης.

Ένα τασάκι

Ένα άλλο μειονέκτημα - μέσω του πλέγματος αφυπνίζεται. Μπορείτε να βάλετε μια γεννήτρια καπνού σε μια μεταλλική πλάκα, αλλά μπορείτε να φτιάξετε μια κάψα τέφρας. Με την ευκαιρία, η πύλη μπορεί να γίνει στον πύργο τέφρας. Αυτό θα είναι πιο σωστό, επειδή ο αέρας μπορεί να είναι σχεδόν αποκλεισμένος, που δεν μπορείτε να φτάσετε με την πύλη στο κύτος - ο αέρας έρχεται μέσα από το πλέγμα.

Πώς να φτιάξετε μια γεννήτρια καπνού για ένα καταψύκτη

Τασάκι - ένα μικρό δοχείο σε μέγεθος ελαφρώς μεγαλύτερο από το σώμα

Η κοιλότητα τέφρας είναι κατασκευασμένη από ένα κομμάτι σωλήνα με ελαφρώς μεγαλύτερη διατομή από το σωλήνα στο σώμα. Εάν δεν το κάνετε, θα πρέπει να μαγειρέψετε. Ο πυθμένας είναι συγκολλημένος στο κομμάτι του σωλήνα, στο σώμα - κατά μήκος της περίμετρος - μια λεπτή ταινία από μέταλλο. Το σώμα εισάγεται στη λεκάνη τέφρας (τα πόδια είναι επίσης συγκολλημένα σε αυτό).

Συλλογή συμπυκνωμάτων

Όταν η γεννήτρια καπνού χρησιμοποιείται για το κρύο κάπνισμα, το συμπύκνωμα απελευθερώνεται. Αυτό περιπλέκει τη ζωή, ειδικά εάν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή. Λύστε το πρόβλημα κάνοντας μια συλλογή συμπυκνωμάτων. Για να το κάνετε αυτό:

 • ο σωλήνας εξόδου της γεννήτριας καπνού χαμηλώνεται προς τα κάτω,
 • στο κάτω σημείο ρυθμίσαμε τη δεξαμενή συμπυκνωμάτων, συγκολλώντας δύο σωλήνες σε αυτήν - το ένα απέναντι από το άλλο.
 • στην αντίθετη πλευρά ο σωλήνας ανυψώνεται ξανά και εισέρχεται στο ντουλάπι καπνίσματος.

  Πώς να φτιάξετε μια γεννήτρια καπνού για ένα καταψύκτη

  Για τη συλλογή συμπυκνωμάτων, περιπλέκω τη διαδρομή παροχής καπνού

Με μια τέτοια συσκευή, ένα μεγάλο μέρος του συμπυκνώματος βρίσκεται στη δεξαμενή. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο οξύ.

Η απλούστερη ηλεκτρική κουζίνα

Εάν καπνιστό ανάγκες «εδώ τώρα», μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πολύ απλό τρόπο: χρειαζόμαστε ηλεκτρική κουζίνα, το βαρέλι χωρίς πυθμένα ή ένα τμήμα σωλήνα μεγάλης διαμέτρου, ένα συρματόπλεγμα με ένα κύτταρο από τουλάχιστον 10 x 10 φύλλο cm από κόντρα πλακέ ή σιδήρου. Ακόμα - πριονίδι και "αντικείμενο καπνίσματος".

Πώς να φτιάξετε μια γεννήτρια καπνού για ένα καταψύκτη

Ο πιο απλός καπνιστής καπνίσματος ψυχρού καπνίσματος μπορεί να κατασκευαστεί με βάση ηλεκτρικές εστίες και βαρέλια

Αυτός ο καπνιστικός χώρος ψυχρού καπνίσματος συνήθως μπαίνει στο δρόμο, στο κατώφλι. Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το έμπλαστρο της βλάστησης, να εγκαταστήσετε μια ηλεκτρική κουζίνα. Σε αυτό - ένα μεταλλικό δοχείο (το οποίο δεν είναι κρίμα να ρίξει έξω). Το πριονίδι χύνεται στο δοχείο.

Στην κορυφή του κυλίνδρου / σωλήνα, μετά την απομάκρυνση από την άνω άκρη των 10-5 cm, τρυπήστε τέσσερις οπές. Βρίσκονται διαμετρικά ή αντίθετα μεταξύ τους. Σε αυτά περάσαμε τις καρφίτσες. Μπορείτε να μεταλλικά μπαρ, μπορείτε - ραβδιά. Η επιλογή εξαρτάται από το βάρος των στοιβαγμένων προϊόντων ή από το διαθέσιμο. Οι ίδιες οι ράβδοι μπορούν να τοποθετηθούν σταυροειδώς ή ως δύο παραλληλισμοί, που βρίσκονται περίπου στο 1/3 της διαμέτρου του κελύφους του καπνού. Από πάνω σε αυτή την υποστήριξη βάζουμε ένα πλέγμα, με προϊόντα που συνδέονται από κάτω. Καλύπτουμε τον καταψύκτη με κόντρα πλακέ ή μεταλλικό φύλλο.

Πώς να φτιάξετε μια γεννήτρια καπνού για ένα καταψύκτη

Στο επάνω μέρος του βαρελιού ανοίγουμε τρύπες, εισάγουμε δικτυωτά δοκάρια με αναρτημένα προϊόντα σε αυτά

Ενεργοποιήστε το κεραμίδι. Μετά από λίγο, το πριονίδι αρχίζει να καπνίζει. Ο χρόνος "εργασίας" σε μια καρτέλα εξαρτάται από τον αριθμό των πριονιδιών, αλλά κατά μέσο όρο είναι 3-5 ώρες. Στη συνέχεια, πρέπει να παραμερίσουμε το σώμα, να γεμίσουμε το πριονίδι, να βάλουμε τα πάντα στη θέση του. Είναι δύσκολο, άβολο και γεμάτο με "ατυχήματα". Αλλά ο σχεδιασμός είναι πολύ απλός, είναι μια "πορεία" επιλογή, η οποία δεν περιλαμβάνει την ευκολία.

Πώς να φτιάξετε μια γεννήτρια καπνού για ένα καταψύκτη

Αυτός είναι ένας καπνιστής καπνιστής σε συναρμολογημένη μορφή

Μια άλλη αρνητική - για να ρυθμίσετε την ένταση των πλακιδίων καπνού ρυθμιστή μονο, αλλά το κάνει με τέτοιο τρόπο άβολα - και πάλι, εξακολουθούν να έχουν για να μετακινήσετε το σώμα. Μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτές τις ελλείψεις κάνοντας μια πόρτα στο κάτω μέρος. Με τη βοήθειά του θα είναι δυνατή η ρύθμιση της ροής του αέρα και η αλλαγή των πριονιδιών.

Ψυγείο φούρνου ψυχρού καπνού

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε περισσότερες επιδόσεις, μαγειρέψτε μια απλή σόμπα. Μπορεί να κατασκευαστεί από τον ίδιο σωλήνα μεγάλης διαμέτρου ή να συγκολλάει ορθογώνιο σώμα από μέταλλο. Συγκολλήστε την πόρτα, δημιουργήστε μια καμινάδα, στερεωμένη υπό γωνία. Αυτές είναι όλες οι επιπλοκές. Είναι απαραίτητο να διαχωριστεί ο εσωτερικός χώρος με ένα οριζόντια σταθερό μεταλλικό φύλλο σε δύο μέρη. Το κάτω μέρος είναι μεγαλύτερο, το πάνω μέρος είναι μικρότερο. Κάτω, πυρκαγιά πυρκαγιά, και πριονίδι χύνεται σε ένα φύλλο. Στη συνέχεια, η διαδικασία είναι γνωστή.

Από την καμινάδα του φούρνου μέχρι το ντουλάπι καπνίσματος τοποθετείται ένας σωλήνας. Θα πρέπει να έχει ανοδική κλίση, αν και μικρή. Ταυτόχρονα, η είσοδος στο ντουλάπι πρέπει να βρίσκεται στο κάτω μέρος - έτσι ώστε ο καπνός να περιβάλλει όλα τα προϊόντα. Ως εκ τούτου, το περίβλημα είναι εγκατεστημένο σε ανυψωμένη πλατφόρμα, πόδια, βάθρο. Για να εξοικονομήσετε χώρο, μπορείτε να εγκαταστήσετε τη γεννήτρια καπνού-καπνού κάτω από το περίβλημα, συγκολλώντας τη δομή από τη μεταλλική γωνία.

Πώς να φτιάξετε μια γεννήτρια καπνού για ένα καταψύκτη

Γεννήτρια καπνού - ελεύθερη σόμπα

Αλλά με αυτό το σχέδιο, ο καπνός μπορεί να είναι πολύ ζεστός. Για να το ψύξετε, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα. Προαιρετικά - για να βρείτε έναν σωλήνα μεγαλύτερης διαμέτρου, βάλτε τον στην κύρια καμινάδα. Τοποθετήστε το ψυγείο έτσι ώστε η ροή του αέρα να κατευθύνεται στο διάκενο μεταξύ των σωλήνων.

Μια άλλη επιλογή - να κάνετε κάτι σαν ένα σακάκι νερού, κατά τη διάρκεια του καπνίσματος παίρνει επίσης ζεστό νερό. Αλλά τι να κάνει με αυτό είναι μια ερώτηση. Αν και το ζεστό νερό στο αγρόκτημα είναι πάντα χρήσιμο.

Η γεννήτρια καπνού για αυτόν τον τύπο κρύου καπνίσματος απαιτεί περισσότερα έξοδα - μέταλλο ή σωλήνα με χοντρά τοιχώματα, συν μια καμινάδα. Και η καμινάδα είναι καλύτερα να μην κατασκευαστεί από γαλβανισμένο χάλυβα - ψευδάργυρο, αυτό δεν είναι το μέταλλο που είναι καλό για την υγεία. Μην χρησιμοποιείτε αμίαντο. Πρώτα απ 'όλα, παίρνει τη θερμότητα μακριά άσχημα, και, δεύτερον, είναι ακόμη πιο επιβλαβής από τον ψευδάργυρο. Επειδή η επιλογή από αυτή την άποψη είναι μικρή - να παραγγείλετε σωλήνες από μαύρο χάλυβα ή να αγοράσετε από ανοξείδωτο χάλυβα. Εδώ ο καθένας αποφασίζει μόνος του.

Σχετικά βίντεο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

91 − = 88