Ρωμαϊκές κουρτίνες στο μπαλκόνι με τα χέρια τους: βήμα-βήμα οδηγίες (φωτογραφία και βίντεο)

Ρωμαϊκές κουρτίνες στο μπαλκόνι με τα χέρια τους: βήμα-βήμα οδηγίες (φωτογραφία και βίντεο)

Φωτογραφίες
Η κουρτίνα για μπαλκόνια και μπαλόνια πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις: μην καίτε στον ήλιο, προστατεύετε από το ηλιακό φως ή μην το παραβλέπετε, αντέχετε σε θερμοκρασιακές μεταβολές, είναι εύκολο να φθαρεί. Όλες αυτές οι απαιτήσεις ικανοποιούνται από ρωμαϊκές κουρτίνες στο μπαλκόνι. Μέχρι πρόσφατα, πολλοί ιδιοκτήτες πρόσθετων δωματίων, με τη μορφή λότζια, έκλεισαν τα παράθυρα με περσίδες. Σήμερα, ο σχεδιασμός κουρτινών για ένα μπαλκόνι μπορεί να έχει μια πιο ενδιαφέρουσα λύση.

Μια εναλλακτική λύση στα blinds podnadoevshimi ήταν ρωμαϊκά ή roll, τα οποία διαμορφώνονται σύμφωνα με την αρχή τους.

Ρωμαϊκές κουρτίνες στο μπαλκόνι με τα χέρια τους: βήμα-βήμα οδηγίες (φωτογραφία και βίντεο)

Ρωμαϊκές κουρτίνες στο μπαλκόνι - αυτή είναι μια καλή λύση όσον αφορά την πρακτικότητα και την αισθητική. Πρώτον, αντίθετα με τα συνηθισμένα, δεν κλέβουν τα πολύτιμα εκατοστά του χώρου, και δεύτερον, διακοσμούν τα παράθυρα με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο.

Αρχή λειτουργίας

Το όνομά του είναι κουρτίνες παράθυρα με πτυσσόμενο ύφασμα που λαμβάνεται λόγω της προέλευσης. Αυτή η αρχή του draping παράθυρο εμφανίστηκε στην αρχαία Ρώμη. Οι ρωμαϊκές κουρτίνες συναρμολογούνται σύμφωνα με την αρχή των πανιών των πλοίων. Το όλο ύφασμα υψώνεται κάτω από το γείσο με τη μορφή ομοιόμορφων πτυχών. Αυτή η λύση καθιστά δυνατή την υπερφόρτωση του ήδη μικρού χώρου της loggia.

Ρωμαϊκές κουρτίνες στο μπαλκόνι με τα χέρια τους: βήμα-βήμα οδηγίες (φωτογραφία και βίντεο)

Η συσκευή των ρωμαϊκών παραθύρων

Κουρτίνα στο ρωμαϊκό ύφος είναι ένα ύφασμα από φυσικό ή συνθετικό ύφασμα, που συνδέεται με το γείσο. Από το κάτω άκρο του υφάσματος ενισχύεται με ένα αντίβαρο ράβδων, προκειμένου να ισιώσει το ύφασμα πάνω στην πλατφόρμα που κρέμεται ομαλά. Σε κάθε τμήμα του καμβά είναι ραμμένες κούφια μέσα κορδέλες, στην οποία είναι ραμμένες ξύλινες, μεταλλικές ή πλαστικές ταινίες. Για την ίδια ταινία είναι συνδεδεμένοι δακτύλιοι, μέσω των οποίων το καλώδιο είναι τεντωμένο. Μπορείτε να κάνετε κουρτίνες για μια λογγαία σε ρωμαϊκό στυλ χωρίς τη χρήση μεταλλικών ράβδων, τότε τα κύματα θα χαλαρώνονται με πιο μαλακές πτυχώσεις.

Με τη βοήθεια μηχανισμού ειδικά σχεδιασμένου για κουρτίνες, ο καμβάς ανεβαίνει προς τα πάνω, διπλώνεται. Στο γείσο μπλοκ είναι κρυμμένα, τα οποία, κλώση, άνεμος ή απελευθέρωση του καλωδίου. Ο μηχανισμός τροφοδοτείται από το ίδιο κορδόνι που κρέμεται από την προεξοχή.

Αυτο-κατασκευασμένο

Ρωμαϊκές κουρτίνες στο μπαλκόνι με τα χέρια τους: βήμα-βήμα οδηγίες (φωτογραφία και βίντεο)

Σχέδιο ρωμαϊκών κουρτινών

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να μετρήσετε τα παράθυρα στο λότζια και να καθορίσετε τον αριθμό και το πλάτος των υφασμάτινων υφασμάτων. Το πλάτος του υφάσματος θα πρέπει να είναι ίσο με το πλάτος του ανοίγματος παραθύρου συν 5 cm στο ποδόγυρο από τις πλευρές. Το μήκος είναι ίσο με το ύψος του παραθύρου συν 10 εκ. Κάθε καμβάς πρέπει να είναι κατασκευασμένο από ξεχωριστό κομμάτι ύφασμα χωρίς ραφές. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε το ύψος της πτυχής και να σημειώσετε κάθε πτυχή χωριστά στο ύφασμα. Το ύψος του κύματος εναποτίθεται στο ύφασμα σε ένα διπλό μέγεθος (εκτός από το χαμηλότερο άκρο). Θα υπάρξει βάρους ραψίματος.

Για την εργασία θα απαιτηθούν τα ακόλουθα υλικά:

 1. Το ύφασμα είναι το μέγεθος. Το πανί για κολόνιες είναι προτιμότερο να επιλέξετε από συνθετικές ίνες. Για τέτοια εύκολη φροντίδα, και θα είναι ανθεκτικά στις αλλαγές φωτός και θερμοκρασίας.
 2.  Ξύλινη δοκός - 2 τεμάχια, η μία στο πλάτος του παραθύρου, η άλλη στο μήκος της.
 3. Στενά ράφια.
 4. Δαχτυλίδια διαμέτρου έως 1,2 cm.
 5. Πλεξούδα για διακόσμηση.
 6.  Η ταινία είναι "Velcro" σε υφασμένη βάση.
 7.  Ισχυρό νάιλον κορδόνι, το μήκος του οποίου είναι 2 μήκη συν το πλάτος του - 3 περικοπές.
 8.  Μικρά διακοσμητικά νύχια.
 9.  Συνδετήρες για το καλώδιο.

Η ξύλινη δοκός θα εκτελέσει τις λειτουργίες του γείσου. Για να χτυπήσει μια "κολλητική" ταινία στην οποία θα σταθεροποιηθεί ολόκληρη η δομή. Το ύφασμα πρέπει να είναι ραμμένο γύρω από τις άκρες και σε μέρη όπου θα πρέπει να υπάρχουν ράβδοι και δακτύλιοι, ράψτε το πλεξούδα. Το Ρέικι πρέπει να εισαχθεί στην τρύπα της πλεξούδας και να ράψει τα δαχτυλίδια στην ίδια απόσταση. Η κάτω πτυχή του υφάσματος εισάγεται στη ράγα. Στη συνέχεια θα πρέπει να τεντώσετε το μαγειρεμένο καλώδιο μέσα από τους δακτυλίους, το καθένα - στη διαγώνιο του. Στους άνω δακτυλίους, οι οποίοι είναι προσαρτημένοι στο γείσο, αυτά τα καλώδια θα συναντηθούν. Όλα τα άκρα του καλωδίου, μετά την ευθυγράμμιση των "κυμάτων", θα πρέπει να δέσετε σταθερά κάτω από το γείσο. Χαλαρά άκρα, συνυφασμένα μεταξύ τους για να καταστήσουν πιο βολική τη χρήση τους, γίνονται εργαλεία για την ανύψωση και τη μείωση της κουρτίνας για την loggia.

Ποικιλίες για μπαλκόνια

Η αρχή της προσαρμογής και της δράσης για όλες τις ποικιλίες αυτού του ντεκόρ για τα παράθυρα είναι η ίδια. Μπορούν να διαφέρουν μόνο με τα ακόλουθα κριτήρια:

 1. Με τη μέθοδο στερέωσης. Το γείσο μπορεί να ενσωματωθεί στο άνοιγμα του παραθύρου, να στερεωθεί πάνω από το παράθυρο ή να κρεμαστεί στο πλαίσιο του παραθύρου. Τι είδους στερέωση χρειάζεστε; Εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα μπαλκόνια και τα ανοίγματα των παραθύρων.
 2.  Με την προσαρμογή (σχεδίαση) της ίδιας της ταινίας του υφάσματος. Για ένα μπαλκόνι είναι καλύτερο να επιλέξετε μια απλή φόρμα που μπορεί να συμπληρωθεί με διαφορετικές επιλογές διακόσμησης: περιθωριακές, χάντρες, χάντρες και ούτω καθεξής. Οι κουρτίνες μπορούν να ραμίζονται διπλά, κατόπιν θα προστατεύονται αξιόπιστα από τον ήλιο και θα εμφανίζονται νέα χαρακτηριστικά διακόσμησης.
 3.  Με τον τρόπο που οι ιμάντες είναι στερεωμένοι. Αυτό το μοντέλο με kulisks, προστατευτικά ή ειδική πλεξίδα. Οι κουρτίνες μπορούν να ράβονται χωρίς τη χρήση πηχάκια.

Όπως μπορεί να φανεί από τα παραπάνω, η κατασκευή ρωμαϊκών κουρτινών στο μπαλκόνι σας δεν είναι τόσο δύσκολη. Τέτοιο πλαίσιο των μπαλκονιών θα συμπληρώνει το εσωτερικό και θα είναι βολικό για χρήση. Αν δεν υπάρχει καμία επιθυμία ή η δυνατότητα να ράβεις τυφλούς τον εαυτό σου, μπορούν να αγοραστούν έτοιμοι.

Ρωμαϊκές κουρτίνες στο μπαλκόνι με τα χέρια τους: βήμα-βήμα οδηγίες (φωτογραφία και βίντεο)

Ρωμαϊκές κουρτίνες στο μπαλκόνι με τα χέρια τους: βήμα-βήμα οδηγίες (φωτογραφία και βίντεο)

Ρωμαϊκές κουρτίνες στο μπαλκόνι με τα χέρια τους: βήμα-βήμα οδηγίες (φωτογραφία και βίντεο)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 2 = 1