Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας

Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας

Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας

Δεν είναι ένα μυστικό για κανέναν ότι μια μικρή κουζίνα είναι πολύ άβολα. Αλλά εδώ δεν μπορείτε να ξεφύγετε οπουδήποτε, αν έχετε αυτό. Απομένει μόνο να βρούμε τον πιο λειτουργικό σχεδιασμό, ο οποίος θα κρύψει τις αδυναμίες και θα τονίσει τα πλεονεκτήματα αυτών των εγκαταστάσεων. Υπάρχουν πολλές ιδέες και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε μια μικρή κουζίνα κομψή και άνετη.

Αναδιαμορφώνοντας την κουζίνα με μια περιοχή μικρού μεγέθους

Ξεκινήστε να δημιουργείτε ένα μικρό σχέδιο κουζίνας με την ανακατασκευή αυτού του δωματίου. Σκεφτείτε τι μπορείτε να αλλάξετε. Η πιο ριζοσπαστική και ενδιαφέρουσα επιλογή είναι να ενώσει το σχέδιο μιας μικρής κουζίνας με το σχέδιο του επόμενου δωματίου, κατεδαφίζοντας το τείχος μεταξύ τους. Έτσι, θα δημιουργήσετε ένα δωμάτιο για να φιλοξενήσετε μια πολύ ευρύχωρη τραπεζαρία, ένα χώρο εργασίας και ακόμη και μια περιοχή ανάπαυσης. Εάν έχετε μπαλκόνι ή loggia, μπορείτε να συνδυάσετε αυτά τα δωμάτια.

Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας

Για όσους δεν θέλουν να κάνουν μια τέτοια ριζική αλλαγή στο σχεδιασμό μιας μικρής κουζίνας, σας προτείνουμε απλά να αντικαταστήσετε την κανονική πόρτα με μια εσωτερική καμάρα. Για να δημιουργήσετε μια παρόμοια καμάρα από φύλλα γυψοσανίδας είναι πολύ απλή. Αυτό το απλό κόλπο θα σας βοηθήσει λίγο να αυξήσετε την περιοχή.

Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας

Λοιπόν, τέλος, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού ή του διαμερίσματός σας την ίδια επένδυση δαπέδου, για παράδειγμα, ανθεκτικό στην υγρασία πολυστρωματικό υλικό. Αυτή είναι μια άλλη τυπική τεχνική που θα βοηθήσει στην αύξηση του εσωτερικού μιας μικρής κουζίνας

Χρώματα

Κατά τη διακόσμηση μιας μικρής κουζίνας, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε για τον πιο σημαντικό κανόνα: όσο μικρότερο είναι το δωμάτιο, τόσο πιο ελαφρύ είναι το χρώμα που πρέπει να επιλέξετε για τη διακόσμησή του. Αυτό σημαίνει ότι η ιδανική λύση είναι να επιλέξετε λευκό; Όχι, όχι. Βεβαίως, η λευκή κουζίνα θα φαίνεται αρκετά ευρύχωρη, αλλά θα είναι, πρώτον, εξαιρετικά έντονη και, δεύτερον, αρκετά βαρετή και απροσδόκητη. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να διακοσμήσετε το εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας σε ένα από παστέλ αποχρώσεις, για παράδειγμα, απαλό ιώδες, ροδακινί, μπλε, ανοιχτό πράσινο.

Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας

Σε κάθε περίπτωση, ο σχεδιασμός θα χρειαστεί φωτεινούς τόνους χρώματος, διαφορετικά θα γίνει με κάποιο τρόπο βαρετό. Ωστόσο, οι φωτεινές προφορές δεν πρέπει να είναι πολύ. Στο ρόλο τους μπορεί να ενεργήσει, για παράδειγμα, το πρωτότυπο φωτεινό ρολόι, εικόνα, λάμπα και άλλα αξεσουάρ.

Αν επιλέξατε την επιλογή αναδιαμόρφωσης με μια καμάρα, τότε η κουζίνα και το παρακείμενο δωμάτιο (ή διάδρομος) θα πρέπει να είναι βαμμένα σε ένα χρωματικό σχέδιο. Έτσι, η κουζίνα, όπως ήταν, θα κατακτήσει μέρος της γειτονικής και θα φανεί λίγο πιο ευρύχωρη.

Και, φυσικά, ανεξάρτητα από το χρώμα που επιλέγετε, δεν "παίζει" χωρίς επαρκές φως. Φροντίστε να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερο φως στην κουζίνα, τόσο φυσικό όσο και τεχνητό. Κατ 'αρχάς, να απαλλαγούμε από δύσκολες κουρτίνες. Τα καλύτερα κατάλληλα, για παράδειγμα, τυφλά ή ρωμαϊκές κουρτίνες. Πρώτον, είναι εύκολο να ανοίξουν και να αφήσουν στο φως, και δεύτερον, είναι από μόνοι τους αρκετά συμπαγή και κατάλληλα για μικρά δωμάτια. Επίσης, παρέχετε στο δωμάτιο διάφορες πηγές τεχνητού φωτός σε όλα τα μέρη του.

Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας

Επιλέγοντας έπιπλα

Για να βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλα ταιριάζουν τέλεια στο εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές και συμβουλές:

 1. Η καλύτερη κουζίνα σε μικρές κουζίνες είναι γωνία. Είναι πολύ λειτουργικά, αλλά δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

  Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας

 2. Αν έχετε μια μικρή κουζίνα, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το περβάζι παραθύρου στο μέγιστο. Μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό τραπέζι ή μια πλήρη επιφάνεια εργασίας στο περβάζι. Σε αυτή την περίπτωση, εάν το περβάζι παραθύρου είναι αρκετά φαρδύ, στη μακρινή πλευρά του μπορείτε να τοποθετήσετε και τα απαραίτητα αξεσουάρ κουζίνας.

  Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας

 3. Επιλέξτε τα σετ κουζίνας με πάγκους εργασίας, το βάθος των οποίων δεν ξεπερνά τα 60 cm. Ένα τέτοιο μέγεθος του πάγκου είναι αρκετό για το μαγείρεμα, αλλά οι μεγάλες πάγκες θα επιβαρύνουν μόνο τις μικρές κουζίνες.
 4. Οι προσόψεις ανοίγματος των σουιτών θα πρέπει επίσης να είναι πολύ συμπαγείς. Η ιδανική λύση είναι οι συρόμενες πόρτες στα συρτάρια.
 5. Οι καθαρές προσόψεις των επίπλων κουζίνας, βέβαια, θα σας κοστίσει λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο, αλλά η μικρή σας κουζίνα από αυτή τη λύση θα ωφεληθεί μόνο επειδή οι γυάλινες προσόψεις την αυξάνουν οπτικά.

  Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

16 − 7 =