Φάροι για αυτοεπιπεδούμενα δάπεδα με τα ίδια χέρια: η σειρά εγκατάστασης

Φάροι για αυτοεπιπεδούμενα δάπεδα με τα ίδια χέρια: η σειρά εγκατάστασης

Φάροι για αυτοεπιπεδούμενα δάπεδα με τα ίδια χέρια: η σειρά εγκατάστασης

Πολύ συχνά, για να δημιουργηθεί μια επίπεδη επιφάνεια κατά τη διάρκεια της έκχυσης των κονιαμάτων, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ειδικοί φάροι για το ογκώδες δάπεδο. Χρησιμεύουν ως σημεία αναφοράς για να καθορίσουν το επιθυμητό ύψος της επίστρωσης.

Χωρίς αυτές τις προσαρμογές, δεν είναι δυνατή η απλή χύτευση κονιάματος σε μεγάλες εκτάσεις.

Ωστόσο, είναι απαραίτητο να γίνει η σωστή εγκατάσταση των φάρων, αυτό εξαρτάται από την ποιότητα της επικάλυψης και τη διάρκεια ζωής της. Σε αυτό το άρθρο θα μελετήσουμε λεπτομερώς τους φάρους για το ορόσημο, το πεδίο εφαρμογής και τα οφέλη τους.

Είδη φάρων

Φάροι για αυτοεπιπεδούμενα δάπεδα με τα ίδια χέρια: η σειρά εγκατάστασης

Rack Beacon

Οι φάρες είναι εξαιρετικά χρήσιμες συσκευές όταν ρίχνουν μίγματα. Είναι δύο τύπων:

 • Rack - χρησιμοποιείται για τη δημιουργία τόσο υγρής όσο και ξηρής επίστρωσης.
 • το σημάδι αναφοράς για το ορόσημο - χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός χύμα επιστρώματος, είναι μια επαγγελματική συσκευή.

Τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται οι φάρες μπορούν να ποικίλουν. Η επιλογή τους εξαρτάται συχνά από τον τρόπο με τον οποίο συνδέεται η επιφάνεια.

Τώρα ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα είδη αυτών των συσκευών.

Rack Beacons

Φάροι για αυτοεπιπεδούμενα δάπεδα με τα ίδια χέρια: η σειρά εγκατάστασης

Κάτω από μεταλλικούς φάρους, τοποθετήστε μια στρώση όχι μεγαλύτερη από 30 mm

Η δημιουργία μιας επίπεδης επιφάνειας χωρίς τέτοιες συσκευές είναι σχεδόν αδύνατη, επομένως η χρήση τους είναι υποχρεωτική. Υπάρχουν οι παρακάτω τύποι εγκαταστάσεων rack:

 1. Ξύλινο. Είναι η παλαιότερη μέθοδος κατασκευής ενός φάρου. Παράγεται από ξύλινες ράβδους. Η διατομή κάθε κατασκευής είναι περίπου 25 mm. Το επίπεδο ρυθμίζεται από τις σφήνες που βρίσκονται κάτω από το φάρο. Μειονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί η πιθανότητα παραμόρφωσης υπό την επίδραση του νερού.
 2. Μέταλλο. Παράγεται από μεταλλικά προφίλ. Συχνότερα χρησιμοποιούνται σε μικρά δωμάτια. Το ύψος ρυθμίζεται με βίδες που είναι εγκατεστημένες στο προφίλ της συσκευής. Θα είναι μια καλή επιλογή για επιφάνειες ελέγχου επιπέδου με πάχος μέχρι 30 mm. Διαφορετικά, η λύση μπορεί να παραμορφώσει τη δομή.
 3. Από λύσεις. Οι υγροί φάρους χρησιμοποιούνται για ένα μικρό πάχος της επίστρωσης. Στις επιφάνειες ρύθμισης βίδες, που τραβούν το καλώδιο. Το μίγμα χύνεται κάτω από αυτό, έτσι, μετά τη στερεοποίηση, σχηματίζονται οδηγοί, οι οποίοι θα βοηθήσουν στον προσδιορισμό του πάχους της επίστρωσης.

  Φάροι για αυτοεπιπεδούμενα δάπεδα με τα ίδια χέρια: η σειρά εγκατάστασης

 4. Από χαλυβδοσωλήνες. Αυτός ο τύπος είναι ιδανικός για χρήση σε μεγάλους χώρους. Σε αυτή την περίπτωση, το πάχος του σφραγίσματος μπορεί να υπερβαίνει το σημάδι των 50 mm. Το υλικό είναι εξαιρετικά δύσκολο να λυγίσει και ο ίδιος ο σωλήνας μπορεί να έχει διαφορετική διατομή. Υπάρχουν στρογγυλές και ορθογώνιες επιλογές.
 5. Πτυχίστε από τη λύση. Αυτές οι ετικέτες χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση ξηρών επιχρισμάτων, τα οποία έχουν μεγάλο δείκτη πάχους. Η εγκατάσταση του beacon αρχίζει στη γωνία του δωματίου, ο αριθμός των εγκαταστάσεων εξαρτάται από την ένταση του δωματίου.

Σημειώστε ότι το διάστημα μεταξύ των κατασκευών δεν πρέπει να υπερβαίνει το μήκος του κανόνα. Στη μηδενική γραμμή, πραγματοποιείται ρύθμιση ύψους. Για να δημιουργήσετε στρώσεις, ο κανόνας μετακινείται σε φάρους.

Επαναληπτών δαπέδου

Το σημείο αναφοράς είναι ένας φάρος για ένα χοντρό πάτωμα, το οποίο αποτελείται από 3 πόδια, και στο κέντρο υπάρχει μια ράβδος από μέταλλο. Το ύψος του πείρου μπορεί να ρυθμιστεί, γεγονός που καθιστά εύκολο τον προσδιορισμό του μηδενικού σημείου στο δωμάτιο.

Φάροι για αυτοεπιπεδούμενα δάπεδα με τα ίδια χέρια: η σειρά εγκατάστασης

Το διάστημα εγκατάστασης τέτοιων συσκευών είναι 1 m. Ο τύπος του εξοπλισμού είναι επαγγελματικός, επομένως για τη χρήση του απαιτείται προκαταρκτική εκπαίδευση. Αφού χυθεί η επικάλυψη, το σημείο αναφοράς πρέπει να αποσυναρμολογηθεί.

Μέθοδος τοποθέτησης φάρου

Φάροι για αυτοεπιπεδούμενα δάπεδα με τα ίδια χέρια: η σειρά εγκατάστασης

Στην αρχή της εργασίας, καθορίστε το μηδενικό σημείο

Πρέπει να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό πολύ προσεκτικά, μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια. Για την ποιοτική εκτέλεση της διαδικασίας, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τις ακόλουθες συστάσεις:

 • προσδιορίστε ακριβώς το μηδενικό σημείο.
 • η απόσταση μεταξύ όλων των κατασκευών πρέπει να είναι η ίδια.

Η εγκατάσταση φάρων για το δάπεδο γεμίσματος πρέπει να γίνεται χρησιμοποιώντας επίπεδο λέιζερ.

Σε ύψος 30 cm γύρω από την περίμετρο του δωματίου πρέπει να σημειώσετε τα σημεία ελέγχου. Στη συνέχεια, συνδέστε τα για να δημιουργήσετε μια γραμμή επιπέδου.

Φάροι για αυτοεπιπεδούμενα δάπεδα με τα ίδια χέρια: η σειρά εγκατάστασης

Μετρήστε τα ύψη σε κάθε γωνιά του δωματίου

Αφού μετρήσετε το ύψος από το πάτωμα στα σημεία σε κάθε γωνία του δωματίου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το υψηλότερο σημείο ενδέχεται να μην είναι στη γωνία, αλλά στη μέση, οπότε πρέπει να συνδέσετε ένα νήμα κατά μήκος του τοίχου στο επίπεδο της ετικέτας ελέγχου.

Κρατώντας το άκρο του νήματος, πηγαίνετε στον απέναντι τοίχο. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο της γραμμής ελέγχου. Εάν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας το νήμα δεν είχε πιαστεί, τότε το επίπεδο καθορίστηκε σωστά. Διαφορετικά, υπάρχουν δύο λύσεις:

 • Αν ο λόφος είναι μικρός, χτυπήστε το με μια καλέμι.
 • Αν το ύψος είναι μεγάλο, θα χρειαστεί να επαναφέρετε το μηδενικό επίπεδο.

Η διαδικασία εγκατάστασης φάρων

Φάροι για αυτοεπιπεδούμενα δάπεδα με τα ίδια χέρια: η σειρά εγκατάστασης

Κατά την τοποθέτηση της δομής, η απόσταση από τον τοίχο πρέπει να είναι περίπου 3 εκ. Για να δημιουργήσετε ένα πάτωμα πλήρωσης με φάρους πρέπει να εκτελέσετε τις ακόλουθες λειτουργίες:

 1. Οι βίδες αυτοεπιπεδώματος τοποθετούνται σε ολόκληρο το επίπεδο της επιφάνειας με ένα διάστημα 0,5 mm. Ταυτοχρόνως, το ελάχιστο ύψος τους δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το ελάχιστο ύψος του διαλύματος.
 2. Η εγκατάσταση φάρων πραγματοποιείται σε απόσταση περίπου 3 cm από τους τοίχους.
 3. Από τον πρώτο φάρο που χρησιμεύει ως μηδέν σημείο, ρυθμίζεται το επίπεδο της γειτονικής αυτορύθμισης. Μετά από αυτό το ύψος θα πρέπει να ισοπεδωθούν.
 4. Εάν χρησιμοποιείτε το επίπεδο 2 m, μπορείτε να απλοποιήσετε σημαντικά το έργο. Σε αυτή την περίπτωση, το διάστημα για τη ρύθμιση των φάρων θα είναι του κατάλληλου μήκους.
 5. Όλα τα άλλα ορόσημα τοποθετούνται κατά μήκος του νήματος, το οποίο είναι τεντωμένο ανάμεσα στις ακραίες βίδες. Το ύψος ρυθμίζεται οπτικά. Λεπτομερείς οδηγίες για την εγκατάσταση φάρων σε αυτό το βίντεο:

Το σχέδιο όλης της εγκατάστασης φάρων έχει ως εξής.

Φάροι για αυτοεπιπεδούμενα δάπεδα με τα ίδια χέρια: η σειρά εγκατάστασης

Εάν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να εκτελέσετε μόνοι σας όλες τις διαδικασίες, μη διστάσετε να προχωρήσετε. Εάν χρησιμοποιείτε ειδικό εξοπλισμό και αυτοεπιπεδούμενες λύσεις, μπορείτε εύκολα να πάρετε μια επίπεδη επιφάνεια. Το κυριότερο είναι να χρησιμοποιείτε εξοπλισμό υψηλής ποιότητας και να κάνετε σωστά υπολογισμούς. Σχετικά με το πώς να γεμίσετε το δάπεδο από φάρους, δείτε σε αυτό το βίντεο:

Κατ 'αρχήν, είναι εύκολο να δημιουργηθεί ένα δάπεδο γεμίσματος για φάρους. Ωστόσο, εάν είστε νέοι στην οικοδομική βιομηχανία και δεν γνωρίζετε όλες τις αποχρώσεις, είναι καλύτερο να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Θεωρήστε ότι η επίστρωση πλήρωσης είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποσυναρμολογηθεί, οπότε είναι καλύτερα να μην πειραματιστείτε. Εάν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να χειριστείτε μόνοι σας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μιας κατασκευαστικής ομάδας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 89 = 93