Διακόσμηση κουζίνας σε ανοιχτά χρώματα: ελαφρύ στυλ (+40 φωτογραφίες)

Διακόσμηση κουζίνας σε ανοιχτά χρώματα: ελαφρύ στυλ (+40 φωτογραφίες)

Η κουζίνα, διακοσμημένη σε ανοιχτά χρώματα, θεωρείται κλασική. Οι ήχοι φωτός, αν και απλοί, μπορούν να είναι κρύοι και ζεστοί, μπορούν να φέρουν άνεση στο δωμάτιο και ταυτόχρονα να τονίζουν το στυλ του. Η παλέτα χρωμάτων που χρησιμοποιείται σε ένα τέτοιο εσωτερικό είναι τεράστια και ο καθένας μπορεί να επιλέξει μόνος του τι ακριβώς θα φανεί βέλτιστο και ευχάριστο για το μάτι. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς πώς να σχεδιάσουμε μια ελαφριά κουζίνα.

Παλέτα χρωμάτων

Δεν είναι μόνο η λευκή δροσερή σκιά κατάλληλη για τη δημιουργία φωτεινού σχεδίου. Μετά από όλα, το φάσμα χρωμάτων είναι αρκετά μεγάλο: μαλακό ροζ, μπεζ, γαλακτώδες, βανίλια, παστέλ χρώματα, γκρι και πολλά άλλα. Ναι, το ίδιο λευκό χρώμα έχει μια εκτεταμένη παλέτα αποχρώσεων, απλά πολλοί δεν το γνωρίζουν. Αλλά στην πραγματικότητα με τον σωστό συνδυασμό αυτών, υπάρχει η ευκαιρία να ενοποιήσετε το δωμάτιο και να το κάνετε πιο ενδιαφέρον.

παλέτα χρωμάτων

Τα ανοιχτά χρώματα έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

  • επηρεάζουν θετικά την ψυχο-συναισθηματική ευημερία ενός ατόμου.
  • στον απαραίτητο χρόνο προσαρμόζεται στην εργασία?
  • στο οπτικό σχέδιο θα κάνει ένα δωμάτιο μεγάλο, γεμίστε το με το φως?
  • εύκολα σε συνδυασμό με άλλα χρώματα.
  • κατάλληλο για δωμάτια που γίνονται σε διαφορετικά στυλ.

πάγκο και απορροφητήρα

Στις μοντέρνες ελαφρές κουζίνες υπάρχουν και μείγματα, αλλά τα πιο σημαντικά είναι μόνο τρία:

  • ποταμός ·
  • βαρετό και καθημερινό.
  • με λανθασμένο συνδυασμό χρωμάτων - κρύο.

ροζ έπιπλα

Κουζίνες κλασικού τύπου σε ανοιχτά χρώματα

Το δωμάτιο που κατασκευάζεται σε αυστηρό ύφος, δεν θα χάσει ποτέ τη σημασία του στη ζωή. Σχετικά με τον ιδιοκτήτη της, λέει αμέσως ένα πράγμα - μπορεί να αισθανθεί το στυλ και να παρατηρήσει την ομορφιά. Αυτός ο τύπος εσωτερικού χώρου δεν είναι υπερφορτωμένος με τεράστιο αριθμό εξαρτημάτων, είναι απλός και συνοπτικός, αλλά ταυτόχρονα είναι διακοσμημένος με περίεργες και στοιχειώδεις προθέσεις, πάντα φαίνεται άνετα και, αν χρειαστεί, ακόμη και επίσημα.

Υπερβολικά κορεσμένα χρώματα, μια κουζίνα σε παραδοσιακά σχέδια δεν πρέπει να είναι.

τρεις πολυέλαιοι πάνω από το τραπέζι

Το καλύτερο στο παραδοσιακό στυλ δωμάτιο μοιάζει με ένα σύνολο ξύλου ή υλικού, ζωγραφισμένο "κάτω από το ξύλο". Παρά την φαινομενική "βαρετή" και καθημερινή ζωή, η παλέτα χρωμάτων των φυσικών λουλουδιών από ξύλο είναι πολύ μεγάλη.

Ένα από τα μειονεκτήματα των ελαφρών κουζινών είναι το υψηλό κόστος, επειδή τα φυσικά υλικά είναι μερικές φορές ακριβά. Αλλά το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα των κλασικών είναι ότι υποδεικνύει την παρουσία μιας αίσθησης στυλ στον ιδιοκτήτη. Πάνω απ 'όλα, αυτό το στυλ χρησιμοποιείται σε μεγάλα διαμερίσματα ή προαστιακά κτίρια.

μαύρες καρέκλες

Δάπεδα στη φωτεινή κουζίνα

Τα δάπεδα σε αυτό το είδος κουζίνας έχουν όλες τις πιθανότητες να είναι τόσο ελαφρά όσο και σκούρα χρώματα. Τα διαμετρικά αντίθετα χρώματα συχνά συνδυάζονται - σχεδόν όλα εξαρτώνται από το ύφος του ίδιου του δωματίου.

γωνιακά έπιπλα

Τα καλύμματα δαπέδου της ελαφριάς κουζίνας είναι ποικίλα και μπορούν να διακριθούν από τα υλικά για το φινίρισμα του δαπέδου στις κουζίνες άλλων τόνων. Τα κεραμίδια από κεραμικά και γρανίτη, ελασματοποιημένα και άλλα επιχρίσματα φαίνονται διαφορετικά σε διαφορετικά δωμάτια.

λευκά ράφια

Για παράδειγμα, για ένα ύφος Hi-tech θα είναι τέλεια εφαρμογή λευκού κεραμιδιού από κεραμικά. Για την κουζίνα του κλασικού τύπου, η καλύτερη μέθοδος σχεδιασμού δαπέδου είναι η επένδυση δαπέδου, η οποία σε τόνο θα μοιάζει με δέντρο.

Σόμπα και απορροφητήρας

Τα νικηφόρα χρώματα μοιάζουν με τα πλακάκια δύο χρωμάτων: για παράδειγμα, δημιουργήστε ένα δάπεδο με τη μορφή σκακιού με τη χρήση σκούρου και λευκού (για προοδευτικές κουζίνες) ή μπεζ και καφέ (για κουζίνες κλασικού τύπου) πλακιδίων. Φυσικά, σε σχέση με την κλασική κουζίνα, η αρχή λειτουργεί και πάλι εδώ: όσο πιο φυσική είναι η επιφάνεια του δαπέδου, τόσο καλύτερη εμφάνιση θα έχει.

πολύχρωμα κεραμίδια στο πάτωμα

Συμβουλές! Σε περίπτωση που σταματήσετε τη δική σας επιλογή σε ένα πολύ ελαφρύ ή χιονισμένο χρώμα του δαπέδου, τότε επιλέξτε μια επίστρωση με γυαλιστερό - διατηρώντας την καθαρότητα ενός τέτοιου δαπέδου θα είναι πολύ ευκολότερη.

Ταπετσαρία για μια ελαφριά κουζίνα

Σε μια φωτεινή κουζίνα πρέπει να είναι και ελαφριά ταπετσαρία. Ο βασικός κανόνας στην επιλογή τους - Ο τόνος της επένδυσης τοίχου πρέπει να είναι διαφορετικός από τον χρωματισμό των επίπλων. Τυπικά, ο σχεδιασμός της κουζίνας σε ανοιχτά χρώματα είναι διακοσμημένος με έπιπλα για μερικούς τόνους πιο σκούρο από την ταπετσαρία. Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις (πιο συχνά σε απόλυτα λευκές κουζίνες), τα έπιπλα και η επιφάνεια των τοίχων μπορεί να έχουν το ίδιο χρώμα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσθέσετε πολύχρωμους τόνους στο εσωτερικό.

λαμπτήρες πάνω από το τραπέζι

Συχνά η επιφάνεια των τοίχων στις φωτιστικές κουζίνες, κατασκευασμένες με κλασικό στυλ, είναι ζωγραφισμένες ή επικολλημένες με αδιάβροχη ταπετσαρία.

Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή ενός καλύμματος για τους τοίχους ενός χώρου κουζίνας πρέπει να είναι η αντοχή στην υγρασία, η χαμηλή ικανότητα απορρόφησης οσμών, ο απλός καθαρισμός.

στρογγυλό τραπέζι και καρέκλες

Στο επιλεγμένο εσωτερικό, η ταπετσαρία μπορεί να είναι ομαλή ή να έχει υφή. Σε μερικές περιπτώσεις, είναι δυνατόν να συνδυαστούν οι ποικιλίες του καλύμματος.

Συμπέρασμα

Το εσωτερικό της κουζίνας σε ανοιχτά χρώματα είναι μια αξιόπιστη επιλογή τόσο για τα μεγάλα δωμάτια όσο και για τα μικρά δωμάτια. Και αν το διατηρείτε ακόμα σε τέλεια καθαρότητα, τότε πάντα θα φαίνονται ωραία πάντα - μερικές φορές είναι πολύ πιο δύσκολο να διατηρήσετε την τέλεια τάξη σε μια ελαφριά κουζίνα από το να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό για τον εαυτό σας.

Δημιουργήστε μια πρακτική και φωτεινή κουζίνα (2 βίντεο)

Ιδέες για το σχεδιασμό μιας ελαφριάς κουζίνας (40 φωτογραφίες)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

64 − 60 =