Σχεδιασμός κουζίνας σε στυλ χώρας: συνδυασμός στυλ χωριών

Σχεδιασμός κουζίνας σε στυλ χώρας: συνδυασμός στυλ χωριών

Μια μικρή κουζίνα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πουθενά να φανταστείτε! Ο μόνος κανόνας είναι ότι πρέπει πάντα να παρατηρήσουμε στο σχεδιασμό μια μικρή κουζίνα (αν και όλες οι άλλες εγκαταστάσεις ενός μικρού όγκου) - δεν δημιουργούν «υπερφόρτωση» στο ποσό των επίπλων και διακοσμητικά στοιχεία στο εσωτερικό, χαρακτηριστικό της ένα συγκεκριμένο στυλ του σχεδιασμού. Ειδικά αυτή η προειδοποίηση αφορά vintage, στυλιζαρισμένη στην αναβίωση των παρελθόντων εποχών και των παραδόσεων σχεδίων σχεδιασμού. Για παράδειγμα, μια μικρή κουζίνα στο στυλ της χώρας.

Απαραίτητα στοιχεία του εσωτερικού

Η λέξη «χώρα» ξυπνάει μνήμες από το απέραντο λιβάδι, βοοειδή, γενναίος καουμπόηδες, άθλιο σέλες, μακρύ σχοινί, μεγάλα καπέλα, Colt και απλό σπίτι - ένα αγρόκτημα χωρίς διακοσμητικά στοιχεία.

λουλούδια σε μια κατσαρόλα

Αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν σε απλά σπίτια, χτισμένα από πέτρα και ξύλο, κάθισε για τα σκληρά, στερεά καρέκλες και σκαμπό για εύκολη, βαριά πίνακες, έπιπλα τους ήταν γενικά στερείται ευφάνταστα διακοσμητικά. Προετοιμασία των τροφίμων και να τρώει έξω από ορείχαλκο, χαλκό και μπρούντζο σκεύη, στηριζόταν σε περίπου ήπιε κρεβάτια, που καλύπτεται με παπλώματα, και ο ρόλος ενός πολυτελούς χαλί στο σπίτι τους σερβίρονται συχνά απλής ύφανσης κομμάτι ή δέρματα ζώων.

Όλα αυτά τα στοιχεία του εσωτερικού, τα έπιπλα, ακόμα και αν και κάπως τροποποιημένη σε ένα «εξομαλύνεται» υπέρ της νεωτερικότητας, σήμερα αποτελούν τα κύρια στοιχεία του ύφους χώρας, αυστηρά τηρούνται κατά την εξερεύνηση του σχεδιασμού. Ομοίως, ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό μιας χώρας, ως σκληρή έπιπλα στο εσωτερικό και δοκάρια στην οροφή, πράξεις και εστία - σόμπα ή τζάκι με ζωντανή φωτιά, δημιουργώντας μια ρομαντική ατμόσφαιρα με την απουσία της πολυτέλειας.

κουζίνα με σόμπα

Τείχη

Για τους τοίχους της κουζίνας, μπορείτε και πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο ταπετσαρίες που στυλίζουν τη φυσική προσβασιμότητά τους: πέτρα, ξύλο, χαλάκια, μπαστούνι, τραχιά σοβά και ασβεστοκονίαμα πολλαπλών στρώσεων. Διακοσμητικά πλεονάσματα με τη μορφή γυψοσανίδας, ζωγραφικής και γυαλιστερά πλακάκια είναι απλά ακατάλληλα. Τοίχοι - αυτό είναι το φόντο στο οποίο το υπόλοιπο του εσωτερικού είναι "υπερτιθέμενο", το οποίο περιλαμβάνει έπιπλα και απλές διακοσμήσεις του στυλ της χώρας, πράγμα που σημαίνει ότι οι τοίχοι πρέπει να είναι ουδέτεροι.

ψυγείο στη γωνία

Φυσικά, η ουδετερότητα τους δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ταπετσαρία! Επιπλέον, μόνο η ταπετσαρία που μιμούνται τμήματα της τοιχοποιίας, ταπετσαρία «κάτω από τα κούτσουρα,» ταπετσαρία «a la γύψο ξεφλούδισμα» ταπετσαρία σύμφωνα με βότσαλα ή σφιχτό ύφασμα - ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για τη μελλοντική ανάπτυξη στο εσωτερικό του επιλεγμένου στυλ! Από το «ύφασμα» των σχεδίων ιδανικά ταπετσαρία με χλωμό floral μοτίβο, λωρίδα ή κυττάρων, όχι το χτύπημα στο κορεσμό χρώμα των ματιών. Καλό χρωματισμό για τους τοίχους - ταπετσαρία με ένα μοτίβο "λινάτσα", "ψάθες άχυρο", "λεπτή chintz". Ευτυχώς, όλες αυτές οι ταπετσαρίες δεν είναι ασυνήθιστες στα καταστήματα.

Προσομοιώσεις

Ο ένας και οι τοίχοι της κουζίνας θα πρέπει να τοποθετούνται με κεραμίδια κλίνκερ "κάτω από το τούβλο" ή "κάτω από την πέτρα". Σε μια μικρή κουζίνα - μικρές τόνους. Ο τοίχος δεν πρέπει να εξαπλωθεί από το ταβάνι στο πάτωμα, ακριβώς πάνω από τη μέση, αρπάζοντας την περιοχή του τραπεζίου, μέρος του παραθύρου και μέρος του ανοίγματος εισόδου, όπου το σαλόνι. Εάν η μικρή "αυλή" της κουζίνας περιλαμβάνεται στη συνολική περιοχή, το σαλόνι-κουζίνα μπορεί να συνδυάζει ξύλινο καπλαμά στην επιφάνεια του τραπεζιού και πλακάκια στην περιοχή εργασίας.

κουκούλα τοίχου

Συμβουλές! Η ιδανική παραλλαγή της ποδιάς κουζίνας για τη χώρα είναι το πλακάκι συνονθύλευμα, όπως τα μικροσκοπικά κομμάτια χρωματισμένου γυαλιού "ραμμένα" σε έναν ενιαίο καμβά.

Δάπεδα

Ιδανικό δάπεδο για σαλόνι και κουζίνα σε στυλ χώρας - ξύλινο. Αλλά τα ξύλινα πατώματα είναι εξαιρετικά ανέφικτα για την κουζίνα! Ψάχνουμε για μια διέξοδο σε αυτά τα υλικά που θα συμβάλουν στη δημιουργία ενός καθαρού ή βαμμένου ξύλου.

Εάν είναι λινοτάπητα, τότε είναι απαραίτητο με μια εικόνα των χονδροειδώς επεξεργασμένων σανίδων: κηλίδες σκοτεινού ξύλου, κόμβοι που δείχνουν σαφώς μέσα από ξύλινες ίνες. Στο laminate οι απαιτήσεις είναι οι ίδιες, συν - χωρίς βερνίκι! Οι πλάκες από πλαστικές ύλες δεν πρέπει να έχουν γυαλάδα, αρκετά κάλυμμα "κεριού". Παρκέ στην κουζίνα, στυλιζαρισμένο κάτω από το ράντσο, ακόμη και σε ένα σύγχρονο εξοχικό σπίτι - γενικά ανοησίες. Αλλά Ένα κεραμίδι ή κεραμίδι με μοτίβο από πέτρα ή συμπαγή πηλό είναι ένα πραγματικό εύρημα για έναν σχεδιαστή σπιτιού!

πλακάκια στο πάτωμα

Οροφή

Οροφή - Λευκό a priori. Οι σκοτεινές ξύλινες δοκούς κάτω από την οροφή μπορούν να προσομοιωθούν από γυψοσανίδα, βαρέλι και MDF. Εκτός από τις στιλιστικές του φορτίου στο εσωτερικό (υπογραμμίζουν «απλό» στυλ), μπορούν επίσης να παίξει το ρόλο της αύξησης του χώρου: τεντωμένο κατά μήκος της οροφής - θα κάνει μια μικρή κουζίνα οπτικά πλέον που σε όλη την - θα διευρυνθεί ο χώρος του. Δεδομένου ότι όλες οι προτεινόμενες λανθασμένες δοκοί είναι κοίλες από το εσωτερικό, μπορείτε να βάλετε καλώδια και σωλήνες εκεί, ή μπορείτε να φτιάξετε προβολείς.

ψευδοροφή

Συμβουλές! Έχετε φυσικό ξύλο; Μην ξεχάσετε να "γεράσετε" με τη βοήθεια ειδικών επιστρώσεων. Στο σπίτι του καουμπόη, δεν είχε σκεφτεί να καθαρίζει τις δοκούς από την αιθάλη!

Ο συνδυασμός της χώρας με την Προβηγκία

Δεδομένου ότι το εσωτερικό της χώρας είναι εγγενώς vintage-ρουστίκ στυλ, είναι εύκολα συμβατό με οποιοδήποτε άλλο ρουστίκ στυλ. Αυτό σημαίνει ότι το στυλ της "Γαλλικής Προβηγκίας" μπορεί εύκολα να ταιριάζει στο στυλ ρουχισμού. Η χαριτωμένη Προβηγκία θα δώσει μια ξεχωριστή λεβάντα για την Άγρια Δύση, θα αναβιώνει και θα υπονομεύει με ακρίβεια τη σκόπιμη αγένεια της κατοικίας ενός καουμπόη. Μεταξύ άλλων, έχουν πολλά κοινά: κουρελούδες, ταπετσαρίες και καλύμματα, το μόνο που μπορεί να κληθεί χειροποίητο - όλα γίνονται με τα χέρια του και χρησιμοποιείται για την ευκολία και τη διακόσμηση της κουζίνας και τα δωμάτια που ζουν στο σπίτι.

χαρακτηριστικά κουζίνας

Η Provence σε συνδυασμό με την κλασική χώρα είναι εξαιρετικά ευέλικτη και πρακτική. Μια τέτοια κουζίνα, εντελώς απαλλαγμένη από αστικό βερνίκι και επιείκεια των γάλλων αστών, δεν θα είναι μόνο ένας χώρος για το μαγείρεμα και την απορρόφηση των τροφίμων. Θα είναι ένα σαλόνι-κουζίνα με το πιο απλοποιημένο περιβάλλον, όπου τα έπιπλα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μόνο ένα μέσο ανάπαυσης σε αυτό το εσωτερικό.

Έξτρα στο εσωτερικό

Προβηγκία γυρίσει γρήγορα βάναυση περιβάλλον καουμπόη ράντσο στην ωραίο, άνετο σαλόνι, χάρη στην πληθώρα των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων κουζίνας: τραπεζομάντιλα, πετσέτες, ακρωτήρια δαντέλα και πολλές πετσέτες, κεντητά μαξιλάρια και αποξηραμένα ανθοδέσμες, φακελάκια με πικάντικη, με ελαφρά αρώματα των χόρτων λιβαδιών.

Όλα τα έπιπλα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ξύλο με πολλά ανοιχτά ράφια. Πρόκειται για μπαχαρικά, πιάτα, βάζα κρουστών. Μια τέτοια κουζίνα είναι εύκολο να μάθει κανείς με κουκούλα. Είναι τεράστιο, λίγο σκοτεινό, αλλά ταιριάζει απόλυτα με τη γενική αρχαία εικόνα του δωματίου. Το σαλόνι-κουζίνα στο στιλ της Προβηγκίας είναι επιπλωμένο με έπιπλα από φυσικό ξύλο οποιασδήποτε ανοιχτής σκιάς. Διακοσμήστε τέτοιες ιδιότητες με γλυπτά, ένθετα πλατίνας ή πίνακες ζωγραφικής. Το σαλόνι-κουζίνα πρέπει να περιλαμβάνει: μια κουνιστή καρέκλα, έναν τεράστιο μπουφέ, μια στρογγυλή τράπεζα και ένα τζάκι.

ξύλινα έπιπλα

Συμβουλές! Όσον αφορά τη χρωματική σχεδίαση, η κουζίνα-σαλόνι στο στιλ της Προβηγκίας πρέπει να είναι κατασκευασμένη σε απαλά παστέλ χρώματα: μπεζ, λευκό, γαλακτοκομικά, κρέμα. Το ίδιο χρώμα θα πρέπει να είναι η ταπετσαρία των επίπλων.

Οι αλλαγές θα επηρεάσουν όχι μόνο τα έπιπλα, αλλά και τα πιάτα. Στα βαριά κεραμικά και τις ανυψωτικές λεκάνες χαλκού και καζάνες στο εσωτερικό θα προστεθούν έργα των δασκάλων πορσελάνης με τη μορφή αγγείων, λεπτών πλακών και αγγείων ειδωλίων από φαγεντιανή, όπως σε κάθε γαλλικό σαλόνι. Γυαλισμένα κατσαρόλες και τηγάνια θα παίρνουν τις θέσεις τους σε άριστη κατάσταση από την πυρκαγιά, και τη θέση τους στην παλιά αίθουσα ντουλάπι σαλόνι γεμάτο με «γιαγιά» φλιτζάνια, πιατάκια και καφές με λεπτή τοιχογραφίες στις στρογγυλεμένες πλευρές.

Κίνα

Κουρτίνες

Κουρτίνες για την κουζίνα στο στυλ της χώρας είναι δύο ίσια φύλλα, κατά πάσα πιθανότητα ένα χοντρό μονοφωνικό καμβά.  Η Προβηγκία κάνει τη διαφορά στο εσωτερικό. Τώρα είναι βαμμένο λινό ή αστείο sitchek σε μπιζέλια, λουλούδι ή κυττάρων καρό, προσεκτικά έδεσε στις άκρες και με αρκετά ένθετα δαντέλα, βολάν, τούλι και lambrequins.

Συμβουλές! Οι ίδιες κουρτίνες ηλίου με απαλές, συχνές πτυχώσεις πρέπει να καλύπτονται με έπιπλα.

κουρτίνες με floral στολίδι

Πολυέλαιοι και φως

Η ζωή σε ένα αγρόκτημα της χώρας υποδηλώνει φυσικό φως και μόνο από έναν μικρό πολυέλαιο με τη μορφή ενός λαμπτήρα, χαμηλό κρέμεται πάνω από το τραπέζι. Το σαλόνι-κουζίνα στο στυλ Provence προβλέπει την ύπαρξη πολυελαίωνα πάνω από το τραπέζι, τον χώρο εργασίας και ξεχωριστό φωτισμό των ακουστικών.

Σε αυτή την περίπτωση, μην ξεχνάτε ότι η χώρα εξακολουθεί να είναι vintage στυλ. Ως εκ τούτου, εδώ τέλεια ταιριάζει πολυέλαιο "κάτω από το κηροπήγιο", ένας πολυεστέρας "αντίκες", χάλκινο, σφυρήλατο και ορειχάλκινο συσκευές.

τραπέζι και καρέκλες

Εάν ο λαμπτήρας πολυέλαιος είναι καλυμμένος με γυαλί, αφήστε το γυαλί αυτό να είναι αδιαφανές και αδιαφανές. Ο πολυέλαιος, με τη μορφή σκιάς λαμπτήρων ή καλαθιού ψάθινου, θα διακοσμήσει την εμφάνισή του με μια κουζίνα όχι μόνο τα βράδια αλλά και την άσπρη μέρα.

Πολυέλαιος με πολλές φυσαλίδες σε στυλ ρετρό - ένα πραγματικό δώρο για μια μικρή κουζίνα, σε συνδυασμό με το σαλόνι. Ο πολυέλαιος με τη μορφή ενός παλαιού λαμπτήρα κηροζίνης σε μια μακρά αλυσίδα θα σηματοδοτήσει τον φωτεινό κύκλο στο τραπέζι.

λευκές καρέκλες

Πολυέλαιος "λαμπτήρας αχυρώνα" θα ενισχύσει την αίσθηση του vintage σε σχέση με το ρετρό ράντσο. Κατάφερα να φτιάξω ένα υψηλό φωτιστικό δαπέδου σε ξύλινο πόδι με σκιά "a la 30's"; Τοποθετήστε το τολμηρά στο κεφαλάρι της αγαπημένης σας καρέκλας - αυτή είναι μια ζώνη ιδιαίτερης ζεστασιάς.

Σημαντικό! (. Έπιπλα, κούπες, χαρτοπετσέτες, κλπ) Το εσωτερικό της κουζίνας, έκανε στο στυλ μιας χώρας-Provence, όλα τα στοιχεία του σκοπού «αρσενικό», πρέπει να εκτελεστεί σε ένα σκόπιμα τραχύ, σχεδόν ακόμα και διευρυμένη μορφή, αλλά το θηλυκό - αντίθετα θα πρέπει να προκαλέσει μια αίσθηση του εύθραυστου και λεπτότητα .

Κουζίνα σε στυλ χώρας (2 βίντεο)

Επιλογές σχεδιασμού κουζίνας (43 φωτογραφίες)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

33 − 27 =