Διακόσμηση μπάνιου με μοντέρνα πλαστικά πάνελ – σχεδίαση και εγκατάσταση

Διακόσμηση μπάνιου με μοντέρνα πλαστικά πάνελ – σχεδίαση και εγκατάσταση

Για να τελειώσετε το μπάνιο χρησιμοποιήστε διαφορετικά υλικά. Πρόσφατα, αύξησε σημαντικά τη ζήτηση για πλαστικό πάνελ, διότι το υλικό αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα. Η διακόσμηση του μπάνιου με πλαστικά πάνελ, το σχεδιασμό φωτογραφιών των οποίων μπορεί να δει στο Διαδίκτυο, συνδυάζει την αισθητική και την οικονομία. Φυσικά, για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε προσεκτικά την επιλογή των υλικών και το σχεδιασμό των χώρων.

Τα πάνελ χρησιμοποιούνται ευρέως για τοίχους σε δωμάτια με υψηλή υγρασία. Στην αγορά το υλικό παρουσιάζεται σε ένα ευρύ φάσμα. Τα σύγχρονα πάνελ από PVC έχουν μοναδικό σχεδιασμό που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο μπάνιο.

Διακόσμηση με πλαστικά πάνελ μπάνιου

Χαρακτηριστικά υλικού

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κεραμικό πλακίδιο είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για το φινίρισμα του μπάνιου. Αλλά το μειονέκτημα του είναι ότι έχει σχετικά υψηλό κόστος. Η εγκατάσταση πλακιδίων είναι αρκετά δύσκολη. Για να κάνετε τη δουλειά σας μόνοι σας, πρέπει να ξέρετε κάποιες λεπτές αποχρώσεις. Τα πάνελ μπάνιου είναι μια αξιόλογη εναλλακτική λύση στα κεραμικά πλακίδια. Κατά την επιλογή ενός υλικού, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μπορεί να έχει διαφορετική ποιότητα.

Επομένως, στο κατάστημα θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα εξής χαρακτηριστικά:

 • Αριθμός νευρώσεων που δίνουν την ακαμψία του υλικού.
 • βαθμός προστασίας από την υγρασία.
 • επιπεδότητα της επιφάνειας.
 • ο βαθμός αντοχής του υλικού σε μηχανική καταπόνηση.

Διακόσμηση με πλαστικά πάνελ μπάνιου

Όχι λιγότερο σημαντική παράμετρος είναι ο χρωματισμός των πάνελ PVC για το μπάνιο. Σε ένα ποιοτικό προϊόν, το μοτίβο εφαρμόζεται ομοιόμορφα. Πριν ξεκινήσετε την εργασία τελειώματος, θα πρέπει να υπολογίσετε με ακρίβεια τον σωστό αριθμό πινάκων. Αυτό θα σας επιτρέψει να αγοράσετε υλικό από μια παρτίδα. Διαφορετικά, η σκιά μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετική. Μην εστιάζετε σοβαρά στην εξοικονόμηση, καθώς αυτό εξαρτάται από το σχεδιασμό του μπάνιου με πλαστικά πάνελ.

Για να τελειώσετε το μπάνιο και την τουαλέτα δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιείτε προϊόντα με ανάγλυφη υφή. Το υλικό δεν μπορεί να καθαριστεί σωστά και μπορεί να σχηματιστεί μούχλα και μύκητας.

Διακόσμηση με πλαστικά πάνελ μπάνιου

Στο βίντεο: συμβουλές για την επιλογή πλαστικών πλαισίων.

Ιδέες σχεδιασμού

Πολλοί πιστεύουν ότι η διακόσμηση των πλαστικών πάνελ είναι πολύ φτηνή, μονόχρωμη και μη ενδιαφέρουσα. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Η απόδειξη αυτού είναι η φωτογραφία του σχεδιασμού του μπάνιου που είναι επενδεδυμένο με αυτό το υλικό.

Για να σχεδιάσετε το μπάνιο με έναν πρωτότυπο τρόπο, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μερικές συμβουλές ειδικών:

 • Τα πάνελ από PVC για το μπάνιο είναι καλά συνδυασμένα με γυαλιστερό γύψο ή απλή ζωγραφική. Έτσι, η πλάκα δαπέδου μπορεί να τοποθετηθεί μέχρι και τα μισά από τα τείχη, και πάνω - ακριβώς χρώμα της επιφάνειας. Αξίζει να σιγουρευτείτε ότι οι αποχρώσεις συνδυάζονται μεταξύ τους.

Διακόσμηση με πλαστικά πάνελ μπάνιου

 • Μπορείτε να κάνετε το σχέδιο της πρωτοτυπίας με την αντίθεση χρώματα. Μια καλή επιλογή θα είναι η εναλλαγή των πάνελ διαφορετικού πλάτους.

Διακόσμηση με πλαστικά πάνελ μπάνιου

 • Για εγγραφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοντέλα που μιμούνται την υφή του δέντρου. Αυτό θα δημιουργήσει ένα εθνικό στυλ. Αυτό το φινίρισμα συνδυάζεται ιδανικά με ξύλινα έπιπλα και βαμβακερές κουρτίνες.

Διακόσμηση με πλαστικά πάνελ μπάνιου

 • Μην χρησιμοποιείτε ποιοτικά προϊόντα κάτω από το μάρμαρο. Αυτή η διακόσμηση θα φανεί αφύσικη και φθηνή.
 • Πολλοί γνώστες κεραμίδι πιστεύουν ότι πάνελ PVC δεν μπορεί να βάλει το αρχικό σχέδιο. Αλλά αυτό απέχει πολύ από την υπόθεση. Σήμερα, η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων για κεραμίδια. Μπορούν να έχουν τόσο μονοφωνικό χρωματισμό, όσο και διάφορα σχέδια και εκτυπώσεις.

Διακόσμηση με πλαστικά πάνελ μπάνιου

 • Οποιοδήποτε υλικό μπορεί να εφαρμοστεί στο υλικό. Για αυτό, χρησιμοποιείται εκτύπωση φωτογραφιών. Έτσι, μπορούμε να αντιπροσωπεύουν το σύνολο της σύνθεσης στον τοίχο, η οποία θα δώσει την πρωτοτυπία του σχεδιασμού. Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορεί να είναι ακόμη μια αγαπημένη φωτογραφία.

Διακόσμηση με πλαστικά πάνελ μπάνιου

 • Το φινίρισμα του μπάνιου με πλαστικά πάνελ είναι καλά συνδυασμένο με μια οροφή του πηχάκι, η οποία μπορεί να ποικίλει με ένθετα καθρέφτη.

Διακόσμηση με πλαστικά πάνελ μπάνιου

Χρησιμοποιώντας τις συμβουλές των ειδικών, μπορείτε να σχεδιάσετε το μπάνιο με ένα αρχικό πάνελ από PVC. Παρά το χαμηλό κόστος του υλικού, το σχέδιο θα φανεί πολυτελές και κομψό.

Τι στυλ να επιλέξει

Προηγουμένως, πιστευόταν ότι η χρήση των πλαστικών πάνελ για να δημιουργήσετε ένα προϋπολογισμό μόνο το στυλ του δωματίου. Αλλά, αν σκεφτείτε σωστά το σχεδιασμό, μπορείτε να εφαρμόσετε οποιαδήποτε στυλιστική λύση.

Ως επιλογές είναι απαραίτητο να διατεθούν:

 • Μινιμαλισμός. Εξοπλίζοντας το μπάνιο, αξίζει να τηρήσετε τη βασική ιδέα - λιγότερα έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα, περισσότερο ελεύθερο χώρο. Το στυλ διακρίνεται από σαφείς και απλές γραμμές και σχετικά συγκρατημένα χρώματα. Στη διακόσμηση αξίζει να χρησιμοποιείτε στοιχεία από γυαλί και μέταλλο.

Διακόσμηση με πλαστικά πάνελ μπάνιου

 • Χώρα στυλ. Για διακόσμηση και διακόσμηση χρησιμοποιήστε φυσικά υλικά. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε πίνακες που μιμούνται την υφή ενός δέντρου. Τα απλά ξύλινα έπιπλα, οι ελαφριές κουρτίνες και ο πολυέλαιος θα αποτελέσουν τη βέλτιστη προσθήκη στο σχεδιασμό του δωματίου.

Διακόσμηση με πλαστικά πάνελ μπάνιου

 • Προβηγκία. Αυτή η κατεύθυνση στυλ γίνεται εύκολα με πλαστικά πάνελ. Για την εγγραφή χρησιμοποιήστε υλικά σε ελαφριά χρώματα κρεβατιού. Όσο για τα έπιπλα, θα πρέπει να είναι απλή. Για να συμπληρωθεί η κατάσταση μπορεί να είναι ελαφριά σχέδια και κεραμικό ντεκόρ.

Διακόσμηση με πλαστικά πάνελ μπάνιου

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να διακοσμήσετε μπάνια με πάνελ PVC σε οποιοδήποτε ύφος. Το κύριο πράγμα είναι να σκεφτεί κανείς το σχέδιο. Είναι καλύτερο να εμπιστευθεί αυτή την εργασία σε επαγγελματίες. Μπορείτε να δείτε παρακάτω τη φωτογραφία, ο σχεδιασμός παρουσιάζεται σε διαφορετικά στυλ.

Επιλογές τοποθέτησης υλικού

Η εγκατάσταση πλαστικών πλαισίων πραγματοποιείται με δύο τρόπους. Η πρώτη μέθοδος περιλαμβάνει τη ρύθμιση του υλικού στο κιβώτιο. Στη δεύτερη περίπτωση, στερεώνεται απευθείας στον τοίχο με τη βοήθεια κόλλας ή βίδες. Κάθε ένας από τους τρόπους έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες.

Η τοποθέτηση των πάνελ απευθείας στον τοίχο σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χώρο. Αυτό είναι ιδανικό για δωμάτια με μικρή έκταση. Αλλά, για να εκτελέσετε το έργο, πρέπει να προετοιμάσετε ποιοτικά τον τοίχο. Θα πρέπει να είναι επίπεδη.

Διακόσμηση με πλαστικά πάνελ μπάνιου

Εάν υπάρχει ένα ψυγείο στο δωμάτιο, η απόσταση ανάμεσα σε αυτό και την επένδυση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 cm. Διαφορετικά, το υλικό παραμορφώνεται λόγω της υψηλής θερμοκρασίας επίδρασης αυτού.

Η τοποθέτηση στο πηχάκι σας επιτρέπει να αποφύγετε την ευθυγράμμιση της επιφάνειας. Αυτή η μέθοδος σάς επιτρέπει να αποκρύψετε την ανομοιομορφία της δομής χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Για την κατασκευή του πλαισίου χρησιμοποιήστε μεταλλικό προφίλ ή ξύλινες σχάρες. Τοποθετούνται σε οποιαδήποτε βάση. Μπορεί να είναι σαν σοβάς, και "γυμνό" τοίχο από τούβλα.

Διακόσμηση με πλαστικά πάνελ μπάνιου

Κατά την επιλογή της μεθόδου εγκατάστασης, υπάρχουν πολλές αποχρώσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη. Πρώτα απ 'όλα, αυτό αφορά την κατάσταση του τείχους. Εάν η επιφάνεια έχει πολλαπλά ελαττώματα και ανωμαλίες, τότε η εγκατάσταση των τελειωμάτων στο μπάνιο γίνεται καλύτερα χρησιμοποιώντας μια μέθοδο πλαισίου. Αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εσωτερική περιοχή του δωματίου είναι κάπως μειωμένη, ειδικά για τα μικρά μπάνια.

Σχεδιασμός και εγκατάσταση πάνελ στο μπάνιο (2 βίντεο)

Επιφάνειες PVC επένδυσης (35 φωτογραφίες)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

9 + 1 =