Βάζοντας τη μαντάλα με τα χέρια μας: απλή τεχνική και συμβουλές για αρχάριους

Βάζοντας τη μαντάλα με τα χέρια μας: απλή τεχνική και συμβουλές για αρχάριους

Η βουδιστική φιλοσοφία αποδίδει μεγάλη σημασία σε όλα τα είδη θαλάμων, μυστικά σύμβολα και σημάδια, στον λαϊκό πολιτισμό, η εικόνα της μαντάλας είναι σταθερή. Η πιο κοινή επιλογή είναι μια μαντάλα από νήματα. Αρχικά, αυτός ο τύπος κεντήματος μπορεί να φαίνεται περίπλοκος, αλλά μετά από λίγο θα μάθετε να κάνετε απίστευτα στολίδια και σχέδια, να πλέξετε διαφορετικά χρώματα και πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία.

Μια παραγγελία με μανταλάκι θα διακοσμήσει το σπίτι σας ή θα γίνει ένα φυλακτό που μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί σε μια τσάντα και να μεταφερθεί μαζί σας. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε τι είναι η μαντάλα, οι κύριοι τύποι και τα χαρακτηριστικά της και επίσης να μάθουν πώς να φτιάχνουν μαντάλα με τα χέρια τους από ένα νήμα.

Mandala των νημάτων

Τι είναι μια μαντάλα;

Με την πρώτη ματιά σε αυτό το ιερό σύμβολο, προσέχετε το στρογγυλό σχήμα και την ακολουθία χρωμάτων. Mandala στη σανσκριτική σημαίνει δίσκο ή κύκλο, που είναι ο λόγος για το σχήμα του. Όπως λένε οι Βουδιστές και οι Μουσουλμάνοι, η μαντάλα αντιπροσωπεύει το σύμπαν, την ανθρώπινη συνείδηση ​​και τον αδιανόητο εξωτερικό χώρο.

Αυτή η γεωμετρική μορφή είναι παρόμοια με το λουλούδι λωτού (εξωτερικοί κύκλοι - σύμπαν, εσωτερικοί - αρχαίες θεότητες).

Mandala από νήματα με τα χέρια του

Ο σύγχρονος εσωτερισμός δίνει σε αυτόν τον κηδεμόνα ένα ελαφρώς διαφορετικό νόημα, μπορεί επίσης να ποικίλει ανάλογα με το χρώμα του σκάφους. Αυτή η ένωση δύο αντίθετων - ελαφριών και σκοτεινών, θηλυκών και αρσενικών. Εάν προσεγγίζετε υπεύθυνα την ύφανση της μαντάλας, τότε θα γίνει ο προσωπικός σας βοηθός κατά τη διάρκεια των διαλογισμών. Κατά τη λειτουργία, συνιστάται να απενεργοποιείτε αρνητικά συναισθήματα, να χαλαρώνετε και να επικεντρώνεστε στη διαδικασία.

Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα και απλά προγράμματα για τη δημιουργία μαντάλας. Το νήμα, ως το κύριο υλικό του προϊόντος, επιλέχθηκε όχι τυχαία. Όποια και αν είναι το πάχος του νήματος, είναι επιδεκτικά οποιασδήποτε υλοποίησης. Συχνά συμβαίνει όταν, όταν συλλάβετε μια γεωμετρική μορφή, παίρνετε ένα εντελώς διαφορετικό.

Η θετική σας ενέργεια μεταδίδεται στο φυλακτό, γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να μην συζητάτε για αυτό όταν πλένετε την μαντάλα.

Βάζοντας τη μαντάλα με τα χέρια μας

Υφαντική μαντάλα

Οποιοδήποτε σύμβολο έχει ιδιαίτερη σημασία και μια μαντάλα από πολύχρωμα νήματα δεν είναι μόνο προσωπική γοητεία αλλά και φύλακας της οικογενειακής εστίας, σύμβολο ευτυχίας και ευημερίας. Ανάλογα με την κλίμακα χρώματος του προϊόντος, η αξία του μπορεί να αλλάξει. Η επιλογή εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις, τις επιθυμίες και τα σχέδιά σας για το μέλλον.

Για την αυτο-δημιουργία ενός απλού γεωμετρικού σχήματος, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε νήματα νήμα, διακρίνονται από τη δύναμή τους, την ευκολία λειτουργίας και την ποικιλία αποχρώσεων.

Νήματα νήμα

Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε το συστατικό mandala:

1. Η βάση του αριθμού είναι τέσσερα ραβδιά. Για να διαμορφώσετε τον σκελετό των μελλοντικών φυλακτών, θα χρειαστείτε ξύλινα οδοντογλυφίδες (προϊόν μικρής διαμέτρου) ή ειδικές συσκευές (σουβλάκια και βελόνες πλεξίματος).

2. Τα περισσότερα σχέδια για αρχάριους περιλαμβάνουν τη χρήση μάλλινων νημάτων. Σε αντίθεση με τα συνθετικά μοντέλα, δεν γλιστράνε, είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο να δουλεύεις μαζί τους. Από τα δύο ραβδιά, πρέπει να κάνετε ένα σταυρό, συνδέοντάς τα μεταξύ τους χρησιμοποιώντας αυτές τις χορδές.

3. Στη διαδικασία της εργασίας σε κάθε ραβδί, θα πρέπει να προσδιορίσετε τη μέση και να το σημειώσετε με ένα μολύβι. Είναι σε αυτό το σημείο ότι οι οδοντογλυφίδες είναι κολλημένες σε μια γωνία ενενήντα βαθμούς. Στη συνέχεια, λαμβάνεται ένα άλλο ζευγάρι ξύλινα σουβλάκια και η λειτουργία επαναλαμβάνεται.

4. Οι προκύπτοντες "σταυροί" συνδέονται σε μια επονομαζόμενη νιφάδα χιονιού. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να πάρετε έναν σκελετό που αποτελείται από οκτώ μικρές ακτίνες κατευθυνόμενες προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Πώς να ξεκινήσετε την ύφανση της μαντάλας

Αφού το πλαίσιο είναι έτοιμο, μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στην πλεξίματος του προϊόντος. Οι περαιτέρω ενέργειές σας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το επιλεγμένο σχέδιο. Παρακάτω θα εξετάσουμε πώς να φτιάξετε μια μάνταλα επιθυμιών με τα χέρια σας.

Είναι δυνατόν να δημιουργήσετε ένα όμορφο και ακριβές μοτίβο μόνο με τη βοήθεια απλών σχεδίων. Στην αρχή, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε οπτικά παραδείγματα, διαφορετικά ενδέχεται να έχετε σύγχυση με τη σειρά.

Παραδείγματα ύφανσης μαντάλα

Σχέδια για αρχάριους

Όπως έχουμε ήδη πει, ένας πραγματικός πλοίαρχος μπορεί να πλέξει μόνο ένα mandala χωρίς ένα σχέδιο. Για τους αρχάριους και τις συνεχιζόμενες γυναίκες με βελόνες θα χρειαστούν λεπτομερείς οδηγίες και καλύτερα βίντεο υλικό για το θέμα. Τώρα στο Διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε ένα μεγάλο αριθμό παραδειγμάτων ύφανσης αυτού του προϊόντος.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν την επιλογή μικρών ραβδιών, είναι πολύ πιο εύκολο να παρατηρήσετε ελλείψεις και να τα διορθώσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αφού μάθατε να δημιουργείτε τη βάση και το πρώτο τετράγωνο του αριθμού, μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε με πιο σύνθετες τεχνικές.

Δώστε προσοχή στα παρουσιαζόμενα σχέδια ύφανσης, θα σας βοηθήσουν στη δημιουργία της προσωπικής σας φυλαχτότητας. Και μην ξεχάσετε να επιλέξετε το απαραίτητο χρώμα της μαντάλας, με βάση το νόημά της.

Πώς να πλέξετε τη μαντάλα με τα χέρια μας
Παράδειγμα №1
Mandala από νήματα με τα χέρια του
Παράδειγμα αριθ. 2

Είναι απίθανο να είστε σε θέση να πλέξετε μια μαντάλα χωρίς την αρχική γνώση, γι 'αυτό πριν ξεκινήσετε τη χειροτεχνία, παρακολουθήστε ένα μάθημα βίντεο για αυτό το θέμα.

Στο βίντεο: master class για την ύφανση μιας απλής μαντάλας.

Πώς μπορούμε να πλέξουμε τα μαντάλα των επιθυμιών με τα χέρια μας;

Για να δημιουργήσετε αυτό το σκάφος, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά και εργαλεία:

  • τέσσερις λεπτές βελόνες πλεξίματος του ίδιου μήκους.
  • ψαλίδι;
  • χρωματισμένο φυσικό νήμα.
  • πρόσθετη διακόσμηση.

Πώς να πλέξετε την μαντάλα των επιθυμιών

Πρώτα πρέπει να καθορίσετε το χρώμα των νημάτων, μετά από το οποίο μπορείτε να προχωρήσετε στην ίδια την ύφανση. Η διαδικασία εργασίας είναι η εξής:

1. Συνδέστε το άκρο του νήματος με τη μέση μιας βελόνας με ισχυρό κόμπο. Κόψτε την ουρά. Στη συνέχεια, βάλτε το επόμενο ραβδί σταυρό και στερεώστε (βάλτε το νήμα στην κορυφή και κάντε μια στροφή, κινείται αυστηρά σε έναν κύκλο).

Mandala των επιθυμιών από τα νήματα με τα χέρια του

2. Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα πέντε έως επτά φορές, ανάλογα με το μέγεθος του προϊόντος. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να πάρετε ένα μικρό τετράγωνο, υφασμένο από νήματα.

Mandala των επιθυμιών από τα νήματα με τα χέρια του

3. Στη συνέχεια πλέκουμε δύο ακόμα ραβδιά και προσθέτουμε δύο σταυρούς το ένα πάνω στο άλλο. Πρέπει να συνδέονται με τέτοιο τρόπο ώστε το εξάρτημα να είναι επαρκώς αξιόπιστο και κινητό.

Mandala των επιθυμιών από τα νήματα με τα χέρια του

4. Κάντε μερικές στροφές γύρω από κάθε ραβδί, κινώντας δεξιόστροφα. Σημειώστε ότι η απόσταση μεταξύ των ακτίνων πρέπει να είναι η ίδια, διαφορετικά το προϊόν θα φαίνεται παραπλανητικό. Για την εισαγωγή του δεύτερου χρώματος απλά κόψτε το νήμα εργασίας και χτίστε πάνω του ένα νέο. Κόψτε τους υπερβολικούς κόμβους.

Mandala των επιθυμιών από τα νήματα με τα χέρια του

5. Κάντε τον απαραίτητο αριθμό περιστροφών γύρω από τα δύο ραβδιά και συνεχίστε την ύφανση με τη μέθοδο "τετράγωνο". Αυτή η μέθοδος υποθέτει ότι θα κάνετε μια στροφή ανά δευτερόλεπτο.

Mandala των επιθυμιών από τα νήματα με τα χέρια του

Μπορείτε να διακοσμήσετε την μπροστινή πόρτα με μια μαντάλα, να την κρεμάσετε πάνω από ένα κρεβάτι ή ένα σταθμό εργασίας. Πολύ βιολογικά, αυτό το στοιχείο διακόσμησης θα κοιτάξει στον οικολογικό σχεδιασμό κατοικιών. Μπορείτε επίσης να ευχαριστήσετε τον καλύτερο φίλο σας, τους συγγενείς και τους γνωστούς σας με ένα μοναδικό δώρο από τον εαυτό σας. Δεν είναι δύσκολο να τραβήξετε τη μαντάλα και η δημιουργία της θα σας φέρει πολλά θετικά συναισθήματα.

Mandala των επιθυμιών από τα νήματα

Μην περιορίζετε τον εαυτό σας στην επιλογή υλικών, χρωμάτων και επιπρόσθετων στοιχείων - μπορείτε να διακοσμήσετε το τελικό προϊόν με ζώνη με ραβδώσεις, ασυνήθιστα ένθετα ή εφαρμογές. Εάν θέλετε να μοιραστείτε την εμπειρία σας, αφήστε τα σχόλιά σας κάτω από το βίντεο, έτσι ώστε άλλοι χρήστες να αποφύγουν τυπικά λάθη.

Τα μυστικά της ύφανσης mandalas (3 βίντεο)

Όμορφες επιλογές (46 φωτογραφίες)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

1 + 5 =