Εσωτερικό σε αραβικό στυλ: συμβουλές για διακόσμηση (+36 φωτογραφίες)

Εσωτερικό σε αραβικό στυλ: συμβουλές για διακόσμηση (+36 φωτογραφίες)

Το αραβικό στυλ στο εσωτερικό προσφέρει πολυτέλεια και κομψότητα, γεγονός που δημιουργεί την εμφάνιση του ανατολικού παραμυθιού. Αλλά, στην πραγματικότητα, αυτή η διακόσμηση μιμείται με τη βοήθεια των αρχικών επίπλων, ζωγραφική των επιφανειών και των υφασμάτων. Για να τονίσει την ανατολική διακόσμηση μπορεί να κεραμίδι με διακόσμηση, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για τοποθέτηση στο πάτωμα και στους τοίχους. Για κάθε δωμάτιο στο σπίτι ή στο διαμέρισμα προσδιορίζονται τα ειδικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού σχεδιασμού σε αραβικό στιλ. Ας μιλήσουμε για αυτά λεπτομερέστερα.

Αραβικό στιλ στο εσωτερικό

Γενικά χαρακτηριστικά του αραβικού στυλ

Το αραβικό στυλ δεν προβλέπει κενές επιφάνειες - όλα πρέπει να διακοσμηθούν με ένα μοτίβο. Σύμφωνα με τους νόμους του Ισλάμ, δεν μπορείτε να τοποθετήσετε λινά ή τοίχους βαφής σε μια κατοικία όπου απεικονίζονται ζώα, άνθρωποι ή φυτά. Ο πίνακας είναι ένα παράξενο μοτίβο, που αποτελείται από φράσεις του Κορανίου και διακοσμείται με επιπλέον στολίδια.

Ζωγραφική στο εσωτερικό του αραβικού στυλ

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των αραβικών μοτίβων είναι μια σαφής γραμμή με μια περιγραφή των μικρότερων λεπτομερειών. Το φόντο τέτοιων αραβουργών θα πρέπει να είναι κορεσμένο χρώμα: πορφυρό, μαύρο, κόκκινο, σμαραγδένιο.

Κόκκινα τείχη με αραβικά σχέδια στο εσωτερικό

Στο αραβικό ύφος του εσωτερικού υπάρχει μια τεράστια ποσότητα κλωστοϋφαντουργικών στοιχείων:

 • Όλα τα διακοσμητικά μαξιλάρια. Πρέπει να έχουν διαφορετικά μεγέθη και σχήματα. Είναι κατασκευασμένα από μετάξι και chintz, η επιφάνεια του υλικού είναι ζωγραφισμένα με χρυσά κεντήματα.
 • Ως κάλυμμα δαπέδου χρησιμοποιούνται χαλιά με πυκνό ζωγραφισμένο σχέδιο. Σε ένα δωμάτιο μπορεί να υπάρχουν πολλά διαφορετικά χαλιά διαφορετικών χρωμάτων. Μερικές φορές είναι φρεσκάδα ή βούρτσες.
 • Τα κεραμίδια είναι το κύριο δάπεδο που καλύπτει σε οποιοδήποτε δωμάτιο του δωματίου.
 • Τα χαλιά χρησιμοποιούνται επίσης για τη διακόσμηση των τοίχων. Σύμφωνα με την ιδέα τους, είναι τα ίδια με τα ανάλογα δαπέδου.
 • Φως κουρτίνες από διαφανές και ημιδιαφανές υλικό, το οποίο zoniruyut δωμάτιο στο χώρο για ξεκούραση, εργασία και άλλα επαγγέλματα.
 • Τα παράθυρα είναι διακοσμημένα με χοντρές κουρτίνες με ανατολίτικα μοτίβα, τα οποία είναι επιπλωμένα με λάμπρεκίνες και κορδόνια.
 • Η παλέτα χρωμάτων είναι αντίθεση, αλλά φωτεινή. Σε οποιοδήποτε στοιχείο του ντεκόρ, πολλές ζουμερές αποχρώσεις συνδυάζονται, δημιουργείται ένα πολύπλοκο μοτίβο.

Καθιστικό σε κόκκινο χρώμα αραβικού στυλ

Αυτό είναι το κύριο κίνητρο για την αραβική σχεδίαση του δωματίου. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται μαλακά έπιπλα μικρών διαστάσεων. Ολόκληρος ο χώρος του δωματίου πρέπει να είναι γεμάτος διακοσμητικά στοιχεία και έπιπλα.

Στο βίντεο: πώς να διακοσμήσετε ένα εσωτερικό σε ανατολίτικο στυλ

Διακόσμηση υπνοδωματίου

Το υπνοδωμάτιο σε αραβικό στιλ είναι μια ποικιλία από υφάσματα και υλικά. Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με ανάγλυφο σοβά και ξύλο από αραβουργήματα. Διακοσμητικά διακοσμητικά τόξα και κίονες, διακοσμημένα με κλωστοϋφαντουργικά στοιχεία. Τα πλακάκια μωσαϊκού καλύπτονται με βαμμένα χαλιά. Οι τοίχοι είναι συνήθως επικολλημένοι με παχιά ταπετσαρία ή βαμμένο με ματ χρώμα. Τα προτιμώμενα χρώματα είναι κόκκινα και χρυσά, επειδή συνδυάζονται καλά μεταξύ τους. Λιγότερο χρησιμοποιούμενες παστέλ αποχρώσεις και λευκό χρώμα - όλα εξαρτώνται από τους ενοικιαστές.

Εκτός από τους κίονες και τα ξύλινα έπιπλα, οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με ενσωματωμένες κόγχες. Αυτές οι αυλακώσεις στον τοίχο είναι σχεδιασμένες για την αποθήκευση λαμπτήρων, αγγείων, αγαλμάτων, κουτιών και άλλων αντικειμένων.

Εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας σε αραβικό στιλ

Η οροφή είναι συχνά διακοσμημένη με νήμα ή βαφή. Στο παρόν στάδιο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια κανονική οροφή τεντώματος. Τα έπιπλα πρέπει να είναι μαλακά, άνετα και χαμηλά, ιδιαίτερα όσον αφορά το κρεβάτι. Είναι αυτό το κομμάτι των επίπλων που τοποθετείται συχνά σε μια ενσωματωμένη θέση μέσα στον τοίχο. Χρησιμοποιούνται στήθη αντί του ντουλαπιού. Ο φωτισμός στο υπνοδωμάτιο του αραβικού στυλ πρέπει να διασκορπιστεί γύρω από την περίμετρο. Επομένως, χρησιμοποιούνται τεράστιοι αριθμοί σημειακών ενσωματωμένων φώτων.

Στο υπνοδωμάτιο, μπορείτε να τοποθετήσετε μαξιλάρια για διακόσμηση και κλωστοϋφαντουργικά στοιχεία με τη μορφή κουρτινών γύρω από το κρεβάτι. Το τελευταίο μπορεί να είναι κατασκευασμένο από πυκνό υλικό σκούρου χρώματος με χρυσό ή ασημί χρώμα.

Σχεδιασμός υπνοδωματίου με θόλο

Πώς να διακοσμήσετε την κουζίνα

Η κουζίνα σε αραβικό στιλ είναι μια πραγματική λύση για ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι. Χρησιμοποιεί πλακάκια όχι μόνο για δάπεδα, αλλά και για τοποθέτηση σε τοίχους. Μπορείτε να διακοσμήσετε την αραβική κουζίνα μόνο σε ένα δωμάτιο που είναι ευρύχωρο και αρκετά φωτεινό.

Η ιδέα της δημιουργίας μιας μικρής κουζίνας σε αραβικό στιλ

Για την κουζίνα με αραβικό στυλ είναι χαρακτηριστικό:

 • Χώρος χωρισμού. Ο χώρος εργασίας είναι κατασκευασμένος από φυσικό ξύλο ή πέτρα, η τραπεζαρία είναι επιπλωμένη με μαλακά έπιπλα διακοσμημένα με μαξιλάρια.
 • Στην κουζίνα χρησιμοποιείται λιγότερο υφάσματα με τη μορφή κουρτίνες, χαλιά και καλύμματα, αλλά είναι παρούσα με τη μορφή lambrequins και κορδόνια που διακοσμούν τα έπιπλα.
 • Χρώματα αποκλειστικά τόνους παστέλ. Αυτό ισχύει για όλα τα στοιχεία του εσωτερικού.
 • Χώρος εργασίας αντιπροσωπεύεται από επιφάνεια εργασίας και ανοιχτά ράφια, τα οποία είναι κρεμασμένα στους τοίχους. Τα κατώτερα διαμερίσματα πρέπει να είναι κλειστά με πόρτες ή κουρτίνες.

Το κύριο χαρακτηριστικό στο σχεδιασμό Είναι η χρήση χειροποίητων αντικειμένων και πιάτων αυθεντικής προέλευσης. Τα πλακάκια πρέπει να είναι βαμμένα με πολύχρωμα μοτίβα στο πάτωμα και στους τοίχους, καθώς είναι η κύρια διακόσμηση αυτού του δωματίου.

Τα μυστικά του ανατολικού στυλ και η ιδέα για τη διακόσμηση της κουζίνας (2 βίντεο)

Εσωτερικό σε αραβικό στυλ (36 φωτογραφίες)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 28 = 31