Ζωγραφική τοίχων: επιλέξτε χρώμα (+30 φωτογραφίες)

Η καλλυντική επισκευή σε ένα διαμέρισμα είναι ένας χώρος για δημιουργικότητα και αυτο-έκφραση. Ποια τεχνολογία θα επιλέξει, ποια υλικά θα επιλέξουν; Πριν ξεκινήσει το χρώμα του τοίχου του διαμερίσματος, η εσωτερική φωτογραφία μπορεί να αποδειχθεί πειραματικό έδαφος.

ζωγραφική των τοίχων διαμέρισμα σε χρώματα

Ας σχεδιάσουμε

Τα ακρυλικά χρώματα είναι τα πιο δημοφιλή στην αγορά. Δεν έχουν σχεδόν καμία μυρωδιά, δεν εκπέμπουν τοξικές ουσίες, είναι βολικό να συνεργαστεί μαζί τους. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ο πλούτος των επιλογών. Το κύριο χρώμα είναι λευκό, αλλά μπορείτε να προσθέσετε χρωστικές ουσίες και να πάρετε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και αποχρώσεων. Μπορείτε μόνο να "λευκαρίσετε" τους τοίχους. Με την ευκαιρία, η ευρωπαϊκή ποιότητα επισκευή στην αρχική του μορφή άσπρη λάμψη: λευκούς τοίχους στο σαλόνι, διάδρομο και κουζίνα, λευκά κουφώματα, λευκές πόρτες.

ζωγραφική τοίχους σε διαμερίσματα χρώματα

Σήμερα, οι εσωτερικοί χώροι είναι πολύχρωμοι, αλλά οι λευκοί τοίχοι έχουν κάποια πλεονεκτήματα. Χρησιμεύουν ως ένα εξαιρετικό υπόβαθρο για έργα ζωγραφικής, διακοσμητικά στολίδια, κουρτίνες, φυτά εσωτερικού χώρου.

ζωγραφική τοίχους σε διαμερίσματα χρώματα

Εάν θέλετε να διαφοροποιήσετε τη χρωματική γκάμα, επιλέξτε σωστά τις επιλογές χρώματος. Σχεδιασμός - ένα εκτεταμένο πεδίο γνώσης, λαμβάνει υπόψη τους νόμους της αντίληψης, τη συμβατότητα των χρωμάτων, την αμοιβαία επιρροή τους. Όταν αξίζει τον κόπο να επισκευαστεί κάποιος από τους πιο καθολικούς κανόνες.

Εδώ είναι μερικά από αυτά:

  • Το χρώμα του διαδρόμου δεν πρέπει να είναι ελαφρύτερο από τους τοίχους στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα.
  • σε παρακείμενες αίθουσες, οι αποχρώσεις των τοίχων θα πρέπει να εναρμονίζονται και να μην δημιουργούν μια ασυμφωνία.

ζωγραφική τοίχους σε διαμερίσματα χρώματα

Για παράδειγμα, μια αίθουσα εισόδου, ζωγραφισμένη στο χρώμα του "καφέ με γάλα", μπορεί να συνυπάρχει με το σαλόνι, το οποίο έχει ένα ελαφρύ μπεζ, ή λευκό ή οπάλιο. Στην αίθουσα το χρώμα μπορεί να είναι ζεστό, ή λευκό, ή να αποτελείται από πολύχρωμα θραύσματα χρώματος.

Οι τοίχοι στην κουζίνα μπορούν να έχουν ένα φωτεινό χρώμα, αλλά κανείς δεν πρέπει να επιλέγει τους ενοχλητικούς τόνους. Μην ταιριάζει με κόκκινο, ροζ, φωτεινό πορτοκαλί χρώμα. Ανοιχτό πράσινο, ή ελιά, ή κίτρινο, ακόμη και τερακότα μπορεί να είναι μια καλή λύση.

ζωγραφική τοίχους σε διαμερίσματα χρώματα

Πειράματα στην οθόνη του υπολογιστή

Για να αποφύγετε την απογοήτευση και την απογοήτευση μετά την ξήρανση των χρωμάτων, πατήστε πρώτα την επιδιόρθωση στην οθόνη του υπολογιστή. Στη διάθεσή σας - μια φωτογραφική μηχανή και έναν υπολογιστή. χρησιμοποιήστε το Photoshop ή άλλο διαθέσιμο λογισμικό, θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποιο χρώμα είναι καλύτερο. Σχεδιάστε ένα σχέδιο σαλόνι, ζωγραφίστε ένα δωμάτιο με έπιπλα στην οθόνη του υπολογιστή. Στα προγράμματα σχεδιασμού υπάρχουν συστάσεις σχετικά με τη συμβατότητα χρωμάτων και παραδείγματα έτοιμων λύσεων στυλ.

ζωγραφική τοίχους σε διαμερίσματα χρώματα

Η εσωτερική φωτογραφία παίζει σημαντικό ρόλο. Έχουν έπιπλα, παράθυρα και πόρτες, δίπλα σε δωμάτια. Μπορείτε να ζωγραφίσετε τους τοίχους σε διαφορετικά χρώματα στο εικονικό σαλόνι και να δείτε πώς εναρμονίζονται με το υπάρχον εσωτερικό.

ζωγραφική τοίχους σε διαμερίσματα χρώματα

Χρησιμοποιώντας προγράμματα γραφικών, γεμίζουμε τους τοίχους με διαφορετικά χρώματα. Για να αντικαταστήσετε γρήγορα τις χρωστικές, πρώτα οι τοίχοι στην οθόνη πρέπει να "καθαρίσουν", να διαγράψουν το φόντο από αυτές. Στη συνέχεια, το χρώμα πλήρωσης εκτελείται αμέσως.

Μπορείτε να πειραματιστείτε με διακοσμητικά στοιχεία, με διαφορετικό χρώμα τοίχων στο σαλόνι, στην κουζίνα, στο διάδρομο, να αποφασίσετε ποιο σχέδιο είναι πιο κατάλληλο για το σπίτι σας.

ζωγραφική τοίχους σε διαμερίσματα χρώματα

Εάν ενδιαφέρεστε σοβαρά για το σχεδιασμό, μπορείτε να βρείτε τις βιβλιοθήκες του Διαδικτύου με συμβουλές χρωστικών χρωμάτων. Οι κατάλληλες χρωστικές ουσίες δεν πρέπει να βρίσκονται σε ένα κοντινό κατάστημα: η επιλογή είναι ευρύτερη στο διαδίκτυο και τα πακέτα με σκόνες είναι ελαφριά και μπορούν να παραδοθούν χωρίς προβλήματα με το ταχυδρομείο.

ζωγραφική τοίχους σε διαμερίσματα χρώματα

"Επίσημα" και "σπιτικά" χρώματα λουλουδιών

Οι «50 αποχρώσεις του γκρι», καθώς και αποχρώσεις του μπλε και του τυρκουάζ που χρησιμοποιούνται ευρέως για τη ζωγραφική στους τοίχους, αλλά αυτό - «γραφείο» του χρώματος, που χρησιμοποιούνται για τους τοίχους στα γραφεία και βιομηχανικά κτίρια. Στο διαμέρισμα, στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο, αυτά τα χρώματα δεν είναι πολύ κατάλληλα, ένα δωμάτιο ή μια κουζίνα θα πρέπει να ζωγραφίζονται σε θερμότερα χρώματα.

Το ίδιο το γκρι χρώμα μοιάζει θαμπό στο σαλόνι, αλλά ο συνδυασμός του με τα χρώματα λευκού και σοκολάτας μπορεί να είναι εντυπωσιακό και κομψό. Το οπτικό αποτέλεσμα εξαρτάται από τις αποχρώσεις του γκρι που επιλέγετε.

ζωγραφική τοίχους σε διαμερίσματα χρώματα

Για ένα εσωτερικό σπίτι, οι λιγότερο επίσημες επιλογές είναι προτιμότερες: κίτρινο, καφέ, ροζ, βερίκοκο και ούτω καθεξής. Ο συνδυασμός των χρωμάτων δεν μπορεί να αποδοθεί πλήρως στην αιτία της γεύσης. Οι σχεδιαστές γνωρίζουν ότι οι συνδυασμοί μπορούν να δώσουν εξαιρετική επίδραση, τα χρώματα πρέπει να τονίζουν αρμονικά ο ένας τον άλλο. αλλά οι λανθασμένα επιλεγμένες αποχρώσεις μπορούν, αντίθετα, να καταπιούν ο ένας τον άλλον ή να προκαλούν μια αίσθηση δυσαρέσκειας.

ζωγραφική τοίχους σε διαμερίσματα χρώματα

Ένα πρόσωπο που έχει μια διαισθητική αίσθηση του χρώματος θα βρει επιτυχημένους συνδυασμούς διαφορετικών αποχρώσεων του πράσινου ή διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε. Οι αποχρώσεις του πράσινου, που σχετίζονται με τα χρώματα του δάσους, μπορούν να εφαρμοστούν σε λωρίδες διαφορετικού πλάτους και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι διαφορετικό. Ένα τέτοιο πλούσιο τοίχωμα δεν είναι κατάλληλο για τοποθέτηση ζωγραφικής σε αυτό, αλλά αυτή η λύση μπορεί να επιλεγεί για το διάδρομο, το διάδρομο, το μπάνιο. Εξίσου κατάλληλη είναι και η εναλλαγή γαλάζιου και μπλε θραυσμάτων στο μπάνιο.

Συνιστώνται κόκκινα ή πορτοκαλί χρώματα για χρήση στην κουζίνα ή την τραπεζαρία, αλλά σημειώστε ότι ένα σχέδιο με πολύ ζεστά χρώματα μπορεί να τονώσει τον ενθουσιασμό και να αυξήσει την όρεξη.

ζωγραφική τοίχους σε διαμερίσματα χρώματα

Χρωματισμός σε δύο ή περισσότερα χρώματα

Πώς θα φαίνεται το σαλόνι, ζωγραφισμένο σε δύο χρώματα; Αυτοί οι σχεδιαστές χρωματισμού χρησιμοποιούνται για να χωρίσουν το δωμάτιο σε ζώνες. Για παράδειγμα, μια θέση μπορεί να βαφτεί σε πιο κορεσμένη σκιά από τον ανοιχτό χώρο του δωματίου.

ζωγραφική τοίχους σε διαμερίσματα χρώματα

Οι επιτυχείς συνδυασμοί μπορούν να θεωρηθούν ανοικτό κίτρινο και πλούσιο σε κίτρινο, καφέ και κρέμα χρώματος, μπεζ, καφέ και λευκό. Δεν έχει νόημα να περιπλέκεται και να θραύεται τα θραύσματα χρώματος στο διαμέρισμα πάρα πολύ. Εξετάζοντας τα παραδείγματα καλής σχεδίασης, μπορείτε να δείτε ότι θραύσματα διαφορετικών αποχρώσεων, εναλλασσόμενα, μπορούν να αυξήσουν ή να μειώσουν οπτικά το δωμάτιο.

Το σαλόνι ή η τραπεζαρία μπορεί να χωριστεί υπό όρους σε ζώνες ανθεκτικές στα φυτά, σε ένα τραπεζάκι του καφέ ή σε άλλο έπιπλο, καθώς και στη ζωγραφική στους τοίχους.

ζωγραφική τοίχους σε διαμερίσματα χρώματα

Μια μικρή ζώνη που προορίζεται για χαλάρωση, διάβασμα, κουβέντα μπορεί να έχουν τοίχοι είναι βαμμένοι στο χρώμα του βερίκοκου ή το χρώμα της άμμου και του χώρου, με θέα από το παράθυρο, μπορεί να είναι βαμμένα σε ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Η χρήση αντίθετων τοίχων στην κουζίνα μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρουσα. η αντίθεση σε αυτή την περίπτωση μπορεί να επεκτείνει οπτικά ένα μικρό χώρο.

ζωγραφική τοίχους σε διαμερίσματα χρώματα

Το σχέδιο συχνά χρησιμοποιεί ζωγραφική σε αντίθεση χρώματα: λευκό και μαύρο, κόκκινο και πράσινο, μπλε και κίτρινο. Όταν ζωγραφίζουμε τοίχους, αυτοί οι συνδυασμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά όχι κατά κανόνα, αλλά ως εξαίρεση. Το κόκκινο χρώμα στον χρωματισμό των δωματίων σχεδόν δεν εφαρμόζεται - είναι ένα επιθετικό χρώμα, το οποίο προκαλεί άγχος, εντείνει το άγχος. Αλλά μεμονωμένα κόκκινα τεμάχια σε πράσινο φόντο μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικά.

Η χρήση του κόκκινου μπορεί να μελετηθεί ως παράδειγμα χαλιά Ανατολής: αυτά τα στοιχεία στη Ρωσία είναι παραδοσιακά διακοσμημένα και μονώνουν πατώματα και τοίχους, και η παρουσία του κόκκινου φαινόταν ακατάλληλη, διότι εξισορροπεί τις λεπτομέρειες του λευκού, μαύρου, καφέ και άλλα χρώματα.

ζωγραφική τοίχους σε διαμερίσματα χρώματα

Επιλέξτε μια λύση στυλ

Ο σχεδιαστής σχεδιάζει τη διακόσμηση του δωματίου σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο στυλ. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός στυλ, και η επιλογή ενός από αυτά καθορίζει το φάσμα χρωμάτων, διακόσμηση, επιλογή επίπλων. Παραδείγματα στυλ: κλασική, σύγχρονη, μπαρόκ, χώρα, υψηλής τεχνολογίας και ούτω καθεξής. Η επιλογή του στυλ επιλέγεται εκ των προτέρων, τα έπιπλα, τα έπιπλα, τα έπιπλα θα πρέπει να αντιστοιχούν σε αυτό, και οι τοίχοι ζωγραφίζονται σύμφωνα με το ύφος.

ζωγραφική τοίχους σε διαμερίσματα χρώματα

Για το στυλ της μπαρόκ ζωγραφική, κατά κανόνα, δεν ισχύει: πιο κατάλληλοι τοίχοι με διακοσμητικά ταπετσαρία. Οι τοίχοι ζωγραφικής αντιστοιχούν σε στυλ όπως μινιμαλισμό, hi-tech, χώρα.

ζωγραφική τοίχους σε διαμερίσματα χρώματα

Ο μινιμαλισμός συνεπάγεται ένα μονοχρωματικό χρώμα, ουδέτερο χρώμα. Πολύ περισσότερο έχει μια χώρα και μοντέρνο στυλ για φαντασιώσεις και δημιουργικότητα. Εδώ είναι δυνατά τα τολμηρά πειράματα και οι πρωτότυπες λύσεις. Όταν ζωγραφίζετε, χρησιμοποιώντας ένα στένσιλ, μπορεί να εφαρμοστεί ένας τοίχος σχέδιο αντίθεση χρώματος.

ζωγραφική τοίχους σε διαμερίσματα χρώματα

Το λαϊκό στυλ και η χώρα προτείνουν τη ζωγραφική που μιμείται φυσικά υλικά: ξύλο ή πέτρα. Αυτές οι στιλιστικές λύσεις είναι κατάλληλες στην κουζίνα.

Videogallery

Φωτογραφική συλλογή