Μοντέρνο εσωτερικό με ταπετσαρία σε στυλ μωσαϊκού (+35 pics)

Η ταπετσαρία στυλ συνονθύλευμα είναι ένα μίγμα μπάλωμα από αυτό το υλικό φινιρίσματος διαφορετικής υφής και υφής. Εκτός από το χαρτί, χρησιμοποιούνται και άλλα υλικά φινιρίσματος. Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο συνονθύλευμα ταπετσαρίας στο κατάστημα και είναι δυνατό να δημιουργήσετε αυτή τη σύνθεση και τα χέρια σας. Για να κολλήσετε τέτοιες ταπετσαρίες είναι δυνατόν ένας τοίχος σε οποιοδήποτε δωμάτιο - αυτό θα φέρει στο εσωτερικό του δωματίου το φωτεινό νότες του ρομαντισμού και της πρωτοτυπίας.

Χαρακτηριστικά της ταπετσαρίας συνονθύλευμα

Αυτός ο τύπος υλικού φινιρίσματος χρησιμοποιείται για τοποθέτηση τοίχων σε υπνοδωμάτια και παιδικά δωμάτια. Συχνά αυτή η διακοσμητική εφαρμογή αντικαθίσταται από ταπετσαρία στην κουζίνα, το διάδρομο και την αίθουσα. Μπορείτε να τα αγοράσετε, τα οποία κατασκευάζονται σε στυλ μωσαϊκού, σχεδόν σε οποιοδήποτε κατάστημα κατασκευών.

Μοντέρνο εσωτερικό με ταπετσαρία σε στυλ μωσαϊκού (+35 pics)

Πολλοί τεχνίτες δημιουργούν μια τέτοια σύνθεση από κομμάτια από μόνα τους. Το κυριότερο είναι ότι:

 • η κλίμακα χρώματος των πτερυγίων συνδυάστηκε.
 • η υφή και η υφή ήταν διαφορετικά.
 • το πάχος της ταπετσαρίας ήταν το ίδιο.
 • η ποιότητα της εικόνας ήταν στο υψηλότερο επίπεδο.

Αποδεικνύεται ότι το συνονθύλευμα ταπετσαρίας είναι μια παγκόσμια λύση για τη διακόσμηση κάθε εσωτερικού χώρου και σε κάθε δωμάτιο. Αυτός ο απλός αλλά πρωτότυπος σχεδιασμός δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες. Είναι σημαντικό να έχετε την υπομονή να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη σύνθεση από την ταπετσαρία. Επιπλέον, αυτό το στυλ σχεδίασης δεν χρησιμοποιεί μόνο ταπετσαρίες, αλλά και πλακάκια.

Μοντέρνο εσωτερικό με ταπετσαρία σε στυλ μωσαϊκού (+35 pics)

Η διακόσμηση όλων των τειχών στο δωμάτιο με ένα τέτοιο μωσαϊκό είναι ένα σημάδι κακής γεύσης. Η εφαρμογή πρέπει να διακοσμεί μόνο έναν κύριο τοίχο ή ακόμα και ένα συγκεκριμένο μισό του. Μπορεί να είναι ένας μικρός καμβάς που κοσμεί τον τοίχο και στις περισσότερες περιπτώσεις μοιάζει με πίνακα ή εικόνα.

Πακέτα στο εσωτερικό

Πρόσφατα, μια δημοφιλής καινοτομία στον εσωτερικό σχεδιασμό έχει γίνει μωσαϊκό. Φυσικά, δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν αυτό το αυθεντικό ψηφιδωτό. Στην αντικατάσταση υπάρχουν άλλοι τρόποι δημιουργίας πρωτότυπων εφαρμογών.

Σε κάθε δωμάτιο μια τέτοια λύση έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες:

 • Στο δωμάτιο των παιδιών είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ήρεμους τόνους ταπετσαρίας - Παστέλ και κρύα χρώματα. Στο δωμάτιο για τα κορίτσια μπορούν να χρησιμοποιηθούν: ροζ, μπεζ και κίτρινο. Για τα αγόρια ταιριάζουν: πράσινο, μπλε και μοβ.

Μοντέρνο εσωτερικό με ταπετσαρία σε στυλ μωσαϊκού (+35 pics)

 • Η κρεβατοκάμαρα μπορεί να χρησιμοποιεί διαφορετικές αποχρώσεις, αλλά πρέπει να είναι κλεισμένη. Μεταξύ των τεμαχίων, τα φωτεινά σημεία - κόκκινο, πορτοκαλί και ακόμη και όξινα χρώματα - μπορούν να γλιστρήσουν.

Μοντέρνο εσωτερικό με ταπετσαρία σε στυλ μωσαϊκού (+35 pics)

 • Η είσοδος είναι συνήθως διακοσμημένη σε τόνους άμμου ή στιλ της Προβηγκίας. Συνιστάται η δημιουργία συνθέσεων που μοιάζουν με τοίχους από φυσική πέτρα. Και στην πραγματικότητα, αντί για κάποια κομμάτια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια διακοσμητική πέτρα.

Μοντέρνο εσωτερικό με ταπετσαρία σε στυλ μωσαϊκού (+35 pics)

 • Στην αίθουσα, ένα συνονθύλευμα ταπετσαριών μπορεί να εκπροσωπηθεί χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε χρωματικό σχέδιο. Οι πρωτότυπες και μη τυποποιημένες λύσεις θα είναι μια ιδανική διακόσμηση για το δωμάτιο. Χρησιμοποιούνται επιπλέον διακοσμητικά υλικά, τα οποία περιλαμβάνονται αρμονικά στο σύνολο.

Μοντέρνο εσωτερικό με ταπετσαρία σε στυλ μωσαϊκού (+35 pics)

Το υλικό τελειώματος σε στυλ μωσαϊκού είναι κατάλληλο για τη διακόσμηση πολλών μοντέρνων εσωτερικών σχεδίων. Ακόμη και στο ύφος του μινιμαλισμού, χρησιμοποιούνται τέτοια κίνητρα, αν και η παλέτα χρωμάτων περιορίζεται μόνο από λίγα χρώματα. Η υψηλή τεχνολογία, η εκλεκτική, το κιτς και η σοφίτα είναι εκείνες οι μορφές στις οποίες είναι ευπρόσδεκτες και σύνθετες εικόνες από ταπετσαρία.

Στο βίντεο: παραλλαγές διακόσμησης τοίχων σε στυλ μωσαϊκού.

Ενδιαφέρουσες λύσεις

Είναι σημαντικό όχι μόνο να βρείτε έναν κατάλληλο τοίχο, αλλά και να επιλέξετε τις απαραίτητες παραμέτρους. Λόγω μη τυποποιημένων λύσεων, είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένας αρχικός τοίχος, ο οποίος θα αποτελέσει κεντρικό προσκήνιο του εσωτερικού χώρου.

Για να κάνετε μια σύνθεση τεμαχίων ταπετσαρίας φαίνονται πραγματικά φανταστικές, είναι σημαντικό να σκεφτείτε τα πάντα με τη μικρότερη λεπτομέρεια:

 • σχήμα και μέγεθος.
 • συνδυασμός χρωμάτων.
 • συνδυασμός υφής.
 • πρόσθετα διακοσμητικά υλικά.

Η τυπική εφαρμογή συρραφής είναι συνήθως τετράγωνο ή ορθογώνιο. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα μοτίβα - πολύγωνο, κύκλο, τρίγωνο. Μπορείτε να πλαισιώσετε την εικόνα με ένα διακοσμητικό πλαίσιο ή ένα συνηθισμένο ξύλινο πλαίσιο.

Μοντέρνο εσωτερικό με ταπετσαρία σε στυλ μωσαϊκού (+35 pics)

Η αρχική λύση θα είναι η διακόσμηση του τοίχου δεν είναι μόνο προκατασκευασμένα ταπετσαρία, αλλά κομμένα σε μέρη με ταπετσαρία. Όλα τα μέρη αναμιγνύονται μεταξύ τους και κολλούν ασυνεπώς στους τοίχους. Ένα τέτοιο ψηφιδωτό συνδυάζεται από ένα ήδη τελειωμένο ύφασμα.

Ενδιαφέρουσες συνθέσεις μπορούν να αναπαρασταθούν από τις παρακάτω εικόνες:

 • Μια σκακιέρα. Κατάλληλο για ένα μινιμαλιστικό και κλασικό εσωτερικό στυλ.
 • Συνδυασμός των επιδιορθώσεων στις οποίες απεικονίζονται οι εκτυπώσεις.
 • Χρησιμοποιήστε πρόσθετα διακοσμητικά υλικά που ταιριάζουν στο σύνολο.

Μοντέρνο εσωτερικό με ταπετσαρία σε στυλ μωσαϊκού (+35 pics)

Το απλούστερο έργο συνονθύλευμα είναι η επικόλληση των έτοιμων καμβάδων, οι οποίες αντιπροσωπεύονται από μια τεράστια ποικιλία. Πολλοί σχεδιαστές χρησιμοποιούν αυτή τη σχεδίαση για να δώσουν στο δωμάτιο μια ιδιαίτερη κομψότητα. Ένας τέτοιος καμβάς μπορεί να αντικαταστήσει πολλά στοιχεία και διακοσμήσεις σχεδιασμού.

Ταπετσαρία από την ταπετσαρία σε στυλ μωσαϊκού (1 βίντεο)

Ενδιαφέροντες συνδυασμοί (35 φωτογραφίες)