Υγρή ταπετσαρία από τις εφημερίδες – η βάση για διακόσμηση τοίχων (τεχνική μαγειρέματος και εφαρμογή)

Υγρή ταπετσαρία από τις εφημερίδες – η βάση για διακόσμηση τοίχων (τεχνική μαγειρέματος και εφαρμογή)

Στη σύγχρονη αγορά υπάρχει αρκετά ευρύ φάσμα διαφορετικών επιστρώσεων για τοίχους. Πρόκειται για μια κλασική, υγρή ταπετσαρία, καθώς και διακοσμητικό φινίρισμα. Εάν το υλικό δεν είναι αρκετά χρήματα ή χρειάζεται να επικολλήσετε μια μικρή περιοχή, μπορείτε να φτιάξετε ταπετσαρία από εφημερίδες με τα χέρια σας - ένα απλό έργο που θα αντιμετωπίσει όλοι.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της χρήσης αυτής της επιλογής είναι τα ακόλουθα σημεία:

 • Χαμηλό κόστος. Πρακτικές όλες έχουν μια συλλογή απορριμμάτων χαρτιού στο σπίτι, και τα πρόσθετα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη σύνθεση θα είναι πολύ φθηνή?
 • Μειάζοντας τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους όγκους.
 • Το έργο δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις και δεξιότητες, και οι οδηγίες για την προετοιμασία της λύσης είναι αρκετά απλές και κατανοητές.

Προετοιμασία υλικών και εργαλείων

Υγρή ταπετσαρία με τα χέρια σας είναι πολύ απλή. Για την εργασία θα απαιτηθούν τα ακόλουθα στοιχεία:

 • εφημερίδες ·
 • καθαρό ζεστό νερό, το οποίο θα χρησιμεύσει ως βάση για τη μελλοντική σύνθεση.
 • Χρωστικές χρωστικές για βαφές με βάση το νερό (το χρώμα επιλέγεται σύμφωνα με τις μεμονωμένες προτιμήσεις).
 • συγκολλητικό PVA για την αντοχή και την ελαστικότητα του διαλύματος.
 • Alabaster υψηλής ποιότητας.

Από τα εργαλεία είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε τα εξής:

 • τρυπάνι ή κατσαβίδι, με ειδικό μίξερ ακροφυσίων για λείανση χαρτιού στην επιθυμητή συνοχή.
 • κάδο ή άλλη δεξαμενή διαλύματος.
 • σπάτουλα.

Τεχνολογία προετοιμασίας

Η δημιουργία υγρών ταπετσαριών είναι ένα αρκετά απλό έργο και αποτελείται από διάφορα στάδια:

1. Είναι αναγκαίο να ληφθούν χαρτί των 200 g (ο αριθμός μπορεί να υπολογισθεί ανάλογα με την επιθυμητή ένταση) λωρίδες κόβονται ή κομμένο σε μικρά κομμάτια, στη συνέχεια, τοποθετείται σε ένα δοχείο γεμάτο και 1,25 λίτρα ζεστό νερό.

Ένα χαρτί ή μια εφημερίδα κόβεται και γεμίζει με νερό

2. Για πλήρη εμβάπτιση και εμποτισμό με νερό, η σύνθεση πρέπει να εγχυθεί για περίπου μία ώρα.

3. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι ή ένα μίξερ, το διάλυμα πρέπει να αναδευτεί και να αλεσθεί σε ομοιόμορφη μάζα.

Με τη βοήθεια μίξερ φέρουμε μια ομοιογενή μάζα

4. Προσθέστε 2 καπάκια χρώματος του επιλεγμένου χρώματος για να χρωματίσετε στον επιθυμητό τόνο.

Προσθέτοντας χρώμα και κόλλα

5. Στη συνέχεια χύνεται 20 g κόλλας PVA στο διάλυμα και το σύνολο αναμιγνύεται και πάλι καλά.

Το μίγμα αναμειγνύεται επιμελώς

6. Στο τελευταίο στάδιο προστίθενται 200 ​​g γύψου. Το υλικό καταλαμβάνει γρήγορα, έτσι αμέσως μετά είναι απαραίτητο να αρχίσει η εφαρμογή της λύσης.

Το υγρό μπορεί επίσης να προστεθεί με πούλιες ή χρωματιστές ίνες, γεγονός που θα προσθέσει ένα άγγιγμα ακόμα μεγαλύτερης πρωτοτυπίας.

Στο βίντεο: υγρή ταπετσαρία από εφημερίδες.

Πώς να εφαρμόσετε το μείγμα

Η ίδια η εφαρμογή είναι αρκετά εύκολη και αβίαστη. Η προ-καθαρισμένη επιφάνεια πρέπει να επεξεργαστεί με ένα αστάρι. Μετά την προκύπτουσα μάζα, απλώστε ομοιόμορφα το στρώμα στην επιφάνεια με μια σπάτουλα. Η πλήρης σκλήρυνση του διαλύματος γίνεται μετά από μία ημέρα.

Η διαδικασία εφαρμογής ταπετσαρίας από εφημερίδες

Το υγρό ταπετσαρία για τους τοίχους είναι άοσμο και αρκετά απλό στη χρήση. Επιπλέον, η σύνθεση είναι σχεδόν αβλαβής και ασφαλής για τα συστατικά της υγείας.

Ταπετσαρία από εφημερίδες στο εσωτερικό

Οι ταπετσαρίες εφημερίδων στο εσωτερικό φαίνονται αρκετά πρωτότυπες και εκκεντρικές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, φαίνονται πραγματικά ασυνήθιστα και όμορφα. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο συνολικός σχεδιασμός του δωματίου θα πρέπει να εναρμονίζεται με την επιλεγμένη λύση. Στην εποχή μας, υπάρχουν πολλές στυλιστικές κατευθύνσεις που θα βοηθήσουν τις εφημερίδες με τη μορφή ταπετσαρίας να αποτελέσουν μια υπέροχη προσθήκη στο συνολικό εύρος, ενώ θα τους σημειώσουν έντονα.

Μοντέρνο στυλ

Εφημερίδα, ταπετσαρία δεν πρέπει να είναι σε όλους τους τοίχους του δωματίου. Για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα αρκεί να διακοσμήσετε με ένα υγρό τοίχο χαρτί ένα τοίχωμα, το οποίο στην είσοδο αμέσως αγγίζει το μάτι σας. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε άλλες λεπτομέρειες του εσωτερικού, σχετικά με θέματα "εφημερίδας". Μπορεί να είναι μια εφημερίδα που καλύπτεται με εφημερίδες ή άλλα έπιπλα. Επίσης από το παλιό χαρτί αποβλήτων μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αμπαζούρ για τη λάμπα.

Οι σχεδιαστές συμβουλεύονται να στοιχηματίζουν σε ένα παιχνίδι ασπρόμαυρων αποχρώσεων, με αποτέλεσμα το δωμάτιο να φαίνεται μοντέρνο και αρμονικό. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μερικές φωτεινές λεπτομέρειες.

Στυλ ρετρό

Οι ταπετσαρίες υπό μορφή εφημερίδων χρησιμοποιούνται συχνότερα σε στυλ ρετρό. Για την καλύτερη ομοιότητα, συνιστάται να χρησιμοποιείτε τον τύπο των προηγούμενων χρόνων. Εάν δεν υπάρχει, μπορεί να βρεθεί στο Διαδίκτυο και να εκτυπωθεί, κυρίως σε δημοσιογραφικό χαρτί. Πολύ συχνά στο εσωτερικό, οι ταπετσαρίες εφημερίδων χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση καμάρες, κίονες και κουρτινόξυλα.

Για μια πιο προσεκτική προσέγγιση στο στυλ ρετρό στο εσωτερικό, μπορείτε να προσθέσετε μερικά πράγματα εκείνων των χρόνων. Μπορεί να είναι ένας παίκτης βινυλίου, μια ασπρόμαυρη τηλεόραση και άλλες λεπτομέρειες.

Η χρήση εφημερίδων κάτω από την ταπετσαρία

Ταπετσαρία για μια εφημερίδα είναι μια καλή και δικαιολογημένη απόφαση. Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι η βάση χαρτιού δεν απαιτεί στόκο και προετοιμασία του τοίχου. Το χαρτί με έντονα γράμματα γίνεται πολύ πρησμένο όταν είναι βρεγμένο και μετά από πλήρη ξήρανση τεντώνει και κρύβει πολλά ελαττώματα του καλύμματος τοίχου. Αυτό θα σώσει όχι μόνο το χρόνο, αλλά και το κόστος αγοράς του υλικού.

Για αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε ολόκληρη εφημερίδα ενός παλιού ή ενός νέου συνδετικού υλικού. Η επικόλληση πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια:

1. Αφαίρεση της παλιάς επίστρωσης και εξάλειψη των ελαττωμάτων. Για να επιτευχθεί η ιδανική κατάσταση του υποστρώματος, η επιφάνεια πρέπει να επικαλυφθεί.

2. Αστάρωμα. Η σύνθεση θα βελτιώσει την πρόσφυση μεταξύ των υλικών, καθώς και θα ενισχύσει το στρώμα των παλαιών σοβά και θα είναι ένα εμπόδιο κατά της ανάπτυξης των μυκήτων και μούχλα στους τοίχους.

3. Το επόμενο βήμα είναι η εφαρμογή κόλλας ταπετσαρίας.

4. Στο σημείο του τοίχου με κόλλα, επισυνάψτε την εφημερίδα και απαλά λεία.

5. Το επόμενο φύλλο επικολλάται με τον ίδιο τρόπο.

6. Για να διορθώσετε το αποτέλεσμα, ο τελειωμένος τοίχος με εφημερίδες πρέπει να καλύπτεται με προστατευτικό βερνίκι. Είναι κυρίως βερνίκι με βάση το νερό, καθώς στεγνώνει γρήγορα και δεν έχει οσμή.

Η συγκόλληση τοίχων με ταπετσαρία εφημερίδων είναι αρκετά πρωτότυπη και ασυνήθιστη και απαιτεί μια ιδιαίτερη προσέγγιση και φαντασία. Το απόλυτο πλεονέκτημα είναι το ελάχιστο κόστος του χρησιμοποιούμενου υλικού, οπότε αν το αποτέλεσμα δεν ταιριάζει, το τελείωμα δεν θα είναι θλιβερό. Για να αποκτήσετε επίστρωση υψηλής ποιότητας, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε όλες τις συστάσεις για την προετοιμασία και την επικόλληση υγρών ταπετσαριών από εφημερίδες. Στη συνέχεια, στο τέλος μπορείτε να πάρετε το όμορφο και εκλεπτυσμένο εσωτερικό σας.

Εφημερίδες αντί για ταπετσαρίες (2 βίντεο)

Παραλλαγές εγγραφής των τοίχων από εφημερίδες (36 φωτογραφίες)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

62 + = 64