Υπνοδωμάτια σε μοντέρνο στιλ: διακόσμηση και επιλογή επίπλων (+40 φωτογραφίες)

Υπνοδωμάτια σε μοντέρνο στιλ: διακόσμηση και επιλογή επίπλων (+40 φωτογραφίες)

Υπάρχουν πολλές επιλογές σχεδιασμού για την κρεβατοκάμαρα. Πολλοί παραδοσιακά προτιμούν ένα κλασικό υπνοδωμάτιο. Αλλά κάποια δωμάτια είναι τόσο μικρά ώστε είναι αδύνατο να ενσωματωθεί αυτό το ύφος σε αυτά. Ως εκ τούτου, μία από τις καλύτερες επιλογές είναι η σχεδίαση υπνοδωματίου σε μοντέρνο στυλ. Πώς να το εφαρμόσετε;

σχεδιασμό υπνοδωματίου σε μοντέρνο στιλ

Χαρακτηριστικά της ρύθμισης

Η ιδέα της "σύγχρονης κρεβατοκάμαρας" μιλά μόνο για την κατεύθυνση του ύφους. Ωστόσο, έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά που καθιστούν δυνατή την προβολή των χαρακτηριστικών ενός σύγχρονου υπνοδωματίου. Είναι ένας συνδυασμός άνεσης, πρακτικότητας και άνεσης με την υποχρεωτική εξέταση των τελευταίων τάσεων.

Δώστε προσοχή! Το μοντέρνο υπνοδωμάτιο ταιριάζει σε εκείνους τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αποφασίσουν για τις συγκεκριμένες προτιμήσεις κατεύθυνσης και στυλ.

σχεδιασμό υπνοδωματίου σε μοντέρνο στιλ

Για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο εσωτερικό, μπορείτε να επιλέξετε σχεδόν όλα τα χρώματα και τα υλικά. Παρά τη δημοτικότητα των ανοιχτών χρωμάτων και των φυσικών υλικών, δεν είναι τα μόνα. Το εσωτερικό του υπνοδωματίου σε μοντέρνο στιλ υποδηλώνει τη συμβατότητα ορισμένων τελειωμάτων, επίπλων και διακόσμησης. Για να διαμορφωθεί ένα μοντέρνο στυλ σε αυτό το δωμάτιο είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα κύρια χαρακτηριστικά του.

σχεδιασμό υπνοδωματίου σε μοντέρνο στιλ

Υπάρχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά του μοντέρνου στυλ στην κρεβατοκάμαρα:

 • χρήση τεχνητών και φυσικών υλικών.
 • τη δυνατότητα συνδυασμού εσωτερικών αντικειμένων διαφορετικών κατευθύνσεων σε ένα χώρο.
 • πλήρη ελευθερία επιλογής των αποχρώσεων και των συνδυασμών τους.
 • ενεργητική χρήση τεχνικών καινοτομιών ·
 • η κυριαρχία λειτουργικών, άνετων και πρακτικών επίπλων.

σχεδιασμό υπνοδωματίου σε μοντέρνο στιλ

Πώς να οργανώσετε ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο στο Χρουστσόφ;

Στο Χρουστσόφ είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε σχέδιο, εκτός από το μοντέρνο. Αυτό οφείλεται στις ιδιαιτερότητες ενός μικρού χώρου και μιας λανθασμένης λύσης σχεδιασμού. Κατά το σχεδιασμό ενός σχεδίου, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη πρόσθετα χαρακτηριστικά.

σχεδιασμό υπνοδωματίου σε μοντέρνο στιλ

Συχνά σε τέτοια υπνοδωμάτια υπάρχουν τα ακόλουθα μειονεκτήματα:

 • άβολη τοποθεσία της εισόδου στο δωμάτιο.
 • ελάχιστο χώρο για τη θέση των απαραίτητων επίπλων.
 • ανεπαρκής φωτισμός.
 • στενότητα του δωματίου.
 • χαμηλή οροφή
 • την παρουσία ενός μικρού παραθύρου.

σχεδιασμό υπνοδωματίου σε μοντέρνο στιλ

Για να παρακάμψετε επαρκώς όλες τις ελλείψεις και να εφαρμόσετε τον προγραμματισμένο σχεδιασμό, είναι σημαντικό να τηρήσετε τους καθιερωμένους κανόνες. Αυτό θα σας βοηθήσει να μετατρέψετε ένα άβολο δωμάτιο σε ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο.

Προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός αρμονικού εσωτερικού χώρου Συστάσεις
Καλός φωτισμός Είναι σημαντικό να προσθέσετε περισσότερο φως στο δωμάτιο. Απορρίψτε τους κλασικούς πολυελαίους. Δώστε προτίμηση στα μικρά φώτα οροφής που είναι εγκατεστημένα σε ξεχωριστές λειτουργικές περιοχές. Επειδή ένας επιπλέον φωτισμός στο υπνοδωμάτιο μπορεί να λειτουργήσει ως λαμπτήρες ή λάμπες.
Συνοπτικότητα του διαλύματος χρώματος Οι πολυσύνθετοι και πολύπλοκοι συνδυασμοί αποχρώσεων δεν είναι κατάλληλοι για μικρά υπνοδωμάτια. Πρέπει να επιλέξετε ένα χρώμα, στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε δύο επιπλέον χρώματα. Διαφορετικά, η κρεβατοκάμαρα θα είναι πολύ σπασμένη.
Μινιμαλισμός της κατάστασης Αυτός είναι ο πιο σημαντικός κανόνας για ένα υπνοδωμάτιο στο Χρουστσόφ. Για έπιπλα, επιλέξτε μόνο τα απαραίτητα έπιπλα. Για να εξοικονομήσετε χώρο, μπορείτε να αγοράσετε ένα κρεβάτι με συρτάρι, στο οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε κλινοσκεπάσματα.
Η αντιστοιχία των αντικειμένων με τις διαστάσεις του δωματίου Η αντιστοιχία αντικειμένων με τις διαστάσεις του δωματίου Σε ένα δωμάτιο με μικρές διαστάσεις αξίζει να εγκαταλείψουμε τα μεγάλα στοιχεία στο σχέδιο κουρτίνες, ταπετσαρίες και ταπετσαρίες ταπετσαριών. Το ίδιο ισχύει και για τις διαστάσεις των επίπλων. Αυτό θα δημιουργήσει ένα επιτυχημένο εσωτερικό.

σχεδιασμό υπνοδωματίου σε μοντέρνο στιλ

Τελειώστε

Η επιλογή κατάλληλων υλικών για τελικές επιφάνειες είναι ένα σημαντικό μέρος της μοντέρνας κρεβατοκάμαρας. Οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να μην επιβαρύνουν το δωμάτιο με πολλά φωτεινά χρώματα, αποχρώσεις και πολύπλοκα στολίδια. Όλες οι λεπτομέρειες πρέπει να υποβάλλονται σε μια γαλήνια και ήρεμη κατάσταση.

σχεδιασμό υπνοδωματίου σε μοντέρνο στιλ

Το μοντέρνο εσωτερικό του υπνοδωματίου έχει ένα σημαντικό χαρακτηριστικό γνώρισμα - ένα πολύπλοκο σχέδιο οροφής. Μπορεί να είναι κατασκευές γυψοσανίδας ή τέντωμα οροφής ποικίλης πολυπλοκότητας. Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι ο συνδυασμός κυρτών δομών με το σωστό φωτισμό προβολέων, που τονίζουν την ομαλότητα των στροφών.

Δώστε προσοχή! Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ασυνήθιστο και αρμονικό εσωτερικό, ο σχεδιασμός οροφής θα πρέπει να δημιουργηθεί από το ίδιο υλικό με το πάτωμα.

σχεδιασμό υπνοδωματίου σε μοντέρνο στιλ

Όσο για τους τοίχους, προτιμήστε την μονοφωνική ταπετσαρία. Αν το δωμάτιο διαθέτει μεγάλη έκταση, μπορείτε να επιλέξετε ένα μεγάλο φωτοαντιγραφικό σε ολόκληρο τον τοίχο, φωτεινές οριζόντιες ή κατακόρυφες λωρίδες, μεγάλο σχέδιο ή ζώνη μεμονωμένων τοίχων.

Αν το δωμάτιο είναι μικρό, προτιμήστε την περιορισμένη κλίμακα. Στο προσκήνιο δεν υπάρχει σχέδιο, αλλά μια ασυνήθιστη υφή.

Υπνοδωμάτιο εσωτερικό σε μοντέρνο στιλ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα υλικά φινιρίσματος για τοίχους, μεταξύ των οποίων είναι τα εξής:

 • φελλό ή πλαστικά πάνελ,
 • διακοσμητικό γύψο;
 • βαφή.

σχεδιασμό υπνοδωματίου σε μοντέρνο στιλ

Το δάπεδο στην κρεβατοκάμαρα θα πρέπει όχι μόνο να είναι θεαματικό, αλλά και άνετο.

σχεδιασμό υπνοδωματίου σε μοντέρνο στιλ

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι η χρήση των ακόλουθων υλικών:

 • laminate,
 • παρκέ,
 • φυσικό συμβούλιο,
 • κάλυμμα φελλού.

σχεδιασμό υπνοδωματίου σε μοντέρνο στιλ

Σε σπάνιες περιπτώσεις, αυτό το δωμάτιο χρησιμοποιεί λινοτάπητα. Γίνεται η καλύτερη επιλογή αν έχετε κατοικίδια ζώα. Για να προσθέσετε άνεση στην κρεβατοκάμαρα, χαλάκια με ψηλό σωρό προστίθενται επιπλέον στο πάτωμα.

σχεδιασμό υπνοδωματίου σε μοντέρνο στιλ

Επιλέγοντας έπιπλα

Το κύριο πρόβλημα στα περισσότερα μοντέρνα υπνοδωμάτια είναι ένα πολύ ενεργό χόμπι για λεπτομέρειες. Σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα πρακτικό και άνετο δωμάτιο, ο χώρος γίνεται περιττά πράγματα και έπιπλα. Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε μετριοπάθεια.

Συμβουλές! Ανεξάρτητα από την περιοχή του υπνοδωματίου, ακολουθήστε έναν κανόνα - ο ελάχιστος αριθμός πραγμάτων δίνει τη μέγιστη λειτουργικότητα.

σχεδιασμό υπνοδωματίου σε μοντέρνο στιλ

Οι έμπειροι σχεδιαστές συμβουλεύουν εκ των προτέρων να καθορίσουν τα έπιπλα που βάζετε στο υπνοδωμάτιο.

Τα παρακάτω στοιχεία είναι απαραίτητα για την άνεση του υπνοδωματίου:

 • κρεβάτι με ένα ποιοτικό στρώμα.
 • μια ντουλάπα ή ένα ευρύχωρο συρταριέρα.
 • κομοδίνα.

Σχεδιασμός υπνοδωματίου σε μοντέρνο στιλ

Τα άλλα στοιχεία που επιλέγονται για αυτό το δωμάτιο είναι περιττά. Περιλαμβάνουν ένα τραπέζι, μια πολυθρόνα, έναν υπολογιστή και μια τηλεόραση. Μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο. Εάν η περιοχή του δωματίου δεν είναι αρκετή, μπορεί να εγκαταλειφθεί. Αν είναι δυνατόν, επιλέξτε ένα δωμάτιο γκαρνταρόμπας σε ξεχωριστό δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να βάλετε στο υπνοδωμάτιο μια ντουλάπα. Μπορείτε να κάνετε με ένα ψηλό και στενό υπόστεγο για τα ρούχα.

Συμβουλές! Αν η περιοχή του δωματίου είναι πολύ μικρή, είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιείτε συνηθισμένα νυχτερινά τραπέζια. Μπορούν να αντικατασταθούν από ράφια. Αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνουν μια λογική συνέχεια του κρεβατιού. Αυτός ο σχεδιασμός θα προσθέσει ευελιξία στο δωμάτιο.

σχεδιασμό υπνοδωματίου σε μοντέρνο στιλ

Ένα καλό κρεβάτι αντιπροσωπεύεται από ένα ισχυρό πλαίσιο και ένα ορθοπεδικό κλουβί. Αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι το στρώμα. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του. Επιλέγοντας ντουλάπια και συρταριέρες για ένα μικρό δωμάτιο, δώστε προσοχή στη συμπαγή και λειτουργικότητα τους.

Σχεδιασμός υπνοδωματίου σε μοντέρνο στιλ

Χαρακτηριστικά της διακόσμησης

Δώστε αρκετή προσοχή στις σωστές επιλογές φωτισμού. Το μοντέρνο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας δεν περιλαμβάνει τη χρήση παραδοσιακών πολυέλαιων, που χαρακτηρίζονται από τη μαζικότητα των λεπτομερειών. Μπορούν να αντικατασταθούν από προβολείς, λαμπτήρες δαπέδου ή τοίχου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ταινίες LED που είναι κρυμμένες σε γυψοσανίδες γύψου. Ο σωστός φωτισμός είναι το κλειδί για την επιτυχία ολόκληρου του εσωτερικού.

σχεδιασμό υπνοδωματίου σε μοντέρνο στιλ

Οι σχεδιαστές ομόφωνα υποστηρίζουν την απελευθέρωση του σύγχρονου εσωτερικού χώρου από μη λειτουργικά και περιττά πράγματα.

Όλη η προσοχή πρέπει να δοθεί στα αντικείμενα που εκτελούν το ρόλο όχι μόνο διακοσμητικών στοιχείων αλλά και εκείνων που φέρουν λειτουργικό φορτίο.

σχεδιασμό υπνοδωματίου σε μοντέρνο στιλ

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις κουρτίνες στο σχεδιασμό του δωματίου. Φαίνονται καλά δομές πολλαπλών επιπέδων. Συνδυάζουν επιτυχώς το χρώμα των εσωτερικών χώρων, προστατεύουν τα από την έκθεση σε έντονο ηλιακό φως και προστατεύουν τα από ενοχλητικά μάτια. Μια άλλη πιθανή διακόσμηση είναι η εγκατάσταση γλάστρες με φρέσκα λουλούδια και εικόνες πάνω από το κρεβάτι ή στον απέναντι τοίχο.

σχεδιασμό υπνοδωματίου σε μοντέρνο στιλ

Συμβουλές για το σχεδιασμό

Για να δημιουργήσετε ένα αρμονικό εσωτερικό αυτού του δωματίου, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις παρακάτω συμβουλές:

 • για να δημιουργήσετε μια αντίθεση, να δώσετε προτίμηση στα καφέ και λευκά χρώματα?
 • αραιώστε το εσωτερικό με χρωματικούς τόνους.
 • Αγοράστε ένα ελάχιστο ποσό επίπλων.
 • Χρησιμοποιήστε το κρεβάτι ως το κύριο σημείο εστίασης.

σχεδιασμό υπνοδωματίου σε μοντέρνο στιλ

Το μοντέρνο εσωτερικό στο υπνοδωμάτιο είναι η γωνία της μέγιστης πρακτικότητας και άνετου εσωτερικού χώρου. Εδώ όλα είναι σκέψης-από το συνδυασμό τελειώνουν στην επιλογή των άνετων επίπλων.

Videogallery

Φωτογραφική συλλογή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

43 + = 45