Hoe de badkamer stijlvol te decoreren: de beste ontwerpideeën (+36 foto’s)

Hoe de badkamer stijlvol te decoreren: de beste ontwerpideeën (+36 foto’s)

De badkamer is een volledig vrouwelijke kamer. Het bevat alle geheime potten met cosmetica, een grote make-upspiegel. Daarom denken veel mensen na over hoe ze de badkamer moeten decoreren en een comfortabeler plek kunnen maken. Hiervoor kunt u zowel kant-en-klare elementen van het interieur gebruiken als zelf sieraden maken. De hoofdregel is niet om uit de algemene stijl van de kamer te komen.

Ornamenten voor de badkamer met je eigen handen

Alvorens de badkamer in te richten, moet worden opgemerkt dat deze kamer enkele kenmerken heeft, namelijk:

 • een grote hoeveelheid vocht;
 • constante temperatuurverandering;
 • voorwerpen kunnen heet worden, zeepwater en huishoudelijke chemicaliën.

Daarom is het noodzakelijk om dergelijke decorelementen te kiezen, die niet door dergelijke factoren worden beïnvloed.

Uit de opties om de badkamer met uw eigen handen te decoreren, kunt u het volgende identificeren:

 • Spoel voor het drogen van dingen, mixers. Deze interieurdetails kunnen worden geverfd. Een goede optie is om een ​​patroon toe te passen dat een boom nabootst.

 • Blind voor de douche. Er zijn veel soorten van dit element in de badkamer. In het geval van glazen of kunststof oppervlakken kunt u ze voor elke smaak schilderen, bijvoorbeeld om ornamenten, patronen, visfiguurtjes of bloemen toe te passen.

 • Sanitair. Voor een kom, bidet, toiletpot, kunnen zelfs steentjes als decoratie worden gebruikt, en verschillende patronen en figuren kunnen eruit worden gehaald.

Een apart detail dat veel aandacht verdient, is de spiegel in de badkamer. Een correct gekozen oppervlak zal de ruimte visueeler maken. En tezelfdertijd kunnen te veel van deze interieuronderdelen het algemene uiterlijk schaden.

U kunt de spiegel in de badkamer decoreren met speciaal verkochte frames met draad, smeedwerk of tegenlicht. Als ornament wordt het aanbevolen om figuren, schelpen, kralen te gebruiken. Het is belangrijk om te vertrouwen op de omliggende details. De spiegel mag geen vieze plek zijn.

Om een ​​speciale sfeer in deze kamer te creëren, kunt u naar een specifiek onderwerp verwijzen. In dit geval is het noodzakelijk om de eenheid van alle elementen van het interieur te observeren.

Over de video: decor voor de badkamer met hun eigen handen.

SPA-stijl

Om een ​​SPA-sfeer in uw badkamer te creëren, kunt u deze gegevens gebruiken:

 • kleine boeketten met bloemen;
 • kies een paar plaatsen in de kamer en plaats daar stenen die worden gebruikt om steentherapie uit te voeren;
 • er moeten veel kaarsen (drijvende of grote ronde vormen) in de kamer zijn;
 • zorg ervoor dat u uw favoriete spa-set plaatst - deze kan in een rieten mand worden gedaan;
 • op open planken is het mogelijk om gemakkelijk transparante containers met zout te plaatsen voor baden van verschillende kleuren, die ook decorelementen zullen zijn;
 • als een klein decor moet je je richten op dingen die van hout zijn gemaakt.

Vul de hele atmosfeer aan met een massagemat in de buurt van het bad. Deze ontwerpoptie is geschikt voor een lichte kamer.

Mariene thema's

Om de schoonheid van de kust over te brengen, moet je een groot aantal schelpen, stenen en rapans inslaan.

Om van een gewoon interieur een marine-interieur te maken, kunt u een beroep doen op dergelijke methoden:

1. Lijm de kleine schelpen op het oppervlak van de planken. Hiervan kunt u een uniek frame voor de spiegel maken.

2. Gordijnen moeten worden gekozen met een afbeelding van de zee of het strand. Het gordijn simuleert een visnet.

3. Vinylstickers worden gebruikt om muren en meubels te versieren.

4. Vegetatie is ook welkom. Palma of dracaena kan in een pot worden geplant en in een badkamer worden gezet.

Als fijne details worden de accessoires gemaakt in de stijl van de zee gebruikt: beeldjes, een levensring. Dergelijke elementen zullen geschikt zijn om te gebruiken om de badkamer te versieren.

Landelijke stijl

Om uw badkamer in een rustieke te veranderen, is het niet nodig om een ​​dure houten kuip te kopen. Het gebruikelijke interieur kan worden gediversifieerd met behulp van de volgende tips:

 • Een houten plank om de ruimte onder de badkamer te sluiten. Vóór de installatie moet u het hout afdekken met een vochtafstotend middel.
 • Een andere optie is om het bad in te korten met een stoffen gordijn met plooien. Dezelfde methode is ook geschikt voor een wastafel.
 • Van textiel kun je een overkapping maken die op de badkamer ligt. Zorg ervoor dat u houten patronen in het klein in een bloem gebruikt.
 • Planken in de kamer kunnen beter houten worden opgehangen. Voor een betere conservering kunt u natuurlijk hout vervangen door plastic dat hout imiteert.
 • Vazen met wilde bloemen en foto's met rustieke landschappen vullen het algemene beeld aan. Spiegel is beter om te kiezen met een "bloei van de ouderdom" of in een frame met slijtplekken.
 • Linnen, handdoeken en cosmetica kunnen het beste in een rieten mand worden gedaan.

Hoekbad

De badkamer met hoekbad is een zeer populaire oplossing in modern design. Het blijkt dus tegelijkertijd ruimte te besparen en een groot lettertype te krijgen.

Er zijn verschillende soorten constructie:

 • driehoekig;
 • ruitvormige;
 • rechthoekig met schuine hoek.

Als u een badkamerontwerp met een hoekbad maakt, kunt u experimenteren en onverwachte oplossingen vinden:

 • Klein formaat van de kamer - in dit geval is het eenvoudiger om een ​​bad in de hoek te plaatsen. Muren, sanitair en vloeren moeten licht zijn. Het wordt aanbevolen om een ​​tegel met een glanzende afwerking te gebruiken.

 • podium - Een dergelijk decoratie-element zal de badkamer aanzienlijk veranderen en het luxe maken.

 • Het hoekbad in het interieur van grote kamers kan ruimte innemen in het centrum. Hiervoor wordt hetzelfde podiumsysteem gebruikt.

 • Dit soort badkamer kan worden "verdronken" in de vloer. Tegelijkertijd wordt een vloernettechniek met meerdere niveaus gebruikt. Om beter te begrijpen hoe hoekbaden in het interieur eruit moeten zien, wordt de foto hieronder weergegeven.

Er zijn verschillende regels die helpen bij het creëren van een gemeenschappelijk badkamerinterieur met een hoekbad:

 • Furniture. Het is beter om te doen door te bestellen of op zoek naar geschikte headsets en individuele elementen. Voor kleine ruimtes is het beter om hangende kasten en planken te gebruiken.

 • Stilistiek. De meest populaire trend in het ontwerp van baden is hi-tech. De belangrijkste kenmerken - witte en zilveren kleuren, de helderheid van geometrische vormen.

 • Decor. Alle details in het interieur van de badkamer moeten worden afgestemd op het lettertype. Anders zal de hele schoonheid van dit element worden verbroken, en het zal omslachtig en belachelijk lijken.

Bij het ontwerpen van een badkamer is het belangrijk om de hele stijl van de kamer te bepalen. Elk detail moet worden uitgedacht en heeft zijn eigen unieke ontwerp. Om kant-en-klare dingen te kopen of om alles met je eigen hand te doen doet er niet toe.

Badkamer decor opties (2 video's)

Voorbeelden van ontwerp (36 foto's)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

75 − = 72