Badrumsinredning med moderna plastpaneler – design och installation

Badrumsinredning med moderna plastpaneler – design och installation

Att slutföra badrummet använder olika material. Nyligen har det skett en märkbar ökning av efterfrågan på plastpaneler, eftersom det här materialet har många fördelar. Dekorerar badrummet med plastpaneler, bilddesign som kan ses på Internet, kombinerar estetik och ekonomi. För att uppnå detta resultat är det naturligtvis nödvändigt att noggrant närma sig urvalet av material och design av lokalerna.

Paneler används ofta för väggmålning i rum med hög luftfuktighet. På marknaden presenteras materialet i ett brett sortiment. Moderna PVC-paneler har en unik design som gör att du kan skapa ett originellt badrum.

Dekorera med badrumspaneler

Materialegenskaper

Det finns ingen tvekan om att keramikplattor är det lämpligaste alternativet för att klara badrummet. Men nackdelen är att den har en relativt hög kostnad. Installation av plattor är ganska svårt. För att göra jobbet själv måste du veta lite finesser. Badrumspaneler är ett värdigt alternativ till keramiska plattor. Vid val av material bör det beaktas att det kan ha en annan kvalitet.

Därför i butiken måste du vara uppmärksam på sådana egenskaper:

 • Antal revben som ger materialets styvhet;
 • grad av fuktskydd;
 • ytans flathet;
 • materialets styrka till mekanisk stress.

Dekorera med badrumspaneler

Inte mindre viktig parameter är färgningen av PVC-paneler för badrummet. På en kvalitetsprodukt appliceras mönstret jämnt. Innan du börjar efterbehandlingsarbetet måste du noggrant beräkna rätt antal paneler. Detta gör att du kan köpa material från ett parti. Annars kan skuggan vara lite annorlunda. Fokusera inte allvarligt på att spara, eftersom detta kommer att bero på utformningen av badrummet med plastpaneler.

För att slutföra badrummet och toaletten är det inte önskvärt att använda produkter med lättnadsteknik. Materialet kan inte rengöras ordentligt och mögel och svamp kan bildas på den.

Dekorera med badrumspaneler

På videon: tips för att välja plastpaneler.

Design Idéer

Många tror att dekorationen av plastpaneler är väldigt billigt, enfärgad och ointressant. Men det här är inte så. Beviset för detta är bilden av utformningen av badrummet fodrat med detta material.

För att kunna utforma badrummet på ett original sätt är det nödvändigt att följa några tips av specialister:

 • PVC-paneler för badrummet är väl kombinerade med texturerad gips eller vanlig målning. Så, från golv till en halv av en vägg är det möjligt att montera paneler, och över - helt enkelt att måla en yta. Det är värt att se till att nyanserna kombineras med varandra.

Dekorera med badrumspaneler

 • Du kan göra originalitetens design med kontrasterande färger. Ett bra alternativ kommer att vara alterneringen av paneler med olika bredder.

Dekorera med badrumspaneler

 • För registrering kan du använda modeller som efterliknar trädets konsistens. Detta kommer att skapa en etnisk stil. Denna yta kombineras idealiskt med trämöbler och bomullsgardiner.

Dekorera med badrumspaneler

 • Använd inte kvalitetsprodukter under marmor. Denna dekoration kommer att se onaturlig och billig.
 • Många finkännare anser att det är omöjligt att lägga ut det ursprungliga mönstret från PVC-paneler. Men det här är långt ifrån fallet. Idag erbjuder marknaden ett brett utbud av produkter för plattor. De kan ha både monofonfärgning och olika mönster och tryck.

Dekorera med badrumspaneler

 • Allt material kan appliceras på materialet. För detta används fotoutskrift. Således kan en hel komposition avbildas på väggen, vilket kommer att ge konstruktionen en originalitet. Om så önskas kan det till och med vara ett favoritfoto.

Dekorera med badrumspaneler

 • Att klara badrummet med plastpaneler är väl kombinerat med ett lathak, vilket kan varieras med spegelinsatser.

Dekorera med badrumspaneler

Med hjälp av råd från experter kan du designa badrummet med en original PVC-panel. Trots den låga kostnaden för materialet ser designen lyxigt och elegant ut.

Vilken stil att välja

Tidigare troddes det att användningen av plastpaneler gör att du bara kan skapa en budgetstil för att dekorera rummet. Men om du korrekt tänker igenom designen kan du implementera en stilistisk lösning.

Som alternativ är det nödvändigt att fördela:

 • Minimalism. Utrusta badrummet, det är värt att hålla sig till grundkonceptet - mindre möbler och dekorativa föremål, mer ledigt utrymme. Stil kännetecknas av tydliga och enkla linjer och relativt begränsade färger. I dekorationen är värt att använda element av glas och metall.

Dekorera med badrumspaneler

 • Country stil. För dekoration och dekoration använd naturliga material. Det är bättre att använda paneler som efterliknar trädets konsistens. Enkla trämöbler, ljusgardiner och ljuskrona kommer att vara ett optimalt tillskott till designen av rummet.

Dekorera med badrumspaneler

 • Provence. Denna stilriktning är lätt att förverkliga med plastpaneler. För registrering använd material i ljusa sängfärger. När det gäller möblerna borde det vara enkelt. För att komplettera situationen kan det vara ljusmönster och keramisk inredning.

Dekorera med badrumspaneler

Faktum är att du kan dekorera badrum med PVC-paneler i alla stilar. Det viktigaste är att tänka igenom designen. Det är bättre att överlåta sådant arbete till proffs. Du kan se under bilden, designen presenteras i olika stilar.

Material monteringsalternativ

Montering av plastpaneler utförs på två sätt. Den första metoden innebär att materialet sätts på kassen. I det andra fallet fixeras det direkt till väggen med hjälp av lim eller skruvar. Var och en av vägarna har sina egna särdrag.

Montera panelerna direkt på väggen gör att du kan spara utrymme. Detta är perfekt för rum med ett litet område. Men för att utföra arbetet måste du kvalitativt förbereda väggen. Det ska vara platt.

Dekorera med badrumspaneler

Om det finns en radiator i rummet, ska avståndet mellan det och trimmen vara minst 4 cm. Annars blir materialet deformerat på grund av den höga temperaturen på den.

Montering på lath kan du undvika att justera ytan. Med den här metoden kan du dölja ojämnheten i strukturen utan mycket ansträngning. För konstruktion av ramen använd en metallprofil eller träplattor. De är monterade på vilken som helst bas. Det kan vara som gips, och "nakna" tegelvägg.

Dekorera med badrumspaneler

Vid val av installationsmetod finns det många nyanser att överväga. Först och främst handlar det om vägens tillstånd. Om ytan har flera fel och oegentligheter, är installationen av ytorna i badrummet bättre gjort med en rammetod. Men det bör noteras att rummets inre yta är något reducerat, särskilt för små badrum.

Design och installation av paneler i badrummet (2 videor)

PVC paneler alternativ (35 bilder)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

6 + 4 =