Zidărie, finisare și gresie în baie

Zidărie, finisare și gresie în baie

Pardoselile și podelele dintr-o astfel de încăpere ar trebui să fie funcționale, dar și despre decorativitatea plăcilor din baie, de asemenea, să nu uitați. Toate premisele casei ar trebui să aducă emoții pozitive locuitorilor și să reamintească faptul că această "cetate" este pentru odihnă fizică și emoțională.

Decorarea plăcilor în baie după preferințele dvs. vă permite să proiectați o baie combinată sau separată, să faceți un design unic pentru dvs. de bucurie.

dale de decor în baie

Baie și toaletă - locuri cu umiditate ridicată, majoritatea materialelor pentru reparații și finisaje nu sunt, prin definiție, potrivite pentru această cameră. Dar plăcile ceramice sunt o opțiune ideală. În general, ea este cea care este folosită de proprietari bine gândiți. Acest lucru economisește de la ciuperci, umezeală excesivă și alte efecte neplăcute ale apei și aburului. Designul plăcilor este atât de larg și variat încât este posibilă decorarea camerei în cele mai bune tradiții și gusturi.

dale de decor în baie

De ce dale?

Sub influența constantă a căldurii și apei umede, panourile de lemn și tapetul, chiar impregnate cu unelte speciale și lavabile, eventual exfoliate, se umflă, pierd culoare și textura. Sub ele se află mucegai, ciuperci, un miros neplăcut. Pentru a evita toate aceste procese, se recomandă utilizarea unei plăci în baie.

Placile ceramice sunt aproape eterne. Este rezistent la uzură, igienic, impermeabil.

dale de decor în baie

Designul de la el practic nu dispare sub influența factorilor distructivi ai mediului. Este ușor de spălat. Da, și în mod independent, nu este atât de dificil. Toți acești factori determină alegerea plăcilor, ca material principal pentru finisarea băii.

dale de decor în baie

Placi de pardoseală

Placile ceramice diferă în funcție de gradul de rezistență la abraziune. În mod specific, acest indicator este important atunci când cumpărați plăci pentru podea. Pentru podele, alegeți o țiglă cu un grad de abraziune egal cu două sau mai multe. Apoi, design-ul va multumi ochiul. Un alt aspect important este alunecarea. Pentru a minimiza riscul căderilor și rănilor pe podeaua umedă a țiglelor, este necesar să cumpărați plăci de pardoseală.

dale de decor în baie

Modalități de așezare a plăcilor

Designul în baie este determinat nu numai de culoare și textura, ci și de felul în care sunt așezate plăcile. Cea mai ușoară cale de a stabili este dreaptă. În rândul vertical, placa următoare este situată cu mult peste cea precedentă. Această metodă este recomandată utilizării dacă nu aveți experiență în lucrul cu acest material.

dale de decor în baie

Următoarea metodă este un calcul pe diagonală. Rezultatul pare destul de impresionant, dar pentru această metodă sunt potrivite doar plăcile cu pătrat. Pentru a alege acest model este mai bine pentru o cameră spațioasă. Atunci când utilizați dale de două culori, alegeți zidăria în ordine eșalonată.

Aranjarea eficientă a plăcilor poate fi cu un mic decalaj.

dale de decor în baie

Cea mai dificilă modalitate pe care o dețin adevărații maeștri ai mestesugului lor este un mozaic de piese din diverse dimensiuni și culori. Dacă aveți o vâslă de design, astfel puteți stăpâni cu ușurință și, în același timp, faceți o baie unică la fel.

dale de decor în baie

Calculul cantității de material

Pentru a calcula câte placi ceramice va merge la peretele camerei, trebuie să știți zona ei. Luăm din nou formula pătrată de la cursul de școală pe geometrie - produsul de lățime și înălțime. Pasul doi găsește zona ușii și a ferestrelor. Din zona zidurilor se scade zona de deschidere. Rezultatul este numărul de plăci de care avem nevoie. Pentru a afla câte bucăți de țigle se potrivesc în acest pătrat, trebuie să găsim produsul de înălțime și lățime a unei bucăți. Apoi divizați suprafața camerei până la ultimul rezultat. Aceasta oferă cantitatea necesară de placare.

Trebuie să ne amintim că nu toate rândurile constau din plăci întregi. Pereții din cameră nu pot fi mai mulți decât dimensiunea plăcii și, prin urmare, va trebui să se împartă în fragmente. Când se calculează cantitatea de material, luați în considerare acest punct.

dale de decor în baie

Pentru a calcula cantitatea necesară de material de construcție, dacă proiectarea zidăriei este diferită de cea a clădirii clasice, va trebui să faceți un mini plan pe o scară. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza programe speciale de calculator pentru constructori sau pur și simplu puteți crea o masă în MS Excel. Un astfel de plan va ajuta la începutul lucrărilor de stabilire a modelului.

dale de decor în baie

Pentru a determina cantitatea de plăci pentru podea, suprafața este luată. Această cifră este împărțită la suprafața unei plăci. Apoi, modul de stabilire este determinat. Este de la el faptul că numărul final va depinde. Cu o așezare dreaptă, se adaugă 5% la numărul rezultat, în timp ce pentru o diagonală se adaugă 10%.

dale de decor în baie

Design și modalități de transformare a spațiului

În conformitate cu vechea tradiție, baia era întotdeauna albă și bejă. Acum nu este necesar să continuăm aceste motive. Designul poate fi realizat într-o mare varietate de culori și modele. Stilul elegant și modelat spaniol va fi un plus minunat pentru spiritul general al interiorului apartamentului.

Schema de culori și designul depind exclusiv de gustul și caracteristicile camerei.

dale de decor în baie

Camera spațioasă are un interior întunecat. Dale spaniole de tonuri de teracota pot fi amestecate cu roz pal. Freshness și starea de spirit de primăvară va reveni țiglă spaniolă verde luminos și salata de culoare. Mozaicul spaniol se potrivește simplu și original în cameră, iar designul va fi unic și excepțional. O cameră mare este complet lipsită de restricții privind culoarea și textura.

dale de decor în baie

Într-o cameră de dimensiuni mici, designul ar trebui să fie în continuare în culori deschise. Dar nu trebuie să fie spital alb. Placi de gresie de culoare crem brulee, pardoselile sunt mai întunecate de mai multe tonuri. Și acum baia mică vine la viață și este plină de căldură. Placi cu diferite modele de culori și ornamente să se potrivească mai bine o cameră spațioasă, iar pentru o baie mică limită opțiuni monofonice.

Pentru a extinde spațiul, plasați un bolț orizontal pe perimetrul camerei.

dale de decor în baie

Îngrijirea plăcilor

Când cumpărați plăci, acordați atenție recomandărilor producătorului pentru produsele de curățat. Aceste informații vor trebui să-și amintească și să obțină doar un astfel de instrument. În caz contrar, substanțele chimice prea agresive se pot spăla imagine și textura de la suprafață, precum și a elimina stratul de protecție, din cauza a ceea ce aspectul de plăci deteriorate rapid.

Este inacceptabil să utilizați raclete și perii metalice atunci când spălați suprafețe. Rezultatul acestei curățări este microfragurile.

dale de decor în baie

În consecință, acestea vor fi înfundate cu murdărie și va fi aproape imposibil să le îndepărtați. Ca rezultat, dungile întunecate vor rămâne în placă până la următoarea reparație. În plus, cusăturile pot lăsa particule de metal din perie, din umiditate vor rugină și vor pata distanța între plăci. Pentru a curăța cusăturile, achiziționați chituri speciale. Ei sunt buni în a se ocupa de întunecare, rugină, mucegai și nu necesită o frecare brută a compoziției în material. În acest fel veți economisi timp și nervi ai gazdelor. Dar, deoarece această substanță chimică este destul de agresivă, va trebui să lucrați într-o mască.

Galerie video

Galerie foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 6 = 2