Comfortabele slaapkamer met aangrenzend balkon

Comfortabele slaapkamer met aangrenzend balkon

In standaard appartementen, een slaapkamer is meestal een kleine kamer tot 13 m² M., waarin er genoeg ruimte is voor een bed en een linnenkast. Het heeft veel geluk als een balkon of loggia aan deze kleine kamer grenst. Een slaapkamer met een balkon, waarvan het ontwerp volledig past bij de gastheren, is een succesvolle toevoeging aan het huis.

Door een smalle strook met nuttige ruimte aan te brengen krijgt de ruimte extra vierkante meters, waar de ontwerpbeslissingen die in een bepaald geval nodig zijn worden gerealiseerd.

slaapkamer met balkon ontwerp

Bovenal is het idee om de twee ruimtes te combineren relevant voor een klein appartement, waarin veel mensen wonen. Hier elk vierkant. meter moet worden gebruikt op basis van bruikbaarheid. En zelfs een smal gedeelte van het balkon kan nuttig zijn.

slaapkamer met balkon ontwerp

Voordelen van het combineren van ruimtes

Voor een kleine kamer tot 13 m² is de toename van de parameters door de toevoeging van een smal balkongebied erg belangrijk.

Zelfs enkele gratis meters vinden hun juiste toepassing en de ruimte wordt groter en handiger om te leven:

  • leven in een kamer wordt comfortabeler en ruimer;
  •  natuurlijke verlichting zal de ruimte helpen om helder te zijn;
  •  de hele kamer zal worden getransformeerd, de geometrie en perceptie van de hele ruimte zal veranderen.
  • Vóór het begin van het werk moet de herontwikkeling worden gecoördineerd met de beheersorganisatie.

slaapkamer met balkon ontwerp

Opwarming van balkon of loggia

Om een ​​balkon of loggia aan een kamer van 13 m² of andere afmetingen te bevestigen en om hun opstelling te maken, is het noodzakelijk om in de eerste plaats zorg te dragen voor de opwarming van het smalle gedeelte van de aangrenzende ruimte.
Met moderne bouwmaterialen kunt u het meest geschikt kiezen voor de eigenschappen en prijs.

Voor de isolatie van muren kunt u het volgende aanvragen:

  • minerale wol;
  • polystyreenschuim;
  • geëxpandeerd polystyreen.

slaapkamer met balkon ontwerp

Elk van deze materialen vereist extra omhulling met behulp van hydra en stoomisolatie.
Bovendien moet u zorgen voor de betrouwbare beglazing, het kunnen ramen met dubbele of dubbele beglazing zijn. Over hun installatie moet je oppassen voordat de muren worden opgewarmd.

 Op het balkon kunt u een warme vloer maken, dit geeft de kamer extra comfort.

slaapkamer met balkon ontwerp

Na het verwarmen van het smalle gedeelte van het balkon, kunt u beginnen met het ontmantelen van het balkonblok. Eerder moest u beslissen om het blok volledig te verwijderen of het met een aparte uitgang te laten. Dit zal grotendeels afhangen van het verdere ontwerp van de kamer.

slaapkamer met balkon ontwerp

Slaapkamer ontwerp met balkon

Een kamer met een balkon is een geweldig gebied voor verbeelding en verschillende interieuroplossingen. Vanuit een kleine slaapkamer kunt u een functionele en mooie kamer maken.

Na het combineren van de twee ruimtes, zijn er nog twee manieren om het ontwerp te kiezen:

  • zonering van een gecombineerde ruimte, dat wil zeggen een aangrenzend balkon, in stijl kan verschillen van de kamer zelf;
  • maak een enkele stijl voor de hele kamer.

slaapkamer met balkon ontwerp

Eerst moet je begrijpen wat je wilt zien in het eindresultaat. Iemand heeft behoefte aan een grote kleedkamer en deze kan worden aangebracht op een aangrenzend gedeelte. Iemand droomt van een studie waarin je met pensioen kunt gaan. Anderen regelen een bibliotheek of een plaats om te rusten bij de massa van het voormalige balkon. Als je aan het ontwerp denkt, moet je grotendeels uitgaan van de grootte van de kamer. In een kleine slaapkamer tot 13 m². M. Zelfs als er een balkon aan vastzit, is het niet aan te raden om te donker te worden om de vierkante meters niet te verbergen.

Vergeet niet dat de slaapkamer een plek is voor rust en ontspanning, te lichte interieurkleuren voor de kamer zijn niet erg wenselijk, maar om verschillende kleurenaccenten te gebruiken, is het toegestaan.

slaapkamer met balkon ontwerp

Klassieke slaapkamer

Classics is een favoriete stijl, het is vrij eenvoudig, maar het heeft zijn eigen smaak. Het ontwerp van een slaapkamer met een loggia in de stijl van een klassieker, is de keuze voor zelfverzekerde mensen die betrouwbaarheid en traditie waarderen. Het meubilair in de klassieke stijl is gemaakt van hout, textiel en andere interieurartikelen zijn gemaakt in kleuren die het weerkaatsen. Het is ook mogelijk om verschillende decoratieve elementen te gebruiken: schilderijen, vazen, beeldjes, gordijnen. Ook met behulp van gordijnen kun je de hemel van het bed versieren, het is vrij consistent met deze stijl.

Het bijgevoegde smalle platform van het balkon kan worden gebruikt als kantoor, of met behulp van gordijnen een kleedkamer maken. Of zet hier een damestoilettafel met een spiegel in een klassieke stijl.

slaapkamer met balkon ontwerp

Slaapkamer met balkon in minimalistische stijl

Minimalisme in stijl impliceert een vrij bescheiden sfeer, niet verstoken van smaak. Een minimum aan meubels, het enige noodzakelijke belangrijkste verschil in deze stijl. In de slaapkamer is de hoofdplaats toegewezen aan bedden, die in dit geval behoorlijk indrukwekkende afmetingen kunnen hebben. Het is belangrijk om na te denken over de opslagplaatsen, het kan een kastkast in de hele muur zijn, het mag niet visueel opvallen om zijn basisfunctie uit te voeren

slaapkamer met balkon ontwerp
Op de site van het aangrenzende smalle balkonplatform, kunt u een kantoor of een bibliotheek regelen of een thuistheater organiseren met een groot scherm dat zich in de muur ontvouwt. Je kunt de kamer versieren met behulp van gordijnen, die tegelijkertijd de ruimte kunnen belemmeren en het hoogtepunt kunnen zijn. Met behulp van gordijnen kunt u niet alleen de ramen, maar ook de wanden van de slaapkamer draperen, dit geeft het extra comfort.

De kleurenoplossing voor dit interieur hangt af van de voorkeuren van de eigenaars van de kamer, het kunnen rustige kleuren zijn, er kan een monochroom interieur zijn of iets lichts. Met behulp van gordijnen en textiel kunt u het interieur van zelfs een kleine slaapkamer tot 13 m² diversifiëren. in de stijl van minimalisme

slaapkamer met balkon ontwerp

Slaapkamer in eclectische stijl

Eclecticisme is een mix van verschillende stijlen, het ontwerp in deze stijl voor een slaapkamer kan mensen moedig en niet bang voor experimenten veroorloven. De slaapkamer kan meubels, decor, gordijnen en andere details combineren, zoals klassiek en art deco, of minimalisme en hightech.

De belangrijkste voorwaarde voor een slaapkamer is het comfort van de eigenaars. Hieruit is het noodzakelijk om terug te slaan, het interieurontwerp te kiezen.

slaapkamer met balkon ontwerp

In elke stijl zijn er veel interessante details. En vanuit een kleine slaapkamer van 13 m². indien gewenst, kunt u een gezellige en interessante ruimte maken.

video Gallery

Fotogalerij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

69 + = 76