Интересни идеи за балкон: DIY (+40 снимки)

Интересни идеи за балкон: DIY (+40 снимки)

Това място в съвременните апартаменти, като балкон, не е било обръщано внимание преди и най-често служило за съхраняване на ненужни боклукчета и инвентаризация на даките. Днес използването на балкона е много различно. Положението въз основа на факта, че повечето хора оценяват възможността да се изгради допълнителна жилищна площ и модерна технология позволява да се направи от балкона с ръцете си на пълната функционалност на стаята, целта на което е зависимо от неговия размер и от предпочитанията на собственика.

За да създадете уютни ъгли на балкона, има интересни идеи за балкона със собствени ръце, чието изпълнение изисква задълбочен, конструктивен подход и предварително проучване на някаква информация.

интересни идеи за балкона със собствените си ръце

Първата стъпка в дизайна на балкона е да се премахнат бъркотията. Сблъсквайки се с решението на въпроса, жителите често откриват, че да поставят допълнителни неща, те няма къде да не е оставил наистина ги искат, поради причината, че голяма част от това, което се съхранява все още може да се наложи във фермата. Но е необходимо да се вземе решение по някакъв начин, а най-доброто решение е да се изхвърли всичко, което пречи, след като започнаха подреждането на балкона без никакво съжаление. В крайна сметка удобството и комфортът са всъщност много по-важни от натрупаните прашни боклуци, които развалят външността на балкона.

интересни идеи за балкона със собствените си ръце

За идеи за подреждане на балкони

Интересни опции и идеи за преобразуване на балкона със собствените си ръце са поле за прилагане на най-смелите идеи. Когато те са въплътени в живота на двата домашни майстори и професионални строители, възможно е да се покаже най-дивото въображение. Като първоначална задача е ремонта на самия балкон. И е по-добре, че това е столица.

интересни идеи за балкона със собствените си ръце

Независимо от размера на балкона, този въпрос трябва да се третира с голяма сериозност, като се има предвид и този аспект. Балкон с малък размер могат да направят модерното обзавеждане уютно, с малка маса, бордюр, столове и табуретки. Важен момент е изборът на завеси. Можете да организирате растения на балкона на видовете катерене, да ги окачите по стените в саксия и да ги поставите на прозорците.

Преди да започнете да предприемате действия, трябва да решите за вида, предназначението и стила на стаята, която възнамерявате да пресъздадете. Идеите за прераждане на балкона са много и всеки заслужава специално внимание и подробно разглеждане.

интересни идеи за балкона със собствените си ръце

Уютен офис

За да направите ръцете си от балконския шкаф, трябва да бъдат остъклени и да представляват чиста стая. За интериора на стените в този случай, перфектни съвременни тапети за боядисване. Когато тази идея е въплътена, стените и текстурираната мазилка ще изглеждат оригинални. Използването на такъв дизайн ще предаде стаята за оригиналност. Прозорците с балкон са най-подходящи за покриване на щорите, въпреки че ще изглеждат добре и наличието на завеси.

интересни идеи за балкона със собствените си ръце

По-нататъшното подреждане на малък балкон под учебно заведение или място за почивка, където можете да се оттеглите и да прочетете книга, не представлява много труд. Добър вариант би бил, ако преместите бюро, компютър и прикрепете рафтовете за книги към стаята.

Не се намесвайте тук и декоративни елементи под формата на вази, рисунки или дърворезби. Това е всичко. Уютна стая за плодотворна творческа работа е напълно готова.

22

Барбекю на балкона

Барбекю на балкона е една от последните и необичайни идеи. Единственият му недостатък е невъзможността да играете на малка тераса, трябва да има достатъчно място в стаята. Важен момент в случая е удобството на стаята, мебелите в нея, завесите и барбекюто за гостите, както и решаването на естетичната страна на въпроса, като се приеме, че има сигурност за дизайна. Идеята за създаване на балкон може да бъде заимствана на строителни площадки или в модни списания. Ако обаче има самочувствие, не спирайте бягането от фантазията и не го осъзнавайте.

интересни идеи за балкона със собствените си ръце

Стая за почивка

Както малкият, така и големият балкон могат да бъдат уредени като стая за почивка, където можете да прекарате време в уютна атмосфера, да се отпуснете, да четете книги. Ако позволите района, от мебелите, освен люлеещия се люлеещ стол и масата, можете да си купите малък диван с меки декоративни възглавници. Важен момент тук е моментът като дизайн.

Специална атмосфера ще ви помогне да поддържате изобилие от цветя, няколко приказки, картини и красиви завеси. Ако всичко е проектирано с вкус, трябва да получите уютна лятна стая, която може да замени пътуванията до природата. Няма да е излишно да купувате електрическо барбекю за месо и риба със зеленчуци.

интересни идеи за балкона със собствените си ръце

цех

За да възпроизведете идеите на работилницата, както малък, така и голям балкон е идеалното място. Това е особено вярно за творците, които обичат рисуването, тъкането от мъниста, както и решаването на общи проблеми на домакинството, свързани с ремонт на електрически кабели, ремонт на обувки и т.н.

Да подготвите сервиза по такъв начин, че да е удобно и удобно да вършите това, което ви харесва. За да направите това, трябва да помислите внимателно: поставете кабинета, където да разпространявате инструменти и материали, маса, стол, пейка.

интересни идеи за балкона със собствените си ръце

Дизайнът на семинара трябва да насърчава вдъхновението и да насърчава желанието да работите в спокойна среда. В такава работилница задължително трябва да има много цветя от ракита, предназначени да създадат специална атмосфера за творчество. Разбира се, не можете да забравите за наличието на завеси. Въпреки че в този случай една добра алтернатива може да служи като широки щори.

интересни идеи за балкона със собствените си ръце

Лятна лятна трапезария

Добрата идея е да се създаде лятна версия на семейната трапезария от балкона. За това можете да поставите красива маса, удобни столове от ракита, да поставите шкаф и да купите малък компактен хладилник. Необходимо е да се уредят обзавеждането и домакинските уреди така, че да се спести място колкото е възможно повече. Що се отнася до стила, в този случай е по-добре да се придържате към стила модерен. Въпреки че в този случай, годни и високотехнологични.

Дизайнът на трапезарията на балкона може да бъде пресъздаден по такъв начин, че тази стая да може да превърне целия апартамент.

интересни идеи за балкона със собствените си ръце

Големият плюс е, че балконът е с отлично естествено осветление, което не изисква допълнителни разходи. Но колкото за завеси, по-добре е да ги изберете от плътна тъкан, особено ако балконът е разположен на слънчевата страна. В такава трапезария е много удобно да се събере цялото семейство през уикенда за вечеря, обяд или чай.

интересни идеи за балкона със собствените си ръце

Спортна зала

В един и същ апартамент можете да отидете за спорт, закупуване на симулатори, които са най-удобно разположени извън апартамента, но в същото време е вкъщи. Тук можете да поставите килим и да играете спорт, слушайки любимата си музика. На открито ще има много по-голяма полза от подобни дейности. Подходящ балкон за йога и медитация. В такава стая не трябва да има ненужни неща и дизайнът трябва напълно да съответства на целта му. Вместо завеси, най-добре е да се използват щори, въпреки че пердетата, изработени от камбричен или плътен дънков памук, също са подходящи.

интересни идеи за балкона със собствените си ръце

Гардеробно помещение

Балкон с изглед към спалнята е идеално място за гардероб, който е удобен за жени и мъже, които имат много модни дрехи. В модерните апартаменти иновациите станаха популярни. След появата на идеята, тя се вдигна буквално от нападение. И ако в миналото практически нямаше остъклени помещения, в момента повечето от жителите стигнаха до извода, че това е не само удобно, но и печелившо. Що се отнася до дизайна, съблекалнята трябва да бъде предразположена към най-удобната стая, което предполага запазване на външния ред и комфорт.

Идеалният вариант за гардероб е използването на малък балкон. Като завеси може да се използва изкуствена коприна или друг лек материал.

интересни идеи за балкона със собствените си ръце

В действителност, възможностите за играя стаи от балкона със собствените си ръце много. Основното нещо при решаването на този въпрос е да вземе решение за избора и да покаже малко креативно въображение. Трябва да се обърне внимание на всичко от подбора на мебели до завеси.

Видео галерия

Фотогалерията

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 8 = 10