Kuhinja ureditev na balkonu: priprava in sanacija

Kuhinja ureditev na balkonu: priprava in sanacija

Hruščov, sovjetski in apartmaji v visokih stavbah v kasnejšem obdobju so majhna kuhinja, z majhnimi okni gledajo na balkon. Kot rezultat, majhna soba dobi osnutek in mraz. Lož in balkonov v pogojih naše zime se redno uporabljajo in se pretvori v skladišče neuporabnih stvari. Uporabljajo se lahko za razširitev življenjskega prostora. Prostorne lože se lahko spremenijo v ločene ločene prostore. V tem članku boste izvedeli, kako narediti kuhinjo na balkonu.

Priprava

Moderni dekorativni materiali in tehnologije vam omogočajo pretvorbo prostora v prostorno svetlo kuhinjo. Na internetu je veliko fotografij te prenove. Preden spremenite hišo, jih morate uskladiti s projektno organizacijo. V nasprotnem primeru bodo vsa dejanja nezakonita.

bela kuhinja

Najprej je treba v ZTI prikazati svoj načrt prestrukturiranja. Povedali bodo, ali bo to poškodovalo celotni okvir stavbe in ali je mogoče izvajati načrtovano prenovo. Nato je načrt usklajen s službami Ministrstva za izredne razmere, SES. To je potrebno, da se med razstavljanjem stene komunalne komunikacije ne poškodujejo. Potem je projekt predstavljen v stanovanjski pisarni. Tukaj bo dovoljeno premikati kuhinjo na balkon. Po zaključku vsega dela komisija provizije legalizira ponovno načrtovanje prostorov z aktom.

Projekt

V tej fazi je treba odločiti, ali bo okenski del stene z ogrevalno baterijo ostal ali izginil. Če ni izkušenj pri oblikovanju, je bolje, da se posvetujete s strokovnjakom in ga vključite v pripravo projekta.

miza in stoli

Prav tako morate izbrati materiale za izolacijo balkonske stene. V projektu je treba upoštevati vse odtenke novih prostorov - električne vtičnice, prenos vodovodov in kanalizacije. Okrepljen ogrevalni sistem na tanki zunanji steni balkona mora zagotavljati udobno temperaturo. Potrebno je izračune moči grelnih naprav.

Če je kuhinja popolnoma preneta na balkon, je treba paziti, da jo temeljito izolira. Električno ogrevanje se lahko vgradi v tla in strop. Na obodu sten so nameščeni električni aparati.

balkonska okna

Zasteklitev odprtine balkona se izvaja s tremi komorami iz plastičnih oken, da se izogne ​​nastanku ledu in kondenzacije na steklenih ploščah.

Ogrevanje na steno

Pomembno je, da toplota gre v notranjost prostora, in ne na ulico skozi tanko steno. Previdno izolirana tla, stene, strop novih prostorov. Posebno pozornost posvečamo tesnjenju sklepov, razpok, lukenj. Sodobna visokokakovostna izolacijska pena, penofol, polistiren dajejo dober učinek. So zloženi v debelo plast (glej fotografijo). Zunaj je tudi fasada hermetično zaprta. Stacionarno skupno ogrevanje, ki se izvaja na balkonu, je draga, moteča in iracionalna. V estrihu lahko naredite toplo dno. Na obodu novih prostorov postavite električne konvektorje. So ekonomični pri porabi električne energije.

talna izolacija

Uporaba prostora v novi sobi je lahko drugačna. Če postavite jedilnico vanj, vam ni treba preurediti plošče. Če v balkonskem delu opremite delovno površino (glej fotografijo), nato postavite mizo, štedilnik in hladilnik. Namestitev plinskega štedilnika bo problematična. Morali se bomo omejiti na električno ploščo. Dekoracija sten, tal, stropa je kombinirana z glavno sobo.

Značilnosti ponovnega razvoja

Ko odobri projekt preoblikovanja prostorov ZTI, je pogosto dovoljeno razstavljati balkonska vrata, okno in razdelek pod njim, kot je prikazano na sliki. Ostaja pravokotni lok, ki je ojačen s kovinskim okvirjem. Če stena pod oknom ni razstavljena, jo lahko uporabite pod mizo na mizi za rezanje ali pod pultom. Ogrejene stene balkona so prekrite z mavčno ploščo. To je dodaten toplotno varčni material. Za tla lahko uporabite vse tradicionalne materiale - keramične ploščice, linolej, parket, les.

kavč in mizo

Ko ponovno načrtovanje pol temnega okna, ki je pogledal ven na balkon, nadomesti shirokopanoramnym okno strop balkone, kot je prikazano na sliki. Obilo svetlobe v sončnih dneh vam omogoča, da prihranite pri ogrevanju.

Na dolgi zunanji steni je primerno postaviti kuhališče, pečico in rezilno mizo z omarico. Na stransko steno je treba postaviti hladilnik, in nasprotno - obesiti prostorne omare in omare za hrano.

cvetje v vazo

Dodatni prostor je majhen. Okrasiti ga je treba v svetlih barvah, tako da se pojavi občutek večjega prostora. Svetle barve vizualno povečajo površino prostora. Široka okna so lahko pokrita z zapečenimi žaluzijami ali rimskimi zavesami.

Prenos kuhinje na balkon

Za majhno družino treh ljudi bo dovolj kuhinje, ki lahko sprejme šest kvadratnih metrov balkonskega prostora. Razmislite o možnosti ponovnega razvijanja.

rezalna miza

Rezalna miza bo nameščena vzdolž okna. Tukaj morate opremiti tudi umivalnik, in če prostor dovoljuje, lahko priključite pomivalni stroj. Ploska je nameščena na omari poleg delovne mize. Na koncu sobe je bolje postaviti hladilnik. Prav tako lahko vzamete na balkon, kot je prikazano na sliki. Jedilnico lahko uredite na mestu pomola, če del stene pod nekdanjim kuhinjskim oknom ni razstavljen. Na tem, da vzpostavi lepo mizo, in na obeh straneh, da 3-4 velikih stolov. Tablični števec lahko zamenja tudi jedilno mizo.

lok do alcone

Po razstavljanju balkonskih vrat ostane okno in pregrada pravokotna odprtina. Po okrepitvi okvirja se lahko okrasi v obliki polkrožnega ali pravokotnega loka. To bo naravni element prostorske cone, ki se harmonično prilega vsakemu slogu dekoracije. Lok je lahko okrašen s pritrjeno svetlobno zaveso.

S takšno možnostjo prenosa kuhinje je težko prenesti komunikacijo na balkon, z vgradnjo odplake na novo lokacijo. Vsi ti trenutki morajo biti usklajeni v fazi projektiranja. Napa na balkonu mora imeti posebne ventile. Če želite namestiti celo električno peč, morate pridobiti soglasje servisne družbe. Če ignorirajo te odobritve, lahko pride do naložitve globe in demontaže že opremljenih prostorov.

Videogalerija


Fotogalerija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 53 = 61