Уютна спалня с прилежащ балкон

Уютна спалня с прилежащ балкон

В стандартните апартаменти една спалня обикновено е малка стая до 13 кв. М, в която има достатъчно място за легло и спално бельо. Много е щастлив, ако към тази малка стая прилегне балкон или лоджия. Спалня с балкон, чийто дизайн напълно отговаря на хостела, е успешно допълнение към дома.

Чрез прикачването на тясна ивица от полезно пространство помещението получава допълнителни квадратни метри, където се реализират дизайнерските решения, които са необходими в конкретен случай.

спалня с балкон

Най-вече идеята за комбиниране на двете помещения е от значение за малък апартамент, в който живеят много хора. Тук всеки квадрат. метър трябва да се използва на базата на практичност. И дори тясна площ на балкона може да се окаже полезна.

спалня с балкон

Предимства на комбиниране на пространства

За малка стая до 13 кв.м., увеличаването на параметрите поради добавянето на тесен балкон е много важно.

Дори няколко свободни метра ще намерят правилното им приложение, а стаята ще стане по-голяма и по-удобна за живеене:

  • живеят в една стая ще станат по-удобни и просторни;
  •  естественото осветление ще помогне на помещението да бъде светло;
  •  цялата стая ще бъде трансформирана, нейната геометрия и възприятие на цялото пространство ще се променят.
  • Преди началото на работата реконструкцията трябва да бъде съгласувана с организацията за управление.

спалня с балкон

Затопляне на балкон или лоджия

За да поставите балкон или лоджия в стая с площ 13 кв. М или други размери и да направите своето подреждане, е необходимо първо да се грижите за затоплянето на тесния участък на прилежащото пространство.
Модерните строителни материали ви позволяват да изберете най-подходящите за имотите и цената.

За изолацията на стените можете да кандидатствате:

  • минерална вата;
  • полистиролова пяна;
  • експандиран полистирол.

спалня с балкон

Всеки от тези материали изисква допълнителна обшивка, използваща хидра и пара изолация.
В допълнение, трябва да се грижи за надеждното остъкляване, тя може да бъде дву- или трикамерни двойни стъкла прозорец. За тяхната инсталация трябва да се погрижите преди стените да се затоплят.

 На балкона можете да направите топъл под, което ще даде на помещението допълнително удобство.

спалня с балкон

След затопляне на тясната зона на балкона, можете да започнете да демонтирате балконския блок. Преди това трябва да решите да премахнете напълно блока или да го оставите с отделен изход. Това до голяма степен ще зависи от по-нататъшния дизайн на стаята.

спалня с балкон

Спалня с балкон

Стая с балкон е чудесно поле за въображение и различни интериорни решения. От малка спалня можете да направите функционална и красива стая.

След комбинирането на двете пространства има още два начина за избор на дизайна:

  • зонирането на комбинирана стая, т.е. прилежащ балкон, по стил може да се различава от самата стая;
  • направете един стил за цялата стая.

спалня с балкон

Първо трябва да разберете какво искате да видите в крайния резултат. Някой има нужда от голяма гардеробна и може да бъде подреден в анексирана зона. Някой мечтае за едно проучване, в което можете да се пенсионирате. Други ще организират библиотека или място за почивка на масата на бившия балкон. Като мислите за дизайна, ще трябва до голяма степен да започнете от размера на стаята. В малка спалня до 13 квадратни метра, дори и с прилежащ балкон, не се препоръчва да потъмнее твърде много, за да не скриете квадратните метри.

Не забравяйте, че спалнята е място за отдих и релаксация, прекалено ярки интериорни цветове за стаята не са много желателни, обаче, за да използвате няколко цветни акценти, това е допустимо.

спалня с балкон

Класическа спалня

Класика е любим стил, той е съвсем прост, но има своя аромат. Дизайнът на спалнята с лоджия, направена в класически стил, е изборът на самоуверени хора, които ценят надеждността и традицията. Мебелите в класически стил са изработени от дърво, текстил и други интериорни елементи са изработени в цветове, които отразяват това. Възможно е също така да се използват различни декоративни елементи: картини, вази, фигурки, завеси. Също с помощта на завеси можете да украсите покривалото на леглото, то е съвместимо с този стил.

Прикрепената тясна платформа на балкона може да се използва като офис, или с помощта на завеси направи тоалетна. Или тук поставете тоалетка за жени с огледало в класически стил.

спалня с балкон

Спалня с балкон в минималистичен стил

Минимализмът по стил предполага доста скромна атмосфера, която не е лишена от вкус. Минимален брой мебели, единствената необходима основна разлика в този стил. В спалнята основното място е предназначено за легла, които в този случай могат да имат доста впечатляващи размери. Важно е да се мисли за местата за съхранение, може да бъде шкаф за килера в цялата стена, не трябва визуално да бъде забележима, за да изпълнява основната си функция

спалня с балкон
На мястото на прилежащата балканска платформа можете да организирате офис или библиотека или да организирате домашно кино с голям екран, който се разгъва в стената. Можете да украсите стаята с помощта на завеси, които могат едновременно да скрият стаята и да я осветяват. С помощта на завеси можете да покривате не само прозорците, но и стените на спалнята, което ще ви даде допълнителен комфорт.

Цветовото решение за този интериор зависи от предпочитанията на собствениците на помещението, може да бъде спокоен цвят, може да има монохромен интериор или нещо блестящо. С помощта на завеси и текстил можете да промените интериора дори на малка спалня до 13 кв.м. в стила на минимализма

спалня с балкон

Спалня в еклектичен стил

Еклектизмът е смесица от различни стилове, дизайнът в този стил за една спалня може да си позволи хора смели, без да се страхуват от експерименти. Спалнята може да комбинира мебели и декор, завеси и други детайли на такива стилове като класически и арт деко или минимализъм и високи технологии.

Основното условие за една спалня е комфортът на нейните собственици. От това е необходимо да се откажете, като изберете интериорния дизайн.

спалня с балкон

Във всеки стил има много интересни подробности. И от малка спалня от 13 кв.м. ако желаете, можете да направите уютно и интересно място.

Видео галерия

Фотогалерията

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

7 + 3 =