Дизайн на малка баня 5 кв.м. м: съвети за регистрация (+37 снимка)

Малка площ прави невъзможно създаването на уникален и красив дизайн на отделна стая. Особено се отнася до баните. Ако стаята е малка, тя поставя кръст върху дизайна. Това е мнението на много собственици на такива бани. Но всъщност това е заблуда. Специалисти са доказали, че дори и при такива условия, че е възможно да се създаде стилен и практичен дизайн на банята 05 Май м. За да се постигне този резултат, трябва да следвате някои правила и тайни.

Баня дизайн 5 кв. М

Проектиране на малка баня

За да се създаде уникален дизайн на баня от 5 кв. М, е необходимо да се извършат редица работи. Този процес се осъществява на няколко етапа:

 • Изберете интериорен стил и цветова палитра;
 • изберете местоположението на водопроводните инсталации;
 • вземете мебели;
 • извършва декорация на стаята;
 • Компетентно осветявайте банята.

Всеки от тези етапи ще повлияе върху крайния резултат. Ето защо е необходимо сериозно да се обърне внимание на изпълнението на всяка една от тях.

Баня дизайн 5 кв. М

Избор на интериорен стил

Преди да започнете да създавате дизайн на банята, трябва да решите посоката на стил. От това ще зависи от по-нататъшната работа, а именно избора на цветна палитра, санитарен фаянс, декор и други малки неща. Когато избирате посока, трябва да изоставите класическия стил. Струва си да изберете нещо по-интересно. Дизайнът трябва да бъде кратък, което ще направи стаята по-привлекателна.

Сред наличните опции са следните стилове:

 • Hi-Tech. Баня 3 кв.м m в този стил ще изглежда много стилно. Дизайнът използва лъскави и лъскави повърхности, с които можете да увеличите визуално пространството.

Баня дизайн 5 кв. М

 • Минимализъм. Във вътрешността има лаконични форми и прави линии. За регистрация се използват само най-необходимите елементи.

Баня дизайн 5 кв. М

 • Модернизма. Стилът включва използването на голямо количество светлина, както и създаването на рационално и функционално оформление. В дизайна има прости форми, както и светли цветове в декорацията.

Баня дизайн 5 кв. М

 • Държава. Разликата между стила е използването на естествени довършителни материали или техни имитации. Тя може да бъде камък или дърво. При регистрация използвайте санитарния техник в подходящ стил.

Баня дизайн 5 кв. М

Така че, избрахте стила. Сега трябва да разгледате внимателно неговите функции. Това ще ни позволи да оценим естеството и сложността на работата, която ще бъде извършена при подреждането на банята.

Във видеоклипа: дизайн на банята в морски стил.

Изберете цветова палитра

Пет квадратни метра е сравнително малка площ. Разбира се, създайте баня 3 кв.м. m ще бъде още по-трудно. Следователно не трябва да изпускате ръцете си преди време. Основната задача е да изберете цветна палитра, която визуално ще увеличи стаята. С тази задача, ярките нюанси ще се справят перфектно.

Баня дизайн 5 кв. М

Те имат редица предимства:

 • лесно се комбинира с всякакви мебели и водопроводни инсталации;
 • добре се отразяват на човешката психика;
 • позволяват визуално увеличаване на пространството;
 • да направят помещенията по-ярки.

Разбира се, използването на светли цветове не означава, че банята трябва да бъде боядисана в бяло. Решете проблема лесно, като легнете леки тонове. Така че, баня в четири квадрата често е украсена в бежово, меко синьо, праскова и други цветове. Те могат да действат като основен тон и да бъдат допълнение към бялото.

За да се проектира не е скучно, струва си да се разнообразява с ярки вложки.

Баня дизайн 5 кв. М

При избора на цветна палитра, вида на повърхността на довършителния материал също не е последният. В малките стаи се препоръчва използването на гланцирани и отразяващи повърхности. Това ще увеличи визуално пространството. Така че керамичните плочки и пластмасовите панели се използват широко за довършване на банята. Таванът може да бъде украсен с алуминиеви ламели, които често се намират в модерните стилове.

Баня дизайн 5 кв. М

Алтернативен вариант е използването на модерни опънати тавани с гланцова повърхност.

Баня дизайн 5 кв. М

Що се отнася до подовата настилка, тогава за тази употреба плочки и линолеум. Можете да използвате и по-съвременна технология - самонивелиращи се подове. Днес пазарът предлага широка гама от такива покрития, които могат да имат различен дизайн и дизайн.

Баня дизайн 5 кв. М

ВиК и мебели

Баня дизайн 4 и 5 кв. М m включва използването на всички необходими водопроводни инсталации. В тази зона можете да инсталирате вана или душ, мивка и дори тоалетна. За постигането на желания резултат е необходимо да се намери компромисно решение. Добър вариант е използването на комбинирана душ кабина. Продукти с дълбока тава ще заменят класическата вана.

Баня дизайн 5 кв. М

Добър вариант е ъгловият водопровод. Той се използва широко в малките стаи. Ако поставите уредите в ъглите, стените ще останат достъпни за монтаж на мебели.

Баня дизайн 5 кв. М

За визуално увеличаване на стаята, при избора на водопровод трябва да се ръководи от тези правила:

 • Вместо завеси, по-добре е да използвате стъклени прегради.
 • Като мивка трябва да се използват модерни окачени модели от стъкло.
 • При комбинираните бани е по-добре да инсталирате окачена тоалетна конзола. Разбира се, трябва да вземете предвид финансовите си възможности, защото такива продукти са доста скъпи.
 • Под мивката "водна лилия" можете да монтирате пералня.
 • Душ кабината може да бъде заменена с стълба на пода и стъклена ограда.

Баня дизайн 5 кв. М

Спазването на тези препоръки ще създаде функционална баня и същевременно ще използва ефективно всеки квадратен метър. Модерни опции за дизайн ви позволяват да направите това без много усилия.

В една малка баня си струва да се използват мебели на няколко нива. С него можете да спестите място и в същото време да поставите всички необходими аксесоари. За оборудването на помещенията експертите препоръчват използването на стени. Те могат да настанят шкафчета и рафтове с висулки. Последните ще служат не само за съхранение на аксесоари, но и като уникални елементи на декора.

Баня дизайн 5 кв. М

Много е важно да се гарантира, че избраните продукти се комбинират с общия стил на стаята.

Баня дизайн 5 кв. М

Баня декорация

За украса на малка стая трябва да се подхожда много внимателно. Ако пренебрегнете елементите на интериора, тогава ще бъде създаден ефектът на затрупване. Основният елемент на интериора е огледалото. Той се използва широко за визуално увеличаване на пространството. Ако банята е 5 кв.м. в рамка в страната и ретро стил, тогава огледалото трябва да има рамка. В съвременните бани са монтирани масивни огледала, които заемат пода на стената.

Баня дизайн 5 кв. М

В допълнение към огледалата за декориране на банята се използват кърпи, оригинални осветителни тела, завеси и други детайли. При декорирането си, заслужава да се отчете стила и темата на стаята. Така че, ако 5 квадрат. м. Конструкцията е декорирана в морска тема, а след това украсяват банята, можете да използвате стикери на стената, килим и други елементи в съответните теми.

Опции за дизайн на баня (2 видеоклипа)

Идеи за дизайн (37 снимки)