Zaključevanje sten z barvanjem po dveh barvah: različice kombiniranega barvanja

Zaključevanje sten z barvanjem po dveh barvah: različice kombiniranega barvanja

Izbira načina zaključka sten, mnogi raje tradicionalno slikarstvo. Barvana stena se bo ujemala in uspešno prilegala tako klasičnim kot sodobnim notranjim prostorom, kot je minimalizem. Barvanje je močno oblikovalsko orodje, ki vam omogoča ustvarjanje unikatnih učinkov. Zanimiv pristop je slikanje sten z dvema cvetjema v stanovanju. S to zasnovo lahko v sobo dodate močno energijo pop-umetnosti ali ustvarite harmonično ozadje za klasične notranjosti.

Slikarske stene v dveh ali več barvah

Prednosti barvanja sten

Verjamemo, da naslikana stena v primerjavi s steno, pokrita z ozadjem, izgleda dolgočasno in vnema - to je velika napačna miselnost. Sodobne barve imajo veliko prednosti. Na primer, barve je mogoče preprosto zatemniti v skoraj vseh barvah. Ozadje ne daje takšne svobode. Barve so združene v različnih razsežnostih, kar ima za posledico zanimive odtenke in učinke.

Slikarske stene z dvema ali več barvami

Toda ne mislite, da je barvanje sten v dveh barvah - to je enostavno. Takšno delo zahteva posebno skrb. Zajemal bo visokokakovosten trak za barvo - zaščitil bo površino, ki ne potrebuje obarvanja in se zlahka odstrani, ne da bi poškodovala plast že pobarvane stene. Kombinirano slikanje bo zahtevalo največjo natančnost pri izračunih, meritvah in oznakah. Ne bo odveč, če bi bili potrpežljivi, saj lahko različni načini barvanja trajata nekaj časa.

Kombinacija barve: ujemanje barv

Za harmonično kombinacijo dveh barv je dovolj, da imate pred vašimi očmi barvno kolo. Če v ta krog dodate domišljijo, lahko dobite idealen barvni ansambel in zanimive učinke. V sodobnem dizajnu se uporabljajo trije načini mešanja barv: črna z belimi, sivimi in bežimi odtenki, dve hladni pastelni barvi. Zelo priljubljen pristop je, če uporabljate več zaprtih odtenkov ali so barve sorodniki.

Barvno kolo

Če je zadnja možnost izbrana za barvanje v dveh barvah, je treba izbrati odtenke, ki so podobni nasičenosti, barvni temperaturi in drugim značilnostim. Če ne uporabljate oranžne barve, ampak barva breskve, zelena ne deluje, je najbolje, da izberete oljčno olje.

Za popolno ravno mejo so sklepi oblikovani z letvami iz poliuretana, robniki iz papirja ali lesenimi letvami.

Slikarske stene v dveh barvah

Če izbiro barv niso opravljali katalogi, ampak z intuicijo in fantazijo, je naročanje niansiranja vredno znatne razlike. Če se takšna edinstvena barva nenadoma konča z nesrečo in morate ustvariti nov del, se ne izkaže, da je vedno prava barva. Pomembno je, da rezervne zaloge, če mešanje poteka neodvisno.

Na videu: uporaba barve v notranjosti

Barve za kuhinjo in dnevno sobo

V kuhinjah je zdaj tudi veliko bolj nujno barvanje sten kot lepljenje ozadja. Za ozadje lahko uporabite ozadje. V takih prostorih se zbirajo vsi družinski člani, gostje gredo tam, gostitelji preživijo določen del svojega življenja. Pomembno je, da so barvne rešitve tukaj čim bolj udobne. Posebno pomembne so tople barve, ki so v človeški podzavesti povezana z blaginjo in blaginjo. Nekateri odtenki celo povečajo apetit.

Dnevna soba - to je mesto v stanovanju, kjer morajo biti barve svetle. To je prostor, v katerem bi morali svojo domišljijo pokazati do maksimuma. Tam bo zelo harmoničen pogled na vse barvne lestvice in odtenke, vendar je pomembno, da je barva kombinirana s celotnim slogom in pohištvom.

Slikarske stene v dveh ali več barvah

Variante kombiniranega barvanja

Tu se ne bo zgodilo o barvanju tehnologij, ampak kako se v oblikovanju stene razdelijo na območja pod dvema različnima barvama. Obstaja 10 originalnih in zmagovalnih pristopov.

Horizontalna delitev stene

En del stenskega prostora od tal je barvan z eno barvo, ta del, ki je višji, bo naslikan z drugačnim senco. Meja je najpogosteje določena za približno tretjino višine stene od tal. Lahko pa pokažete svojo domišljijo in narišete mejo drugje. Na primer, steno lahko razdelite na polovico ali pa povečate spodnji del. Včasih oblikovalci ustvarjajo mejo in popolnoma pod stropom.

Slikarske stene v dveh barvah

Tradicionalni način barvanja je razdelitev stene na dva dela pod srednjo črto. Slikanje ozadja ali sten je tako idealno za različne notranje rešitve - to velja tako za klasične kot za sodobne stilske trende. Proces barvanja sten v dveh barvah v stanovanjih z delitvijo stene vodoravno omogoča, da dobite učinek plošč, ki so navadno nameščeni na dnu sten.

Meja med obema barvama v tem primeru je izvedena z uporabo profilov ali dekorativnih elementov.

kombinacija barv

Kako slikati? Prvič, zid je pobarvan v svetlih barvah. Po sušenju je barva označena in potegnjena s črto - to je bodoča meja. Pod ali preko te strani uporabite barvni trak. Držite se, kjer ste že naslikali. Potem je območje nad ali pod mejo obarvano v drugi barvi. Škotski trak je lepo odstranjen.

Barvni vložki

Ta tehnologija posnema tudi plošče. Prvič, zid je naslikan v eni od izbranih barv. Ko je barva popolnoma suha, označite delovno površino. Na uporabljenih linijah lepite lepilni trak. Kot rezultat, dobite kvadratne ali pravokotne površine - v notranjosti so poslikane s temnejšo barvo. Potem odstranite lepilni trak, dokler se barva ne posuši. Po prikazovanju domišljije in ustvarjalnih sposobnosti lahko uporabite druge izvirne rešitve.

Ne smemo pozabiti, da je ta način dekoriranja idealen za klasike - baročni hodnik ali drug glamurozni slog.

Slikarske stene v dveh barvah

Stene s poudarkom

Ta pristop - krepko izjavo, medtem ko ni nobenega tveganja prenasičenosti. Bolj pogosto nevtralne ali svetle barve pokrivajo tri od štirih sten v sobi, zadnja, četrta stena pa bo imela drugačen odtenek. Barva je lahko karkoli - zelo diskretna ali nasičena in svetla. Vse je odvisno od želenega dizajnerskega učinka. Seveda tu ni strogosti. V celoti ne morete barvati celotne stene, temveč le del. Na primer, lahko naredite širok navpični trak.

Slikarske stene v dveh barvah

Gradient moči

Tukaj je vse podobno naglašenim madežem. Celotna površina v prostoru je pokrita z eno izbrano barvo, en del pa mora biti drugačen. Skrivnost pa je v tem, da barve ne uporabljajo drugačne barve, tonovi iste barve pa se razlikujejo glede na nasičenost. Dobimo gradient. Oblikovalci pogosto uporabljajo do štiri tone - hodnik je naslikan v eni senci, spalnica - v drugi, za stene v kuhinji - uporablja se tretja barva.

Slikarske stene v dveh barvah

Horizontalne črte

To je zelo preprost, vendar učinkovit način, da dobite originalno steno. Tehnologija je preprosta: prvič, celotno delovno področje je barvano v eni barvi. Ko je barva popolnoma suha, so označene črte - to je spodnja in zgornja meja velikega traku. Na progah je lepljen trak in barva druga barva, vendar le znotraj linij. Strokovnjaki priporočajo, da se lepilni trak opusti, dokler se barva ne posuši.

Ta možnost je idealna za hodnike in hodnike. Trak bo vizualno naredil strop nižji in celotna soba postala nekoliko širša in bolj prostorna.

Slikarske stene v dveh barvah

Dovolj je, da uporabite dva ali tri tone in se stena zlahka pretvori v črtasto. Povedati moram, da je ta proces precej težaven, vendar je rezultat vreden časa. Najlažji način je, da naredite širok pas - v tem primeru bo manj traja s trakom, rezultat pa bo videti neaten. Širok pas je videti mehkejši od ozkega.

Slikarske stene v dveh barvah

Kompleksna oblika

Barvanje z uporabo dveh ali več barv je lahko drugačno. Ustreza najbolj bizarnim možnostim. Na primer, meja med dvema odtenkoma je lahko v obliki loka, volov ali cikcaka. Druga barva se lahko namesti na vrhu glavnih krogov, oval in različnih geometrijskih oblik.

Slikarske stene v dveh barvah

Notranjost - to je fantazija. Da bi dobili resnično elegantno stanovanje, morate samo razmišljati, nato pa vzemite ustrezne barve, valj ali čop ter pretvorite dolgočasno stanovanje s sivimi stenami v sanjsko hišo.

Dejstvo je, da je enostavno, s temi skrivnosti barvanje sten v dvobarvnem dizajnu stanovanja bo dobil najbolj izvirno. Slikarske stene ali ozadje v dveh barvah so priložnost, da se izognete uvedenim standardom, zato ne čakajte dolgo - sanje morajo biti izpolnjene.

Gradientno barvanje sten (2 videa)

Različice barvnih sten v dveh ali več barvah (42 fotografij)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 77 = 86