Lysalternativer i stuen og råd om organisasjon (+110 flotte bilder)

Lysalternativer i stuen og råd om organisasjon (+110 flotte bilder)

Belysning i stua er nødvendig ikke bare for å skape varme og komfort, med hjelp er det mulig å understreke de arkitektoniske egenskapene til boarealet. Moderne belysningsanordninger gjør det mulig å oversette til virkeligheten selv utænkelige ideer. Det er ikke utelukket og muligheten for visuell ekspansjon av plassen på grunn av riktig valgte armaturer.

Hva skal du vurdere når du planlegger belysning i stuen?

Belysning i det største rommet kan gjøres ved å bruke en elegant lysekrone. Men før du tenker på design, bør du vurdere noen poeng:

 • I takets hjørner vil det være mørke steder, hvis i midten av stuen er det bare en lysekrone eller annen belysningsenhet.
 • Det skal være minst to kilder til lys, ellers blir det ganske mørkt i et så stort rom.
 • Lysekronen kan henges over spisebordet eller over stedet der de studerer korrespondanse eller er engasjert i kreativitet.
 • For å opprette en lokal belysningszone kan du bruke spotlights.
 • Lyset i stuen skal være mykt, helst varmt, ikke kaldt.
 • Punktbelysning ser perfekt ut på taket på flere plan i stuen.

Variant av belysning av et salong i klassisk stil

Mangfoldet av former, antall armaturer og valg av steder for deres installasjon spiller en viktig rolle i designbeslutningen.

Hvordan velge belysningsenheter

Valget av belysning bestemmes av stilen til hele rommet. Samtidig må konstruksjonen og effekten til armaturene tas i betraktning. For å gjøre belysningen harmonisk, anbefales det å kjøpe gulvlampe i stuen med rike farger for å gjøre interiøret lyst og rolig. Når du velger en lysekrone, må du være oppmerksom på at lyset fra det ikke er rettet rett, men spredt rundt leiligheten.

Det er best å velge samme lys for alle enheter som skal installeres i samme rom.

Velge en lysekrone og lamper til stuen

Hvor å plassere bryterne

Pass på å ta hensyn til plasseringen av bryterne, det vil si før arbeidet er gjort, betegne dem i prosjektet. Det er nok ikke mer enn 4 brytere for alle enheter, ellers vil det ikke være praktisk å kontrollere lyset. For en stor stue er det verdt å bruke flere brytere for en enhet, dette vil sikre kontroll av belysning fra noen punkter.

hvor å sette brytere i stuen

Varianter av installasjon av brytere:

 • ved inngangen;
 • innenfor rekreasjonsområdet;
 • ved siden av datamaskinen;
 • på sofaen.

Ofte er brytere installert på døren i en avstand på 90 cm fra gulvet, fra selve døren - det må være minst 10 cm.

Lysalternativer i stuen og råd om organisasjon (+110 flotte bilder)

Typer av belysning

Belysning i interiøret er betinget oppdelt i generelt, lokalt, dekorativt og spesielt. Du kan sørge for et av alternativene i prosjektet, samt flere, samtidig må du ikke overdrive det. Alle typer belysning i ett rom kan oppnås ved hjelp av ulike typer instrumenter.

Generell informasjon

Utformingen av belysning i stuen for å skape en stor plass velges ved bruk av lamper av flere design. Baklyset er kombinert. Lysekroner, spotlights eller LED stripe brukes. Generell belysning av rommet - dette er når du trenger å belyse alle områder av rommet og spesialsoner trenger ikke å bli tildelt.

Generell belysning i interiøret i stuen

Kildene til generell belysning inkluderer lysekroner og overhead modeller av inventar, sistnevnte er kompakte nok og deres installasjon utføres direkte til taket i rom med lav vegghøyde. Spotlys og LED-striper er blitt den mest populære og erstatter massivt lysekroner og kasser.

Når du lager kombinert belysning, vil det være akseptabelt å bruke flere belysningsenheter.

Kombinert belysning i stuen

lokal

Belysning for stuen er suppleret av gulv, veggmonterte apparater eller en bordlampe. Design i hallen er opprettet ved å bruke disse lyskildene. Disse enhetene skaper et sterkt lys på visse steder: over skrivebordet, sofaen eller andre steder.

Belysning utfører samtidig rollen som natur, slik at rommet umiddelbart kan vendes fra vanlig til mer interessant, avhengig av yrker valgt av eierne. Det er bedre å planlegge plassering av lamper på forhånd. I rekreasjonsområdet kan du sette gulvlamper eller bordlamper, heng en vegg på veggen.

lokal belysning i stuen

dekorative

Stuezoner kan belyses ved hjelp av dekorativ belysning. Så du kan skape effekten av å øke plass og fokus på bestemte steder. Det vil være godt å lage et høydepunkt i en moderne stil og fokusere på malerier, nisjer i veggen, originale statuer, et akvarium.

Dekorativ belysning i stuen

Belysningen i stuen er levert av neonlamper, fleksible lamper og LED-bånd.

LED belysning i stuen

spesiell

Lys i hallen eller salongen refererer ofte til et spesielt lys. I dette tilfellet brukes spotbelysning når det er nødvendig å markere flere viktige elementer i stuen. Anlegg av denne typen kan være plassert i taket, og fungerer også som tilleggsbelysning.

Prikkbelysning i stuen

Punktplasser kan vende, da kan du omdirigere lys fra forskjellige vinkler, noe som vil sikre opprettelsen av naturen. Blandet belysning med flere typer lamper vil mette interiøret med et mangfold av skinnende lys.

Belysning alternativer

Belysningen avhenger av taket, høyden på stuen og i hvilken stil interiøret er designet. Hvis leiligheten er ganske lavt tak, bør det fra voluminøse lysekroner bli forlatt. Ytterligere belysning er opprettet ved bruk av bordlamper eller gulvlamper.

I den lille stuen

Det ble populært å kombinere både kjøkken og hall sammen, slik at området virket litt større. Ofte er denne typen planlegging gitt i studioleiligheter. For en liten stue kan du opprette en sonering mellom kjøkken og hall. En massiv lampe plassert over kjøkkenbordet ser perfekt ut. For generell belysning kan du bruke lysekronen i midten av rommet eller peke flekker rundt omkretsen.

belysning i stuen kombinert med kjøkken

En harmonisk belysningsløsning i en liten stue vil være bruk av gulvlamper eller gulvlamper.

Belysning i en liten stue

Uten lysekrone

Belysning med en stor lysekrone er valgfri, siden enheten vil ta opp mye stue plass. Det vil være nok for et lite antall belysningsapparater, blant annet kan det være vegglamper, gulvlamper, bordlamper. Som et alternativ er det bedre å bruke spotlights, som ligger langs takets omkrets.

Lyser stuen uten lysekrone er ikke mindre spektakulær enn med denne enheten, det kan ses på bildet.

Belysning i stuen uten lysekrone

Med en lysekrone

Belysningsalternativene i stuen med lysekrone er klassiske. Når du velger denne løsningen, er det nødvendig å ta hensyn til apparatets dimensjoner, lysfordeling og definisjonen av sonen i stuen over hvilken installasjonen skal utføres. Lysekrone kan velges i klassisk eller moderne design. En dimmer kan brukes til å kontrollere lysets lysstyrke og innlemmelsen av lamper. 

lysekrone i interiøret i stuen

Typer av lysekroner

Belysning av stuen uten lysekrone er en god løsning, men for de som hilser denne enheten, er det verdt å vurdere alternativene til følgende enheter:

 • Suspendert. De er suspendert fra taket på spesialdesignede kroker, kjeder eller ledninger. Men for en liten stue vil valget av slike lysekroner ikke være en god løsning.

anheng lysekrone

 • Tak. I et rom med en liten høyde på veggene, er den ideelle utformingen denne typen lamper. De er festet på en spesiell lath og ikke henger ned.

takkroner

 • Classic. Disse er dekorative og gammeldags belysningsapparater, ofte funnet i moderne leiligheter. Utført i øko-og moderne stil, kan være krystall, smidd eller floristisk.

klassisk lysekrone i stuen

Lamper på bordet

Ideer belyser stuen, delt inn i flere seksjoner, innebærer bruk av skrivebordsbelysningsenheter. På grunn av bruken av disse lampene kan du oppnå en god designløsning i stuen, det viktigste å vurdere at belysning fra dem var nok.

Hva bør jeg vurdere når du velger stasjonære enheter? Først av alt, tekniske egenskaper, som strøm, farge og konfigurasjon. Lampens design skal harmonisk passe inn i stuen.

I slike enheter er det bedre å ikke bruke glødelamper, men halogen, LED eller lysende varianter.

Bordlamper i interiøret i stuen

Gulvlampe

Belysning i stuen er en hel sammensetning av flere belysningsarmaturer. En av de praktiske og mobile lyskildene kan være en gulvlampe. Enheten gir spredning av lys og setter retningen av lysstråler fra matt- eller speilflater. Fordelingen av lysstrømmen kan styres av en dimmer. Valget av fargevalg og designløsning av stuenheten avgjøres individuelt.

gulvlampe i interiøret i stuen

Veggbeslag

Veggbelysning bør samsvare med stilen på rommet. Så den klassiske stilen på interiøret er perfekt passform bras laget av glass, krystall og gullbelagt trim, for moderne design er det bedre å velge flere lakoniske former av lamper laget av metall eller plast.

Stilfulle sconces på veggen

Vanligvis er sconces plassert over hvilestedene, antall lamper og kraften til lampene som er bygget i dem avhenger av størrelsen på rommet. Hvis taket er lavt, bør retningen av lyset rettes oppover. For en delt sone, bør du velge en vegg med et sterkt lys. Et dimmerlys kan velges for å bli installert over sofaen, slik at det ikke blinder øynene.

Veggkonsoll i stuen

Den opprinnelige løsningen vil være å plassere moderne spotlights på veggen med en rotasjonsmekanisme. Se på bildet, så uvanlig er det å markere rekreasjonsområdet i stuen.

Lysalternativer i stuen og råd om organisasjon (+110 flotte bilder)

Anheng lys

På Internett på mange bilder kan du se at stuebelysningen inkluderer installasjon av suspenderte lys. Installasjon av enheter av denne typen brukes i spisebordets område. Stuen, dekorert med bruk av slike enheter, komfort og koselig. Valget av farger skal svare til designløsninger. Det er ikke ønskelig å velge en lys farge, det er bedre å bruke pastellfarger.

Ved utforming hengende lamper er delt inn i taket, mnogolampovye, dobbel, i form av kuler og tau eller strengsystemer.

Anhengslampe i stuen

På videoen: utforming av belysning i leiligheten.

Varianter av lamper

Varianter av lamper er mange - starter med punkt og slutter med hengende veggmodeller. Disse instrumentene kan samtidig belyse hele rommet eller styre hver av dem separat.

Spotlights i gipsplaten taket

Med direkte valg anbefales det å ta hensyn til utformingen av armaturene, er det nødvendig at de blir laget i samme stil. Det anbefales ikke å bruke enheter fra forskjellige produsenter og bruke mer enn fire enheter når de belyser en liten stue, ellers blir det ingen harmoni.

Lysalternativer i stuen og råd om organisasjon (+110 flotte bilder)

Spotlights er forsinket og overhead, med en roterende mekanisme og statisk.

Roterende spotlights i taket
Slik ser pekelyslamper ut

bakgrunnsbelysning

Bakgrunnsbelysning utføres ved hjelp av grunnleggende belysningsenheter og tilleggsutstyr produsert av moderne produsenter. Det kan være flatt innebygde lamper, LED-striper, neon fleksible enheter som duralight. Ved hjelp av belysningsbelysning av tak, vegger, et gulv og også separate elementer er det gitt: bilder, figurer eller vakre ting.

bakgrunnsbelysning av nisjer i veggen

tak

Takbelysning er vanligvis opprettet ved hjelp av lamper eller lysekroner av forskjellige typer. Nye ideer for belysning av takflaten er imidlertid bruk av punktanordninger med roterende funksjoner, neonrør, bånd med lysdioder og duralight strips. Ved valg bør man ta hensyn til at lyset var av samme farge, da forskjellige farger påvirker visjonen negativt. 

LED taklampe i stuen

veggen

Å belyse veggene i hallen vil være en god løsning for bruk av halogenlamper, belysningsarmaturer kan være forskjellige løsninger. For denne typen belysning kan du bruke veggdekorasjon fra LED-bånd, sconces eller lamper med halogenlamper. Alt avhenger av den designede designen.

Ingen grunn til å henge på veggen mye belysning enheter, ellers vil det være overvektig, da mye lys og det reflekteres i forskjellige vinkler, da være vanskelig i et slikt rom.

veggbelysning i stuen

Paula

Belysningen av gulvet sikres ved retningsvirkningen av punktlys på veggen. Lyset treffer samtidig gulvet og taket. Antall lamper er valgt med hensyn til området i stuen, og deres design - avhengig av interiøret. Et stort antall lyspunkter kan plasseres helt nederst på veggene eller bygges direkte inn i skjørtet. LED-belysningen på gulvet vil også se opprinnelig.

gulvbelysning i stuen

Zoning med lys

Siden stuen regnes som det største rommet i leiligheten, er det rimelig å dele det i flere funksjonsområder. Denne metoden kan implementeres ikke bare ved hjelp av ordentlig innredede møbler og forskjellige vegger av vegger, men også med hjelp av lys.

Ideene til å belyse et rom delt for hvile, mottak og arbeid er forskjellige. For eksempel, når du kombinerer hallen og spisestuen, bør du belyse spisestuen, det viktigste er at lyset ikke kaster øyet. I nærheten av sofaen kan du opprette en vegglampe og på skrivebordet for å installere en bordlampe. 

Zoning i stuen med hjelp av lys

Multilevel belysning

Når stuen samtidig utfører flere funksjoner, er det nødvendig å opprette flernivåbelysning. For hvert sted må du oppgi belysningsapparatet. I nærheten av sofaen kan du installere en vegg- eller gulvlampe ved siden av akrami-spotlysene. Å lage tak på flere plan vil lyse opp individuelle soner.

Belysning i interiøret i stuen

Kunstig belysning bør bringes nærmere den naturlige. Lys er bedre å lage myk, ikke kutte øyet, du kan bruke justeringsapparater. Det er nødvendig å ta hensyn til tonaliteten av tapet og møbler når du velger belysning.

Liste over anbefalinger:

 • Trenger ikke å plassere en sconce overfor TVen.
 • Lamper på veggen skal henges i en avstand på 1,2-1,6 m fra gulvet.
 • For å skape harmoni, er sconce best brukt med tvillinglys.
 • Husk å ta hensyn til arrangementet av møbler.
 • Når du velger denne typen belysning, bør det tas hensyn til at de valgte armaturmodellene skal være i en enkelt utførelse.

I nærvær av nisjer anbefales det å arrangere retningsbelysning for å lage en simulering av vinduer, slik at rommet blir større.

bakbelagte nisjer i veggen i stuen

Belysning i forskjellige stiler

Valget av belysning bør samsvare med utformingen av rommet. Du kan bruke flere instrumenter samtidig, kombinert med hverandre. Deres hovedformål er å belyse rommet og skape komfort.

De viktigste stilene som brukes i interiøret i stuen:

 • klassiker;
 • minimalistisk;
 • Art Nouveau;
 • hi-tech.

Det er lov å designe belysning ved hjelp av inventar i forskjellige stiler. Så du kan oppnå interessante effekter.

Belysning i stuen i forskjellige stiler

Uvanlige belysningsideer

Det er nok å velge en eller flere typer belysningsenheter for å oppnå et uvanlig kreativt design. Dette oppnås ved plasserings- og designbeslutningsbelysningsenheter:

 • uvanlig arrangement av LED-striper;
 • Tilstedeværelsen av innebygde lamper i taket;
 • bruk av punktsystemer;
 • samtidig bruk av flere varianter av inventar.

Uvanlig belysning i interiøret i stuen

Med et flertrinns tak, bør hvert segment av belysning plasseres på sitt nivå. Lysekronens plassering i midten gir arbeidsstemningen, og ved hjelp av sidelyset kan du skape en koselighet. En spesiell fargegruppe og kontrast vil skape en oppdatering av overhead-type, og LED-belysning vil gjøre rommet interessant. Du kan skape en eventyrvirkning eller bo på feriestedet, uavhengig av prisen på belysningsenhetene.

8 tips for å velge lysdesign (1 video)

Ulike designmuligheter (110 bilder)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

21 − = 16