Organisering av belysning på balkongen: friske ideer, forberedelse og installasjon

Organisering av belysning på balkongen: friske ideer, forberedelse og installasjon

For optimal plassplassering i leiligheten, brukes hytter og uthus, for eksempel en balkong eller en loggia, ofte. De kan ikke bare brukes til å lagre gamle ting, dette er et ekstra sted hvor du kan utstyre en sone for arbeid eller fritid. I dette tilfellet trenger du høy kvalitet belysning på balkongen. Så funksjonaliteten til denne typen plass vil øke så mye som mulig, du kan bruke lokalene til noe formål.

Varianter av inventar til balkongen

Belysning av balkong plass kan ordnes ved hjelp av en bestemt type lampe. Valget av enheten utføres med hensyn til utformingen, reglene for generell design, det nødvendige lysnivået.

Generelt er det flere typer lamper:

 • Taklamper brukes oftest. Disse er innebygde spotlights, lysekroner, suspendert i ulike design: ledning, kjede, bar. Ved hjelp av punktlignende takinnretninger organiserer de optimal belysning eller lokal lysutbredelse.

Spotlights på balkongen

 • Veggalternativer - sconces og lamper. Gi et sted for komfort og hygge. Passer bare for organisering av et hvilested, siden belysningen for å lese eller arbeide med papirer er for lav.

Vegglamper på balkongen

 • Gulvbelysning eller fluorescerende bånd. Oftest brukt som ekstra belysning.

LED-belysning på balkongen

Belysning alternativer

Belysning av balkongen er laget i samsvar med funksjonell bruk av dette rommet. Flere kilder er koblet til høy kvalitet belysning. En lampe på balkongen - samsvarer ikke med normen.

Belysning av balkongen

For å lyse balkonger og loggiaer, prøv å koble tak og gulv, gjennomføre ledninger på flere nivåer. Hvis du legger til punktbelysning med innebygde lys, får du en mini botanisk hage.

balkong

Belysningen av balkongene kan ordnes med en enkelt belysningsenhet. Du bør bestemme plasseringen for installasjon i henhold til designbeslutningen. Hvis rommet ikke har spesifikke funksjoner, er det ikke nødvendig med god belysning. For spesiell bruk er det behov for flere lyskilder.

Lampe på balkongen
For en liten balkong vil en lampe være tilstrekkelig

Hvis balkongen er godt isolert og helt gjentar temperaturregimet i rommet, så kan noen armatur brukes. Vanligvis installere de som er tilpasset for leiligheter. Hvis funksjonaliteten til rommet ikke er definert, er det lett å gjøre med en bærbar eller bordlampe, dekorere alt uten å levere strøm ved hjelp av konvensjonelle veggmonterte vegglykter. Dette er den mest enkle og viktigst en mobil måte å belyse balkongen på.

Gulvlampe på balkongen

For en åpen type rom egnet gatelys eller kranser av papir lanterner. Bilder av disse alternativene presenteres ofte i magasiner under artikler av romantisk innhold.

Organisering av belysning på balkongen: friske ideer, forberedelse og installasjon

loggia

For loggia kan lampene være åpne og ha flere lyspunkter. Parametrene til loggia-plassen er store nok, så det er bedre å ty til en multi-level metode for å distribuere lyse enheter. Et stort og variert antall belysningselementer brukes til å organisere et kontor.

Lamper på balkongen
En loggia krever flere lyskilder

Enheten brukes til ytterligere belysning av dekorelementer, i et gulv er det mulig å bygge dotarmaturer.

Spotlys i gulvet på loggia

Hvis loggia ikke er glasert, brukes veggmuren med metallramme med glass. Innenfor en slik lantern vil ikke trenge inn i fuktigheten, noe som utelukker muligheten for skade på lyspæren. Sistnevnte må oppfylle økte sikkerhetskrav.

Gatevegglampe på loggia

For dekorative formål, bruk hengende lommelykter, som belastes fra solen for en dag, og brenner om natten. Så, du trenger ikke å koble elementene til strøm, men i rommet blir det mye lysere.

Suspended lanterner på loggia

balkong kabinett

Organiseringen av belysningsdesignen til rommet, som skal fungere som et skap, bør være så gjennomtenkt og kvalitativt som mulig. Lyskilder bør være plassert nærmere i nærheten av stedet der skrivebordet skal installeres. I et slikt rom kan bare en bordlampe brukes.

Organisering av en studie på balkongen

Også ofte over bordet i taket sett punktet lyser. Wall sconces, roterende enheter med muligheten til å lede lys til ønsket punkt kan bli suspendert. Utenfor arbeidsområdet er det ikke nødvendig å lyse effektivt heller - det er nok to armaturer her.

Belysning av kontoret på balkongen

Studere på balkongen

Vinterhage

Når det gjelder organisering av det botaniske hjørnet, er det nødvendig å etablere maksimalt antall lyskilder med forskjellig kapasitet. Vinterhagen kan også oppvarmes med belysningsutstyr. Etter bruk er belysningsstrukturen lett demontert.

Belysning på loggia

Baklysbelysning på balkongen

Designløsninger

For å lage originale ideer, brukes alle typer instrumentvarianter: punkt, vegg, gulv, bord, takhøyde. Rommet kan belyses på en blandet måte. Den viktigste varianten av designløsningen er valget av ikke-standard belysningsenheter. Se bildene av designene til de opplyste balkongene. 

Ikke-standard belysning på balkongen

Hvordan lage belysning på balkongen med egne hender?

Du kan selv lage belysning på balkongen eller bruke hjelp fra fagfolk - alt avhenger av hvilken metode som skal brukes til å lage design. I Moskva er det mange selskaper som kvalitativt vil lede ledninger på balkongen og gjøre installasjonsarbeid på belysningsapparater og elektriske elementer.

Først etter at funksjonell orientering av rommet er bestemt, må du lage et ledningsnett for strøm. For å arrangere belysning av balkongen med egne hender, må du ta vare på brannsikkerhet i arbeidet med å utføre arbeidet. Hvis du arbeider med en elektriker for første gang, anbefales det å ta til minst delvis hjelp fra en profesjonell. 

Det er verdt å merke seg at skjulte ledninger skal gjøres hvis større reparasjoner er planlagt i forlengelsen.

Skjult ledninger på balkongen

Nødvendige verktøy og tilbehør

For å organisere balkongbelysning, må du bruke følgende utstyr:

 • punch for grooving under kabelen;
 • en borer for å motta et gjennomgående hull for ledninger;
 • må ha tenger, skrutrekkere;
 • sett av brytere og stikkontakter;
 • kabel og stifter for å fikse det
 • spenningsindikator og peker tester for fase deteksjon;
 • koblingsbokser, isolator;
 • og selvfølgelig selve belysningsenheten.

Tips! Velg først kvaliteten på produktet, verktøyet og komponenten. Utseendet, funksjonaliteten og andre parametere kan utveksles.

Kablingsverktøy

Trinn 1 forberedelse

For det første er det nødvendig å bestemme kilden til vasken. For ikke å forstyrre utformingen av rommet, er det nærmeste uttaket vanligvis valgt for tilkobling. Ved hjelp av en enkel blyant trenger du å utføre den fremtidige utformingen av ruten for kabelen. På overflaten av veggene gjør utvidelser et antatt grunnlag for fremtidig ledning, som markerer plasseringen av bryteren og utgangene.

Under kabelen med en perforator er det laget spor. Du kan selv gjøre det. Det er ønskelig å bruke enkle ordninger.

Strote for kabel

Stroba under kabelen i veggen på balkongen

Stage nummer 2 Installasjon og ledninger

Belysningen av balkongen med egne hender begynner med leggingen av ledningen og installasjonen av kryssboksen:

1. Først er kabelen plassert i et spesielt isolerende rør, så legges det i strob.

Skjult innlegg

2. Ledningen skal bringes til vaskestedet og feste den i kryssboksen, gjennomføre isolasjon og ledningsforbindelse og belegge boksen med alabaster. Gjør også med portene der kabelen legges.

Grout grotter

3. Etter at alabastrøret har tørket, kan du fortsette å installere stikkontakter og brytere.

Skjult kablingsmontasje

Nyanser av å koble strøm til balkongen

Du kan bare lede ledninger i henhold til sikkerhetsreglene. Enhver profesjonell vil ønske å legge igjen en kommentar om hvordan du trygt og effektivt lyser balkongen:

 • ledningen må være kobber;
 • Ledningen legges i en isolerende korrugering;
 • ledningen skal være egnet for tverrsnitt og antall kjerner.

Ledning for elektrisk ledning

På videoen: Tilkobling av ledninger i kryssboksen.

Stage nummer 3 Installasjon av inventar

Belysning av plass vil direkte avhenge av antall og funksjonalitet av lyskilder. Ved begynnelsen av monteringen av belysningsarmaturen, er det verdt å finne ut hvilke lamper som er tillatt i dette tilfellet. Installasjon utføres med en borer og flere skruer eller skruer - alt avhenger av type enhet og dens struktur.

Slik installerer du lampen på veggen
Eksempel på å installere et vegglys

Avhengig av bruk av plass, er det også utviklet en installasjonsplan. Belysning av balkongen kan ordnes ved hjelp av en eller flere lamper.

Organisering av belysning på en åpen og lukket balkong

Hvis det antas en utførelsesform av en bestemt stil, så er den organisert i henhold til grunnidéen. Gjør et lys på balkongen på mange måter, viktigst, ikke bryte den samlede sammensetningen. Hvis en urban design presenteres i det åpne rommet på forlengelsen, er det tilstrekkelig å bruke flere papirlanter for å belyse plassen. 

Baklys på en åpen balkong

I lukkede rom er det lettere å bruke veggbelysningsapparater - de vil ikke stjele plass på et lite område. Det er bedre å utføre en fast ledning, som vil være grunnlaget.

Lampe på balkongen

Måten å belyse balkongene er verdt å vurdere etter at du har bestemt deg for utformingen av forlengelsen og dens type. Det er spesielle artikler som representerer alle mulige måter å organisere den elektriske komponenten på.

Viser ledningen til balkongen med egne hender (1 video)

Ulike belysning ideer (48 bilder)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

92 − 86 =