Pengaturan bilik persalinan di bilik tidur: idea-idea menarik untuk keadaan yang berbeza | +84 pics

Pengaturan bilik persalinan di bilik tidur: idea-idea menarik untuk keadaan yang berbeza | +84 pics

Dalam proses merancang pangsapuri moden di rumah baru, arkitek mengambil kira keperluan untuk bilik persalinan di bilik tidur. Bagi kebanyakan pangsapuri di rumah yang lebih tua, bilik persalinan di bilik tidur tidak disediakan. Tetapi apa yang tidak dilakukan pereka, anda boleh lakukan sendiri, tanpa mengira kawasan bilik. Hanya perlu memilih tempat yang betul, mengatur perabot dengan betul, pilih skema warna.

Almari pakaian di bilik tidur

Kelebihan susunan almari pakaian

Kabinet mempunyai saiz yang lebih padat berbanding dengan bilik persalinan. Ramai yang enggan mengatur bilik berasingan, tetapi sia-sia. Almari pakaian mempunyai banyak kelebihan:

 • Walaupun ruang berasingan akan menyembunyikan sebahagian daripada ruang, ia akan menjadi lebih kecil daripada kawasan di bawah kabinet.
 • Pendekatan kepada almari pakaian juga lebih mudah. Hal ini memungkinkan untuk menetapkan perabot dengan selesa dan rasional.
 • Bilik persalinan di bilik tidur akan membolehkan anda untuk melipat perkara supaya mereka akan sentiasa ada. Ia tidak lagi perlu menghabiskan banyak masa untuk mencari baju, yang dipakai sekali pada tahun sebelum lepas.
 • Dua orang boleh menggunakan almari pakaian pada masa yang sama. Jika bilik tidur dilengkapi dengan almari terbesar, maka pakaian di dalamnya disimpan di bahagian yang berlainan. Walaupun seseorang sibuk mencari satu perkara, yang kedua perlu menunggu. Kelemahan ini sama sekali tidak mempunyai ruang persalinan.
 • Walaupun ruang bilik tidur dikurangkan, ia tetap kekal selesa dan selesa.

Mari lihat bagaimana untuk membuat bilik persalinan di bilik tidur supaya anda boleh mengambil kesempatan daripada semua ini.

Almari pakaian di bilik tidur

Reka bentuk bilik tidur dengan bilik persalinan

Di rumah-rumah persendirian, bilik berasingan yang berasingan diberikan kepada almari pakaian. Di dalam pangsapuri bandar tidak ada keadaan seperti itu. Selalunya, bilik persalinan terletak di bilik tidur. Cara yang paling mudah adalah untuk melengkapkan bilik mini ini, memagarnya dengan sesuatu. Tetapi, jangan cari cara yang mudah - terdapat banyak idea dan projek reka bentuk yang akan membuat dari bilik tidur menjadi karya sebenar yang pelbagai fungsi.

Idea untuk susunan bilik persalinan berbeza dan terdapat banyak dari mereka. Setiap varian berbeza dalam plus dan minusnya dan akan mendekati pelbagai bahagian dalaman, saiz bilik dan tugas yang perlu ditangani.

Antara idea yang paling popular dan mudah adalah seperti berikut:

 • Pintu-pintu di almari pakaian boleh dilakukan dengan sama seperti dinding di dalam bilik tidur. Ia menyangkut warna, tekstur. Langkah ini akan memelihara integriti bilik secara visual.

Pengaturan bilik persalinan di bilik tidur: idea-idea menarik untuk keadaan yang berbeza | +84 pics

 • Dinding dan pintu masuk mungkin tidak sama dengan dinding bilik tidur. Pendekatan ini mempunyai kelebihan apabila almari pakaian diletakkan di sepanjang dinding, dan tidak di sudut. Hiaskan reka bentuk boleh menggunakan percetakan foto atau lukisan di seluruh dinding.

Almari pakaian dengan percetakan foto

 • Di dinding luar, anda boleh membuat rak atau niche yang berbeza - mereka mudah menyimpan barang hiasan, buku. Ini menjimatkan ruang, dan bilik persalinan menjadi lebih berfungsi.

Almari pakaian pilihan di bilik tidur

 • Untuk kemas dan menarik, ada idea hebat - kaca itu. Ia kelihatan sangat mengagumkan, tetapi ia hanya sesuai untuk gaya seperti hi-tech, minimalism dan dalaman moden yang lain.

Almari pakaian di bilik tidur dengan pintu kaca

 • Kenapa tidak melengkapkan almari pakaian di belakang kepala katil di dalam bilik tidur. Sistem penyimpanan dipisahkan oleh sekatan sempit atau dengan pintu gelangsar.

Bilik persalinan di belakang katil di dalam bilik tidur

 • Satu lagi penyelesaian yang menarik ialah untuk mengatur almari pakaian di belakang dinding palsu di mana TV terletak.

Almari pakaian di bilik tidur

 • Jika bilik tidurnya cukup luas dan mempunyai bentuk bukan persegi, maka sistem untuk menyimpan pakaian tersembunyi di belakang tirai. Tetapi ada satu syarat - tirai mestilah cantik.

Bilik persalinan di belakang tirai di bilik tidur

Almari pakaian terbina dalam

Bilik almari pakaian terbina dalam sangat praktikal, selesa dan berfungsi. Terdapat beberapa helah, memerhatikan yang anda boleh gunakan walaupun bilik kecil dengan kecekapan maksimum.

Almari pakaian terbina dalam di dalam bilik tidur

Petua untuk menganjurkan almari pakaian terbina dalam:

 • Di rak di bahagian atas adalah lebih baik untuk menjaga pakaian bermusim. Rak ini dibuat agar sesuai dengan saiz bilangan item.
 • Kasut biasanya disimpan dari bahagian bawah. Ini dilakukan secara khusus - bakteria dan bau akan mempunyai hubungan minimum dengan seluruh pakaian.
 • Di bahagian tengah membuat banyak penggantung (gantungan, bar, seluar).
 • Rak yang paling boleh diakses adalah tempat untuk keperluan pertama.
 • Banyak projek tidak menyediakan sistem untuk aksesori - ini harus dicipta secara bebas.
 • Masa penting adalah cermin, lebih baik dalam pertumbuhan manusia sepenuhnya.
 • Di dalam bilik persalinan hendaklah pencahayaan yang terang.

Almari pakaian terbina dalam bilik tidur

Sebagai salah satu pilihan, anda boleh menawarkan almari pakaian tingkat tinggi moden. Ini adalah struktur siap yang diperbuat daripada logam. Ia dilengkapi dengan kaki khas dan dicirikan oleh mobiliti. Reka bentuk ini sesuai untuk pemasangan di mana-mana premis. Jika perlu, mudah untuk bergerak.

Reka bentuk bilik persalinan itu sangat bergaya dan moden, tetapi bilik tidur harus sama. Pintu pintu gelangsar terbuka cukup lebar, dan sebagai kaca matte selesai digunakan. Lihatlah sistem gambar ini.

Almari pakaian terbina dalam bilik tidur dengan coupe pintu

Sering kali, bahagian berasingan dalam bilik penyimpanan pakaian boleh dilakukan tanpa pintu sama sekali. Ini tidak merosakkan reka bentuk, tetapi ia penting untuk bilik tidur yang besar.

Almari pakaian di bilik tidur

Bilik persalinan penjuru

Bilik persalinan sudut di dalam bilik tidur - ini adalah penyelesaian sebenar untuk bilik tidur kecil. Selalunya membuat reka bentuk L berbentuk atau dalam bentuk kabinet sudut jenis terbina dalam.

Almari almari pakaian almari

Pembinaan sudut bentuk berbentuk L dapat membantu menjimatkan banyak ruang bukan sahaja disebabkan oleh eksploitasi sudut, tetapi juga disebabkan oleh susunan kawasan tetingkap, yang dalam kebanyakan kes kosong. Dalam kes ini, almari pakaian sudut memerlukan susun atur yang cekap.

Almari pakaian di bilik tidur

Penyelesaian teknikal boleh sangat berbeza - ia adalah kabinet, dan reka bentuk dengan pintu jejari. Bahan ini boleh menjadi kayu atau drywall. Dijual struktur siap.

Bilik persalinan penjuru

Almari pakaian

Closet-wardrobes di dalam bilik tidur - ini sering menjadi penyelesaian yang boleh dibeli di kedai-kedai perabot atau membuat tempahan. Selalunya mereka menggunakan sistem pintu moden. Reka bentuk ini memerlukan sedikit ruang, dan kecekapannya agak tinggi.

Kabinet boleh mempunyai cermin besar. Pintu masuk tidak cukup luas, tetapi untuk bilik kecil ia tidak relevan. Di dalam kabinet itu agak luas dan banyak perkara.

almari pakaian di bilik tidur

Di kebanyakan bilik tidur, kabinet tersebut dipasang di seberang katil atau di sepanjang salah satu dinding. Anda boleh membuat gabungan almari pakaian penyelesaian di seluruh dinding. Susun atur tidak berubah - dinding yang tidak digunakan sebelumnya digunakan. Dari segi reka bentuk, terdapat banyak pilihan - pengeluar menghasilkan kedua-dua model klasik dan ultra-moden. 

Almari pakaian di bilik tidur

Bilik tidur dengan bilik mandi dan bilik persalinan

Ia besar dan selesa, serta bilik yang paling berfungsi. Walau bagaimanapun, dari segi reka bentuk, ia amat sukar. Dengan susunan itu, bukan sahaja reka bentuk, tetapi juga idea kejuruteraan adalah penting. Kerja kejuruteraan hendaklah dilakukan setinggi mungkin. Kemudahan gabungan sedemikian kini sering digunakan. Selalunya ini dapat dilihat dalam filem dan rancangan TV.

Bilik persalinan itu sendiri boleh cukup kecil, tetapi selesa - semuanya berada di tempat yang lain dan di satu tempat.

Bilik tidur dengan bilik mandi dan bilik persalinan

Masuk ke bilik tidur melalui bilik persalinan

Sekiranya susun atur membolehkan, anda boleh membuat koridor kecil dari bilik mandi ke bilik tidur - sebagai almari pakaian yang mereka gunakan. Di kedua-dua dinding rak dan koridor koridor. Ini hanya relevan jika koridor itu cukup luas - tidak kurang daripada 1.6 m Dalam kes ini, 80 cm harus ditinggalkan untuk pergerakan bebas antara penggantung dan rak.

Masuk ke bilik tidur melalui bilik persalinan

Dalam beberapa projek yang sama, pereka menawarkan penyelesaian seperti penunggang. Ciri mereka dalam ketiadaan partition pada menegak, dan oleh itu boleh berguna untuk menggunakan hampir setiap sentimeter.

Masuk ke bilik tidur melalui bilik persalinan

Perkara boleh diletakkan bukan sahaja di dinding di koridor, tetapi juga secara linear. Ini adalah relevan jika input dialihkan ke salah satu dinding atau jika lebar koridor kurang daripada 1.6 m Jika tidak ada ruang yang cukup untuk memasang rak, anda boleh memohon pilihan jenis loteng. Dan bilik mandi, dan almari pakaian, dan bilik tidur mesti dibuat dalam gaya yang sama. Adalah penting bahawa bahagian dalam tiga bilik mempunyai elemen yang sama. 

Penting! Dalam proses menyambungkan bilik mandi dan almari pakaian yang anda perlukan untuk menjaga ketahanan pakaian - bilik mandi sentiasa dibasahi.

bilik persalinan dengan akses ke bilik tidur

Pada video: bagaimana untuk merancang bilik persalinan.

Almari dalam pelbagai saiz

Reka bentuk bilik tidur dengan bilik persalinan akan berbeza dengan ketara, bergantung pada saiz bilik itu sendiri. Di dalam bilik besar - ini adalah satu projek, dalam yang kecil - sama sekali berbeza. Mari kita lihat gambar bilik tidur yang indah dengan almari pakaian yang berasingan.

Di dalam bilik tidur kecil

Reka bentuk almari di bilik besar adalah sangat mudah. Tetapi di dalam bilik kecil anda perlu bekerja. Perancangan paling kerap tidak membenarkan hanya mengambil dan melengkapkan penyelesaian yang indah. Untuk sebuah bilik kecil adalah almari pakaian sebenar. Mereka membolehkan anda selesa menggunakan bilik dan menyimpan pakaian dan kasut.

Pengaturan bilik persalinan di bilik tidur: idea-idea menarik untuk keadaan yang berbeza | +84 pics

Langkah pertama ialah mencari tempat. Untuk melengkapkan pereka almari pakaian yang mengesyorkan menggunakan niche kosong - mereka berada dalam banyak bangunan standard. Anda juga boleh memilih sudut atau pagar di seksyen di dinding. Dalam bilik yang kecil tetapi memanjang, ia disyorkan untuk menggigit jalur kecil - bilik akan menjadi lebih banyak persegi.

Bilik persalinan di bilik tidur kecil

Dinding struktur terbuat dari kaca legap atau telus - ini selalu kelihatan hebat. Anda juga boleh menyembunyikan almari pakaian di belakang partition plasterboard. Skrin yang dibuat dari kain matte akan memudahkan tugas.

Bilik persalinan di bilik tidur kecil

Bilik persalinan mini - ia masih sebahagian daripada bilik, jadi gaya mesti sepadan. Jangan laraskan diri anda dengan penutup lantai lain atau buat warna lebih kontras. Untuk bilik kecil di bawah pakaian dan kasut, sebuah pintu kecil juga diperlukan. Penyelesaian Raspashnye - ini bukan pilihan terbaik, dan struktur gelongsor - inilah yang anda perlukan. Pintu-coupe atau pintu akordion mudah dibeli di pasar raya bangunan.

Berpakaian mini di bilik tidur

Tidak kelihatan kurang bergaya seperti sistem terbuka. Ia boleh bersudut atau reka bentuk lain. Tetapi anda harus menyimpan pesanan dalam perkara yang disimpan.

Buka ruang tunggu di bilik tidur kecil

Di bilik tidur besar

Untuk bilik-bilik besar dalam susunan itu tidak ada masalah. Terdapat banyak pilihan yang berlainan. Selalunya pilihan bergantung kepada bentuk, saiz bilik, dan juga gaya.

Lokasi yang mungkin dari bilik persalinan:

 • Sekiranya bilik itu adalah persegi dan cukup besar, maka almari pakaian akan kelihatan sangat asli di sudut.
 • Keseluruhan dinding sebenarnya adalah untuk bilik segi empat. Almari pakaian biasanya terletak berhampiran dinding pendek.
 • Jadikan interior lebih mewah akan membantu almari pakaian bulatan - anda boleh meletakkannya di salah satu sudut atau di salah satu dinding.
 • Jika bilik tidurnya besar, adalah penting untuk membuat dua bilik persalinan untuk dua orang.

Almari pakaian di bilik tidur utama

Projek bilik tidur dengan ruang almari pakaian

Reka bentuk bilik tidur dengan bilik persalinan boleh kelihatan berbeza. Projek-projek yang luar biasa berkaitan dengan bilik tidur yang besar. Oleh itu, dalam bidang khusus premis yang luas dilengkapi, yang ditutup oleh beberapa pintu kaca gelongsor. Di dalamnya terdapat laci, meja tepi katil, serta struktur untuk menyimpan pakaian dan kasut. Terdapat lampu sorot atau lampu LED. Skema warna pada dasarnya tidak berbeza dari warna di dalam bilik tidur.

Penggunaan bilik semacam itu sangat mudah - bukan hanya tempat menyimpan pakaian, anda juga boleh menukar pakaian dengan mudah.

Berjalan dalam almari di bilik tidur

Dalam bilik kecil segi empat tepat di dinding panjang, anda boleh membuat ceruk kecil di dalamnya untuk mengatur bilik persalinan. Buat rak dan gantungan untuk menyimpan kasut dan pakaian. Almari pakaian ini tidak menutup apa-apa, kecuali tirai di kornea - tetapi ia harus langsir yang indah. 

Bilik persalinan di ceruk dengan langsir

5 petua untuk pencinta hidup

Terdapat banyak pilihan untuk mereka bentuk bilik persalinan, namun, untuk menjadikan kawasan ini lebih berfungsi dan mudah, kami mengesyorkan agar anda mengikuti petua berikut:

1. Adalah penting bahawa bahagian dalam adalah selesa dan ringan. Dinding lebih baik untuk membuat cahaya, tetapi tidak terang - jadi tidak mengganggu warna pakaian. Warna terbaik adalah monokrom. Mandatori di dalam perlu dipasang lampu arah untuk menyesuaikan fluks cahaya ke rak yang lebih rendah.

2. Aspek penting ialah pengudaraan. Kehadiran sistem pengudaraan yang baik akan memastikan keselamatan sesuatu. Dari pemanasan ia lebih baik untuk menolak - ia adalah mungkin untuk menggunakan lantai dengan pemanasan dan fungsi pelarasan suhu.

3. Terdapat juga cermin besar di dalam bilik persalinan. Ia harus diserlahkan ke seluruh perimeter.

4. Untuk menggunakan bilik ini adalah mudah, perlu menambah pakaian dan kasut dengan cara yang istimewa. Perkara disusun mengikut gaya dan sesuai dengan petak yang sesuai.

5. Untuk cepat mencari kasut yang tepat, anda boleh membuat pelekat foto untuk mengelakkan mencari pasangan yang tepat di dalam timbunan kotak yang sama untuk masa yang lama.

Pereka bentuk nasihat mengenai bagaimana untuk melengkapkan bilik persalinan (2 video)

Varian lokasi almari pakaian di dalam bilik tidur (84 foto)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 4 = 5