Gebruik van gordijnen van lichte tinten – creatie van harmonie in een interieur

Gebruik van gordijnen van lichte tinten – creatie van harmonie in een interieur

Gordijnen van lichte tinten in het interieur worden geassocieerd met vrijheid, gemak en sereniteit. Afhankelijk van de ruimte waarin ze zich bevinden, kunnen ze de ruimte vergroten of aanpassen, belangrijke details benadrukken in het interieur, licht toevoegen en feest vieren.

Lichtgordijnen voor de slaapkamer

Het gebruik van lichte kleuren in de slaapkamer en woonkamer heeft de voorkeur in de volgende gevallen:

 • Als de kamer kleine vensters heeft die onvoldoende verlichting bieden. Pastelkleuren zijn in dit geval versterkers van verlichting, die ook de randen van het venster visueel vergroten.
 • Als het ontwerp is gemaakt in pastelkleuren, is het belangrijk om het aan te vullen met gordijnen in de tint van het algehele kleurenschema.
 • Voor een rustig interieur, ontworpen voor ontspanning en aangename ontspanning.
 • Voor de slaapkamer van een ouder echtpaar.
 • Wanneer de kamer in stijl is gemaakt, uitgaande van het gebruik van lichte kleuren: klassiek, cheby-chic, Scandinavisch en andere stijlen.
 • In een kleine en krappe ruimte met lage plafonds helpt de aanwezigheid van een lichtpalet om veel tekortkomingen te corrigeren en glad te strijken.
 • Als het interieur verzadigd is met felle kleuren en je moet het een beetje verdunnen en het een beetje in evenwicht brengen.

Ideeën voor de woonkamer

De woonkamer dient als een van de belangrijkste kamers van het huis, waarin het gezin rust en gasten ontvangt. Daarom moet het uiterlijk en het stilistische ontwerp ideaal zijn. Gebruik van gordijnen van lichte tinten zal het mogelijk maken om een ​​elegante en comfortabele sfeer te creëren met de juiste gezelligheid.

In de woonkamer zullen de eenkleurige gordijnen van de volgende tinten er harmonieus uitzien:

 • Crème, perzik en beige zullen een prachtige toevoeging zijn, en in combinatie met de tule van donkere tonen ziet er er stijlvol en aristocratisch uit.

 • Groene gordijnen zullen een prachtig duet zijn met een tule van lichte olijftinten.

 • Een modieuze oplossing in onze tijd zijn donkere gordijnen in het interieur voor een paar met tule lichte tinten. Deze combinatie geldt vooral als de woonkamer in zwart en wit is.

In het interieur van de woonkamer kunt u eenvoudig lichte gordijnen met ornament gebruiken. Bij het kiezen van een foto, is het belangrijkste om harmonie en eenheid van ruimte te behouden. Modieus en stijlvol is de aanwezigheid van een strook of een klein bloemmotief. In de grote woonkamer zullen de gordijnen met het driedimensionale ornament en de geselecteerde textuur er erg mooi en luxueus uitzien.

Over de video: mooie gordijnen voor de woonkamer.

Gordijnen voor keuken

De keuken in huis is in de regel klein. Het kleurengamma van textielproducten moet afhangen van de stijl van de kamer, die als volgt kan zijn:

 • Country. Gordijnen van lichte kleuren, meestal in een pastelstrook, kooi of met heldere ornamenten.

 • Classic. Een monochroom palet of een combinatie van verschillende kleuren in een kooi of strip.

 • Hi-tech. Koude tinten, meestal blauwe, rode en groene gordijnen zijn hier geschikt.

Kleurenschema voor een lichte kamer

Bij het kiezen van gordijnen, moet u rekening houden met de hoofdindicator, namelijk het feit dat de kleur moet worden gehouden en geplaatst voor uzelf. Ook is het noodzakelijk om de schaduw te selecteren, die het meest geschikt is voor het ontwerp van een bepaalde kamer. De groene gordijnen werken sussend en stemmen af ​​op rust. Meestal gebruikt in de woonkamer, maar zachte kleuren die geschikt zijn voor de slaapkamer, en lichtgroene kleuren zijn een prachtige aanvulling op de eetkamer.

Blauwe gordijnen zijn altijd populair geweest en gaan tot op de dag van vandaag niet uit de mode. De blauwe tint is zacht en heeft een kalmerend effect, dus het is een uitstekende optie voor een slaapkamer. Om meer gezelligheid in de kamer te creëren, kunt u een paar details toevoegen in lichte kleuren, bijvoorbeeld kussens en andere accessoires.

Turkoois ziet er bijzonder rijk uit met een fatsoenlijk frame. Licht-turquoise textiel ziet er leuk uit met prachtige en dure meubels. Ook vallen de tinten op in combinatie met de vergulding.

Grijze gordijnen zien er stijlvol uit en creëren een neutraal beeld voor de waarneming. Perfect passend bij een rokerig donker interieur. Kleur is inherent aan een zekere ambiguïteit en mysterie, grijze gordijnen kunnen de effecten van andere tonen verzachten en egaliseren.

Gordijnen met een verduisteringsstijl zijn een nogal gewaagde beslissing, die ruimte geeft aan terughoudendheid en aristocratie. De klassieke optie is geschikt voor een kamer met een goed daglicht of kunstlicht. In deze variant zien chocolade, zwarte en grijze gordijnen met rijke tinten er goed uit. We moeten niet vergeten dat lichte kleuren visueel de ruimte vergroten, en donker, integendeel, visueel de ruimte verkleinen. Een vakkundig gekozen tint kan het interieur van elke kamer transformeren.

Licht behang met een gestructureerd patroon wordt goed aangevuld met gordijnen van lichte schaduw en stevige wanden benadrukken de gordijnen met een groot en complex patroon perfect.

Donkere gordijnen in het interieur

Steeds populairder is het gebruik van donkere kleuren in het interieur, met de nadruk op de elegantie en consistentie van de stijl. Zo'n kleurenschema voor velen veroorzaakt een gevoel van somberheid en somberheid, maar met het bekwame gebruik van onderdelen en de juiste combinatie van kleuren, kunt u een echt plechtige en verfijnde look creëren.

Gebruik van donkere tinten voornamelijk in de volgende gevallen:

 • Als de ruimte helder genoeg is, kan het verlichting zijn, daglicht of multi-level verlichting.
 • Donkere gordijnen vullen de lichte pasteltinten van de muren perfect aan.
 • De strengheid van het interieur kan worden benadrukt door een combinatie met beige en witte tinten, kleurrijk - met rijke en heldere tonen.

Donkere gordijnen in het interieur zijn nogal laconiek en overladen de ruimte niet. Bij het kiezen van het materiaal moet u zich concentreren op het totale ontwerp en rekening houden met alle kenmerken van de decoratie. Een modetrend in onze tijd is het gebruik van gordijnen in de stijl van blekaut. Ze zijn gemaakt van een dichte stof en laten absoluut niet in het licht. De textuur van dergelijke gordijnen is behoorlijk divers en heeft veel opties, zodat ze in elk interieur passen, of het nu klassiek, retrostijl of hightech is - in elk geval zal deze optie alle voordelen van design benadrukken.

Met de juiste stofkeuze, lichtgordijnen (verduisteringsstijl), past deze perfect in het interieur, waardoor belangrijke details worden geharmoniseerd en benadrukt.

Gordijnen zijn een echte decoratie van de kamer. Let bij het kiezen op de stijl van de kamer, de kwaliteit van de verlichting en andere belangrijke details waar dit accessoire mee harmonieert, als aanvulling op het algemene beeld.

Tips van experts (2 video's)

Lichtgordijnen in het interieur (54 foto's)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

48 + = 49