Gordijnen en tule in de slaapkamer: regels en details

Gordijnen en tule in de slaapkamer: regels en details

Gordijnen zijn niet alleen een onderdeel van de interieurdecoratie. Een kamer zonder gordijnen is als een gerecht serveren zonder bestek. Het lijkt erop dat alles in aanmerking wordt genomen, maar er ontbreekt iets. In dit artikel leer je hoe je gordijnen en tule kunt selecteren in de slaapkamer.

Stijl is belangrijk

Moderne ontwerpers voor individuele stijl van de slaapkamer adviseren verschillende gordijnen te kiezen.

Hier bijvoorbeeld de "klassieke" versie, of zoals deze ook traditioneel wordt genoemd. De basis, dienen dichte zware gordijnen, opknoping rond de randen van de ramen, en het hele centrum is gevuld met gewichtloze tule. Overdag schetsen slaapkamergordijnen elegant het raam en in de duisternis van de dag zijn ze gesloten van de buitenwereld. Deze optie is erg populair bij de gewone man in de straat.

bruine gordijnen

Negeer de optie van "Romeinse gordijnen." Het is als een blind. Een dikke, gelijkmatige doek sluit het venster naar de vensterbank. De afstelling gebeurt met behulp van een speciaal koord, bevestigd aan de lamellen aan de binnenkant van het gordijn, door trekken of loslaten.

vouwgordijnen

Het Franse gordijn wordt het vaakst gevonden in een theater of een concertzaal. Ideaal voor hem passen lichtgewicht, luchtige stoffen. Ze kunnen worden gekozen om een ​​interieur in de woonkamer te creëren. Als je echter een hoogwaardige en originele lambrequin versiert of tule gebruikt, ziet de slaapkamer eruit als een paleiskamer.

Franse gordijnen

6 regels

  • Als het plafond laag is in de kamer, moet u uw ogen naar de gordijnen richten, met verticale strepen. Als de ruimte smal is, zullen verticale banden de helpende hand bieden. Ze zullen de kamer uitbreiden.

bloem in een pot

  • Kies gordijnen meer verzadigde tinten, in plaats van behang op de muren. Anders bestaat het risico dat er een kamer ontstaat waar "raamkleding" versmelt met de muren en het effect veroorzaakt van een gebrek aan ramen.

TV aan de muur

  • Warme tinten, zoals paars, oranje of koraal, zullen warmte en gezelligheid aan de kamer toevoegen. Koude tinten zullen bijdragen aan het creëren van een gevoel van kalmte en koelte. Maar gordijnen gemaakt van zware, dichte materialen, gecombineerd met lucht- en lichtgordijnen, kunnen een sfeer van warmte in uw huis creëren.

bed en kussens

  • Het gevoel van volledigheid en adel in de opening van het raam geeft lambrequins - een franje, die van de bovenkant van de gordijnen wordt geworpen. Vermijd dit slechts in één geval, wanneer de ruimte lage plafonds heeft. In dit geval zal lambrequin de aardigheid van het venster nog meer versterken.

blauwe gordijnen

  • Houd bij het kiezen van een tule rekening met de verlichting van de kamer. In het geval dat er altijd veel licht is, dan zal stijlvol op het raam een ​​ondoordringbare stof lijken. Maar lichte materialen zijn meer geschikt voor een schaduwrijke ruimte.

leunstoel en kussens

  • Vraag de verkoper om de rol te rollen bij het kiezen van tule, dit zal helpen schaduwen beter te overwegen. Onthoud altijd dat de kleur van de stof op de rol meer verzadigd lijkt te zijn dan hij in werkelijkheid is. Bij het selecteren van het materiaal voor gordijnen en gordijnen, moet rekening worden gehouden met de schaduw van muren in de kamer en het meubilair waarvan de ruimte erin is gevuld. Een belangrijke rol spelen en de hoogte van de plafonds en het tapijt.

tafel en bloemen

Houd rekening met details

De manier om de gordijnen vast te maken doet er ook toe. Blinden kunnen worden bevestigd met een clip of aan de bovenkant worden afgezet met een metalen gat waardoorheen de kroonlijst wordt geleid. U kunt de gordijnen in de bodem van het raamkozijn vastbinden met een lint, ketting of gevlochten koord.

De eenvoudigste bevestiging is het rekken van de kroonlijsten in de naad, vooraf gestikt aan de bovenkant van het product. Bevestiging van verschillende kroonlijsten: hoeken aan de muur, houders of uiteinden. Kabelstangen worden perfect gecombineerd met gordijnen in natuurlijke stoffen. Een bronzen of koperen kroonlijst met ongebruikelijke tips wordt eenvoudigweg gemaakt voor gordijnen in klassieke, Franse versies.

Neem meting

Voordat u uzelf gaat naaien of gordijnen bij de kapitein bestelt, verwijdert u voorzichtig de afmetingen van de ruit van de venstercentimeter. Idealiter worden metingen uitgevoerd na installatie van de dakrand.

In geval van installatie van een muur kroonlijst, een verlengd gordijn, zal er een afstand zijn tussen de extreme bevestigingen. Houd daarbij rekening met de plooi in tientallen centimeters. De vergoeding is afhankelijk van het gekozen model van het gordijn.

oranje gordijnen

Voor het op maat maken van tule is het nodig om twee of zelfs drie breedtes van het raam te nemen, het hangt allemaal af van de stof. Lengte is de afstand van de kroonlijst tot de vloer.

Wanneer de plafondlijsten zijn bevestigd, worden de metingen op dezelfde manier uitgevoerd als hierboven beschreven. Het enige verschil is dat de lengte wordt gemeten vanaf het plafond.

doek

Als de kamers altijd met zonlicht zijn gevuld, is het beter om de gordijnen van dik en dicht weefsel te verduisteren. Ze zullen voorkomen dat de lichtstroom de kamer binnendringt, waardoor er in de ochtenduren een schaduw ontstaat.

Als het ontwerp van de kamer niet geschikt is voor gordijnen, kunt u papieren jaloezieën gebruiken. Om verbranden van verf op gordijnen te voorkomen, worden beschermende impregnaties aangebracht.

grijze gordijnen

U moet stoffen kiezen zonder pads met een hoge veiligheidsmarge, als de plannen vervolgens betrekking hebben op het frequent wassen van gordijnen. Voor vlas, katoen en fluweel is het beter om een ​​stomerij te gebruiken.

Voor- en nadelen

Katoenen stoffen, ze raken snel opgebrand, vervagen en verliezen hun kleuren onder de zonnestralen. Zijde is ook onpraktisch. Net als katoenweefsel verliest het snel zijn helderheid, daarom kan het niet zonder extra beschermingsmiddelen.

Het gordijn, gemaakt van taft, voldoet perfect aan de functie van lichtreflectie, bovendien zijn gordijnen uit deze stof prachtig gewassen.

Fans van natuurlijke materialen moeten aandacht besteden aan vlas. Tegenwoordig is het buitengewoon moeilijk om linnengoed te vinden, zonder toevoegingen. In textiel wordt vlas geproduceerd met additieven die het alleen maar verbeteren, luchtig en glanzend maken.

bed en kussens

Een favoriete optie voor het ontwerp van de ramen van moderne ontwerpers is de combinatie van kleuren en texturen in stoffen bij de vervaardiging van gordijnen, evenals tule die de ruimte tussen de doeken opvult. Naar hun mening moeten gordijnen en tule overeenkomen met het seizoen buiten het raam. Dus, bijvoorbeeld, in een warm seizoen, moet de keuze worden gestopt op luchtmaterialen. Koude periode, meer geschikte gordijnen van dichte stoffen. We zullen niet aandringen op seizoensgebonden verandering van gordijnen. Voor jezelf kun je een universele optie bedenken.

factuur

Door verschillende inserts te gebruiken, op gordijnen die ze combineren met het basismateriaal, kunt u de kamer speciaal en uniek maken.

Gordijnen met pastelkleuren dragen bij aan een gezelligheid. Klop agressieve kleuren mag niet worden gebruikt in deze kamer. Ze helpen niet om te ontspannen, maar omgekeerd. Gordijnen in de slaapkamer zijn beter om uit een dichter weefsel te kiezen. Hun structuur zal voorkomen dat ze naar buiten vallen. Maar betaalde stoffen kunnen stof verzamelen.

Je kunt ook kiezen voor tule voor gordijnen. Dit is geschikt voor zowel bescheiden als volumineuze draperieën. De basis voor het serveren moet zijn de artistieke voorkeuren van de eigenaren en, natuurlijk, de individualiteit in het interieur.

blauwe gordijnen

Kies de stof voor de gordijnen in de slaapkamer, vergeet niet dat monofone materialen, zonder enig patroon, perfect gecombineerd kunnen worden met andere interieurartikelen. Hun grootste voordeel is de kleur en textuur.

De meest intieme plek in het huis is de slaapkamer. Dit is de ruimte waarin ze rusten van dagelijkse beslommeringen en die verborgen zijn voor de ogen van de gasten. Harmonie en gezelligheid zijn een belangrijk aspect van de slaapkamer. Als u echter gordijnen in de slaapkamer kiest, probeer dan een beetje een romantische sfeer te creëren.

Tips voor het kiezen van gordijnen (2 video's)


Hoe gordijnen in het interieur te kijken (31 foto's)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

10 + = 17