Cum de a decora bucătărie în stilul de Provence: sfaturi și trucuri

Cum de a decora bucătărie în stilul de Provence: sfaturi și trucuri

Bucătărie în stilul Provence - este predominant alb, plină de căldură, confort și joacă în camera de culori. Provence este numele stilului francez, care în traducere înseamnă "provincie". În acest stil, perdele, lămpi, candelabre, dale, mobilier și chiar textile se intersectează cu viața vechii Franțe. Bucătăria în stilul Provence se potrivește proprietarilor care îi plac detaliile colorate și preferă să se gândească la toate detaliile.

caracteristici

În orice țară există un stil de înregistrare. Provence a reușit să întruchipeze simplitatea și eleganța întregii lumi. În ciuda faptului că acest stil, cum ar fi țara, se referă la stilurile satului. Decorarea camerei de zi se datorează în mare parte naturii.

flori într-o oală

Decorarea în stilul Provence are caracteristici similare cu stilul țării:

  • Cameră albă în culori ușoare;
  • utilizați în camera de zi și în bucătărie numai materiale naturale;
  • picturi, textile, lămpi, candelabre și alte elemente decorative autoportante;
  • mobilier de colț "în mod vechi";
  • rafturi deschise cu vase;
  • se concentreze pe iluminat sufragerie sau bucatarie folosind un candelabru.

negru de masă

Zonarea spațiilor

Decorarea bucătăriei, combinată cu sufrageria, necesită o atenție deosebită. Scopul sediului este diferit. Un stil unic le poate uni. De exemplu, în camera de zi poate fi amenajată sala de mese. Pentru a separa zonele, sunt folosite tapet sau perdele de diferite culori. Punerea în aplicare a sarcinii de zonare depinde de parametrii camerei de locuit și de posibilitățile financiare. Poate fi:

  • polupergorodka, care acoperă parțial trecerea;
  • două etaje cu pași în camera de zi;
  • plăci de perete în zona de lucru și pereți vopsite în sufragerie;
  • mobilierul sub formă de suport pentru bar, "Insula" sau o masă.

două etaje

Exemple de astfel de decorațiuni sunt prezentate în fotografia de mai jos. Dar un astfel de element popular în stilul clasic al arcului de zonare din Provence franceză este rar folosit.

Decoratiuni de perete

O mică bucătărie albă sau o sală de mese este mai des tencuită și vopsită, mai puțin adesea pereții sunt lipiți pe tapet cu mâinile lor. Pentru a face o cameră în stilul de Provence sau țară mai ușoară, ar trebui să utilizați tapet cu nuante calde. Imaginile de fundal cu dungi longitudinale fac vizual spațiul mai larg, tapetul cu dungi orizontale crește înălțimea. Într-un mic apartament este mai bine să folosiți tapet cu un model mic. Dar tapetul cu desene mari, cu culori saturate, luminoase, este recomandabil sa se utilizeze in sali de mese cu spatiu mare sau sa le decorezi doar cu unul din peretii din bucatarie. Exemple de astfel de design sunt prezentate în fotografie.

masă rotundă și scaune

Pentru acoperirea pereților nu se folosesc numai tapet și vopsea, ci și piatră, cărămidă și plăci. În apartamentele urbane sunt limitate la utilizarea locală a materialelor enumerate. La dacha, plăcile sau cărămizile vor arăta grozav pe peretele zonei de lucru. În camera de zi cel mai adesea tapetul se alternează cu ipsos. Foarte rar pe pereți puteți găsi imagini de fundal.

iluminat

Lumina de bucătărie în stilul Provence, precum și a țării, ar trebui să fie cât mai natural posibil. În cazul în care ferestrele se confruntă cu partea de nord, există întotdeauna puțină lumină în bucătărie. Modificarea percepției camerei va ajuta la iluminarea corectă. Trebuie să instalați lămpi și un candelabru. Principalul lucru este că ele se încadrează în interiorul general. O mare importanță nu este numai dimensiunea și forma candelabrului, ci și plasarea sa.

candelabru în bucătărie

Candelabru în sufragerie sau bucătărie ar trebui să fie forjate, ceramice sau din lemn cu o nuanță de culori deschise. În plus față de candelabru central, corpurile de iluminat locale ar trebui să fie de asemenea utilizate în zona de lucru. Luminile trebuie selectate cu un motiv floral, sub vechea modă. Într-o cameră cu tavane mici, se folosesc lămpi de aceeași culoare ca rafturile.

Sfat! Excelente corpuri forjate, perforate și alama.

bucătărie-sufragerie, care utilizează placi de lumină sunt candelabru ideale și lămpi de culoare cald, aproape de alb. O astfel de iluminare face atmosfera mai confortabilă. Există și alte idei pentru decorarea camerei.

flori într-o vază

Un candelabru cu plafoane de sticlă de vintage poate lumina o cameră. Este important ca aceasta să aibă o formă simplă și o suprafață netedă. Atunci candelabrul va fi mai usor de curatat.

Este recomandabil să instalați un dimmer în bucătărie, pe lângă candelabru, care reglează intensitatea luminii. Acest lucru este valabil mai ales pentru zona de luat masa. Prin apăsarea butonului telecomenzii, iluminarea puternică a candelabrului va deveni difuză sau înfundată. De asemenea, corpurile de iluminat vor schimba luminozitatea luminii de fiecare dată când lucrați pe blat.

Important! Designerii recomandă folosirea luminilor colorate în zonele funcționale. Exemple de astfel de design sunt prezentate în fotografie.

extractor și sobă

Finalizarea tavanului

În mod tradițional, dacha, decorată în stilul țării, nu ascunde prezența grinzilor de plafon. Într-un apartament modern, folosind o varietate de materiale decorative, care amintesc de grinzi. Acest lucru este valabil mai ales în camera de zi sau în bucătărie cu tavane înalte.

tavane de tavan

Ideile pentru re-crearea lor pot fi diferite. De exemplu, puteți crea o grindă de imitație cu spumă. În primul rând, trebuie să lipiți mai multe blocuri, apoi să le tăiați pentru a da forma copacului și pentru a picta într-o culoare "naturală". În etapa finală, "buștenii" sunt atașați de plafon cu propriile mâini folosind "unghiile lichide" sau adezivul de montaj.

Finalizarea podelei

Pentru ca podeaua să fie în armonie cu stilul Provencei sau al țării, trebuie să utilizați materialul texturii brute. Foarte frumos arata gresie ceramica in bucatarie, laminat, parchet sau lemn in sala. Ideile pentru utilizarea lor pot fi diferite. Dacă zona de lucru este situată pe podium, atunci țigla poate fi o piesă de accent sau poate fuziona cu interiorul. Dacă nu există schimbări în înălțime, atunci țigla trebuie să se potrivească cu culoarea din camera de zi. Exemple de astfel de design sunt prezentate în fotografie.

dulap și masă

Sfat! Tigla în culoarea mat este o modalitate foarte bună de a decora podeaua. Pardoseala nu contravine stilului camerei. În ceea ce privește întreținerea, plăcile sunt mult mai practice decât orice altă acoperire.

mobilier

În stilul de țară sau de provence mobilierul este denumit "antic". Produsele finite sunt scumpe. Prin urmare, puteți să decorați mobilierul cu obiecte antice sau să îl îmbogățiți în mod artificial cu propriile mâini.

Mobilierul trebuie făcut numai din materiale naturale. Lemn, tesatura, ceramica, produse forjate - tot ce accentueaza eleganta. Prin urmare, în bucătărie în stil de Provence, puteți pune un tabel cu picioare forjat, realizate cu propriile sale mâini, scaunele capitonate cu țesături moi, naturale. Exemple de astfel de design sunt prezentate în fotografie.

masa din fier forjat

Este extrem de rar, în plus față de mobilier în vârstă de a lipi pereții de tapet. Mai des decora rafturile cu propriile mâini, atârnă poze sau folosește textile.

Forjate pot fi nu numai mobilier, dar și flori standuri, accesorii, suporturi de ustensile. Prezența mânerelor și capacelor metalice este, de asemenea, binevenită.

Important! Mobilierul ar trebui să fie antic, dar nu antic.

jaluzele

Perdelele sunt selectate ținând cont de caracteristicile camerei. În bucătărie, ar trebui să utilizați perdele luminoase, fără luciu și luciu, realizate manual de pe țesături ușoare. Designul poate fi monofonic, cu un motiv floral sau o perdea într-o bandă, o cușcă. O imagine a buchetelor de flori este considerată populară. Aceleași perdele pot fi folosite pentru decorarea unei uși de sticlă.

Sfat! Perdelele și perdelele de bucătărie se disting printr-un număr mare de modele, perii, bibelouri și arcuri. Nu folosiți imediat arcuri, franjuri și perii. Perdelele pot fi decorate doar cu un singur accesoriu.

cortina perforată

Ideile pentru decorarea ferestrelor depind de zona camerei. Perdele și perdele cu un model mare și o simplă margine vor arăta bine într-o cameră mare. În același timp, perdele cu un model mic este mai bine de utilizat pentru decorarea ferestrelor mici. În ceea ce privește designul de culori, perdelele pot fi monofonice, vopsite în culori pastelate sau reci. Exemple de astfel de design sunt prezentate în fotografie.

Sfat! Cea mai bună opțiune pentru o bucătărie mică este perdelele dreptunghiulare cu obloane cusute.

perdea pe fereastră

Alte trivia

Suplimentul interior al bucătăriei de la cabana diferite knickknacks. Sfeșnici, coșuri, un acvariu, o cușcă cu păsări, poze făcute de mâini. Rafturile deschise sunt vizibile peste tot. Pe dulap sunt utilizate pentru decorarea cu plăci, în sala de mese - pentru depozitarea ustensilelor de bucătărie.

rafturi cu vase

Caracteristicile stilului sunt astfel încât dacă accesoriile de bucătărie și suita pot fi decorate în culori luminoase. Pentru a nu deranja echilibrul, trebuie să atârnați perdele sau perdele strălucitoare, poze, puneți covorul pe podea cu propriile mâini. Exemple de astfel de design sunt prezentate în fotografie.

Textilele pot fi prezente nu numai pe ferestre. Perdelele atașate la șina raftului deschis arată elegant și elegant. Cel mai bine este să folosiți un strat simplu sau textil cu un model geometric sub forma unei cuști sau a unei benzi.

Amestec de culori

Există o opinie că bucătăria în stilul Provence ar trebui să fie decorată exclusiv în alb. Dar nu este așa. Paleta de culori este mult mai largă: de la bej și crem până la albastru și nisip.

Diluați culoarea principală pot fi culori strălucitoare pe perdele, plăci, imagini. Dacă bucătăria sau sufrageria sunt orientate spre sud, nuanța albastră, fildeșul sunt soluții de culoare ideale. Dacă doriți să răciți gama de culori, utilizați nuanțe reci și alb. Combinația "potrivită" de culori, care poate fi făcută cu imagini, tapet, perdele, mobilier în sufragerie și bucătărie, este prezentată mai jos.

masă și scaune

Designul bucătăriei în stilul Provence, realizat în alb, pare spațios. Dar dacă nu aranjezi accentele de culoare, atunci camera se va asemăna cu o sală de spital. Pentru a accentua, nu este necesar să folosiți mobila, dale sau tapet cu o imagine. Ideile pentru a atrage atenția asupra obiectului pot fi diferite. Puteți să închideți placa colorată, imaginea sau să puneți o fereastră de lavandă. Exemple de astfel de design sunt prezentate în fotografie.

bucătărie albă

Masă de măsline în stilul Provence sau țară arată confortabilă și familiară. Cu cât camera este mai mare, cu atât este mai întunecată tonul. Ideea de a aplica această culoare în interior poate fi diferită. De exemplu, puteți utiliza mobilier roșu închis pe fundalul pereților de măslini sau evidențiați numai cornișele. Un exemplu de astfel de design este prezentat în fotografie.

Masă de măsline

Pistache arata grozav in sufrageria de bucatarie, facuta in tara franceza. Este perfect "revigorează" interiorul și se amestecă bine cu podeaua luminoasă sau întunecată. Un exemplu de astfel de design este prezentat în fotografie.

bucătărie verde

Mobilă maro sau culoarea nisipului vă puteți întâlni cu fiecare producător. Acesta este unul dintre cei mai iubiți de designerii umbrei. Bucătăria sau sufrageria modernă, realizate în culori nisipoase, vor arăta grozav în țară sau într-un apartament mic.

dulap cu vase

bucătărie sau sala de mese în tonuri albastre va arata grozav pe fondul zidurilor de nisip. Interiorul bucătăriei în stilul Provence este adesea executat în albastru. Răcește camera, aduce notele despre frumusețea mării. O astfel de bucătărie în stilul Provence sau țară este tipică pentru casele de pe coasta de sud. Bucătăria albastră este perfect combinată cu albastru, maro și alb.

mobilier alb și albastru

Secretele stilului Provence (2 videoclipuri)

Idei pentru designul bucătăriilor în stilul Provence (41 fotografii)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

80 + = 81