Reka bentuk dinding dapur: idea praktikal

Reka bentuk dinding dapur: idea praktikal

Semasa memasak, percikan air dan minyak tersebar, jatuh pada perabot dan dinding. Dapur, untuk suri rumah, adalah medan perang yang sebenar, jadi kawasan kerja dan ruang makan perlu dibahagikan. Terdapat idea yang menarik dan luar biasa untuk reka bentuk dinding di dapur dengan penutup yang berlainan.

Penyediaan

Pengiraan reka bentuk dinding di pakar dapur menjalankan berdasarkan saiz bilik dan ciri-cirinya. Untuk melakukan ini dengan betul dan tidak membenarkan kesilapan kasar, perlu mengikuti beberapa peraturan:

  • Kemasan harus digabungkan dengan pedalaman semua bilik di dalam bilik.
  • Kriteria utama dalam memilih tekstur perlu kekuatan dan ketahanan.
  • Shades untuk memilih memandangkan fakta bahawa dinding akan menjadi latar belakang utama.

dapur merah

Wallpaper

Pendekatan kepada bahan seperti kertas dinding di dapur perlu diambil dengan berhati-hati, memandangkan mereka mesti tahan air, seperti kaca serat atau kertas dinding yang dimaksudkan untuk lukisan.

Nasihat! Jika boleh, jangan gunakan bahan ini di kawasan kawasan kerja: sink atau permukaan pemotongan. Di tempat-tempat ini anda boleh menghiasi dengan batu, yang digabungkan dengan kertas dinding dan lamina kelihatan sempurna.

sofa putih

Salah satu arah baru dalam reka bentuk adalah kertas dinding yang dimodelkan berdasarkan kerajang aluminium. Permukaan mereka ditutup dengan lapisan perlindungan dan boleh menjadi halus dan bertekstur, mereka akan mengembangkan ruang di dapur kecil dengan sempurna. Kertas dinding gabus juga bagus untuk dapur dalaman dan akan membuat wajah eksklusif.

bunga di dinding

Lanskap gambar dinding yang indah di satu dinding kelihatan sebenar dan asal. Apabila menampal dinding dengan kertas dinding, anda perlu berhati-hati memilih landskap atau corak mereka, supaya kemudian mereka tidak kelihatan seperti tempat yang tidak dapat difahami.

meja dan kerusi

Untuk dapur kecil adalah lebih baik untuk tidak memilih kertas dinding dengan bunga besar yang besar. Idea untuk penyelesaian reka bentuk boleh menampal satu dinding, contohnya, kertas dinding merah, dan selebihnya adalah neutral.

kertas dinding di dapur

Idea untuk reka bentuk: gambar atau foto keluarga akan sesuai dengan sempurna ke pedalaman dapur yang ditutupi dengan kertas dinding. Tanpa banyak kesukaran, ia dibenarkan untuk mengambil pelbagai jenis kehidupan, bunga, imej peralatan dapur yang sesuai dengan saiz yang betul. Perkara yang paling penting ialah dengan betul memilih bingkai yang anda boleh buat dengan tangan dan palet warna anda sendiri.

Jubin seramik

Tile Adakah bahan yang sesuai untuk menghias kawasan kerja di dapur. Ia tidak takut air, ia mudah dibersihkan dan digabungkan sepenuhnya dengan jenis bahan lain.

jubin dinding

Idea untuk pendaftaran: jika dinding dapur selesai dengan jubin, maka untuk hiasan anda boleh menggunakan semua jenis balang, botol dan kemasan yang di dalamnya berry, bunga dan daun yang indah. Sarjana arah reka bentuk ini sentiasa membawa idea baru untuk mewujudkan perhiasan yang elegan ini.

periuk dan pengekstrak

Dinding plaster

Menggunakan plaster hiasan, anda boleh mencipta karya unik di pedalaman. Ini adalah salah satu jenis pelapis dinding yang paling popular di dapur, yang membolehkan untuk merealisasikan projek dan idea yang paling luar biasa. Sebagai contoh, plester dengan bahan tambah polimer (plaster Venetian), akan memberikan reka bentuk unik ke kawasan kerja anda di dapur.

Perhiasan untuk dinding boleh menjadi jam tangan yang luar biasa, terang dengan unsur-unsur tema dapur. Ini adalah hiasan sejagat yang sesuai dengan hiasan dinding apa pun. Jam tangan dalam bentuk teko atau sudu tidak hanya akan melaksanakan fungsi segera mereka, tetapi juga memberi suasana yang baik.

kabinet dapur putih

Idea untuk reka bentuk boleh berbeza. Anda boleh merangkumi slate. Tutup satu dinding dengan filem slate pelekat diri, atau hanya menggantung papan. Di atasnya anda boleh menulis resipi, nota, jadual, peringatan. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kelemahan salutan. Apabila anda cat di lantai, debu kapur akan terlepas. Jika anda memilih kapur substandard, maka ia akan meninggalkan calar. Oleh itu, varian reka bentuk ini perlu dipertimbangkan dengan teliti.

Salutan plaster adalah baik dan ia dibenarkan membuat lukisan di atasnya. Untuk melakukan ini, anda perlu menjemput seorang artis profesional, dan anda boleh menarik diri sendiri. Atau buat panel cantik yang besar dari set yang dibeli di kedai.

TV di dinding

Drywall

Pertama, apabila menggunakan bahan ini, dindingnya akan menjadi sama rata dan kemas. Jika dapur mempunyai permukaan berkilat, maka ini adalah pilihan ideal, mampu memberikan gloss dan menonjolkan reka bentuk dari gambaran umum. Drywall membolehkan anda merancang dinding dapur dan menggunakannya di kawasan kawasan kerja yang paling menarik dan kreatif. Tekstur bahan itu sangat ditekankan oleh kain, bukaan dan kawasan individu.

dapur coklat

Antara idea reka bentuk yang dibentangkan, plat hiasan yang boleh ditimbang, mencipta komposisi eksklusif, akan kelihatan lebih baik. Hidangan, dicat dengan tangan mereka sendiri, akan mewujudkan suasana yang selesa. Ia boleh diletakkan secara berturut-turut, dengan gelombang, dengan angka geometri, oleh lengkungan atau simetri, oleh objek di dinding (gambar, jam, panel). Juga, dalam hal plat konvensional, terdapat pemilihan pemegang untuk kawasan kerja.

pinwheels

Panel

Panel dinding - ini adalah salah satu penyelesaian yang betul, yang membolehkan reka bentuk unik dan tahan lama. Mereka memungkinkan untuk menggabungkannya di antara mereka sendiri, sebagai contoh, kaca dan polimer dan memasangnya di atas kawasan kerja.

bantal berwarna

Apabila membangunkan reka bentuk dinding, seseorang boleh menekankan salah satu daripada mereka menggunakan panel hiasan. Kanvas-metallized harus dihiasi dengan dulang yang sama atau benda-benda perkakas. Mereka mudah melekat pada magnet dan kedudukan berubah.

Tembok yang dicat

Mengotorkan dinding - ini adalah reka bentuk yang paling mudah dan paling murah yang boleh anda praktikkan dengan tangan anda sendiri. Cat boleh digunakan sudah siap, hiasan. Ia boleh dicampur dengan habuk papan, serbuk kuarza, kanji, pasir dan bahan logam dan dapatkan permukaan yang luar biasa dan menarik. Dengan bantuannya, anda boleh mencipta ilusi kayu atau batu di kawasan kerja dapur. Ia menarik untuk melihat lilin hiasan yang digunakan untuk permukaan cat kering.

ketuhar terbina dalam

Idea untuk menghiasi dinding dapur boleh sangat berbeza. Anda boleh membuat rak hiasan dan memasang hidangan yang indah di atasnya, sebagai contoh, balang yang indah untuk rempah dan set teh.

Hiasan apron

Bahan-bahan praktikal dan asli untuk dapur apron dan kawasan kerja adalah panel logam, jubin hiasan, batu semula jadi dan tiruan. Ini adalah bahan yang paling mahal, tetapi mereka tidak dibenarkan untuk digunakan di seluruh dinding, tetapi hanya pada bahagiannya.

apron berwarna

Idea untuk pendaftaran: secara kreatif, tetapi kelihatan seperti apron di dapur dari pinggan yang pecah. Peralatan biasa yang telah dibajak boleh dibawa ke mana saja, sepenuhnya percuma dan membuat apron yang sangat asli, cantik, meletakkan serpihan dengan jenis mozek. Ini pastinya tidak dijumpai di tempat lain.

Rak asal dan perkara-perkara kecil yang indah dengan tangan mereka sendiri di pedalaman dapur (2 video)

Idea Reka Bentuk Dapur (45 pics)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

68 − 60 =