Корисни савети за украшавање нише у зиду

Корисни савети за украшавање нише у зиду

Недавно је употреба нише у дизајну ентеријера повратила своју бившу популарност. Каква је карактеристика унутрашњости, ако користите мале депресије у зиду као декор. Погледајте како је фотографија уоквирена нише у зиду - оригинал дизајн драстично мења атмосферу у соби. Хармонична и органска природа овог елемента у унутрашњости простора ствара опуштенију атмосферу и омогућава вам диверсификацију досадног дизајна. Дизајн нише у зиду је и естетски и утилитаран.

Можете направити заиста јединствени ентеријер дневне собе, ако на празној површини зидова поставите неколико малих депресија са различитим осветљењем.

нишана декорација у зиду

Варијације у употреби нише у ентеријеру су многе. Главно правило је да се такви украсни жлебови складно уклапају у унутрашњост куће, не преоптерећујте га.

нишана декорација у зиду

Како могу да користим ентеријер?

Најједноставнија верзија је оригинална полица за складиштење корисних или оригиналних сувенира и декоративних малих предмета. Сваки неискориштени зид или његов део, празна преграда гипсане плоче може бити идеално место за дизајн нише.

У Хрушчову, зидови ходника су често празни. Због тога, приликом стварања структура од гипсаних плоча са декоративним жљебовима, можете их наћи практичном апликацијом - створити полице за кључеве, корисне ситнице или за свеже цвијеће.

нишана декорација у зиду

Кухиња у Хрушчову је прилично мала, у борби за додатни простор, стварање таквих депресија у зиду је идеално решење. Спаваћа соба има малу нишу у узглавља ће омогућити да организује место за личне ствари, књига и часописа, ТВ даљинског управљача, и друге неопходне ствари. Ова врста удубљења ће се ослободити вишка намештаја у облику табела или ноћном ормарићу, соба је пространа, а ваш омиљени ствар - увек при руци. А ово је важан фактор, поготово ако имате у Хрушчову малу собу.

нишана декорација у зиду

Велике нише се могу користити у дневној соби за аудио и видео опрему. Првобитно ће изгледати површине зидова са симетричне, малим удубљења испод полице за књиге уместо досадан, а центар је велика ниша под телевизор.Правда, овај дизајн ниша је боље користити за пространи дневни, од стварања такве структуре ће појести око 40 цм простора просторије.

Нише се такође могу користити као декор за преграде, које се користе за зонирање собе.

нишана декорација у зиду

Да бисте проширили простор у малом Хрушчову, можете се ослободити зидова између кухиње и ходника. Преграда између просторија које се користе као радна површина са нишама испод посуђа. Завесе ће помоћи прикривати депресије од странаца.

нишана декорација у зиду

Употреба у унутрашњости декоративних депресија треба да буде умерена и логична. У супротном, зидове ћете претворити у бесконачни регал, где се књиге или декоративни детаљи прашине. Соба ће бити преоптерећена детаљима. Не заборавите да се нише користе као декоративни елементи у унутрашњости.

Пре стварања структуре са депресијама темељито размислите о целом дизајну собе и јасно планирате уређење намештаја.

нишана декорација у зиду
Како започети планирање
Када поправљате собу, прво направите јасан план. Најчешће неразјашњени дизајн доводи до чињенице да се жљебови и украсни алцове прекривају са намјештајем или је њихов смјештај неприступачан за кориштење. Поред очигледних непријатности, ова декорација зида поквари читав дизајн собе.

За сеоску кућу ниша се може користити на степеништу. Првобитна поставка огледала или плакат са осветљењем, за декорацију којих су коришћене завесе, ствара илузију додатног прозора.

нишана декорација у зиду

За дневну собу морате размишљати о исправном постављању опреме тако да се телевизору може приступити било где у соби. Мала кухиња као нико не треба озбиљно и пажљиво планирање како би се одржала његова функционалност и пространост.

нишана декорација у зиду

Да ли треба да истакнем нише и жлебове?

Додатно осветљење омогућава креирање посебне атмосфере у собама. Посебно ако се користи за зидове или да истакне завесе. Изузеци су светле собе, као што је кухиња. Овдје и тако се користи интензивно осветљење, а додатно освјетљење ће учинити нејасним унутрашњост. Тамни коридори или мала хала у Хрушчову, без природног светла, идеално место за коришћење светла у декоративним зидовима.

У дневној соби можете да користите да бисте осветлили отворе у зиду где је инсталирана ТВ или аудио опрема. Да бисте осветли мале подне луке, можете користити воштане свеће или имитацију светлег пламена.

нишана декорација у зиду

Дизајн боје и декорација нише

Пре него што дизајнирате нишу, размотрите његов дизајн. Ово ће омогућити касније решавање проблема декорацијом. Жлебови у зидовима се користе не само као декорација, већ и за постављање различитих предмета у њих.

нишана декорација у зиду

Једна од опција - варијације боја декоративног материјала. Ако соба користи светле боје - позадину или гипс, онда зид жлеба може бити украшен тамним бојама. На пример, користите тамно обојене позадине, али узорак или образац која ће бити слична оној светлијој позадини на зидовима собе. Или користе исту боју позадине или малтер, као и за зидове, али на рубовима удубљења прими декоративни облагање плоче или лајсне су изведени у тамним бојама.

Кухиња је у већини случајева старија у светлим бојама. Зидне утичнице у кухињи или купатилу могу бити сјајни мозаик унутра.

нишана декорација у зиду

За собе у тамним бојама можете користити позадину исте боје као и за главне зидове, али дуж ивице нишане поставити светле лајсне. Огледала и прозори витраже у тамним нишама морају бити наглашени. Да би се обезбедила унутрашња светлост, користите ваздушне завесе како би урезале жлебове у зид. Завесе се могу користити не само за декорацију прозора, већ се могу користити као независни елемент декора.

нишана декорација у зиду

На примјер, имате партицију гипс плоче која се користи за зонирање просторије. Задњи зид може бити завијен кориштењем тешких завеса. А предња страна за цртање ниша - у горњем делу да поставите телевизор, а испод постављају хоризонталне жлебове за часописе, дискове или друге ситне ствари.

нишана декорација у зиду

Како направити нишу и хармонично га уклапати у унутрашњост

Проширење у зиду може имати функционални значај. Понекад су структуре гипсане плоче испод жлебова ојачане тако да их користе као штанд за ТВ. Будући да је сама конструкција израђена од гипсаних плоча и металних профила, треба размислити о својој стабилности и оптерећењу тежине. У супротном ће се повриједити интегритет целокупне структуре под тежином технологије.

нишана декорација у зиду

Хоризонталне нише визуелно проширују зидове. Да би их хармонично уклопили у унутрашњост, користите тапет са симетричним узорком. Вертикално оријентисане нише визуелно подижу плафон. Квадратне и симетричне нише стварају хармонију и равнотежу у соби.

У дневној соби такав прекид може се користити као тајни ормарић испод ТВ-а.

нишана декорација у зиду

У Хрушчову, где су све собе мале, гипс плоче нише такође дају просторима естетски изглед. Коришћењем гипсане плоче за креирање нише можете сакрити све комуникације и жице. У кухињу је била пространа, у удубљења можете поставити уграђене апарате - пећнице, микроталасне пећнице. У овом случају ваша кухиња ће бити пространа и функционална.

Видеогалерија

Фото галерија

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

55 − 52 =