Занимљиве могућности за извођење плафона са гипсане плоче: нивои и осветљење

Приликом креирања унутрашњег решења, важно је обратити пажњу на дизајн плафона. Више није релевантно за једноставан дизајн беле боје на позадини истих светлосних зидова. Мултилевел структуре изгледају другачије. Они су опремљени уграђеним осветљењем и декоративним елементима. Једно од најбољих решења је дизајн гипсаних плафона.

Врсте плафона

Уз организацију суспендованих конструкција, могуће је организовати површину различитих облика и нијанси. Они се уклапају у сва унутрашња решења. Могу се уградити након завршетка зидова и пода. Није важно ако желите да креирате модерно или класично решење. Ако сте присталица једноставних форми, можете одабрати дизајн на једном нивоу са позадинским осветљењем. Ако вам се свиђају креативна и јединствена решења, боље је направити вишеслојни дизајн са декоративним елементима од сувог зида.

тапацирани намештај

Постоје сљедеће главне методе пројектовања за плафоне од гипсаних плоча:

Плафонска декорација Главне карактеристике
Два нивоа Ове структуре су у великој потразњи. Они су најуспешнији у комбиновању точка и декоративног осветљења. Са правилним приступом, можете их сами инсталирати.
Три нивоа Тешко је дизајнирати, али одлично изгледају у пространом ентеријеру.
Арцхес Компликовано је у дизајнирању дизајна. Њихов трошак је прилично велик, али се као резултат тога претвара у стварно уметничко дело.
Колоне То су тродимензионални и лепи елементи који постају јединствено решење за плафон и зидове. Они су једноставни за производњу и релативно јефтин. Погодни су за било који ентеријер.

тамне фотеље

Два нивоа плафона

Дају собу додатни волумен и визуелно мењају свој облик. Као резултат тога, дизајн плафона са гипсане плоче даје софистицираност и шарм. Сложеност изградње плафона ограничена је само вашом маштом и могућностима.

Дривалл вам омогућава да схватите следеће:

  • флексибилне и глатке линије;
  • оштре разлике у висини;
  • необичне боје;
  • опрема уграђена расвета различитог дизајна и моћи.

бела софа

Постоји могућност стварања углова, закривљених, кривих и прекинутих линија. У зависности од ентеријера, плафон може бити украшен штуцањем или сликањем. Из гипс плоче можете креирати необичне декоре, као што је цвет. Разлике у висини са правилно изабраним позадинским осветљењем омогућавају додатни простор за зонирање. Али такође можете одабрати појединачне ставке, као што су стол у кухињи, кревети или шалтер.

црвена кухиња

Дизајн позадинског осветљења

Ако планирате направити плафоне са освјетљењем, важно је разумјети њихову функционалну сврху. Важно је створити пријатну атмосферу помоћу уређаја за осветљење. Можете одабрати између великог броја уређаја за спуштене плафоне. Лако се инсталирају сопственим рукама. Постоје и модели посебно дизајнирани за зидове. Могу се послати не само на под, већ и на плафон. Ово је одлично решење у спаваћој соби.

ТВ на зиду

У спаваћој соби, ЛЕД трака изгледа добро. То ће допунити цвет од гипс плоче или другог декоративног елемента на спуштеним плафонима. ЛЕД дају мекано осветљење, стварају ефекат "лебдећег" и визуелно повећавају дубину плафона. Комбинујући различите нијансе и облике луксуза, можете направити необичан дизајн.

брачни кревет

Декор на плафону у различитим просторијама 

У кухињи је важно поштовати тачне геометријске облике. Плафон за уску кухињу гипсане плоче је бољи за допуњавање квадратних елемената. Ово ће визуелно проширити зидове. Округли распоред даје добру идеју о средишту велике просторије у сали. У овом случају, учинити ће двостепена конструкција са округлим секундарним слојем, у средини чији се гипсани гипсани цвет налази.

дечији декор

Стандардни декор може имати другачији дизајн. Дакле, цвет на плафону може бити обиман и имати различите облике. У свом центру можете поставити велики лустер. Ово је одлично решење које се често користи у спаваћој соби или у вртићу. У ходнику можете користити још један цвет. У том случају, површина са фото-штампом је на горњем нивоу. А доњи ниво је лагана, монофонска површина у којој је цвијет исечен. У дечијој соби можете направити декорацију у облику лептира, латица или дуге.

кревет и лустер

Плафон у модерној кухињи гипсане плоче треба да садржи тачне геометријске облике. Може бити четири квадрата у центру собе или неколико правоугаоних нивоа са јаким позадинским осветљењем. Изгледа да су добре бизарне и необичне конфигурације, као и таласасте облике. Постоје пројекти који почињу са стандардним овалима, који иду у зигзаг.

цвијеће на плафону

У соби са малим плафонима не користите сложене структуре. Боље је да волите неколико једноставних фигура. Важно је да је таван у сагласности са декором зидова, што је посебно важно у малој сали.

Плафон за кухињу-дневни боравак

Плафон гипсане плоче у кухињи, у комбинацији са дневним боравком, посебно је декоративан. Важно је истицати функционалну поделу у зонама. У овом случају, кухиња делује као радна област. У сали је постављен мекани намештај и трпезарија. Ако одлучите да инсталирате гипс плочу од гипсаних плоча, важно је правилно зонирање.

фрижидер и пећ

Важно је креирати границе у великој сали. Архитектура плафона може се изводити коришћењем раздвајања линија или геометријских облика. Ефекат је побољшан различитим нијансама и декоративним осветљењем. Ако желите да изводите декор, попут цвета или круга, они би требали бити присутни само у једној зони. Подела на зоне мора проћи на површину зидова. За ово можете дуплирати декор на различитим површинама у ходнику. Такав дизајн може се креирати сопственим рукама, користећи стандардне материјале за завршну обраду.

мекани угао

Најлакши начин је коришћење боје или декоративног малтера. Таква декорација у великој хали, која уједињује кухињу и дневни боравак, ствара необичан ентеријер.

Плафон за спаваћу собу

У спаваћој соби, гипс плоче су врло популарне. Овдје је лакше организовати ову одлуку својим рукама, јер то је обично мала соба. Што се тиче декорације, спаваћа соба најбоље изгледа на неправилним облицима и валовитим линијама. Нема ограничења, али много је одређено унутрашњим решењем.

две фотеље

Спаваћа соба изгледа добро са следећим елементима:

  • асиметрија;
  • медаљони;
  • вишеслојне фризе;
  • куполе;
  • колоне.

полице од гипсане плоче

Вишеслојни плафони су направљени директно изнад кревета. Али боље је не украшавати плафон у спаваћој соби са пастелним тоновима. Светле и дубоке боје вам не дозвољавају да се опустите. Посебно лепи светлосни плафони у комбинацији са декорацијом топлих зидова.

црни плафон

Дизајн у малој спаваћој соби треба да буде усмерен ка визуелном експанзији. Завршетак мора бити лаган. Плафон може бити бијели или меки плави. Једноставни плафон светле боје изгледа добро, а центар користи боју дубоког топлог тона. У овом случају, лајсне које одвајају једну боју од другог изгледају добро.

кревет и фотеља

У таквој спаваћој соби можете створити атмосферу у комори. У том случају, за зидове је боље изабрати топлу чоколадну хладовину. Али површина плафона не може бити бела. Боље је да волите млечну нијансу. Не раздвајте плафон и површину зидова са бијелим лајснама. Код оваквог уређаја боље је преферирати монофонски намјештај који ће играти контрастом. Као резултат, простор се не спаја у потпуности.

розе плафон

Како визуелно проширити малу спаваћу собу својим рукама? Идеално решење ће бити сјајна боја на површини гипсане плоче таванице. У унутрашњости просторије треба да постоје стаклене и огледалне површине. Метални декоративни елементи изгледају савршено. Ова иста техника може се користити иу сали направљеној у једном од модерних стилова.

Уградња двоструког плафона (2 видео снимка)

Варијанте плафона гипсане плоче (42 фотографије)